Ako účinne bojovať proti pigmentovým škvrnám?
Ahojte ženy,
po pôrode sa mi na nose vytvorila pigmentova škvrna. Začiatkom mája som si zakúpila La-Roche Posay sérum Mela B3 30ml, čítala som že je super. Po cca 8 týždňoch sa mi míňa, a ja premýšľam, či chcem ďalšiu fľašku. Pleť mám síce hebkú, za čo som rada, ale s pigmentovou škvrnou to nespravilo absolútne nič.
Čo pomohlo vám? Len dodám, že mám extrémne citlivú pleť, nikdy som nepoužívala make up, lebo som sa hneď po ňom vyhádzala. Rovnako denne/nočné krémy pre citlivú pokožku, aj po nich som sa vyhádzala. Pleť mám mastnú. Pri tomto produkte som sa nevyhádzala ani nemám akné ani nič podobné. Mám 33 rokov. Tak neviem, či pokračovať, alebo skúsiť niečo iné? Máte nejakú skúsenosť?
Ďakujem 🙂
@monikabotosova kľudne si to kúp zas, keď ti to vyhovuje ale s tou škvrnou to veľa nespraví. Fakt len laser na jeseň a v lete neopalovat tvár, klobúk a spf. Mohli by sme ti tu odporučiť xy kozmetiky, lacnejšej aj drahej ale na čo, keď existuje účinné riešené a podla mňa aj finančne menej narocne. Určite treba niečo robiť aj v lete (céčko, kyselina azealova, kyselina kojova, tramexid Acid)
Mne veľmi pomáha toto : https://www.lekarenvkocke.sk/eucerin-anti-pigme...
@monikabotosova mala som na nose a IPL na klinikea hned na prve sedenie zisla dole
liečba pigmentácii je beh na dlhú trať a môže trvať týždne, mesiace až roky, kým uvidíš výsledky. Vybav sa trpezlivosťou a najmä konzistentnosťou pri používaní kozmetiky 🙂
Ďakujem vám ženy, ani som nevedela, že je možné odstrániť to laserom, tak nebudem pchať peniaze do drahej kozmetiky, ktorá mi bohvie či pomôže, radšej si nasetrim na jeseň na toto. Vďaka 🙂
Ďakujem vám ženy, ani som nevedela, že je možné odstrániť to laserom, tak nebudem pchať peniaze do drahej kozmetiky, ktorá mi bohvie či pomôže, radšej si nasetrim na jeseň na toto. Vďaka 🙂
@monikabotosova do jesene daleko-dovtedy tvar vobec slnku ucelovo nevystavuj, a aj na bezne dni vonku teraz cez leto najdi krem s co najvyssim SPF ake vies tolerovat. Ja osobne napr ked sportujem vonku na tvar pouzivam spf 100 a mam siltovku. A nic menej ako 50 nevlastnim.
Mala som ten isty problem - flak nad perou a na cele; lekarka mi povedala ze je to kombinaciou hormonov z antikoncepcie a slnka. Antikoncepciu pouzivam uz 25 rokov bez prestavky ale slnka sa vyhybam a flaky postupne odzneli.
@monikabotosova do jesene daleko-dovtedy tvar vobec slnku ucelovo nevystavuj, a aj na bezne dni vonku teraz cez leto najdi krem s co najvyssim SPF ake vies tolerovat. Ja osobne napr ked sportujem vonku na tvar pouzivam spf 100 a mam siltovku. A nic menej ako 50 nevlastnim.
Mala som ten isty problem - flak nad perou a na cele; lekarka mi povedala ze je to kombinaciou hormonov z antikoncepcie a slnka. Antikoncepciu pouzivam uz 25 rokov bez prestavky ale slnka sa vyhybam a flaky postupne odzneli.
@vler to určite áno, v apríli som absolvovala aj výber znamienok na tvári, takže ochrana pred slnkom musí byť 100% 😃 okrem toho mám 1 a pol ročné dieťa, takže doobeda poobede sme vonku 😅
Ďakujem 🙂
Laser na jesen
@marcellka32 na to nepomôže ani laser, ide o melasmu, čo sa veeeelmi ťažko odstraňuje , a vlastne ani sa to nedá odstrániť lebo je to v hlbokých vrstvách pokožky. Ja som bola 2x na laser a nič. Zbytočne vyhodené peniaze
Ja pouzivam kozmetiku Eucerin antipigment a skvrny z cela mi zmizli. Samozrejme pouzivam aj spf.
Ja som si kúpila krém za 8 € a super pomohol ... predtým som mala krémy za ...... a nič. Takže len a len skúšať. Laser som neabsolbovala
Ja pouzivam kozmetiku Eucerin antipigment a skvrny z cela mi zmizli. Samozrejme pouzivam aj spf.
@1aduliatko1 toto pomohlo aj mne. Mne to zmizlo
Vlani v lete sa mi objavili pigmentové škvrny,stačilo serum od garnier a zmizli. Teraz ku koncu tehotenstva sa objavili znova. Mam čistiaci gél s vit c, serum na noc a na deň krém spf 50 ,ale nemiznu 😒

Laser na jesen