icon

Je vhodné používanie pleťových masiek 13-ročnými dievčatami?

17. sep 2025

Ahojte, dnes som v drogérii bola svedkom rozhovoru matky a dcéry. Dcéra 13 ročná chcela kamarátke kúpiť na narodený darček v drogérii a chcela jej vybrať aj masku na tvár. Matka začala jačať že na také veci je malá, kde to videla aby 13 ročné dievča používalo masky, že sú to ešte deti. Úprimne, ostalo mi ťažko, mám na to úplne iný názor a som prekvapená, že ženy v dnešnej dobe nie sú znalé, u chlapov by som to skôr pochopila, aký máte na to názor vy?

Strana
z2
amonet
17. sep 2025

dmka ma aj detske masky na tvar

luciaruz
17. sep 2025

Ja by som tiež dovolila. A čo, veď nemá 5 rokov 😄 práveže ideálny čas začať sa priúčať starostlivosti o pleť. A už keď, tak si môže spraviť test na kúsočku kože, či sa zjaví reakcia na nejakú látku, a nie takúto vyhrotenú reakciu, akoby sa jednalo o alkohol 🤦🏻‍♀️

pribinak
17. sep 2025

13 ročná puberta v plnom prúde ….ak má napr mastnú pleť tak maska je pre ňu super
To už nie sú deti, 13 ročná má už menštruáciu a hormóny sú v plním nasadení

petranelkova
17. sep 2025

Áno, v DMke nájdeš aj detské, na zadnej strane je vždy uvedené, či sa odporúča používať deťmi alebo nie 🙂

januska12323
17. sep 2025

13 ročná je už mladá slečna nie dieťa aby mala detské masky. Pre tínedžerov sú špeciálne masky, krémy aj všetko možné. Maminka by sa mala zobudiť.

anna777115
17. sep 2025

Trinástročná puberťáčka nepotrebuje detsku kozmetiku ale primeranu jej stavu pleti ako každá jedna zena. Čo použiva aj vložky detske, ked má menzes?. Niektore maminy by tie svoje dievcatká videli v cipkovaných ružových šatóčkach a s copikmi s lienkami, aj do dvadsiatky.

nela82
17. sep 2025

@anonym_autor Za mňa nie a?
V 13 rokoch už deti nie sú deti?V 18 rokoch botox a d..... si pichať,akože vám mamičky riadne už prepína.Sorry za výraz,ale masaker co sa teraz deje a matky sa tvária,že je to úplne v poriadku🤣A nie,nemám 80 rokov q podobne.

sisska96
17. sep 2025

Za mňa tiež zbytočné. Načo? Aby mala vrásky po 25?

domiklik
17. sep 2025

@anonym_autor trinásť ročne dievča potrebuje kvalitné odlicenie, čistiaci gél, krém a spf. Sem tam masku ôk. Kórejská kozmetika je fajn.

domiklik
17. sep 2025
@sisska96

@sisska96 z čoho, z masky?

sisska96
17. sep 2025
@domiklik

@sisska96 z čoho, z masky?

@domiklik z tých sprostosti, kopec chemikálií

domiklik
17. sep 2025
@sisska96

@domiklik z tých sprostosti, kopec chemikálií

@sisska96 prepáč, tomu hádam ani sama neveríš. Vrásky nevznikajú z "chemikálií". Výskyt vrások ovplyvňuje predovšetkým uv žiarenie, životný štýl a v neposlednom rade genetika.

anonym_49fd21
17. sep 2025

Aj moja dcéra je v tom veku a masku si nikedy dá … na niektorých je napísané, že sa nesmú používať do 3 alebo viac rokov. Tie čo sa smú jej dovolím … nevidim v tom problém

anonym_c363e9
17. sep 2025
@nela82

V 13 rokoch už deti nie sú deti?V 18 rokoch botox a d..... si pichať,akože vám mamičky riadne už prepína.Sorry za výraz,ale masaker co sa teraz deje a matky sa tvária,že je to úplne v poriadku🤣A nie,nemám 80 rokov q podobne.

@nela82 súhlasím s tebou. Predpokladám, že ani jedna nadšená mamička ani len netuší, aké škodlivé látky dané produkty obsahujú.
https://sk.celebs-networth.com/vacsina-deti-pou...
Deti sú ďaľšia potenciálna skupina na biznis a zárobok.

anonym_c363e9
17. sep 2025
@nela82

@nela82 presne tak ako píšeš, má to negatívne dopady v mnohých smeroch
https://sk.penghuangglass.com/news/korean-beaut...
medzi nebezpečné patrila v minulosti aj slávna eko bio Alverde
https://sita.sk/na-slovenskom-trhu-ohrozuje-det...
https://www.postoj.sk/165998/vek-v-ktorom-dievc...

sisska96
17. sep 2025
@domiklik

@sisska96 prepáč, tomu hádam ani sama neveríš. Vrásky nevznikajú z "chemikálií". Výskyt vrások ovplyvňuje predovšetkým uv žiarenie, životný štýl a v neposlednom rade genetika.

