icon

Ako vplýva spánok s copom na zdravie vlasov?

18. feb 2025

Ahojte. Vyssi vek, vlasov menej. Mam zauzivane ich mat nonstop v cope alebo drdole, noc ci den. Asi to nie je dobre pre vlasy vsak? Ako to mate vy?

Strana
z2
angeli121212
18. feb 2025

Ja som práveže bola zvyknutá na rozpustené ale prišli deti a bolo to nepraktické a k tým že vyzerajú dobre len v ten deň mne naozaj pomohlo obmedziť umývanie vlasov na raz dva krát do týždňa čo ma naozaj prekvapilo alr oveľa oveľa menej sa mi mastnia

svetlonos
18. feb 2025

Asi 4 mesiace po porode mi začali brutalne vlasy padať. Odmietala som ich preto cesat pravidelne a pri pomyslení na umytie hlavy som mala paniku. Muzovi som po mesiaci s placom pivedala, ze keď to bude pokračovať, želám si na vianoce parochňu. On sa ma polovazne opytal, ci chodím tajné na chemoterapie a nič som mu o tom nepovedala. To keď videl to mega množstvo vlasov a cele pramene vo vani. Tiez som sa bála ci nie som vážne chora.
Preslo to Bohudik a vlasy začali dorastať 🙂
Ja nosím na noc voľný zapletený cop alebo jemne gumičky asi 3-4 po celej dĺžke, mam ich do pol pása.
Keď nechám viac nocí po sebe rozpustené, mam ich zchuchlane hrozne.
Vyskusaj aj biotin, mohol by trosku pomôcť 🙂

aandrea9
18. feb 2025

Tiež ich mám pomenej. Nosila som od rana do večera v spone. A veľmi mi začali padať. Pokožka vôbec nedychala. Vymenila som kadernicku a dala sa radikálne ostrihať. Dá sa spraviť dobry účes aj z malo vlaskov, len to chce dobrý strih. Bránila som sa krátkym vlasom, že kto to bude udržiavať ale som spokojná.

ivangeline
19. feb 2025

Mam ich uz velmi dlhe tak zviazane... Rada bz som sa konecnr naucila ich nejako lepsie dat dokopy... :D

diewcatqoo
19. feb 2025

Tiez mam babatko (7 mesiacov) a vlasy mi asi pred mesiacom konecne prestali padat a uz mi rastu nove. Vsade mam take baby vlasky, ked sa postavim do svetla, vyzeram jak Einstein.
Vlasy mam dlhe, cez den nosim bud drdol alebo zapleteny vrkoc. V noci spim s rozpustenymi a ked uz ich mam tak dlhe, ze ma skrtia pri otacani do stran, tak zapletiem do vrkoca a je to pre mna znamenie, ze ich treba podstrihnut.

klip0
19. feb 2025

Mám v satenovej gumičke v jemne zapletenom vrkoči. Odvtedy sú natom moje vlasy oveľa lepšie

nelka93
19. feb 2025

Rozpustené, aj cez deň aj v noci. Mne sa nepáčia vlasy v cope na sebe, takže ich nosím rozpustene

lucia13022023
19. feb 2025

Volný francúzsky cop. Neznesiem nič pevné ald zas mi vlasy zavadzaju 🤣

havlicka11
19. feb 2025

Pred detmi vzdy rozpustene. Ked prisli deti tak 6 rokov vysoky cop/drdol pretoze vlasy zavadzali, aj v noci drdol lebo kojenie a dieta spalo pri mne takze zase vlasy zavadzali. Po tej dlhej dobe ale uz vlasy, pokozka na hlave zacinali boliet coraz viac a nebolo to prijemne, takze som sa ucila fungovat vo volno cope co najnizsie urobenom alebo s rozpustenymi vlasmi. No a na noc kedze mi ich muz zase kolkokrat prilahol, vytrhal a mam natretu tvar aj usta robim si velmi volny zapletany cop 🙂

mimikarol
19. feb 2025

Mám rozpustené 24h denne. Neznesiem na hlave ani sponku ani gumičku. Teraz v zime len tak tak pretrpím na hlave čiapku.

