Holíte celé telo alebo len konkrétne partie?
Dlhé roky v podstate od puberty som sa holila len na 3 základných miestach - podpazušie, intímna časť a nohy. Asi pred 2 rokmi som pridala aj ruky a nedávno aj chĺpky pod nosom. Už mi to predsa len zaberie viacej času keď musím odstrániť ochlpenie až z 5 partií. Tak niektoré baby holia aj zadok, brucho, prípadne aj celú tvár. Ako to je u vás? Oholíte celé telo alebo len podpazušie, tam dole a nohy a zvyšné chlpy aj keď sú jemné tak ignorujte?
Nohy chapem, ruky a tvar (okrem hornej pery ked treba) trochu menej, ale zadok? 🤔🤨
@hankab toto ani ja celkom nerozumiem,kde mám hľadať chĺpok na zadku...
Klasika dole,podpazušie a nohy na zaciatku leta a v strede leta 😂 viac nohy netreba kedze mam stastie na minimum chĺpkov.
Aaale :3 roky si holím lica .pri ušiach smerom ku krku mam blondave chĺpky.
Odkedy mi to moja kadernicka oholila a vravela ze naozaj sa nemusim báť,tmave nenarastu ,holím sa tam 😂
@fantaghiro21 ma philips lumea. Oni stoja od 300-500. Strojček je ten istý, líšia sa hlavicami. Tie lacnejšie majú len taký veľký nástavec na nohy. Tie drahšie aj malé na ďalšie partie. A najdrahšie aj super malé a super presne na hornú peru.
Kúpené 3-4r spet a uz to bliká len pred letom, inak 80% je natrvalo preč.
Tak klasicky trojboj je uz zauzivany v zime v takom setrnom rezime ze nohy len po kolena potom v lete pridam stehna a aj ciarku pod pupkom plus palce na nohach sa mi pripomenu a ruky iba v juli ked sme najviac na kupku a chcem byt ozaj pekne opalena.pod nosom sa neholim a na brade ten jeden menstruacny chlp vytrhnem aj pinzetou raz za mesiac. 🤣
To čo sú za blbé nápady si holiť celú tvár? Vám prepína? Viete čo z toho budete mať za pár rokov? Aké strniska? Však to je choré. Dnes, keď sú všelijaké iné spôsoby. Však už keď musíte, tak depilacny krém, alebo IPL. Ja mám IPL Braun už asi 5 rokov, a lepšie som urobit nemohla, je to úžasná vec. A nie, nestojí 1000 eur. Holit si tvár..No proste neuveriteľna blbosť
Samozrejme, že to holenie tváre "nebude vidno" po čase. Idem to povedať aj môjmu chlapovi, že to strnisko po pár dňoch na sebe sa mu len zdá 😏
Ja by som si teda určite netrúfla, to by už bola jediná možnosť na svete a akútna potreba.
@fantaghiro21 dobry den a mozem sa spytat, aky poizivate epilator? Ze vas nic neboli, dakujem
@lubossi ďakujem ti pekne 👍
@columbovazena už pár rokov to robím a som zatiaľ bez strniska 🙈 ak by žena mala strnisko, tak tam už je hormonálny problém, s androgenmi, primárne s testosteronom.. trošku si doštuduj veci a potom píš. A dermaplaning sa líši od holenia bežnou ziletkou.
inak toto ma zaujima - ako sa "dermaplanning" lisi od holenia ziletkou...? ved je to holenie ziletkou paneboze.
@sedmicka_x Panasonic s dvojitými diskami ale ja používam epilator už vyše 13 r(vystriedala som 3),takže po tréningu si pokožka zvykne,že naozaj nezatinam zuby a nemám z toho nejaký strach či zle pocity....
@columbovazena pred ipl netreba oholiť?
@lusyc samozrejme ze treba 😂
@oblecenie99 fu ešteže ženská a mužská tvar sú úplne rovnaké ;)
@bonboniera Práve minule písala jedna pani, že začala si holiť na odporúčanie svojej sestry tuším chĺpky nad hornou perou a že je z toho zúfalá, lebo sa jej zdá, že to musí robiť pomaly dvakrát do týždňa. Tak ja potom neviem. Ja by som si to nikdy neriskla, pokiaľ to naozaj nie je nevyhnutné, resp. keď by už bolo tak zle, hľadala by som iné riešenie. Ved len keď sa pozrie človek na svoje podpazušie, ono to vidno po dvoch dňoch holenia opäť, a nie je to nič z kategórie "diskrétne", či "dá sa to".
