icon

Ako udržať opálenie po dovolenke?

4. aug 2025

Baby som celá sklamaná... Prišla som z dvojtýždňovej dovolenky, krásne karamelovo opálená. Urobila som si peeling, pretože som sa cítila akosi špinavá a také zmolky kože zo mňa vždy sa trusili. Nie, nebola som spálená. Zrazu pozerám, že sa mi po peelingu "zozmolkovalo" celé opálenie dole 😭😭😭 čím to je?
Taktiež moja otázka je, či máte skúsenosti s nejakým solariom v KE...

biba_18
4. aug 2025

nebola si opílingovaná pred dovolenkou…

autor
4. aug 2025

A čo mám teraz robíš s tým prosim

katka533
4. aug 2025

@anonym_autor to co ta napadlo, ved pilingom davas dole staru kozu, tak je jasne, ze sa zacala opalena supat, lebo opalenie je vlastne poskodenie koze a ta sa potom zacne regenerovat a robit novu

biba_18
4. aug 2025

už na to kašli, opáliš sa o rok… 🤷‍♀️

marca12
4. aug 2025

Peeling sa robi pred opalovanim. Po opalovani si sa kazdy den kremovala? Lebo aj o opalenie sa treba starat. Teraz s tym uz nic. Svet sa nezruti naco sa s tym trapit? Su aj horsie veci v zivote.

dzulli1980
4. aug 2025

Ja som bola na dovolenke a prišla som rovnako biela ako predtým ... och, mať takéto problémy, kus povrchné.

anonym_007747
4. aug 2025

@anonym_autor uz teraz nic.. treba zabezpecit hydrataciu kože. Ja sa natieram s multi-lipid kremom a nesupe sa mi koza po dovolenke ako kedysi

zobaka
4. aug 2025

opalenie vydrzi max 3 tyzdne, koza sa prirodzene obmiena, aj mna to stve ked vidim ako opalenie odchadza, prve dni sa clovek stale obzera v zrkadle a potom na Slovensku to dohnat je nemozne, zial, do solarka by som velmi nesla, cukrovy nastrek urobi farbu ako od mora, ale mas to na cca 8-10 dni

janka54321
4. aug 2025

@anonym_autor tak to bol veľmi zlý nápad ..a teraz si ten peeling urob poriadne, aby si nemala flaky

nikha2809
4. aug 2025
@dzulli1980

Ja som bola na dovolenke a prišla som rovnako biela ako predtým ... och, mať takéto problémy, kus povrchné.

@dzulli1980 hah, ja tiež, vrátila som sa z Afriky ako keby som bola na Antarktíde 😂

anonym_cd1589
4. aug 2025

@anonym_autor Preboha tak po opaľovaní peeling..čo by sme my ostatný, čo nás nechytá a neprídeme nikdy krásne snedý s dovolenky dali zato 😃😃 Toja občas keď som prišla krásne hnedočervená tak som len rýchle sprchy, jemne aby vydržalo 😂😂😂😂

petamich
4. aug 2025

No teraz uz len na dalsiu dovolenku musis 😬

marca12
4. aug 2025
@dzulli1980

@dzulli1980 Ja tiez tak. A potom pocuvam narazky,ze ved nie som opalena. Akoze to je povinnost prist z dovolenky opalena?

taktotedanie
5. aug 2025

@anonym_autor no smola, zbytocna dovolenka 🤷🏻‍♀️
Teraz uz konci leto, za chvilu budes vytahovat kabat

zuzacka16
5. aug 2025

kedysi som to tiež riešila, aby bolo vidno, že som bola na dovolenke, atď, teraz mi je to jedno, mám už nastavené iné priority a to aby sme sa tam aj nazad ok vrátili, nič sa nám počas dovky nestalo a podobne..a reči typu ty si sa schovávala pred slnkom? wtf? nie každý má taký pigment, niekomu stačí ísť 2-3 dni na slnko a je ako "cigáň", iní sa môžu aj 2 týždne slniť a prídu červení alebo biely, lebo nemajú dobrý pigment..takže tak..prídeš na to až časom, že dovolenku si treba užívať a nie riešiť, či som opálení a ako 😂 pekný, dnes možno trošku teplejší deň 😉

anonym_e07490
5. aug 2025

Ako tiež som prišla z dovolenky a robím si peelingy a nezislo mi úplne opálenie, zas netreba si dávať taky peeling ze ti ide zísť celá pokožka 😃

merlinja
5. aug 2025

Tak ja som bola na dovolenke 2.júlový týždeň a stále som pekne opálená. Od vtedy som sa ešte neopaľovala, akosi nebolo kedy. Pravidelne po sprche sa nakrémujem.

pallacinka29
6. aug 2025
@zobaka

opalenie vydrzi max 3 tyzdne, koza sa prirodzene obmiena, aj mna to stve ked vidim ako opalenie odchadza, prve dni sa clovek stale obzera v zrkadle a potom na Slovensku to dohnat je nemozne, zial, do solarka by som velmi nesla, cukrovy nastrek urobi farbu ako od mora, ale mas to na cca 8-10 dni

@zobaka na Slovensku sa da opalit presne tak isto ako pri mori

mk1111111111
6. aug 2025
@petamich

No teraz uz len na dalsiu dovolenku musis 😬

@petamich ze aky dobry napad, dam peeling aj ja a potom mozem muzovi dovodit, preco treba ist este raz🏝. Ze, aha, nevydrzalo 🙈🤣

mk1111111111
6. aug 2025
@pallacinka29

@pallacinka29 veru neda, to opalenie od mora je take ine

zobaka
10. aug 2025
@pallacinka29

@pallacinka29 akoze logicky by to tak malo byt, ale vsetci ludia vratane mna po dovolenke pri mori sme mali taku zlatu farbu, zo SR dovolenky je to opalenie ine..aj na ulici presne hned vies kto bol pri mori a kto nie a mozem byt aj tu vycapena tyzden pri 30 stupnoch a nebude to tak pekne a intenzivne opalenie ako od mora

monicka0203
22. aug 2025
@merlinja

Tak ja som bola na dovolenke 2.júlový týždeň a stále som pekne opálená. Od vtedy som sa ešte neopaľovala, akosi nebolo kedy. Pravidelne po sprche sa nakrémujem.

@merlinja Môžem sa opýtať aký krem používaš?

merlinja
22. aug 2025
@monicka0203

@merlinja Môžem sa opýtať aký krem používaš?

@monicka0203 indulonu s olejom a striedam s olejčekom balea z DM. Olej si ale vždy dávam na vlhkú kožu. Podľa mňa je dôležité pravidelné kremovať.