icon

Brazilka vs. laser: Ktorá metóda je lepšia?

15. apr 2026

Ahojte dievčatá, vyše roka chodím na kompletnú brazilku a hoci stále pilingujem, posledné tri mesiace mi začali chĺpky zarastat a zapaľuje sa to. Rozmýšľam preto nad laserom, tiež som našla salóny, ktoré robia kompletku. Ale chcela som sa opýtať na vaše skúsenosti - ako dlho to vydrží? Nie je to veľmi bolestivé? Ako sa riešia tie chĺpky, ktoré sú už zarastené - teraz vidím, že niektoré chĺpky mi skratka prerastaju pod kožou (a našťastie, nezapaluju sa, ale nie je to estetické). A hlavne, ak to porovnáte s brazilkou, išli by ste radšej do lasera? Vďaka.

anonym_5e9ec4
15. apr 2026

@anonym_autor ahoj, ja mam skusenost s obomi a urcite odporucam laser. Je to 100 a 1, mala som rovnake problemy ako ty a jedine co mi pomohlo bolo dat si pauzu od brazilskej a ist na laser. Idvtedy nemam problem s nicim, bolest od lasera je u mna uplne nulova a chodim pravidelne raz za mesiac. Ako kedy ked vidim ze uz nieco tam rastie tak idem

anonym_92c929
15. apr 2026
@anonym_5e9ec4

@anonym_autor ahoj, ja mam skusenost s obomi a urcite odporucam laser. Je to 100 a 1, mala som rovnake problemy ako ty a jedine co mi pomohlo bolo dat si pauzu od brazilskej a ist na laser. Idvtedy nemam problem s nicim, bolest od lasera je u mna uplne nulova a chodim pravidelne raz za mesiac. Ako kedy ked vidim ze uz nieco tam rastie tak idem

@anonym_5e9ec4 ahoj, to sa na laser chodí tak často? Ja som počula , že stačí potom udržovať 1x/2x do roka?

blondiee83
15. apr 2026
@anonym_92c929

@anonym_5e9ec4 ahoj, to sa na laser chodí tak často? Ja som počula , že stačí potom udržovať 1x/2x do roka?

@anonym_92c929 2x do roka treba udrziavat urcite, mozno aj 3.
Mna to napr. boli na tych najintimnejsich partiach a dost. Podpazusie a bikiny sa da v pohode. No, smola 😁
Tiez som si myslela, ze netreba vela chodit, ze staci cca 8x a potom udrziavacka... No stale rastli nove a nove a uz ani neviem, kolko penazi v tom mam naliatych, ale veeela. No nelutujem.

anonym_f83389
15. apr 2026

Nechceš radšej skúsiť IPL epiláciu? Pre mňa úplný game changer. Po 4 pouzitiach 99% chlpov preč. Udržujem raz za mesiac. Ale je fakt, že ja mám ideálne chlpy na to - tmavé a svetlú pleť. Kamoška šla na laser, ale aj tak používa ešte aj ipl, lebo po čase jej chlpy narástli. Mne to príde tým pádom ako zbytočná investícia ten laser, keď to aj tak nie je trvalé riešenie.

anonym_92c929
15. apr 2026
@blondiee83

Mna to napr. boli na tych najintimnejsich partiach a dost. Podpazusie a bikiny sa da v pohode. No, smola 😁
Tiez som si myslela, ze netreba vela chodit, ze staci cca 8x a potom udrziavacka... No stale rastli nove a nove a uz ani neviem, kolko penazi v tom mam naliatych, ale veeela. No nelutujem.

@blondiee83 ja som pochopila , že to je natrvalo ten laser. Kolegyňa hovorila že 1500 ju to stojí, ten jeden krát , ona chodí na celé telo.

autor
15. apr 2026
@anonym_f83389

Nechceš radšej skúsiť IPL epiláciu? Pre mňa úplný game changer. Po 4 pouzitiach 99% chlpov preč. Udržujem raz za mesiac. Ale je fakt, že ja mám ideálne chlpy na to - tmavé a svetlú pleť. Kamoška šla na laser, ale aj tak používa ešte aj ipl, lebo po čase jej chlpy narástli. Mne to príde tým pádom ako zbytočná investícia ten laser, keď to aj tak nie je trvalé riešenie.

