icon

Ako správne vrstviť pleťové krémy pre dokonalú starostlivosť?

23. apr 2025

Ahojte,
ako mám správne vrstviť pleťové prípravky.
Viem, že po vyčistení pleti má ísť najskôr sérum, alebo fluid. Na to sa má dať ľahší krém s "nejakým účinkom" (napr. proti vráskam). A keď chcem dať na leto aj nejaký krém s hydratačným účinkom, nejaký taký základný napr. Nivea soft, ten ide posledný ?
Za vaše rady a skúsenosti ďakujem 🙂

nynia
23. apr 2025

Ja nepouzivam ziadne kremy (okrem teloveho) ucinna latka je v nich strasne mala, sera su ucinejsie a navyse neupchavaju pory. Stale po cisteni najprv nieco a ucinkom serum/maska ako posledne hydratacia serum/maska.

mistymay33
23. apr 2025

vrstvy idú od najredšej konzistencie po najhustejšiu. Čiže toner, serum, krém.

marcellka32
23. apr 2025

Nakoniec samostatné spf50

zirafienka
23. apr 2025

a keď dávate make up, v akom poradí dávate. Ďakujem.

livsi
23. apr 2025
@zirafienka

@zirafienka Tak isto ako vyššie spomenuté. Takže ešte raz - tonikum, sérum, krém, spf50 a na to make-up. Odporúčam kórejskú kozmetiku, ktorá ma veľmi ľahké konzistencie, ktoré sa dobre vrstvia.

liusa82
23. apr 2025

no ja si dávam plus k tomu ako je tu spomenuté ešte pod makeup aj bázu

sszuzu8
23. apr 2025

Nepatlat všetko na seba. Ako ma pleť dýchať cez toľké vrstvy?

marcellka32
24. apr 2025
@zirafienka

@zirafienka spf50 a potom ide mejakp

zirafienka
24. apr 2025
@marcellka32

@zirafienka spf50 a potom ide mejakp

@livsi
@marcellka32 dievčatá ďakujem👍

drews_beauty
24. apr 2025
@sszuzu8

Nepatlat všetko na seba. Ako ma pleť dýchať cez toľké vrstvy?

@sszuzu8 pleť nedýcha, nie je respiračný orgán 🙂 ak má niekto ťažký pocit po použití kozmetiky, tak je to zlou textúrou k danej pleti a skôr sa pleť pod tým potí, čo môže vyvolať dojem, že "nedýcha".

drews_beauty
24. apr 2025
@nynia

Ja nepouzivam ziadne kremy (okrem teloveho) ucinna latka je v nich strasne mala, sera su ucinejsie a navyse neupchavaju pory. Stale po cisteni najprv nieco a ucinkom serum/maska ako posledne hydratacia serum/maska.

@nynia upchávanie pórov je veľmi individuálne a niekomu to môže urobiť aj toner. Možno si len natrafila na krémy, ktoré ti nesadli 🙂