Kedy dovoliť tínedžerke začať sa holiť?
Dobrý deň mám 14 rokov a vo februári 15, moja otázka znie dovolili by ste sa svojim 14 rocnym dcéram holiť sa? (Viem, že trochu blbá otázka ale moja mama mi to nechce dovoliť pýtala som sa jej na to pred rokom alebo už aj pred dvoma a trápne sa bojím zas sa jej to spýtať, že mi povie že nemôžem ale proste už mi to lezie na nervy že mám vníma ako malú, mne je trápne sa aj na telesnej pri dievčatách v šatni prezliekať, v lete ani šaty na ramienka nemôžem si obliecť tak isto je aj problém že v lete sa strašne spotim a potom celý deň smrdím. V marci mam ísť na svadbu vtedy som myslela že by som mamu popytala či sa môžem holiť že by som to spojila že ideme na svadbu a že ide aj leto a ja sa potom strašne potim ale stále je v hlave ten blok keď som sa jej naposledy pýtala a povedala mi že nie lebo je to normálne).
ja ani netuším prečo by si si mala pýtať dovolenie?? veď si nejdeš dať tetovanie alebo piercing (to samozrejme až so súhlasom rodičov) - ale holenie?
Áno, dovolila. Ja som sa nikdy nepýtala, či sa môžem oholiť. Proste som to spravila a bolo. Prišlo mi to tak automatické ako osprchovať sa.
Jasne dovolila by som ! Viac by ma sralo ze sa mi dieta citi zle alebo sa mu smeju
Ja som si na to povolenie v 14tich ani nepytala
moja sa holí už nejaký ten čas. Proste keď jej to začalo byť nepríjemné, tak sa rovno spýtala, čo sa s tým dá spraviť. Prvýkrát som jej s tým pomohla, odvtedy si to rieši sama - podľa potreby 🙂
nedovolila, až som to raz urobila sama potajomky. oholila som sa s otcovou žiletkou, komplet som sa dorezala, ale bola som spokojná 😀 mala som tuším 13 a keďže som tmavá, vadilo mi to. mama - no čo ti poviem, neskákala meter päťdesiat, aj nakričala na mňa, aj mi všeličo nepekné povedala. ale už nezmohla nič 🙂
Jasne, že dovolila. Ja som sa tiez uz v 14 holila bezne.. Hlavne nikto mi to ani dovolovat nemusel.. Ved v sprche som sama...
A čo ti idú kontrolovať pazuchy a nohy?
To som sa mala spytat? Davno som si v tvojom veku hodila aj pazuchy aj nohy.
Urcite sa ohol a ani sa nepytaj 🙂 nezijeme predsa v praveku
@dqqq no tvoja mamina je v celku čudná, ja som sa jej to ani nepýtala, oholila som sa, veď to je až čudné, aby 15ročná baba nebola oholená, nohy a podpazušie. Takže nie, nie je to normálne, ešte aj keď sa kvôli tomu potíš, a potom je to cítiť. Si už veľké dievča, a pokiaľ je toto tvoja rebélia, že sa oholíš proti voli tvojej mami, tak smelo do toho! 🙂
Mladšia má 10 rokov , športuje , pazuchy jej holím už rok , nohy ešte netreba , lebo tam má pár svetlých chlpkov .
Treba sa s mamou porozprávať a keď nepomôže , povedz jej o tom ako sa cítiš , veď už si veľká baba . Keby nesúhlasila , tak by som sa oholila, aj bez jej súhlasu .
Jasne, že dovolila. Kľudne aj skôr, ak by sa moje dieťa citilo nekonfortne. Proste je to tvoje telo.
Sama by som jej s tým pomohla. Ja sa holím od 12. Nikoho som sa nepýtala. Som tmavý typ a mala som viditeľne chlpy.