@domiklik tak mne je jedno. Nech tvoje decko si dáva ak chce.

petracandle
17. sep 2025
@sisska96

@sisska96 vrásky z chemikálií akože skincare? 😃😃 pobavila si. Chcela by som vidieť tvoju pleť. Ale podľa nicku- 96 ak je to dátum narodenia ešte môžeš mať peknú, ale zanedlho ťa to doženie a ak nemáš skvelú genetiku budeš ako sušená slivka s pigmentovými škvrnami

petracandle
17. sep 2025

Že detskú kozmetiku 😃😃 v 13tich je puberta v plnom prúde, a teda čierne bodky, akné, mastná pleť...vtedy je potrebnejšia dobrá kozmetika viac ako v 18tich. Ale tak chápem, vymyslená téma s cieľom vyvolať vášne u tunajších "lesán"

pribinak
17. sep 2025
@sisska96

@sisska96 vrásky z masky? To asi sotva

domiklik
17. sep 2025
@sisska96

@domiklik tak mne je jedno. Nech tvoje decko si dáva ak chce.

@sisska96 ja mam dieťa, nie decko

luciaruz
17. sep 2025
@sisska96

@sisska96 ty sa v tom moc nevyznáš, že? 😉

anonym_b3eb9d
17. sep 2025

Nie je vhodná ako darček, nepotešilo by ma keby moja 13ročná dostala hocijakú masku., ale zase cirkus na celý obchod by som nerobila, vybrali by sme niečo iné.

sisska96
17. sep 2025
@luciaruz

@sisska96 ty sa v tom moc nevyznáš, že? 😉

@luciaruz vyznam sa predstav si

sisska96
17. sep 2025
@domiklik

@sisska96 ja mam dieťa, nie decko

@domiklik aj to je decko

anonym_57ff85
17. sep 2025

@anonym_autor Mam 13 rocnu... Nerobila by som cirkus, ak si obcas kupi alebo dostane od kamosky. Ale nema problematicku plet, len sem-tam vyrazka, nic katastrofalne. No podla mna staci si dat krem na tvar v ich veku. Ja tiez take pouzivam len narazovo a obcas. Inak najlepsi moj celozivotny krem je obycajna nivea a obycajna modrá indulona. A k tomu na doplnenie krem s ceramidmi, ktory uz nedostat, tak k tomu od vivapharmy krem s kozim mliekom a kyselinou hyalurónovou - len posledny rok, rok a pol.
Ale ja nepouzivam ani make up, len vynimocne 1-2x do roka, kedysi len ak som sla na diskoteku, aj to nie vzdy. Preto hysak sice nie, ale pride mi divne, naco si tak mlade dievcence davaju take na svoje tvare.

anonym_57ff85
17. sep 2025
@domiklik

@domiklik nuz.. ale.. z kozmetiky to moze byt... Ked si porovnam moju mamu, ktora nepouzivala nic, len krem a obcas ruz a kamoskinu mamu, ktora bez makeupu a tienov nesla ani smeti vysypat.. Moja mama velmi dlho sviezu tvar bez vrasok, kamoskina mama velmi vela o dost skor. Ale kedze doba pokrocila odvtedy, hadam je to uz lepsie... Len.. ked si vezmem, ze moja mladsia segra, co musela pouzivat roznu kozmetiku kvoli pleti...ma viac vrasok nez ja... Ked v podstate moje o 15 rokov mladsie kamosky, ktore tiež pouzivaju makeupy a kadeco a maju porovnatelne vrasky ako ja......

bluka2
17. sep 2025

Aj moja 10 rocna s tym uz prisla

lasona
17. sep 2025

Ja len ze keď stav pleti zanedba, a nebude sa o ňu poriadne a primerane starať, tak moze mat akne a jazvy po ňom. 13 ročná uz nie je malé dieta, kolke uz chodia na čistenie ku kozmeticke (samozrejme primerane veku)veľa pubertiakov ma problematicku plet a veľa to bud zanedba, alebo majú nevhodnú starostlivosť..kamarát má doteraz jazvy na tvári...mama mu akné cistila alpov🙈
A nemusí to byť len akné, je veľa problémov s pleťou...

maminkadeticiek
17. sep 2025

13 rocnej by som dovolila masku a aj spiralku,bez problemov.Najhorsie co moze matka robit je zakazovat,spolahlivo jej to bude dcera robit za chrbtom.Je to lepsie??

domiklik
17. sep 2025
@anonym_57ff85

@domiklik nuz.. ale.. z kozmetiky to moze byt... Ked si porovnam moju mamu, ktora nepouzivala nic, len krem a obcas ruz a kamoskinu mamu, ktora bez makeupu a tienov nesla ani smeti vysypat.. Moja mama velmi dlho sviezu tvar bez vrasok, kamoskina mama velmi vela o dost skor. Ale kedze doba pokrocila odvtedy, hadam je to uz lepsie... Len.. ked si vezmem, ze moja mladsia segra, co musela pouzivat roznu kozmetiku kvoli pleti...ma viac vrasok nez ja... Ked v podstate moje o 15 rokov mladsie kamosky, ktore tiež pouzivaju makeupy a kadeco a maju porovnatelne vrasky ako ja......

@anonym_57ff85 ty a tvoja matka mate dobrú genetiku. Tvoja sestra bohužiaľ nie.

Strana
z2