icon

Aký šampón je vhodný na dlhé a mastné vlasy?

3. dec 2025

Zdravím ženy, skúšam kadečo a ani vo svojich 25 rokoch som ešte nenašla ten správny šampón na moje vlasy. Mám ich celkom dlhé, takmer po zadok a rovné. Mám mastnú pleť, s tým súvisí aj väčšie množstvo mazu vo vlasoch. Umývam si ich cca každé 2 dní, vždy dvakrát. Našla som si pred pár rokmi super šampón od Herbal Essences White Strawberry and Mint, no na SK ho prestali predávať.
Hľadám niečo podobné, čo kvalitne vyčistí vlasovú pokožku ale nebude vlasy ako také príliš vysušovať. Som normálny človek, nepotrebujem drahé šampóny, keďže ich naozaj míňam celkom rýchlo, pri tom ako často a aké dlhé vlasy mám. Máte nejaké odporúčanie ? Aké šampóny používate vy ?

bykaterina
3. dec 2025

znacka biolage maju to aj v douglase,alebo kadernicky svet.
ale vela urobi zmena stravy

antonka
3. dec 2025

Zmena stravy určite - pridať vitamíny A, E, D...zinok, biotin, selén atď ja používam Plantur 39 tonikum a 39 šampón...+ Vitamíny
Tiež mám dlhé vlasy+ mastnejšiu pleť, postupne sa mi to zlepšuje

viktoriaandrascik
3. dec 2025

Ahoj, šampón neporadím ale tiež mám mastnú pleť a riedke mastné vlasy a asi mi neuveríš čo mi pomohlo :D Na tvár si na noc dávam olej (argánový alebo zmes iných olejov ) a na vlasy si robím 2-3x týždenne olejový zábal ale olej nanášam ku korienkom a vlasy zabalím do fólie (tzv oil scalp). Takže mastné som namastnila ešte viac a ku podivu to funguje 😀 na tvár nemusím cez deň používať takmer vôbec púder, pred tým som sa musela každé 2 hodinky prepúdrovať a vlasy mám krajšie a nemastia sa tak rýchlo

autor
3. dec 2025
@viktoriaandrascik

Ahoj, šampón neporadím ale tiež mám mastnú pleť a riedke mastné vlasy a asi mi neuveríš čo mi pomohlo :D Na tvár si na noc dávam olej (argánový alebo zmes iných olejov ) a na vlasy si robím 2-3x týždenne olejový zábal ale olej nanášam ku korienkom a vlasy zabalím do fólie (tzv oil scalp). Takže mastné som namastnila ešte viac a ku podivu to funguje 😀 na tvár nemusím cez deň používať takmer vôbec púder, pred tým som sa musela každé 2 hodinky prepúdrovať a vlasy mám krajšie a nemastia sa tak rýchlo

@viktoriaandrascik Olej používam len na končeky, no ale vyskúšam aj ku korienkom, ďakujem. Na pleti som oleje skúšala, no extrémne mi upchávali póry a osobne neznesiem ten pocit, že sa mi všetko lepí na tvár. Hlavne vankúš, obdivujem ako tak dokážem spať 😀

555petulka
4. dec 2025

@anonym_autor ja som skúsila enzýmový peeling na pokožku hlavy... vyčistí pokožku hlavy, odstráni odumreté bunky a neviem čo ešte...skúsila som síce len včera, ale po mastení zatiaľ ani stopa...ja som mala problém, že mi vypadávali vlasy a korienky boli plné mazu, tak mi nemohol nový vlas nárasť...takže mám zatiaľ čistučkú pokožku hlavy bez mazu a teším sa z toho 🫢

nikanika97
5. dec 2025
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik prosim vás, ten olej nanášate na uz mastné vlasy, ktoré treba umyť alebo na ešte celkom čerstvé? Veľa som uz o olejovani vlasov čítala, ale mne strašne padajú vlasy, keď si ich nechám príliš mastné a teda si neviem predstaviť, ešte na ne dat olej. Ďakujem za radu.

viktoriaandrascik
5. dec 2025

Dávam si to v ten deň keď si ich plánujem večer umyť. Čiže napríklad prídem domov o17tej dám si olejovy zábal a o 20tej si vlasy umyjem.

nikanika97
5. dec 2025
@viktoriaandrascik

Dávam si to v ten deň keď si ich plánujem večer umyť. Čiže napríklad prídem domov o17tej dám si olejovy zábal a o 20tej si vlasy umyjem.

@viktoriaandrascik a nepadaju vám vlasy? Ze sú príliš zaťažené mastné?

viktoriaandrascik
Včera o 13:28
@nikanika97

@viktoriaandrascik a nepadaju vám vlasy? Ze sú príliš zaťažené mastné?

@nikanika97 nie vôbec, ak vam padajú vlasy treba skúsiť doplniť vitamíny