@dqqq samozrejme, že dovolila! Za mojich čias (čo nebolo tak dávno, ale predsa) to matky tiež takto zakazovali a potom sa takým dievčatám spolužiačky/spolužiaci vysmievali..! A načo je to dobré? Veď tak či tak sa raz oholíš, tak načo máš teraz napr rok znášať posmešky úplne zbytočne
Moja má 10,5 a akurát jej to chcem navrhnúť, lebo pod pazuchami už to má viac viditeľné
@dqqq baby ja som mala na základnej v 9rocniku (15r)spolužiačku, ktorá bola tmavovláska , takže chlpy mala tmavé a výrazné, no keď sa oholila bez dovolenia , tak ju mama tak zbila varechou , že prišla s modrinami. Nikto sme nechápali… keďže rodičov mala normálnych , teda mysleli sme si to a boli to podnikatelia . Čiže žiadny chudáci kde minula posledné korunky na žiletky
Samozrejme že dovolila, už dávno. A zabite ma, ale na tvojom mieste to urobím sama. V tvojom veku to už u mňa ani nebola otázka.
ja viem názor chlapcov, keď sa dievčatá neholia - bola som v šoku keď mi moje asi 14-ročné decko o tom rozprávalo, že majú takú spolužiačku... a ja že ok, ale veď ste ešte na základke (jeho som neriešila nikdy či bol oholený, proste som si to nevšimla, no..), a on veď že je to teraz proste normálne, byť oholený, kvôli hygiene ... a zas som bola staromódna a neviem čo všetko ...
@dqqq veď si chod kúpiť žiletky, alebo zober jednu mame a ohol sa, načo jej to hovoríš? Keď v tomto nemá pochopenie. Moja dcéra sa holila odkedy zarastala, neviem, koľko rokov mala, ale niekto zarasta od 12, niekto až okolo 14r. Nebudem ju predsa strapnovat a chcieť aby bola jak opička s baranicou a chlpatym podpazuším a nohami.
Neblazni s mamou, uz si velka. Normalne sa ohol, ale davaj si pozor, aby si sa moc nedorezala lebo ta to bude stipat 🙂.
Dcere 12rocnej,uz pomaly 2roky odstranujeme chlpky nad perou.na nohach ich nema,tak vela a ani vyrazne,ale ked sa bude citit kvoli tomu neprijemne,tak budeme ich odstrAnovat..syn ma 15 a uz dlhsie si holi podpazusie...
Tiež som mala prisnych rodičov, takže ta dokážem pochopiť. Mna ale nenapadlo sa pytat, ja som sa proste oholila 🙈. Ale poznas si rodičov, vieš čo je bezpečné rebelovat a čo nie. Urob ako to cítiš. Ja osobne by som sa skusila s mamou o tom porozprávať. Dať máme pocit, že už si rozumna. Dat jej rozumne argumenty, take ako si nalisala nam. Vysvetliť jej ze sa hanbis a je ti to nepríjemné. A už len dúfať ze ta ako zena zenu podpori.
Otvorene sa porozpravaj s maminou. Istotne ta pochopi 😉
Ja som si v 15-tke uz depilovala nohy.... takze minimalne na leto uz ozaj....
jasne, ze dovolila. daj mame precitat tuto diskusiu.
ak sa jej nepaci "chemia" (veet a pod.), tak len mechanicky gelom a ziletkou. a na zaciatok len pazuchy a nohy - ak nie si extra chlpata, staci od kolien dolu. stehna, ruky a tvar radsej nie. a fakt sa nedorez, mne sa parkrat smyklo a vidim to doteraz. (okolie asi nie, ale ja hej.)
Dovolila? Toto je niečo, čo rodič má dovoliť? Ja mám síce syna, ale ak by som mala dcéru, tak sama by som za ňou zašla, ak by som videla, že už je to potrebné a vysvetlila, čo a ako, aké sú možnosti, kúpila by som jej potrebné veci, či už žiletky, alebo voskové pásiky, či depilačný krém... Rozum mi neberie, že jedna matka toto chce dcére zakazovať! 😳
No, ja som si ani nepytala pozehnanie od rodicov... potiahla som matke ziletku a bolo. Aka je ina moznost? Aby ma cela trieda sikanovala kvoli chlpom na nohach? Nech ide tvoja mamka neoholena v lete v satoch, alebo do plaviek. Jak sa bude citit, ked jej budu kukat na nohy a pazuchy. Ani by ma nenapadlo toto priat dcere.
v tomto veku som sa uz tiez davno holila - a nikoho som sa na povolenie nepytala. sama som si aj z vreckoveho ziletky kupovala ake som chcela ja 🙂

Áno dovolila.
Mna tu teraz ukameňujú, ale však sa ohol a hotovo. Čo okolo toho toľko kecas