icon

Ako vyliečiť aknóznu pleť?

lujzalbp
15. feb 2025

Ahojte, viem že toto je otázka na doktorka. Chodím ku kožnej, no predpisuje mi len mastičky a krémy a nič nepomáha. Chodím na chemický peeling, no ten tiež nepomáha. Používam kórejskú kvalitnú kozmetiku, nepomáha. Snažím sa jesť zdravo, všetko sa snažím robiť dobre, hygienu udržujem a všetko podobne a moja pleť stále vyzerá takto. Vie mi prosím niekto kto mal rovnaký problém a podarilo sa mu ho vyriešiť mi pomôcť? Ja som už ozaj zúfalá. Čistú pleť som nemala ani nepamätám. Je toto z psychiky alebo z hormónov, alebo zo zničenej kožnej bariéry, alebo z čoho? Prosím poraďte

Ako vyliečiť aknóznu pleť?Ako vyliečiť aknóznu pleť?
Strana
z2
lujzalbp
autor
20. feb 2025

@andy2506 ďakujem veľmi moc, určite vyskúšam 🙏❤️

panda21
20. feb 2025

@lujzalbp do dermatopu chodíš k Perutkovej? Lebo isotretin by mal predpísať dermatológ. Neviem či je obvodný kompetentný na dávkovanie a posúdenie stavu.
Skús mi vypísať produkty ktoré používaš. Hodím ich do pore clogging dekodéra či tam nemáš nejaké upchavajuce zložky.
Mne napríklad vadí aj niacinamid. A nemôžem žiadne čistenie na báze oleja alebo balzamu.
Kozna ti predpísala niekedy aj tretinoin? Acnetac? Používaš spf?

yoge
20. feb 2025

@lujzalbp tak to by ti asi mal doktor/doktorka predpísať ak ti nič iné nepomáha

lujzalbp
autor
21. feb 2025

@panda21 no používam veľa produktov ktoré obsahujú niacinamid, lebo som čítala ze je dobrý na pleť. Doktorka mi predpisala acnetac, akneroxid a skinoren. Spf používam také na citlivú pleť. A moja kozna sa vola Jablončíková.

lujzalbp
autor
21. feb 2025

@panda21 tieto dva produkty používam ráno a večer na vyčistenie. Olejček mi dobre vyčistí pleť a krém vedľa to dotukne

lujzalbp
autor
21. feb 2025

@panda21 a tieto používam potom. Toner potom keď zaschne si dám centella sérum. Večer používam sérum vedľa čo je vitamín C a ako krém používam tento 345 od Dr. Althea. Všetky tieto produkty sú veľmi vyspevovane, strašne veľa ľuďom zmenili pleť. Ja ich používam už asi 3-4 týždne a zmeny žiadne. Iní zaznamenali zmenu hneď po par použitiach.

panda21
21. feb 2025

@lujzalbp anua je známa tým, že upchava pory. Napríklad tento olej ma hneď prvú zložku upchavajucu a gél v strede. 345 krém je síce ospevovany ale asi si nezaregistrovala druhu stranu mince a to tu, že ma v sebe upchavajuce zložky, ktoré ľudom totálne zničili pleť. Na centellu mávajú ľudia alergiu. Čiže vo svojej rutinne máš minimálne 4 produkty, ktoré ti to môžu zhoršovať.

panda21
21. feb 2025

A actetac ti nepohol? Koľko večerov do týždňa si ho používala? A za mňa kožna odporučila strašne veľa vysusujichc a drazdivych veci. Buď tret, akneroxid alebo kyselina azalova.

lujzalbp
autor
21. feb 2025

@panda21 tak co sa týka cistenia, olejček a nejaký čistiaci krém tak ktoré produkty sú také najlepšie? A ešte teda aj nejaký krém? Používala som predtým od Avène cleanence hydra, ale pri jeho používaní som nezaznamenala ziadne zmeny. Acnetac mi nepomohol, používala som ho lokálne a neodpozorovala som žiadne zmeny. Používala som ho asi také dva týždne, možno tri a vždy teda len lokálne na tie najväčšie zapálené vyrážky.

panda21
21. feb 2025

@lujzalbp olejcek neporadím. Ja oleje ani balzamy nemôžem. Skúsila som najznámejšie na aknoznu pleť a aj tie ma upchali. Ja používam čisto iba gél 2x. A teda sadol mi G&G jely joker. On G&G je fajn aj gél-krém, ale aj mixa ma hyalurnovygel 7% ktorý mi prešiel dekodérom.
No a ten tretinoin. Treba ho používať na začiatku každé 3 dni a postupne znižovať frekvenciu až sa dostaneš na každý večer. Tretinoin je reálne jedina zložka, ktorá je testovaná roky (nič lepšie proti akné nie je a + je to antiaging). Len ho treba používať už proste do smrti. Ale nič lepšie zatiaľ na trhu nie je. Zmeny vidno cca po 3 mesiacoch a na vraskach a starnutí pleti to uvidíš okolo 40tky. Ženy na Slovensku za to platia obrovské palky, lebo tretinoin sa dá zohnať jedine v zahraničí ako je Egypt, Turecko.. daj mu ešte šancu.

kocurikpupcek
22. feb 2025

@lujzalbp toto už je stav na Roaccutane. Alebo skús Agnatac. Je to antibiotikum s kombináciou tretinoínu. To mi preliečilo moju sopečnú pleť. Potom už keď to bolo ako tak lepšie. Mi pomohlo už len udržiavať tento zlepšený stav poctivým jemným čistením s kefkou (prístroj s rotujúcou kefkou) a čistiacou emulziou alebo pleťové mlieko naniesť na navlhčenú pleť, nechať pôsobiť a zotriem tampónom, raz za 4 dni odstráneniť odumretú kožu takou špachtlou (kozm. žehličkou???), na to pleťovú vodu s.minimom alkoholu alebo radšej bez alkoholu a pleť hydratovať.A samozrejme odborne aspoň raz do mesiaca ten kentus povytláčať ( pozor nie zapálené vriedky, iba tie uhry - už to viem i sama)a vydezinfikovať rovno Alpou....štípe ako šľak ale tak dezinfekcia po vytláčaní uhrov je nutná. Inak si zanesieš infekciu opäť do pórov a si tam, kde na začiatku. Zas ak ten kentus nedáš von, zase sa to pozapaľuje.No a po dezinfekcii alpou poriadna dávka ukľudnujúceho, hydratujuceho krému. Lebo pleť je po vytláčaní a stresu z alkoholickej Alpy, dehydrovaná.
Ale ak ani taká starostlivosť ti nepomáha, porieš to potom hormonálne. Mne hormóny vadili. Bola som ako bez duše. Ale každý to má inak.

columbovazena
22. feb 2025

@lujzalbp Svojho času som chodila za kožným lekárom tiež, výsledok skoro žiadny, chemický peeling je fajn, ale upraví pokožku len docasne, problém nerieši. Ja asi po 2 rokoch všelijaké ho skusania som to vzdala a začala brať HAK, jediná vec ktorá mi pomohla

panda21
22. feb 2025

@columbovazena aj ja tak. Po 4 rokoch skúšania a skoro na každý produkt nejaká reakcia som sa na to vysrala, došli mi nervy a tento mesiac som si bola vybaviť HAK… po koľkých cykloch ti hak zabrala?

columbovazena
23. feb 2025

@panda21 Nepamätám presne, ale asi cca 3-4 mesiace .Od vtedy mám s akné svätý pokoj

Strana
z2