icon

Chodíte na kozmetiku?

larinka552
27. mar 2025

Mám po tridsiatke a priznám sa že o pleť sa moc nestarám. Zatiaľ to nepociťujem 😃 Chodím občas ku kozmetičke ale sa mi zdá, že tam len zbytočne nechám prachy ale výsledok veľmi nevidno.
Tak mi napadlo, či navštevujete kozmetiku alebo sa zaobídete aj bez toho? Ako často tam chodíte, čo vám robí, aké procedúry, prípadne koľko nechávate peniažkov?

Strana
z2
oceanahory
27. mar 2025

@larinka552 Ja nechodim...mam tiez nieco po 30-tke a teda chvalabohu nemam nejaku problematicku plet. 🤞Mam ale doma svoju "skin care", skor sa snazim ale siahat po prirodnejsich alternativach. Pouzivam ruzovu vodu, marocky il, denny krem s ochranou a nocny krem + akurat pred mesiacom som zaradila aj slabsiu kyselinu hyaluronovu, kedze uz badam nejake prve zacinajuce vrasky 😮‍💨😅.

nynia
27. mar 2025

Chodim ale vidim aj vysledok, chodim raz mesacne a stale procedury sa lisia od toho, co moja plet potrebuje takze aj ta cena je rozna. A okrem toho sa samozrejme aj doma staram o plet kazdy den.

huginko
27. mar 2025

@larinka552 áno, každý mesiac na masáž, niekoľko rokov....

rk123
27. mar 2025

chodim 10rokov pravidelne raz za mesiac.
aj ja som si myslela ze to nepotrebujem a mam dobru plet, ale aj ked som o 10rokov starsia ako vtedy ked som tam zacala chodit, plet mam o vela lepsiu a krajsiu po tychto rokoch. a teda procedury a osetrenia sa menia podla stavu pleti.

isis234
27. mar 2025

@larinka552 pozri recenzie ... Veľmi dávno som bola 3x- bolo to spojené so saunou. Super. Záleží od kozmetičky.
Ak vieš, akú máš pleť, (suchú, zmiešanú alebo mastnú) podľa toho si kup krém hoc v DM-ke, AVON, Oriflame.- mne sa tieto osvedčili.
Mám zmiešanú pleť. Nepoužívam mastné krémy. Večer odmaľujem s Amia active - pleťové mlieko. Nanesiem nočný krém. Ráno denný krém a na to prepudrujem gulôčkovým púdrom. Všetky nečistoty zostanú na povrchu kože. Raz za 2 týždne si dám zlupovaciu masku- z Oriflame-je čierna a ide dolu ako Fantomas😝 . Pokožka je jemná, vláčna. Potom už nekrémujem.

tetapetra
27. mar 2025

V mojom veku už pravidelne 😁.

marca12
27. mar 2025

@isis234 kremy avon,oriflame? To nemyslis vazne

nicoletta98
27. mar 2025

Nie, príde mi to pre mna zbytočné.. každé ráno a večer mám svoju rutinu, ktorú si “vyskladam” podľa problémov/potrieb pleti 🙂 na hydrafacial som zvykla chodiť, ak sa aj to ráta

lasona
27. mar 2025

Som kozmeticka, takže robím si pravidelne osetrenie. Niekedy však idem ku kolegyni. Mam 38 rokov, takže už treba. Avšak nemám žiadny botox, ani nic ostatne. Od niektorých spolužiaciek vyzerám vsak dosť mladsie

mima73
27. mar 2025

@larinka552 1x v živote som bola,aj to iba na líčenie na stužkovú...mám tiež tesne po 30tke a o pleť sa starám sama.Používam to,čo viem,že moja pleť potrebuje a zatiaľ som spokojná.Na profesionálnu kozmetiku do salónu som sa zatiaľ neodhodlala,bojím sa,aby mi nejako tie mechanické prístroje nezničili pleť a po ďalšie,nemám rada,ak sa mi niekto cudzí chytá pleti/tváre. 😁

marcellka32
27. mar 2025

@isis234 robis niekoľko chýb, ale to sa možno uvidí až po pár rokoch...
1. Krémy DM, Avon, Oriflame vôbec neodporúčam ak chces vidieť výsledky
2. Zlupovacia čierna maska je to najhoršie čo môžeš dať na plet- narusas si pleťovú bariéru pretože strhavas vrchnú vrstvu pokožky
3. Po zlupovacej maske sa nekremujes - chyba

ladybarbora
27. mar 2025

Chodim raz za cas na hlbkove cistenie ale inak mam lekarsku kozmetiku ako skin care. Ja mam problematicku plet a preto nemozem pouzit hocico parfumovane.