@oblecenie99 holenie nad hornou perou je záležitosť 30tich sekúnd, ja si to holim už dlhé roky a nerastie mi ani viac chĺpkov ani hrubšie ani neviem čo. Je to rýchle a jednoduché, 100 krát lepšie ako depilácia, nemusím čakať týždeň a chodiť zatial fúzatá kým si to môžem ísť dať znova depilovat
@nicoletta98 Ci pána, to ešte že si mi povedala o testosteróne a hormonálnych problémoch..To som doteraz nepočula, ty ťava..Že dostuduj si 🙂🙂 Si smiešna. A áno, poznám 2 ženy, ktoré už niekoľko rokov si holili tvár ( jedná iba fúziky, druhá tiež celú tvár) a nechcela by si to vidieť, čo majú na tvári zblizka.. Veľmi to vidno. A žiadne hormonálne zmeny, proste si to tým holení sami pos*ali
@lusyc Pred IPL som holila mesiac, presne podľa návodu. Teraz mi už netreba holiť úplne nič ( okrem intímnych partií, tam som IPL nedávala)
@nicoletta98 však to. Zdravá žena nemá strnisko ani husté fúzy
@nicoletta98 záleží o akom strnisku sa bavíme. Máš pravdu, holením chlpy nezačnú rásť hustejšie, ani čierne- to je záležitosť genetiky.
Ale nemáš pravdu s tým, že po holení rastú rovnaké chlpy..holením sa akoby zrežú, čiže keď rastú tak pichajú. Na rozdiel od depilácie, kedy sa chlp vytrhne až s koreňom a rastie hladučký.
Čiže nie, po holení tváre nemáš strnisko ako nejaký Mohamed, ale netvrď mi, že keď vyrastajú tak nepichajú 😃 mám to overené u viacerých kamošiek pri pusinkovaní na privítanie- tie, ktoré si holia tvár tak pichajú 😃 Preto ja by som si nikdy neholila tvár, iba depilovala/laser
Ono to nie je pravda,že holenim sa chĺpky množia a zarastá sa viac. Chlpok je ten istý,len je zholený a tým pádom na konci pichlavý. A ani som si nevšimla osobne 😄 Ale to som len počula,tak neviem,či je to pravda. Mužský fúz a ženský chlp je asi kuštik rozdiel.
@oblecenie99 môžem potvrdiť. Ja si od 13tich odstraňujem chĺpky nad hornou perou a skúšala som aj holiť. Výsledok - po 2 dňoch už rástli, mierne pichali. Skratka boli vidieť!
Zatiaľčo keď si ich roky depilujem, rastú tak o 2-3 týždne a nie 2 dní ako pri holení, sú úplne jemnučké, blond, takže keď aj nemám čas depilovať - nič sa nedeje. Pri holení som musela každý druhy deň.
@zuzanita1609 áno je to rozdiel, jasné, že to nepichá ako chlap 😃 ale fakt je, že trochu pichaju tým zrezaním pri holení, zatiaľčo po depilácii rastie úplne jemnučký, neviditeľný
@akyia neverím,že keby si používala pinzetu, že by to nestačilo....len keď si začala tým holením, pinzeta ti asi stačiť nebude
Mne stačí pinzeta ..a to mám požehnane mnkstni chĺpkov.
Neviem si predstaviť to strnisko....
@fantaghiro21 pinzetou je to zdĺhavé a bolestivé, a strnisko nemám 😂 keď začínajú rásť, tak je vidieť len zopár chĺpkov pri kutikoch úst ale to si tiež všimnem až vtedy keď sa ppzabudndm si ich oholiť, nič strašné, keď porovnám s kamoškou, ktorá chodí na depiláciu a chodí týždne fúzatá len preto, aby mohla ísť na ďalšiu depiláciu tak je to naozaj sto krát lepšie ,😃 pinzetou by to bolo fajn len to sa mi nechce
@akyia pinzetou,to čo mi vyrastie trvá asi tak 3minuty a to som asi aj prehnala....
A nie, nechodím fúzatá
Je xy žien, ktoré majú na tvári jemné biele chlpky, keď si nato dajú makeup alebo na nich svieti slnko, tak to vyzerá hrozne. Dať ich dole či už krémom, alebo tými orezátkami trvá pár minut. Žiadne stenisko, ani tmavé chlpi.
@fantaghiro21 nehovorím, ze chodíš fúzatá, pinzetou si to trhas priebežne, ja hovorím o depilácii

holim vsade tam kde treba 🤷🏻♀️ niektore casti castejsie ine menej napr ruky netreba az tak casto ako najbeznejsie 3 partie, tvar mne osobne vobec netreba...