Dá sa dosiahnuť krásna pleť bez botoxu?
Ahojte dlhšie sledujem jednu influencerku skúša kadejaké produkty na pleť vyzerá super pleť hladká jemná bez nedokonalosti. Myslela som si fakt ze sa stará a nakoniec vycapila do príbehu fotku ako sedí v kresle a necháva sa pichať (asi botox to je jedno alebo kyselina) okolo očí a lic. Ako ma potom človek dôverovať tým produktom keď si ich na seba cape v nejakej kombinácii vyzerá dobre ale aj tak ide na injekcie? Tak asi to nebude dokonalá tou kozmetikou.. Dá sa mat krásnu pleť (nie suchu ani nie mastnú) bez porov bez lesku bez čiernych bodiek a vyrazok prirodzene? Bez estetických úprav? Zvažujem tiež microneedling ale kvôli tomu ze mam mastnú pleť a údajne to môže pomôcť pleť vyzivit a podporiť tvorbu kolagénu. No tiež som si kúpila nejaké tie produkty a absolútne nezabrali. Každá svoj boj zakončí zmierením sa s tým alebo u lekára?
@anonym_autor vieš čo je to reklama? Je ti jasné, za akým účelom dané produkty propaguje? Máš v skrini nakúpených kopu produktov, ktoré niekto ponúkal a ty si uverila? Čo máš desať rokov? Zdravá strava, dostatok spánku, pravidelná starostlivosť a nie sprostosti, čo ti nakuká niekto, kto nemá o kozmetických produktoch ani poňatia. Keď už, tak by som sa spoľahla na dobrú kozmetičku
Ľudstvo začína kúrovať zo sociálnych sietí. Je to definitívne potvrdené po tvojich otázkach.🙄🤦♀️
Ale veď niektorá kozmetika je účinná, ale má svoje limity… logicky si nemozes mysliet, že budeš v 60tke vyzerat ako 20 rocna.
@anonym_autor podľa toho, v akom veku. Mam 43 rokov, normálny typ pleti, pekná pleť bez vyrážok, myslím aj bez vrások. Dá sa, ale veľa robí genetika
Kozmetika nie je vobec ucinna. Ja som generacia, ktora cca 40 rokov pouzivala Avon, Oriflame, Yves Rocher a dalsie znacky a sme vraskave primerane veku. Ak by kozmetika pomahala, nemala by moja rovesnicka Studenkova 2 facelifty. Alebo Coborova. Ta sa uz na seba tiez nepodoba. Neidem spominat svetove herecky, spevacky, pre ktore bola kozmetika najlepsich znaciek dlhodobo pristupna a aj tak absolvovali opakovane facelifty,ktore ich zmenili na nepoznanie.
Da, genetika. Zial ma to minimum ludi, ja som taku zdedila po babicke. Cely zivot vyzeram ako porcelanova babika. Nechapala z toho ani dermatologicka, ked som bola na odstranovani pigmentoveho flaku. Ja, ze ci si mam dat nieco ako botox a ona ze len to nie
@anonym_autor veľmi veľa pomôže face yoga a masáž s guasha kameňom, je to teoreticky zadarmo, prakticky to však zaberie 15-30minut denne 🙂 ale pomáha. Len teda mysli na to, že výsledky nie sú hneď.
Ale ano, da sa mat pekna plet. Je to odraz zivotneho stylu a genetiky - ak sa clovek dobre stravuje, je dostatocne odpocinuty, nestresuje sa, stara sa primerane o plet, ma v rovnovahe hormony a ma dobry geneticky zaklad, plet je pekna. Mam kolegynu, ktora uz myslim buduci rok pojde do dochodku a je fakt krasna. Uz ma sice vrasky, ale fakt minimum a vek by jej urcite nikto neuhadol. Na ziaden botox urcite nechodi. Je to take slniecko, vzdy vyrovnana, sportuje, tesi sa zo zivota...
U seba viem, ze u mna vela robia hormony. Uz asi 5 rokov som mala plet peknu hladku (len mam pehy, ked vyjdem na slnko, ale to mi nevadi), bez rozsirenych porov a vyrazok. Potom som otehotnela, no v tehotenstve som mala tiez peknu plet, ale po porode, ked kojim, je to des. Tvar mam ako pubertiacka, aktualne mam taky jebak na nose, ze ma boli este aj ked sa cez nos nadychujem. Dufam, ze ked dieta odstavim, vsetko sa vrati do normalu.
@anonym_autor podľa toho, v akom veku. Mam 43 rokov, normálny typ pleti, pekná pleť bez vyrážok, myslím aj bez vrások. Dá sa, ale veľa robí genetika
@anonym_07e2b4 som na tom rovnako🙏 45+, žiadne pichačky ani iné zákroky, ani pravidelná návšteva salónov, dokonca ani žiadna domáca skincare. Roky rokúce iba voda ráno/večer, froté uterák a modrá Nivea, a pleť takmer bez vrások a nedokonalostí.