kiwi3
27. mar 2025

Nechodím, vždy ked som bola, tak miesto pozitív prišli negatíva. Nechápem ani to desne vytlacanie, ešte som nepočula dermatológia, že by to bolo na niečo dobré okrem jaziev.

spongebob1
27. mar 2025

@larinka552 Chodim raz do mesiaca do fitka. Psychicky si verim, ze som urobila nieco pre svoju krasu. Omyl. Dolezite je, co robim cely mesiac.
To iste je s kozmetickou. Dve hodiny neurobia na
tvojej tvari zazraky. Maximalne je vidno uprava obocia. Tot vsjo.

larinka552
autor
27. mar 2025

Dakujem za vsetky reakcie, hlavne tim, ktore sa trosku rozpisali 😁

malav
28. mar 2025

@marcellka32 prosim ta a ake kremy odporucas? Dakujem 🙂

marcellka32
28. mar 2025

@malav medik8

marca12
28. mar 2025

@larinka552 Vacsina pise,ze nechodi. No ja si naopak myslim,ze ak na to zena ma,tak preco nejst? Samozrejme,ale k dobrej kozmeticke nie k tym rychlokvasenym,co si urobia jeden kurz a myslia si,ake su dobre. Ja obcas chodim k jednej,je to baba,ktora vystudovala odbor,ma dlhorocnu prax,vzdelava sa a je ozaj dobra v tom,co robi. Pre mna je to relax. Lahnes si na hodinu a relaxujes,staraju sa o teba.

mandzula
28. mar 2025

@kiwi3 ked bojujes s akne, mechanicke cistenie proste potrebujes. Roky som mala akne, dcera rovnako, obe sme chodili na cistenie a jaziev mame presnu 0.

jablkovastrudla
28. mar 2025

Od posledneho porodu chodim ku kozmeticku kazdy mesiac. Chodim hlavne na cistenie, green peel, riesi mi male pigmentove flaky Co sa mi spravili po porode. Vysledky vidim, mam naozaj peknu hydratovanu plet. V lete mam 40.
Dievcata hlavne pouzivajte dobre spf, najlepsie celorocne.neskor to ocenite

lengysk
28. mar 2025

Záleží od stavu pokožky, ale podstatná je aj domáca starostlivosť, lebo kozmetičky nerobia zázraky na počkanie. Nejaká ta kombinácia správnych ošetrení a starostlivosti po vie udržiavať určitý štandard. Bohužiaľ sú prípady, kedy ženy po 60+ chcú zmeniť stav pleti na počkanie čo je niekedy beh na dlhú trať. Čo sa týka financií, tak to je individuálne. Môže to ovplyvniť viac faktorov ako rodinné financie ale i samotný výber kozmetičky a jej cien za služby.

kiwi3
28. mar 2025

@mandzula mne to prave vždy len zhorsovalo, keďže sa mi s akné veľmi zle hojila pleť a ešte sa musela vysporiadať aj s brutálnymi fyzickými zasahmi

mandzula
28. mar 2025

@kiwi3 ja mam zas opacnu skusenost. Zrejme zavisi aj od konkretnej kozmeticky. Prva ma totalne dorypala, k tej som uz nesla, k druhej som chodila vyse 10 rokov a super.

isis234
28. mar 2025

@marcellka32 by si sa čudovala... ale mne ani mamine nik nepovie skutočný vek. Máme jemnú pokožku.
Sú rôzne krémy. Treba si vybrať tie správne na danú pleť. Najskôr testovacie až potom kupiť celé balenie.
Poznám si pleť. Viem, čo môžem použiť. Je to vidno. Nemenila by som

isis234
28. mar 2025

@marca12 mne niektoré z nich vyhovujú. Skúšala som testovacie viaceré a vybrala som si na mne danú pleť.

mariska1989
28. mar 2025

Mam po 30 . A áno chodím samozrejme nuw jazdy mesiac ale cca 4/5 x do roka to môže byť . Aktuálne carbon peel sa chystám. A mam potom kľud nejakú dobu

rika44
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
29. mar 2025

@mandzula bola som asi u piatich v živote a všetky boli rovnaké. Už to radšej ani neskusam. Našťastie sa mi to vekom aj dobrou starostlivosťou úplne vycistilo

marcellka32
29. mar 2025

@isis234 používaj čo chces, ja som len písala že to robíš nesprávne, všetko nám pleť spočíta

isis234
29. mar 2025

@marcellka32 ešte raz si v pokoji prečítaj čo som písala. Každá pleť je iná. Každá potrebuje niečo iné.

Strana
z2