icon

Fakt dobrý šampón proti lupinám

majkabr
31. mar 2024

Poraďte prosím šampón na lupiny. Ale fakt dobrý mne už nič nezaberá asi. Smer kožné ma neposielajte tam som už bola 2 krát. Nizoral mi nepíšte robí mi ešte horšie.

Strana
z2
puupava15
31. mar 2024

@majkabr mne pomohol Mediket

nikasmile
31. mar 2024

@docq vichy dercos

domka222
31. mar 2024

@doriiis ak je pre túto planétu problém len tento šampón, tak som ochotná ho prestať používať 😀

doriiis
31. mar 2024

@domka222 ...ja veru nie🤷.

lavender94
31. mar 2024

Vichy dercos si už skúšala? Je jemnučký ale zároveň účinný. A hlavne sa zameraj na správne umývanie a sušenie vlasov, to mne pomohlo najviac, teraz ten dercos použijem tak raz za mesiac. Inak zo začiatku ak to máš vážne zle, kľudne ho dávaj aj každý druhy deň, ber to ako takú kúru

rurutiax
31. mar 2024

ja mám seboreu a pomáha mi bioderma alebo sebamed.

veronika2021
31. mar 2024

@majkabr mne pomaha sebamed proti lupinam

guudy
31. mar 2024

@lavender94 pisala, ze jej robi zle

nicicka
31. mar 2024

Takto. Pokiaľ máš problém s hormónmi príp. nejaký iný neštandardný problém, nikdy sa lupín nezbavis. Ja s nimi bojujem 20 rokov. U mňa to fungovalo vždy tak ze to zabralo len na chvíľu a potom keď si na daný šampón pokožka zvykla tak sa zas pohoršilo. Čiže za mňa co funguje. Treba poriesit životný štýl - malo stresu, zdravá strava a pohyb. Potom vychytat šampón s tých bežných samponov ktoré ti viacmenej nerobia takú hroznú sarapatu. Niekto to ma head and shouldrs niekto na to používa obyčajný žihľavovy, atď atď. Ja som dlho mala z Lidla, teraz Balea. Ale príde obdobie kedy mi aj tieto robia zle a potom striedam z tých lekarnovych. Mne celkom funguje ten Decros, niekomu Nizoral atď. Ale! Žiaden dlhodobo nefungoval. Čiže u mňa zaberá striedanie...

lavender94
31. mar 2024

@guudy to som prehliadla, ospravedlňujem sa

kris_tin257
31. mar 2024

Musíš len skúšať každému sadne niečo iné, keď som bola u možnej dala mi vzorky asi piatich šampónov, pôvodne mi stačil head & shoulders ale prestal účinkovať našla som dercos ten bol super ale tiež prestal účinkovať potom nepôsobilo nič až nizoral jedine ten mi odstránil lupiny
Každému vyhovuje niečo iné. Ale v benu lekárni v určite dni robia diagnostiku na tento problém, mikroskopom sa pozerajú na kožu na hlave a na základe toho poradia čo by malo pomôcť

lavender94
31. mar 2024

A skúšala si nejak hľadať príčinu? Prečo máš tie lupiny? Možno treba riešiť niečo vo vnútri, čoho dôsledkom su lupiny. Podľa mňa by ti veľmi pomohlo to trichologicke vyšetrenie. Neviem, koľko to môže stáť teraz, ale pri tom, koľko das za skúšanie nových šampónov sa to stratí. Mne ešte pomohla kyselina salicylová v lebo. Predpísala mi to kožná, keď som mala asi 10 rokov, vtedy tých samponov moc nebolo na výber a fakt to urobilo zázrak. Ale keď ti tak robia zle tie šampóny, toto by ti tiež asi mohlo. Ďalšia vec, na ktorú by si sa mohla zamerať je to, čo ti v tých šampónoch robí zle. Či to nebude nejaka zložka, ktorú maju spoločnú. Možné aj je, že po tých rôznych šampónoch, pokusoch a omyloch je ta pokožka aj dosť podráždená a reaguje prehnane aj čo sa týka reakcie na kozmetiku aj lupinami.

lulu2014
31. mar 2024

@majkabr skus tento. Dcere pomaha. Uz iny nekupujem. A dokonca ma velmi fajn cenu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
claudaia
Odpoveď bola odstránená
denithestrange1993
1. apr 2024

@majkabr pantenol

claudaia
1. apr 2024

@majkabr ahoj. Veľmi dobrý je Detox od Nirvel ak subsuche alebo mastné lupiny. Ak su iba mastné tak basicare od Nirvel

pusinka_1
5. jún 2024

Mam Garnier Fructis anti dandruff

Strana
z2