Čím začať pri domácom farbení vlasov?
Ahojte, potrebovala by som radu od žien, ktoré si farbia vlasy doma 🙂
Začínajú sa mi dosť objavovať šediny a chcela by som s farbením začať doma. Je lepšie začať šampónovou farbou alebo rovno klasickou krémovou farbou.
Aký je medzi tým reálne rozdiel vo výsledku a vo výdrži, vymývaní? A keď začnem šampónovou, môžem potom normálne prejsť na klasickú farbu?
Budem rada za tipy, čo sa vám osvedčilo hlavne na šediny 🙂
@anonym_autor ja používam Palette, ale šampón, no nemám až tak šedivé vlasy.
@anos18 A nevieš to porovnať s tou krémovou? Že čo je lepšie? Resp. aké sú výhody napr. toho šampónu oproti krémovej farbe? Ďakujem ❤
@anos18 A nevieš to porovnať s tou krémovou? Že čo je lepšie? Resp. aké sú výhody napr. toho šampónu oproti krémovej farbe? Ďakujem ❤
@anonym_autor sampon ti nemusi zakryť šediny, a ak áno, tak len na krátko.
Trvácna farba drží na vlasoch, len sa ti mierne vymyva a trosku zbledne ale to až po niekoľkých týždňoch. Ale sivé vlasy ostávajú zafarbene
@anonym_autor
A teda podstatná vec, keď dáš raz farbu už sa to ťažko mení. Takže bud daj na prvý krát sampon a uvidíš, alebo si kúp farbu co najbližšie tvojej prirodzenej. Teda za predpokladu ze nechceš farbu vlasov úplne zmeniť.
@anonym_autor keď sa vlásky učia ešte len na farbu, tak sa im to páči a chytajú šampón tak dobre ,ako farbu..... potom chcú už len farbu, a potom už im je i farba málo...,,😁😭😁....ja som prešla na prírodnú hennu, len náročné na čas
@anonym_autor keď sa vlásky učia ešte len na farbu, tak sa im to páči a chytajú šampón tak dobre ,ako farbu..... potom chcú už len farbu, a potom už im je i farba málo...,,😁😭😁....ja som prešla na prírodnú hennu, len náročné na čas
@ivicatolic Napíšeš mi o tej henne viac? V čom je to náročné?
Záleží od odtieňu, ale niektoré - tmavšie a červené - je problém vymyt a zbaviť sa ich, aj keď je semipermanentná (šampón) a máš to v konečnom dôsledku to iste 😂 ale na prekrytie sedín by som volila skôr permanentnú… ja sa doma farbim roky, ale sama si ju natrieť neviem dobre, vždy ma farbí niekto, teraz som prešla na penovú (Schwarzkopf Perfect Mousse), tu si viem aplikovať v pohode aj sama, ale s krytím nie som 100% spokojná
Za mna je henna blbosť. Figu to prekryje. Ja mam len zopár sedím, sle mam tmavé vlasy. Kupujem si šampón od palette.
A ak začínaš tak určite si kúp šampón a až potom farbu. Uvidis ako ti to chytí či budeš spokojná s odtieňom
no tak pozor, naozaj to nestoji za experimentovanie. HENNA je pre niekoho kto nema skusenosti taka casovana bomba, ty nevies ako to dopadne je to prirodna farba, neodporucam vobec. Neda sa vymyt, neda sa odstranit, nie je lahke to potom ani opravit farbami, riziko znicenia vlasov vysoke. Samopony su fajn ak checs vyskusat nejake zvlastne farby, ale nekryju sediny, a mozu byt flakate, resp sa zmyvaju kadejako (dcere sme to davali na vlasy v lete). Ale zase oprava je rychla, nie je to trvale, par tyzdnov clovek prezije a potom este par mesiacov niekomu sa to moze vymyvat (dcere cervena svietla z hlavy asi aj pol roka a to si hlavu umyva ako "blazon"). Za mna najlepsie by bolo dat si poradit s niekym kto to robi, vie ti poradit farbu, namiesat odtien. Vela farieb z drogerky chyta inak ako maju na obrazku, mne napr pomaly na cierno niektore chytia a to som si davala hnede odtiene, svetle, dokonca tmavy blond. Za mna: vybrat starostlivo odtien, kupit dostatok farby na vlasy, ja osobne kremove farby som viac uprednostnovala, netecu, nekvapkaju... vlasy riadne rozcesat a rozdelit a poriadne dokladne natriet, na to je naj aj clovek na kontrolu, videla som katastrofy kde sa dali damy na farbenie same a mali to potom posekane cele, niekde zafarbene niekde nie... ja osobne ked si na tych mojich 100chlpov dam farbu kremovu, potom to ste "premasirujem" aj po pramenoch aj po celej hlave skoro ako sampon...
@anonym_autor sampon sa bude casom vymyvat, ale na prvykrat ho mozes kludne vyskusat. Umyjes parkrat vlasy a prefarbis trvalou farbou, ked nebudes spokojna. Ja pouzivam olejove farby, ktore maju taku flasticku so spicatym vrchnakom, lepsie sa mi to nanasa (rychlejsie). Musis vyskusat, co ti bude vyhovovat.
@ivicatolic Napíšeš mi o tej henne viac? V čom je to náročné?