@anonym_f83389 ja som IPL skúšala, jedine, kde mi to zabralo, boli nohy a pazuchy, ale na intímnu oblasť teda vôbec

autor
15. apr 2026
@blondiee83

@blondiee83 čože? Ja som čakala, že pôjdem tak 5krat a hotovo aspoň na 3 roky 🫣

anonym_f83389
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f83389 ja som IPL skúšala, jedine, kde mi to zabralo, boli nohy a pazuchy, ale na intímnu oblasť teda vôbec

@anonym_autor mne zabral vsade, akurát niekde som musela viackrát prejsť

anonym_ab483d
15. apr 2026
@anonym_f83389

@anonym_f83389 jasom bledokozec s tmavymi chlpmi a veru u mna to takto pohodove nie je.

blondiee83
15. apr 2026
@anonym_autor

@blondiee83 čože? Ja som čakala, že pôjdem tak 5krat a hotovo aspoň na 3 roky 🫣

@anonym_autor ano, tieto nerealne predstavy som mala aj ja 😂

vkatush
15. apr 2026

Záleží na chlpkoch, koži a na laseri.
Fakt musí byť kvalitný.

Sestra bola 3x pred rokom a pol, drží doteraz. Pôjde pred letom preblikať, ale už do toho, kde som bola ja.

Ja som bola na iný, bol úplne bezbolestný, bola som 2x zatiaľ a je preč tak 80-85%.

Dôležité aby nebol ipl.
Ja chodím na alexandritový bezbolestný.

autor
15. apr 2026
@vkatush

Záleží na chlpkoch, koži a na laseri.
Fakt musí byť kvalitný.

Sestra bola 3x pred rokom a pol, drží doteraz. Pôjde pred letom preblikať, ale už do toho, kde som bola ja.

Ja som bola na iný, bol úplne bezbolestný, bola som 2x zatiaľ a je preč tak 80-85%.

Dôležité aby nebol ipl.
Ja chodím na alexandritový bezbolestný.

@vkatush ďakujem, popozeram teda takýto laser.

anonym_183674
15. apr 2026

Ja som bola na alexandrovity, dala som si asi 3x kazdu oblast, nechala v tom stovky €, efekt to malo na 1 mesiac a po mesiaci zacali opat rast jak keby nič. Tiez som mala velke ocakavania. Ale uz to nebudem skusat. Nema to pre mna vyznam dat pomaly 1000€ na jedno leto (treba ist v zime alebo na jar lebo pokozka sa potom nema vystavovat Slnku)

blondiee83
16. apr 2026

Inac, tiez som bola na alexandritovy (neviem o tom, ze by existoval bezbolestny, budem rada za konkr.tip, ale skor to bude o yom, ze kazdy ma prah bolesti iny, niekto ma aj porod bezbolestny a niekto trpi ako kon), najprv Nitra Medical MKP a potom Amastu v Ba.

mondolina
16. apr 2026

určite laser. ja som spokojná.

vkatush
16. apr 2026
@blondiee83

Inac, tiez som bola na alexandritovy (neviem o tom, ze by existoval bezbolestny, budem rada za konkr.tip, ale skor to bude o yom, ze kazdy ma prah bolesti iny, niekto ma aj porod bezbolestny a niekto trpi ako kon), najprv Nitra Medical MKP a potom Amastu v Ba.

@blondiee83 Košice, Nuvea salón. Tuším pred rokom otvorili. A teda mňa pôrody boleli riadne 😂😂 (aj keď smiala som sa, že keď som ich prežila bez epiduralu a s nástihom a šitím, tak mňa už nikdy nič bolieť nebude).

Ale naozaj ma nebolel. Nohy a bikiny vôbec, ani som nevedela, kedy skončila. Na pyskoch som cítila jemné štípanie, ale nič bolestivé. A zároveň mi vravela, že ak by to bolelo, mám povedať, a ona zníži frekvenciu.

blondiee83
16. apr 2026
@vkatush

@blondiee83 Košice, Nuvea salón. Tuším pred rokom otvorili. A teda mňa pôrody boleli riadne 😂😂 (aj keď smiala som sa, že keď som ich prežila bez epiduralu a s nástihom a šitím, tak mňa už nikdy nič bolieť nebude).

Ale naozaj ma nebolel. Nohy a bikiny vôbec, ani som nevedela, kedy skončila. Na pyskoch som cítila jemné štípanie, ale nič bolestivé. A zároveň mi vravela, že ak by to bolelo, mám povedať, a ona zníži frekvenciu.

@vkatush tak to zavidim, ze nebolelo 🙂 Kosice mam daleko, tak nic 😂 Ale pozeram, ze fakt pisu bezboelstne, tak som sa nieco noce dozvedela-dakujem velmi pekne za informaciu 🙂