Kedy dovoliť tínedžerke začať sa holiť?
Dobrý deň mám 14 rokov a vo februári 15, moja otázka znie dovolili by ste sa svojim 14 rocnym dcéram holiť sa? (Viem, že trochu blbá otázka ale moja mama mi to nechce dovoliť pýtala som sa jej na to pred rokom alebo už aj pred dvoma a trápne sa bojím zas sa jej to spýtať, že mi povie že nemôžem ale proste už mi to lezie na nervy že mám vníma ako malú, mne je trápne sa aj na telesnej pri dievčatách v šatni prezliekať, v lete ani šaty na ramienka nemôžem si obliecť tak isto je aj problém že v lete sa strašne spotim a potom celý deň smrdím. V marci mam ísť na svadbu vtedy som myslela že by som mamu popytala či sa môžem holiť že by som to spojila že ideme na svadbu a že ide aj leto a ja sa potom strašne potim ale stále je v hlave ten blok keď som sa jej naposledy pýtala a povedala mi že nie lebo je to normálne).
@tiezjedna tak ja neviem mne narástlo také strnisko že aj chlapove je oproti tomu oblacik 🤣🤣
Ale po depilácii mi postupne prestali tlrastvchlpy úplne
@kulumulu123 vravím, určite je to veľmi individuálne 🙂 Ja nič, ale že vôbec, najstaršia dcéra tiež nie🙂 Tej narástli dráty iba na obočí, keď jej raz asi zoskratovala hlava a vzala žiletkou chĺpy pod obočím, ktoré mala vytrhať😂
Ja som dala sama dcére žiletky a povedala,že nech sa oholiť, je športovkyna a cez leto hodne chodia z babami na kupko, proste nech je oholena , teda riešili sme pazuchy.
Proste v dnešnej dobe chodiť chlpatá to sa na dievča nehodí,ma 14.
@oblecenie99 dnes napriklad:
Povedala mi ze chce mikinu taku cez hlavu co sa pretahuje.
A ja: v poriadku ked sa zbavis dakych 2 mikin zo skrine na zapinanie na zips mozeme ist dakde kupit. Pozri si veci v skrini a vyraduj.
Samozrejme ani ju nehlo.
V skrini ma 10mikin! Pohuzvanych,jedna hore dve dolu..dve na stolicke a ostatne..no...viete si to predstavit.
Prisla som do izby a videla bordel.tak som povedala,ze nemozeme takto fungovat,ze to sa neda aby vsade boli jej veci...mikinu kupime inokedy.
A dnes prisla domov s mikinou z bazara,ze som si kupila za 4eura...🤢
Skoro ma ... povedala som jej,ze nerozumiem jej mysleniu,nech mi to vysvetli.mikina o dve velkosti vacsia,kt.sa nevopcha pod bundu zimnu ani jesennu..ze kedy ju chce nosit...?
Na jar,znela odpoved.
A ja: a do Jari bude v skrini s ostatnymi 10timi?lezat?
Nevidim v tom zmysel.
A ona: proste som si kupila teraz lebo teraz chcem.
🫣
Určite áno, podľa mňa je to základná vec. Ja som mala asi 11-12 rokov keď som prvý krát oholila nohy.
@dqqq holiť sa treba keď už má dievča čo holiť. Ja som si prešla tým istým. Mama v tej dobe staromódna, tiež mi nedovolila a ja som sa strašne za to hanbila. V škole aj vonku som vždy schovávala nohy, podpazušie... v tej dobe asi 13 rokov som mala a chlpy asi pol centimetrove 🙈🙈🙈. Dnes keď si na to spomeniem mi to príde fakt hlúpe neholiť sa vo veku keď chĺpky sú už naozaj viditeľné. Potom som sa jedného dňa oholila a bolo, nikto mi nič nepovedal. Jednoducho chyť žiletku a začni sa holiť. Je to vrámci hygieny úplne normálne a rodičia nemajú jeden dôvod ti v tom brániť. Akurát ti to len zníži sebavedomie, ak nezačneš.

@carrot_apple oj s tym malovanim a chodenim oblecena kadejak neboj kludne dovol vsetko s mierou... to ze sa zacne holit nebude viest k nicomu inemu len k jej dobremu pocitu a strate hanby pred ludmi... malovat ? no naozaj len spiralu a taku aku vyberies ty aby nemala nejaky bordel na ociach a tiez su kadejake kremy na akne co mierne farbia to dovolujem mojej lebo ma tak flakatu tvar chudak od pupakov, ze naozaj nemusi chodit ako vyrazkovy chlieb a oblecenie no tam.som isla bez pardonu, ze tak sa obliekaju dievcata co maju v hlave prazdno (pouzila som skaredsi vyraz) a ze ked si vsimne, tak ak si dospela zena vyberie crop top nie je to takymto neskutocne vulgarnym sposobom, takze ich ma dovolene ak ma vysoky sed a netrci jej ani kusok tela... a vsetko toto ta s nou neskutocne zblizi, pretoze uz sa nebude bat, ze jej povies na vsetko nie, iba das tomu hranice