Samozrejme… genetika, zivotosprava a nepatlat na seba vsetko, co vyskoci z reklamy. Ono tvar nabotoxujes, ale krk a ruky, ta prezradia a pritom treba mat naozaj dobru genetiku …
@anonym_autor peknú pleť ano ale vek neoklameš......jednoducho žiadna kozmetika nezabráni vzniku vrások
Kozmetika nie je vobec ucinna. Ja som generacia, ktora cca 40 rokov pouzivala Avon, Oriflame, Yves Rocher a dalsie znacky a sme vraskave primerane veku. Ak by kozmetika pomahala, nemala by moja rovesnicka Studenkova 2 facelifty. Alebo Coborova. Ta sa uz na seba tiez nepodoba. Neidem spominat svetove herecky, spevacky, pre ktore bola kozmetika najlepsich znaciek dlhodobo pristupna a aj tak absolvovali opakovane facelifty,ktore ich zmenili na nepoznanie.
@oli18 tue značky ktoré spomínaš, nemajú s kozmetikou nič spoločné.
Botox a kys.hyal. su cesta do pekla. Uvidis, ze ako teraz tie "pestovane" 30tnicky budu vyzerat o 10 rokov.
@anonym_07e2b4 som na tom rovnako🙏 45+, žiadne pichačky ani iné zákroky, ani pravidelná návšteva salónov, dokonca ani žiadna domáca skincare. Roky rokúce iba voda ráno/večer, froté uterák a modrá Nivea, a pleť takmer bez vrások a nedokonalostí.
@tiezjedna boze, ved mas 45. Napis o 20 rokov.
Ja si čistim pleť gélom natieram lacným krémom mám takmer 30 a v obchode keď beriem alkohol mi tipujú Max 16...🫡😜🥲
Ja mám celkom dobrú pleť, nerobia sa mi vyrážky. Vrásky mám ale tiež nie nejaké výrazné. Nikdy by som si nedala pichať botox a kadejaké srákojdy. Dokonca nepoužívam ani krémy čo som ako mladšia používala. Teraz si tvár natieram arganovým olejom, v lete používam ružovú vodu ale bo jasmínový olej. Proste skúšam prírodné oleje a vody.
Tretinoin
Tretinoin
@alzbetakukurova lenze u nas ho nedostat. Mas odskusane? Alp,sa Ti zmenila plet po pouzivani?
Za mna genetika, moja mama mala vždy krásnu pleť, teraz ma uz ku 70 takže jasne ze vrásky ma, ale na to ze sa opalovala tak max s kokosovým olejom tak si myslím, že veľa nie, no a ja som samozrejme po tatkovi, takže mna sa pekná pleť netýka 😅
@anonym_autor ja som absolvovala microneedling a mám krajšiu pleť, čo sa týka takých tých jazviciek po akné.
@anonym_autor krásna čistá pleť je z veľkej časti aj genetická. Moja babka vždy vravievala, že si ráno treba pleť umývať studenou vodou. Neviem, čo je na tom pravdy, ale veľmi dlho nemala vrásky. Pleť mala hladucku, čo podelila aj moja neboha mamka aj my dve so sestrou.
@anonym_autor je úplne v poriadku mať póry, mastnejšiu alebo suchšiu pleť. Nepozerať bludy na internete.... A kto nemá póry tak to asi ani nieje človek.. čistiť pravidelne pleť, navštíviť dermatológa.. Cvičiť, spanok, jedlo... Čo viac chcete. Keby ste tie obludy videli reálne tak utekate...
@alzbetakukurova lenze u nas ho nedostat. Mas odskusane? Alp,sa Ti zmenila plet po pouzivani?
@snowflakenel Mam odskúšané. Používam už 2 roky, a ani make up nepotrebujem, nedrži moc. Pleť je uplne ze top, ani ako 20 rocna som bez make upu nevysla z somu. A teraz v 46 mam peknu plet bez make upu. Vrasky jemne sa dajú s nim vyhladiť, mam na čele ze uplne hlboku, strašne dlho, a je oveľa menšia, plet hladučka. Keby som o nom vedela skor. Je síce s tým dosť práce, ráno toner, sérum, krem, opaľovací krem. A večer olejové čistenie, hydratačné a tretinoin, potom krem.
@snowflakenel Mam odskúšané. Používam už 2 roky, a ani make up nepotrebujem, nedrži moc. Pleť je uplne ze top, ani ako 20 rocna som bez make upu nevysla z somu. A teraz v 46 mam peknu plet bez make upu. Vrasky jemne sa dajú s nim vyhladiť, mam na čele ze uplne hlboku, strašne dlho, a je oveľa menšia, plet hladučka. Keby som o nom vedela skor. Je síce s tým dosť práce, ráno toner, sérum, krem, opaľovací krem. A večer olejové čistenie, hydratačné a tretinoin, potom krem.
@alzbetakukurova Dá sa zo zahraničia z dovolenky kúpiť.

@anonym_autor zdravá a čistá pleť je krásna nie tie ich bapichane ksichty..