Denné používanie SPF 50 na tvár - za a proti
Často tu vidím otázku o SPF. To vážne treba používať každý deň SPF 50 na tvár, keď idete do roboty autom a ste celý deň v kancelárii? Načo to je dobré?
@anonym_autor ja by som to určite nerobila. Je to čistá chémia. V lete pri mori ok ale celoročne je to za mňa len biznis a marketing.
@mandzula bavime sa o "zbytocnosi" spf, nie?
@stanislavicenka bavime sa o inom nazore na SPF, ako je vseobecne znamy, nebavime sa o skodlivosti nadmerneho slnenia. Aj povodna otazka je o dennom pouzivani SPF, dokonca v aute ci kancelarii. Ja tam stale nadmerne slnenie nevidim. Ty ano?
@snowflakenel suhlasim. So sestrou mame spolocnu kozmeticku a tiez nam vzdy chvali plet. Sama hovori ze to nie je tym co pouzivam ale toto su proste dobre geny. Segra ma 47 a nikto jej vek neveri. ona je velmi pekna. A nema za sebou ziadne zakroky ako botox, nite ani nic podobne. Ku kozmeticke chodime iba na cistenie.
@jablkovastrudla hlasim sa,ako dalsia...
Ja som niekolko rokov nebola u kozmeticky a uz mam 50 rokov,tak som sa rozhodla na cistenie pleti ist.kozmeticka mi nechcela verit ze som bola v zivote asi 5x.a naposledy mozno tak 4 roky dozadu.tiez vravela ze genetika a mala pravdu-moja mama nebola nikdy v zivote a plet mala vzdy peknu
Az po 60-tke zacala mat krk taky ochabnutejsi a zacalo byt vidiet vrasky
@anonym_autor ja pouzivam kazdy den, krem z lekarne so SPF 50. Mam kozne ochorenie a odkedy denne mam tento krem, tak problemy s pletou su ovela mensie.
@stanislavicenka bavime sa o inom nazore na SPF, ako je vseobecne znamy, nebavime sa o skodlivosti nadmerneho slnenia. Aj povodna otazka je o dennom pouzivani SPF, dokonca v aute ci kancelarii. Ja tam stale nadmerne slnenie nevidim. Ty ano?
@mandzula spf ma chranit pred skodlivostou slnencych lucov. Tu sa bavime o estetickej stranke veci. Ty tvrdis, ze to vyznam nema a je to iba nafuknute. Zabudla som na nieco?
@mandzula spf ma chranit pred skodlivostou slnencych lucov. Tu sa bavime o estetickej stranke veci. Ty tvrdis, ze to vyznam nema a je to iba nafuknute. Zabudla som na nieco?
@stanislavicenka kde ja tvrdim, ze to nema vyznam? Vidis, ze sama pisem, ze SPF pouzivam? Pisem jedine to, ze existuje aj iny nazor. Pisem, ze je moj?
@anonym_autor pokiaľ idem von automaticky spf - pokiaľ neprší - ja hovorím, bez SPF ani na krok.
Vďaka spf nemám skoro žiadne vrásky ani pigmentové škvrny. Moja recenzia je, že absolútne nikto mi netipuje správne vek, prirovnávajú ma k sestre môjho dospelého syna 😀
@anonym_autor pokiaľ idem von automaticky spf - pokiaľ neprší - ja hovorím, bez SPF ani na krok.
Vďaka spf nemám skoro žiadne vrásky ani pigmentové škvrny. Moja recenzia je, že absolútne nikto mi netipuje správne vek, prirovnávajú ma k sestre môjho dospelého syna 😀
@kalifka ako vieš, že tie vrásky a fľaky nemáš vďaka SPF? 🙂 Ja používam SPF iba keď som celý deň vonku pri vode alebo turistika na horách a tiež nemám vrásky ani škvrny. A to som ani v živote nebola u kozmetičky a natieram sa iba Niveou soft za 3 eurá
Vrások mám minimum, pigmentové škvrny žiadne, nepoužívam žiadnu extrémne drahú kozmetiku,s spf sa nepatlám.
Ak sa však dakto patlá každý deň aj 3 x za deň, jeho vec. Tak ako moja, že sa nepatlám 😄
@stanislavicenka kde ja tvrdim, ze to nema vyznam? Vidis, ze sama pisem, ze SPF pouzivam? Pisem jedine to, ze existuje aj iny nazor. Pisem, ze je moj?
@mandzula nelustrujem, co si napisala. Iba to vyjadrenie k tomu, ze nejaky lekar povedal, ze je to silny marketing
@mandzula nelustrujem, co si napisala. Iba to vyjadrenie k tomu, ze nejaky lekar povedal, ze je to silny marketing
@stanislavicenka Tak radšej lustruj a nedomýšľaj si.
