icon

Čo pomôže na suchú citlivú pleť?

bocka33
22. máj 2023

Viete mi poradiť čo by mi pomohlo na suchú citlivú pleť? Na lícach a okolo úst mám šupiny suché a pleť mám napnutú. Všetko čo obsahuje hoci aký alkohol ma štípe. Krém Bioderma sensibio rich mi sedí ale je asi pre mňa málo, ďalej používam Cosrx slimačiu esenciu,kyselinu hyaluronovú. Spf tiež používam. Pleť si čistím ráno aj večer mliekom Instree yam root milk. Už som z toho zúfala.
Ďakujem za kazdú odpoveď a radu.

Strana
z2
lilianka28
22. máj 2023

@majamat No to chceš povedať, že si toto všetko vyfotené dávaš na tvár? 😏

majamat
22. máj 2023

@bocka33 tento krem sice alkohol obsahuje,a le podla zlozenia by to malo byt minimalne mnozstvo a obsahuje velmi vela olejov. https://eshop.nobilis-tilia.sk/produkt/arganovy...
alkohol nie je jedina vec, co moze v kremoch vadit. mozu aj chemikalie.
ja som na jendom kreme zistila, ze niekedy ked krem obsahuje vela silikovo, je na ...
ide o to, ze silikon urobi na tvari prijemnu hladku vsrtvu, cize pocit je dobry, no plet je ako v igelite. jednak ak je v kreme vela silikonu, je tam caso menej ucinnych latok a tiez teda do pleti nemusi nic poriadne prenikat. mala som raz krem Oriflame a bol teda priserny, inak silikon mi v zasade nevadi,a le ak je druhy v poradi a je ho tam viac druhoc, tak to uz dobre nie je.

majamat
22. máj 2023

tu su tiez nejake alkoholy, ale nejake mastne alkoholy. viem, ez cetyl alkohol sa v kondicioneroch povazuje za hydratujuci. no neviem. asi by to bolo dobre preverit/ pohladat na nete. toto ej prirodna kozmetika, neobsahuje chemicke konzervanty, preto obsahuje alkohol,ktory to konzervuje. bez tohoto nejde. https://eshop.nobilis-tilia.sk/produkt/bioaktiv...

majamat
22. máj 2023

zaujimave, ze v kreme A-derma som nasla tiez alkohol a v pozrela som krem LRP a ten sice neobsahuje,a le obsahuje silikon dost v popredi. a to je kozmetika na suchu, citlivu a atopicku pokozku.

majamat
22. máj 2023

@lilianka28 nie naraz. to mam aj niektore v zasobe, resp neiktore som uz minula.

bocka33
autor
22. máj 2023

Pojdem asi ku kozmentičke,to bude najlepšie riešenie lebo skúšať milión produktov je fakt na nervy

majamat
22. máj 2023

@bocka33 je to na tebe. ja som sice poskusala toho vela, ale len preto, ze am to bavi. da sa povedat, ze mnohe tie produkty, co som na zaciatku pouzila, mi aj pasuju. mam urcite kriteria a ak si kupim nieco podla tych kriterii, vacsinou mi to pasuje. napr ten krem so slimacim extraktom som kupovala s tym, ze mi mozno pasovat nebude, koli silikonu a mala som pravdu, no chcela som skuit, ci ma nahodou neprekvapi, lebo bol lacny. neprekvapil, uz nemam chut teda takto skusat dalsi lacny krem so silikonmi.

mala som vselijaku kozmetiku na suchu, citlivu a atopicku pokozku. lekarensku kozmetiku. mnohe produkty som pouzivala este v obdobi, ked som prechadzala na korejsku starostlivost, ale este som cakala kym mi pride objednavka. nieco malo takychto produktov som mala. no dolezite ani nebolo to, co som pouzivala,a le skor to, akym sposobom. to vrstvenie, davkovanie an vlhku plet, tiez sa treba snazit pit dostatok tekutin. posledne roky tekutiny flakam. niekedy som aj mala pocit, ze pijem dost, ale zistila som, ez na moju hmotnsot potrebujem viac.

takze ak budes mat nejaku kozmetiku,s ksu sa sustredit na ten postup, ako sao plet starat.

Strana
z2