icon

Kedy je vhodné začať holenie po pôrode?

20. jún 2025

Ahojte 😀 to je otázka pre ženy ktoré boli roztrhané po zadok zvnútra aj zvonku. Kedy ste sa začali holiť? Ja som šla rodiť oholena ale som po pôrode už 17 dní a som dosť zarastená. Ale ešte som dosť ubolena všetko má bolí lebo tie tepla mi nerobia dobre a šucha sa mi jazva keď napríklad chodím🤷‍♀️ kedy ste sa prvý krát oholili po pôrode? Ďakujem za odpovede 😀

domka222
20. jún 2025

Do dvoch týždňov cca

snowflakenel
20. jún 2025

Skus elektricky strojcek na zaciatok. Alebo zastrihavac.

autor
20. jún 2025
@snowflakenel

Skus elektricky strojcek na zaciatok. Alebo zastrihavac.

@snowflakenel 🤷‍♀️ mám jazvu aj dosť opuchnutú ja neviem čím sa oholiť aký gél použiť všetko má štípe používam len detské mydlo na to aby som sa umyla 😅 ešte mám aj všetky stehy žiadne mi nevypadli 😕 mama mi vravela že jej vypadli do týždňa ale prečo mne nechcú vypadnúť to nechápem 🤷‍♀️

evcagabi
20. jún 2025

😅😅 na kontrolu po sestonedeli

autor
20. jún 2025
@evcagabi

😅😅 na kontrolu po sestonedeli

@evcagabi dúfam že budem dovtedy okej 🙏 aby som sa mohla oholiť ja neznášam keď som zarastená hlavne keď je teplo 😀

ivangeline
20. jún 2025

Absolútne si nepamätám ale ja takéto veci robím, keď sa cítim dobre a je to nevyhnutne. Ak si myslíš, že by ti to ešte neprospelo, tak pockaj. Do 6sto určite budeš ok s tým.

jaskolka
20. jún 2025

Ja som sa holila určite až po šestonedelí, dovtedy som "to tam"nechávala na pokoji,nech sa hojí. Nejako som neriešila,či a ako je zarastené 😃a umývala som sa len čistou vodou,nijaké gély ani nič,potom som použila Cicatridinu,za mňa to je úplne super.
Podľa mňa,keď ťa to boli a páli ,tak ja by som určite nedrazdila ešte žiletkou a gelami to všetko tam.

mdse
20. jún 2025

Asi po 6 nedelí som to riešila, kvôli jazve.

maryetta
20. jún 2025

Hmmmm si 2 tyzdne po a stale opuchnuta a takto bolava? Osetrujes si to?

3petka
20. jún 2025

No ja som bola iba trosku nastrihnuta a čakala som veru že 2 mesiace. Bála som sa. Asi by má ani v danom prípade nenapadlo holiť sa už po 17 dňoch.

dixitka
20. jún 2025

Ja som mala len malý nástrih, ale teda celé šestonedelie som to nechala tak. Mne tiež tie stehy akosi nechceli vypadnúť, až som sa asi po mesiaci naštvala a povyťahovala som ich pinzetou a hneď úľava 😅 dovtedy som nemala chuť ani odvahu na nejaké holenie, bolo to citlivé a bála som sa infekcie. Ale ak ti tie chlpy vadia, tak ak sa vyhneš bezprostrednému okoliu jazvy, zvyšok podľa mňa môžeš oholiť. Bude to vyzerať “zaujímavo”, ale na pocit ti to asi pomôže.

weleda123
20. jún 2025

Až po 600nedeli. Dovtedy som aj veľmi krvácala, takže som to neriešila, aj keď som nerada zarastená 😅

evcagabi
20. jún 2025

Aj ja to neznasam ale nebola som schopna sa do toho odhodlat co ma tam vsetko bolelo a zistila som az potom, ze mi dosrali sitie 😅😅

autor
20. jún 2025
@maryetta

Hmmmm si 2 tyzdne po a stale opuchnuta a takto bolava? Osetrujes si to?

@maryetta áno 🤷‍♀️ tiež to nechápem a všetci vravia že by som už mala byť ok ale keď ležím tak je to v pohode keď sedím na poporodnom vankúši tak tiež ale keď chodím tak to dosť bolí 😕😅 myslela som že už budem o takom čase fit ale nie 🤷‍♀️ používala som cicatridinu ale to mi asi robilo zle lebo ma to strašné stipalo tak som prestala teraz to umývam čistou vodou a večer detským mydlom a umývam si to aj harmancekom a ešte si to oplachujem tým roztokom ružovým neviem ako sa volá.

autor
20. jún 2025
@3petka

No ja som bola iba trosku nastrihnuta a čakala som veru že 2 mesiace. Bála som sa. Asi by má ani v danom prípade nenapadlo holiť sa už po 17 dňoch.