@anonym_autor urcite nepouzivam spf, ked som cely den v kancelarii, aj ked idem do a z roboty asi 30 minut pesi. Mne sa napr z spf pouzivanych na tvar upchavali pory, nesedel mi ani jeden, co som vyskusala. Tiez sa vela pise o tom, ze niektore zlozky spf mozu prispievat k hormonalnej nerovnovahe. Dalsia vec, na ktoru treba mysliet je, ze ked sa clovek takto extremne vyhyba slnecnemu ziareniu, tak moze mat vyrazny nedostatok D vitaminu, takze treba doplnat a sledovat si to. Samozrejme, som za "zdrave" pouzivanie spf, pokial clovek travi dlhsi cas na slnku, najma v obednom case.
@kalifka ako vieš, že tie vrásky a fľaky nemáš vďaka SPF? 🙂 Ja používam SPF iba keď som celý deň vonku pri vode alebo turistika na horách a tiež nemám vrásky ani škvrny. A to som ani v živote nebola u kozmetičky a natieram sa iba Niveou soft za 3 eurá
@anonym_autor má spf vplyv na vrásky ... Tí, čo ho nepoužívajú ( jasné zohráva aj genetika ) vyzerajú omnoho staršie a vrásky majú viditeľnejšie
Ake proto by to mohlo mat??U mna SPF uz 6 rokov (odkedy som pochopila) denne,niekedy aj 2-3 krat.Slnko,dazd,jesen,zima-stale.Typuju mi o 6 -7 rokiv menej,neprehanam.
Pri tejto a podobnych temach by nemalo ist o nazory, ale o vedecky overene fakty.
pouzivam kazdy den, to je hned prva vec co rano urobim v kupelni, uz tak automaticky, umyjem zuby a dam spf.. niekto si dava len hydratacny krem, niekto makeup, ja spf. slnecne luce preniknu aj cez sklo, takze.. ale kazdeho slobodne rozhodnutie, mozno budem v 80 vraskavejsia ako niekto kto spf nikdy nepouzival 🙂
@stanislavicenka Tak radšej lustruj a nedomýšľaj si.
@mandzula napisala si to? Napisala😉
@mandzula napisala si to? Napisala😉
@stanislavicenka Dobre, vidím, že to nemá význam, vidíš to, čo vidieť chceš, viac nemáme o čom.
@mandzula dalsi, ktory si mysli, ze vyslovovat nazor znamena aj to, ked povie, ze Zem je plocha. Je to blud, snad to vies😉
@stanislavicenka preco si si na mandzulu tak zasadla? Nazor toho doktora dala len ako "nieco do plena", s ktorym sa pravdepodobne nestotoznuje, kedze SPF pouziva kazdy den. Nechapem, preco mas potrebu do nej rypat.
@stanislavicenka preco si si na mandzulu tak zasadla? Nazor toho doktora dala len ako "nieco do plena", s ktorym sa pravdepodobne nestotoznuje, kedze SPF pouziva kazdy den. Nechapem, preco mas potrebu do nej rypat.
@chlebikova nezasadla. Len sa nam vyrojili nazory odbornikov, ktori popieraju fakty
@chlebikova Nechaj tak, ona evidentne nechápe a ide si svoje. Je to presne tak, ako píšeš, dala som do pléna názor, s ktorým som sa stretla, samú ma prekvapil, chcela som sa s ním podeliť. Je logické, že keby som s ním bola stotožnená, nebudem písať, že sama SPF používam.
@anonym_autor
Ak nejdeš na slnko, SPF je úplne zbytočné. A áno, predáva to.
Ja ho teraz napríklad mám, ale ja som na pláži. Idem von, prechádzka, turistika, dávam si snáď vždy. Inak ho nepotrebujem.
@anonym_autor po 40ke je to prevencia proti pigmentovym skvrnam. V zime ta opali, aj ked stojis 5 minut na zasavke. Nepouzivam len vtedy, ked som cely den doma alebo ked cely den prsi. Odkedy ho pouzivam, pigmentove skvrny na tvari mi zmizli. (Po asi roku pouzivania)
Ja si dávam len v lete. Som stále vonku v každom počasí celý rok ale dávam si klasický hydratačný krém nedávam si spf. Sú buď mastné alebo sa zle rozotieraju a púder sa na nich hrudkuje. Pleť mam krásnu hladkú bez vyrážok a fľakov maximálne v lete mam výrazne pehy a to aj napriek spfku takže za mňa je úplne jedno či ho máš ci nie slnko si svoje vytaha na povrch.
Zídu sa tu 2 tábory, ale nehadajte sa 🙂
Môj názor: spf50 používam denne od apríla do novembra+ na lyžovačke....čiže decembe, január, február a marec nedávam...je na každom ako sa rozhodne, ale určite to nie je marketingovy ťah, sledujem dermatológov, ktorí vedia, čo hovoria.... nemôžete sa porovnávať s matkami, vtedy nebolo slnko také agresívne ako je teraz, žiaľ...
Mám 46 rokov, nemám škvrny ani vrásky (samozrejme mám dodatkovú pleťovú rutinu ako retinal a séra, kolagén, kyselina hyalurónová vnútorne pijem)
A nemastne spf50 odporúčam tieto:
Na mastnú pleť: biore, beauty od joseon modré
Na suchú pleť: beauty od joseon biele
Kúpite v DM

@stanislavicenka kde ja spominam slnenie?
@mandzula bavime sa o "zbytocnosi" spf, nie?