icon

Aký SPF faktor zvoliť pre cestu do Tuniska?

30. júl 2025

Ahojte.V sobotu ideme do Tuniska s deťmi (10,14 ročné) aký SPF máme používať? Samozrejme chcem prísť opálená 😀 Zvyknete si dať aj make-up na tvár? Deti sú blond , mňa tiež na červeno chytá.Ďakujem za odpoveď

simsalabim
30. júl 2025

Spf 50. Make up nie.

biba_18
30. júl 2025

ja všade 50 - a to ma chytá do hneda

chrobak7
30. júl 2025

@anonym_autor Záleží od toho, ako ste citliví na slnko. Ak máte bielu pokožku a opaľujete sa do červena, tak čo najvyšší SPF (napr. 50). Ak ste ako cigáni (nemyslím to ako urážku, ide mi len o odolnosť pokožky voči slnku) , tak by si ani žiadny krém nepotrebovala.

hopatko
30. júl 2025

Je jedno aka krajina, SPF pouzijes v kazdej krajine kde svieti slnko, min faktor 50.

luliu
30. júl 2025

50, menej určite nie

vler
30. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Záleží od toho, ako ste citliví na slnko. Ak máte bielu pokožku a opaľujete sa do červena, tak čo najvyšší SPF (napr. 50). Ak ste ako cigáni (nemyslím to ako urážku, ide mi len o odolnosť pokožky voči slnku) , tak by si ani žiadny krém nepotrebovala.

@anonym_autor autorka ak sa aj lahko opalis ani nech ta nenapadne nedat si vobec krem s SPF.
Najlepsie 50+, nepodcenuj riziko melanomu

luliu
30. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 to je strašná sprostosť čo píšeš, aj Afroamericania používajú SPF mlieka

pribinak
30. júl 2025

Pri more menej ako 50tku neberiem. A opáli má vždy do hnedá. To ako tá opáli závisí od typu tvojej pokožky

pribinak
30. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 dobrá blbosť čo si napísala…. aby si vedela aj ľudia africania chránia svoju pokožku pred spálením

hopatko
30. júl 2025
@luliu

@chrobak7 to je strašná sprostosť čo píšeš, aj Afroamericania používajú SPF mlieka

@luliu ja sa naozaj stale cudujem, ze v tejto dobe informacii si ludia myslia, ze afroamericania nemusia pozivat SPF a bez faktoru sa "krajsie" opalis...ved to uz patri k elementarnej gramotnosti, ako to ze pocas tehotenstva nefajcim a nepicham si drogy a podobne.

laurinka27
30. júl 2025

https://www.devini.cz/sk/we-are-feel-good-inc/

Prípadne Bioderma, La-roche posay SPF 50+. Make-up na dovolenke určite nie. A nezabúdajte pravidelne reaplikovať. 😌

veronikah96
30. júl 2025

50+ a určite by som nepočúvala radu,že netreba SPF v prípade,že máš pigment , pekne ťa opaľuje a pod, koža sa ti poďakuje...

diewcatqoo
30. júl 2025

Vzdy 50tku. Aj doma na dvor, aj k moru. Ides k moru prvykrat, ked chces vediet, ci aj make up?

anonym_964aef
30. júl 2025

Vobec som sa nicim nenatierala ale deti 50tkou vzdy.Ja som sa chcela riadne opalit,ale teda fukalo nam tam riadne,do obeda posledny den aj pod mrakom.Jeden aj spinave more bolo z burky,ale zase bolo vidiet,ze sa aj o plaz staraju aj ten pozvolny vstup upravovali,inak more teplucke.Hned by som sa vratila spet na dalsich 11dni.No nabuduce uz nie oblast Hammamet,2hod.tranfer ale blizsie od Monastiru,tam mala susedka super.Isli s nami rovnaky termin.

autor
30. júl 2025
@vler

@anonym_autor autorka ak sa aj lahko opalis ani nech ta nenapadne nedat si vobec krem s SPF.
Najlepsie 50+, nepodcenuj riziko melanomu

@chrobak7
@vler chcem dať o to nejde,len ,že aký faktor...ľahko sa opálim áno 😊

autor
30. júl 2025
@laurinka27

https://www.devini.cz/sk/we-are-feel-good-inc/

Prípadne Bioderma, La-roche posay SPF 50+. Make-up na dovolenke určite nie. A nezabúdajte pravidelne reaplikovať. 😌

@laurinka27 ďakujem

autor
30. júl 2025
@veronikah96

50+ a určite by som nepočúvala radu,že netreba SPF v prípade,že máš pigment , pekne ťa opaľuje a pod, koža sa ti poďakuje...

@veronikah96 ďakujem

autor
30. júl 2025
@anonym_964aef

Vobec som sa nicim nenatierala ale deti 50tkou vzdy.Ja som sa chcela riadne opalit,ale teda fukalo nam tam riadne,do obeda posledny den aj pod mrakom.Jeden aj spinave more bolo z burky,ale zase bolo vidiet,ze sa aj o plaz staraju aj ten pozvolny vstup upravovali,inak more teplucke.Hned by som sa vratila spet na dalsich 11dni.No nabuduce uz nie oblast Hammamet,2hod.tranfer ale blizsie od Monastiru,tam mala susedka super.Isli s nami rovnaky termin.

@anonym_964aef mu ideme do Monastír

autor
30. júl 2025
@diewcatqoo

Vzdy 50tku. Aj doma na dvor, aj k moru. Ides k moru prvykrat, ked chces vediet, ci aj make up?

@diewcatqoo vlani sme boli v Chorvátsku,ale inde sme neboli ,len ja ešte zo školy pred X rokom v Taliansku.😀áno aj make-up 😀

ivik4
30. júl 2025

50tka a make up by ma ani nenapadol

drews_beauty
30. júl 2025

Odporúčam EVY peny, majú super trvácnosť a odolnosť voči vode. Používam aj detskú EVY na deti a milujú to, lebo je to penička a veľmi ich baví rozotierať tú textúru 🙂