@3petka ja sa holiť ešte nechcem len sa pýtam že kedy ste už vy ostatné boli pripravené aby som vedela kedy približne budem aj ja 😀 ale ako vidím každý to má inak

autor
20. jún 2025
@evcagabi

Aj ja to neznasam ale nebola som schopna sa do toho odhodlat co ma tam vsetko bolelo a zistila som az potom, ze mi dosrali sitie 😅😅

@evcagabi ako si to zistila? 😕 Moja rána vyzerá ako keby vyhadzovala tie stehy von ale držia pokope neviem či mi to potom naraz celé pusti uvidím.na 3 miestach to mám ešte v koži 🤷‍♀️

snowflakenel
21. jún 2025

Mne toez nevypadli do tyzdna, aso tak do tych 3 sa mi zda. Ak,tp mas.este opuchnute, to je neprijemne. Ja.som tp tale.mala.aso 2 mesiace. Ani sedoet,,ani lezat....Potom, ako vypadli stehy, cca o mesoac, tak z.tyzdna.na tyzden to bolo uz oveeeela.lepsoe. skis to oholit tak nie cez nastrih. Bude.to vyzerat sice kadejako, no aspom daco. Neboj, to sa rapidne zlepsi po vypadmuti stehov.

evcagabi
21. jún 2025

Mne to dr povedala 😅 tak potom som chapala, preco ma vsetko bolelo. Dostala som nieco na vkladanie, framikoin a kazala striekat cicatridinu a, vdakabohu, som nemusela na presitie 😅 a potom uz nebolelo

lenkakravcova
21. jún 2025

1. Nepouzivaj mydlo, ani detské. Na intímne miesta, a ešte ranu ti to spomaľuje hojenie
2. Holenie ti zrýchli proces hojenia, nespomali. Ja som sa oholila hneď po pár dňoch, ešte v pôrodnici, potom zase po týždni. Netlac pri holení na pokožku, a ani nepouzivaj holiace peny, len voda a ostrá žiletka, a bude to vpohode.
3. Na urýchlenie hojenia je potrebné sa po každom vycikani osprchovať. Doslova každom. Čiže buď sprcha alebo bidet. Fakt to veľmi urýchľuje hojenie a zmenšuje opuch (voda letná).
4. Nepouzivaj poporodny vankúš. Necítis že namahas stehy, v nemocnici nám hovorili že to veľmi predlžuje hojenie celkovo. Radšej iba chodiť. A malo dvíhať nohy od seba. Necvicit kým sa nezahojis. Po 14 dňoch od pôrodu by si mala mať väčšinu veci zarastenu. Okolo 4 týždňa zvyčajne vychádzajú stehy (vtedy to môže pár dní stipat - vezmi si zrkadlo a pozri, ak nejaké trčia, skús jemne vytiahnuť).

autor
21. jún 2025
@lenkakravcova

1. Nepouzivaj mydlo, ani detské. Na intímne miesta, a ešte ranu ti to spomaľuje hojenie
2. Holenie ti zrýchli proces hojenia, nespomali. Ja som sa oholila hneď po pár dňoch, ešte v pôrodnici, potom zase po týždni. Netlac pri holení na pokožku, a ani nepouzivaj holiace peny, len voda a ostrá žiletka, a bude to vpohode.
3. Na urýchlenie hojenia je potrebné sa po každom vycikani osprchovať. Doslova každom. Čiže buď sprcha alebo bidet. Fakt to veľmi urýchľuje hojenie a zmenšuje opuch (voda letná).
4. Nepouzivaj poporodny vankúš. Necítis že namahas stehy, v nemocnici nám hovorili že to veľmi predlžuje hojenie celkovo. Radšej iba chodiť. A malo dvíhať nohy od seba. Necvicit kým sa nezahojis. Po 14 dňoch od pôrodu by si mala mať väčšinu veci zarastenu. Okolo 4 týždňa zvyčajne vychádzajú stehy (vtedy to môže pár dní stipat - vezmi si zrkadlo a pozri, ak nejaké trčia, skús jemne vytiahnuť).

@lenkakravcova umývam sa po každej toalete aj keď ma to už boli z chodenia tiež sa idem opláchnuť. A ten popôrodny vankúš nemôžem používať ani keď si chcem sadnúť na nejakú tvrdú stoličku? Lebo to strašné tlačí a je to nepríjemné. A tie stehy mi prídu že sú spolu zviazané a mám ich tak ešte v koži zarastené trochu tak s tým nejdem nič robiť radšej 🫤

lenkakravcova
21. jún 2025

Snaž sa nesediet kým ťa to boli. Aj keby to znamenalo týždeň ležania alebo opierania sa o bok. Žiaden vankúš, ani stolicka. Uvidíš že sa to začne potom rýchlejšie hojiť.

Keď ich máš ešte zviazané tak nič s tým nerob. Oni sa postupne začnú akoby samé odvazovat, a vytŕčať. Vtedy to môže dosť stipat. Ale to už budeš vidieť že to vyzerá proste inak, že chcú ísť von.

autor
21. jún 2025
@lenkakravcova

Snaž sa nesediet kým ťa to boli. Aj keby to znamenalo týždeň ležania alebo opierania sa o bok. Žiaden vankúš, ani stolicka. Uvidíš že sa to začne potom rýchlejšie hojiť.

Keď ich máš ešte zviazané tak nič s tým nerob. Oni sa postupne začnú akoby samé odvazovat, a vytŕčať. Vtedy to môže dosť stipat. Ale to už budeš vidieť že to vyzerá proste inak, že chcú ísť von.

@lenkakravcova ďakujem 🤗