@anonym_autor henna je prášok prírodný,zelený, ja som si objednala kilové balenie za 34€, je tam 10 vreciek po 100g, tak to mám na celý rok 🙂👍,ty môžeš použiť z vrecka koľko potrebuješ / keď dávam na celé vlasy, dám 100g , keď farbím len predok, dám polovicu/. Zarobí sa to teplou vodou podľa návodu, dáš rukavice , nanesieš kefkou, potom celú hlavu zatočíš do fólie, ja si dám ešte bavlnenú čiapku, ide o to teplo, aby sa to dobre vstrebalo, na hlave to mám 4 hodiny, viac nevydržím 😁, môžeš to mať i oveľa dlhšie, Potom umývaš, dosť dlho odchádza farba, dáš šampón, šetrný, bez parabenov / detský Bupi, alebo Dixi,Luna/. Plusy - vlasy sú pekné, lesklé, nadýchané, hlava vôbec nesvrbi. Len ten čas...😭.... vydrží ako farba
ahoj , v prvom rade, odporucam farbenie doma s profi farbami... nie drogerkovymi, tam su odtiene namiesané na farbenie ako take... v kadernickych mas kopec moznosti, od tonovania, semipermanent, cez trvale farby... ale musis vediet ako farbit... vzdy potrebujes k zelanemu odtienu primiesat taky, ktorý ma .0 je to tzv. zakladny, inak ti sediny ostanú priznané
ahoj , v prvom rade, odporucam farbenie doma s profi farbami... nie drogerkovymi, tam su odtiene namiesané na farbenie ako take... v kadernickych mas kopec moznosti, od tonovania, semipermanent, cez trvale farby... ale musis vediet ako farbit... vzdy potrebujes k zelanemu odtienu primiesat taky, ktorý ma .0 je to tzv. zakladny, inak ti sediny ostanú priznané
@anonym_autor žiadnu vedu z toho netreba robiť. Kúp si normálne v drogérke trvácu farbu, vydrží dlhšie, ako šampónová.
@anonym_a5ded4 čo je zlé na drogérkových farbách?
@anonym_autor žiadnu vedu z toho netreba robiť. Kúp si normálne v drogérke trvácu farbu, vydrží dlhšie, ako šampónová.
@anonym_a5ded4 čo je zlé na drogérkových farbách?
@belllinka odpoved z chatgpt...
💇♀️ 1. Zloženie
Drogeria:
univerzálna zmes „pre každého“
často viac silikónov, parfumov a lacnejších plnív
vyšší oxidačný efekt → môže byť agresívnejšia na vlas
Profesionálna farba:
vyššia koncentrácia aktívnych látok
kvalitnejšie pigmenty a starostlivé zložky
presne kontrolované chemické zloženie (pH, oxidačné zložky)
🎨 2. Výsledok farbenia
Drogeria:
„jedna farba pre všetkých“
výsledok môže byť nepresný (hlavne ak máš už farbené vlasy)
menej možnosti korigovať odtieň
Profesionálna farba:
mieša sa na mieru (kaderník ju upraví podľa tvojich vlasov)
presnejší a predvídateľný výsledok
lepšie krytie šedín a rovnomerný tón
🧴 3. Šetrnosť k vlasom
Drogeria:
často „silnejší zásah“, ale výsledok pôsobí hneď pekne (hladkosť robia silikóny)
pri dlhodobom používaní môže vlasy vysušovať
Profesionálna:
šetrnejšie nastavený oxidant
menej poškodenia pri správnom použití
lepšia ochrana vlasovej štruktúry
⏳ 4. Výdrž farby
Drogeria:
môže sa rýchlejšie vymývať alebo meniť tón
Profesionálna:
stabilnejší, dlhšie trvajúci výsledok
farba „sedí“ rovnomernejšie aj po umývaniach
Žiadna veda. Či už v miske rozmiešas alebo z tuby priamo na vlasy nanesies, necháš pôsobiť, oplachnes
@anonym_autor henna je prášok prírodný,zelený, ja som si objednala kilové balenie za 34€, je tam 10 vreciek po 100g, tak to mám na celý rok 🙂👍,ty môžeš použiť z vrecka koľko potrebuješ / keď dávam na celé vlasy, dám 100g , keď farbím len predok, dám polovicu/. Zarobí sa to teplou vodou podľa návodu, dáš rukavice , nanesieš kefkou, potom celú hlavu zatočíš do fólie, ja si dám ešte bavlnenú čiapku, ide o to teplo, aby sa to dobre vstrebalo, na hlave to mám 4 hodiny, viac nevydržím 😁, môžeš to mať i oveľa dlhšie, Potom umývaš, dosť dlho odchádza farba, dáš šampón, šetrný, bez parabenov / detský Bupi, alebo Dixi,Luna/. Plusy - vlasy sú pekné, lesklé, nadýchané, hlava vôbec nesvrbi. Len ten čas...😭.... vydrží ako farba
@ivicatolic aj ja používam hennu, je to super, len ten čas 😁

Môžeš kľudne kúpiť trvácnu farbu približnej farby akú máš. Kukni videa ja Youtube ako sa doma farbia vlasy. Ja si ich farbím sama a dlho vydrží. Osobne používam zn palette