frzeiovn
19. feb 2025

Tak taký problém by som chcela mať, že by mi vlasy vadili pri spánku, ja mám dva a pol vlasa tak rozpustené alebo jemným štipcom aby neboli v tvári, ale nemali by byť vlasy stiahnuté veľmi pri spánku, aj oni si potrebujú oddýchnuť...

fairyy
19. feb 2025

@biba_18 som s vlasmi na tom presne ako ty 😅 musim ich mat v drdole alebo satenovej ciapke inak je z toho velmi zle tvarovane afro rano

evansova
19. feb 2025

@cyberk Musela som sa usmiat, vyssi vek, 30-45 rokov, stara korytnacka! Ved ste mlade, to ja som stara korytnacka vo veku 77 rokov. A viete co? Kym ma nezacnu boliet kosti, citim sa mlada. Pracujem (vlastna firma), fyzicky uz nie, to nechavam mladsim, ostatne zvladam. Cestujeme, tulame sa po pamiatkach, tesime sa s vnucatami a pravnucatami a zivot je krasny.
Ale k teme. Po ťažkom uraze, ked som tyzdne lezala, ucila sa používať ruky a nohy, dostali moje vlasy zabrat.Cely cas vo volnom vrkoci, neskor padali a riadne zredli. Donna hair na sest mesiacov, dva mesiace Biosil plus a vlasy su zdrave a huste.

annamarin
19. feb 2025

Pisala si, ze vlasy nemas objemne a bojis sa na krátko ostrihať. Mne bolo vždy hovorené (kedze tiez nemam velmi objem), ze krátke sú lepsie na malý objem, lebo tym ze sú kratsie ich odlahcis a "nesplasnu" ti tak. Ja si davam pravidelne tak tesne pod ramená, cize vyzera ze nie su uplne kratučké ale zároveň su odľahčené.

hrasocek12
20. feb 2025

Rozpustené. Nevedela by som v noci spať s vlasmi v cope alebo so zviazanými ☺️

katuska5909
22. feb 2025

😊 Mne kadernik odporucil lahko zapletene so satenovou gumkou. Udajne je to pre vlasy lepsie ako mat ich rozpustene…

dooodka
22. feb 2025

Odkedy mám deti, tak vlasy sú úhlavný nepriateľ a to som mávala vlasy po zadok, krásne, dlhé, zdravé, síce jemnučké, ale husté, tmavé a zdravé 😅
Na intráku sme mali aj jednu Kaderníčku a tá hovorila, že najlepšie je spať v zapletanom vkroči, jemne zapletenom, nie silno stiahnutom, vtedy sa vlasy neštiepia, pretože keď sú rozpustené a v spánku sa prevracáš, tak sa ničia. Veľa sa odporúča saténová návliečka a schrunchies (?) saténová gumky.

lienulik
23. feb 2025

Kúp si šampón s kofeínom alpecin ten compise Coffee shampoo

luba28
23. feb 2025

kup si hodvabnu gumicku a hodvabnu obliecku na vankus 👍 uvidis ten rozdiel o par dni ,,lebo inak to vlasom skodi

mima73
23. feb 2025

Niekedy som si robievala vrkoč/zapletané tak jemne,ale teraz už spím väčšinou s rozpustenými. 🙂 A nikdy nejdem spať s mokrými.

martinka_kovacik
23. feb 2025

ja spím s vlasmi vo voľnom vrkoči lebo mi pri spaní zavadzajú. mať pevne stiahnuté vlasy určite nie je zdravé, môžu sa lámať aj oslabovať sa im tým korienky a potom viac vypadávajú

margotka17
24. feb 2025

Ja mám drdol v práci aj doma v noci, mne vadia vlasy okolo krku. No ja ich mám veľa, kaderníčka vraví, že mám vlasov na tri hlavy 🫣

Strana
z2