Je normálne umývať si vlasy raz za 7 dni?
Kaderníčka povedala, že aj ona si umýva veľmi sporadicky a že je to v poriadku ak sa cítim dobre. Ale priateľovi to vadí, vníma to ako keby nedodrziavam hygienu, lebo mi vlasy nevonaju nonstop ako šampón, ale občas proste voňajú svojou prirodzenou vôňou. Čo si o tom myslíte?
Ja si umývam každú nedeľu ráno, tiež ich mám dlhé a husté takze to je celkom proces. Ale našla som supee šampón taký kokosový od OGX po ktorom mi voňajú tak do piatka, aj manžel sa čudoval a už si aj on umýva ním a vlastne aj deťom ho dávam 😁 len on musí aj tak každý druhý deň 😁 základ je si myslím keď sa sprchujes každý deň, používaj nejaké voňavé telové mlieko a budeš mu voňať stále 🙂 a tie hlúpe komentáre akoze na mieste sa s ním rozíd lebo si dovolil povedať že mu nevoňajú tvoje vlasy, to si nevšímaj, to by som chcela vidieť chlapov tých žien 😁😁
Podla mna je to ok 🤷♀️ Ja si umyvam ako sa mi chce. Mam dlhe vlasy, ale jemne. 90% casu su zopnute v cope lebo mi zavadzaju. Cize niekdy si ich umyjem raz za tyzden. Niekedy kazdy druhy den. Inokedy 3x do tyzdna. Velmi som to nikdy neriesila 😂
Ak ich vsak chcem mat rozpustene, musim ich mat cerstvo umyte
Ja s mojím typom vlasov to neprichádza do úvahy. Ale niekto si týždeň neumyje a ani to nie je vidno
Je to pre vlasy omnoho zdravšie
@panelacikova no veru, je fajn mat huste vlasy, resp ani ich huste nemam,a le take pevne, hrube. no pri metode ktoru robim nemozem susit nasilno a ani moc horucim vzduchom,s kor studenym,a lebo jemne tepkym, kedys sa mi susili aj 10hod, no torsku sa zmenili, tak je to menej, s fenom usetrim maximalne 1-2hod.
takze moc na vyber nemam.
pri tejto metode nemam krepovite vlasy, ani neelektrizuju.
Vsak ak ti to vyhovuje umyvaj si 1x tyzdenne, ja osobne by som sa zblaznila vydrzim 4 dni a potom ma rozsvrbi cela hlava, citim spotenu pokozku hlavy, nemavam mastne ani nic a musim si zmyt inac by som dalsi den nic ine nerobila len sa sustredila, ze si sama sebe smrdim, kazdy den sa nema zmyvat zase hlava
Existuju parfemy na vlasy, aj v dm to maju, aj v parfumerkach
@barborka2708 ja kazdy piatok...
Momentálne ako tehotná si tak umývam, vlasy sú ešte aj po 5 dňoch krásne, lesklé, voňavé. Ako netehotna si musím umývať tak každý 3. deň.
Mimochodom, existujú vône do vlasov. Istý čas som ich používala. Sú k vlasom veľmi šetrné a krásne voňajú. Nech priateľ zabezpečí.
Podla mna je to uplne v poriadku a priatelovi to vysvetli tak, ako si to vysvetlila nam. A porovnavat kratky pansky zostrih so starostlivostou o dlhe huste vlasy je nonsens. Ved predsa tie vlasy nevlacics po podlahe, ze by si v nich mala spinu, takze tvrdit, ze neumyvat vlasy denne je nehygienicke je trocha mimo.
Ja si hlavu zmyvam kazdy druhy den. Som ten typ, ze rano umyjem a vecer mam mastne vlasy (je to hormonalna zalezistost, menej casto umyvat nepomaha - vyskusane), zlepsilo sa to len v tehotenstve. Ale mala som kolegynu, co si do vlasov vtierala olej a umyvala ich raz za tyzden, lebo v nich mala prach... o tom ja mozem snivat. Takze ja Ti akurat tak v dobrom zavidim.
Kazda stranka ma dve mince strany. Chapem partnera ale aj teba. Pokozka hlavy, ktora nie je umyta tyzden nevonia. Tak ako aj ine casti tela. Umyvanie a susenie dlhych, hustych vlasov zaberie 45-60min.
Kadernicky vedia velmi malo, co sa tyka zdravotnej stranky o pokozke a vlasoch. Este som nestretla nejaku, ktora by ta poslala na vysetrenie k truchologovi (na SK je jedna trichologicja ambulancia) na vysetrenie. Radsej ti budu predavat pripravky, ktore nefunguju, v lekarni detto.
Podla trichologicky neexistuje univerzalne pravidlo ako casto si treba umyvat vlasy, pri koznych ochoreniach ako su napr. lupiny, je umyvanie ziaduce castejsie.
Ja si vlasy musím umývať každý druhý deň, kedysi každý deň lebonsom cvičievala a mastnili sa viac. Ide aj o to ako často si ich spotíš podľa mňa. Mala som spolužiačku na strednej ktorá mala vlasy krátke ak chlapec a povedala si že mesiac si nebude vlasy umývať. a potom si už vlasy zvykli a nemastnili sa skoro vôbec
Dakedy som si umývala vlasy každý druhý deň,lebo sa mi strašne mastili.Teraz si umývam tak každých 10-12 dní keď sa začínajú mastiť .A to mám dlhé po pás a kučeravé vlasy.Čím menej umývam tým mám krajšie, jemnejšie a lesklejšie vlasy
Ja umývam 2krat do týždňa, ale len kvôli tomu ze to je Oddysea ....mam extrémne husté a ešte aj dlhé vlasy.
Keby mam kratšie a redšie pokojne aj častejšie, mám rada pocit umytych vlasov.
Našťastie pomôže aj suchý šampón.
Ale ak som dlho doma, nikam nejdeme, napr.som na PN - neriešim...umyjem pokojne,až keď idem na kontrolu.
Nie som otrok svojich vlasov.🤷♀️😁😇
to važne si umyvate vlasy raz za 7-10-12 dní … no ja si neviem predstaviť nič na svojom tele, čo by som si tak dlho neumývalaa to mám vlasy po zadok. Tu nejde oto, či su vlasy mastné/nemastné, ale veď kazdý deň s hlavou chodím kade tade, práca, autobus, prach, vonkajšie prostredie. Neviem si predstaviť nechať si neumyte vlasy 7 dní a stym si ľahať na vankuš … myslim si to, čo Tvoj frajer. Je to nehygienické, moj názor.

Ja si umývam vlasy podla potreby ale väčšinou mi stačí raz za týždeň. Na vôňu stačí kúpiť si parfém do vlasov(alebo parfémovanú vodu do vlasov), dajú sa kúpiť v rôznej cene stačí pozrieť v drogerke za pár eur až po značkové napr chanel za 70e