Koľko mesačne miniete na starostlivosť o svoj vzhľad?
Ahojte, ktoré si vediete účtovníctvo alebo viete zrátať, koľko vás priemerne mesačne alebo ročne stojí starostlivosť o seba - vlasy, nechty, obočko, dopĺňanie mihalníc, epilácia v salóne, pleťová a telová kozmetika, welnes, procedúry, kozmetické zákroky, oblečenie, zuby? Prosím píšte len to čo iba pre vás nie pre celú rodinu. Keďže každá sme iná, nečakám že odpovede budú rovnaké a ďakujem za každú pravdivu odpoveď.
@drahomirrra to si tiež neviem predstaviť, nepoznám ženu, ktorá by nepoužívala aspoň krém na tvár, ruky, šampon, sprchový gel,
@blackcat8885 To má v občianskom preukaze napísané? Nevyzerám na 64, ale na menej? Či ako? To, že ju ty vnímaš ako jej dcéra že vyzerá na menej neznamená, že ju tak každý vníma. Jedno staré porekadlo hovorí, keby sme sa videli, ako nás vnímajú druhí, museli by sme sa samy sebe predstaviť. V ostatnom súhlasím na 100% základom je zdravé stravovanie, pohyb a pitný režim, resp. aj výživové doplnky.
@natalienka12 neviem prečo si myslíš, že žena, ktorá sa pravidelne neservisuje po všetkých stránkach, musí vypadať ako suchá slivka... Moja mama má 79 a nikdy by si jej ten vek netipovala. Vyzerá super, minimum vrások, šediny má, samozrejme, tie si nechává farbiť 🙂 Vníma ju tak každý, kto nie je slepý, stačí vidieť jej rovesníčky... Proste genetika. Ja som našťastie podedila úžasnú pleť po nej, takže fakt neviem, čo je to trajdanie po kozmetikách, botoxy atď. Mám 40+... Jediné, čo som si dala urobiť je microblinding obočia a chodím na mihálnice, pretože sa mi nechce každé ráno stáť pred zrkadlom pol hodinu... Ak raz usúdim, že je treba pleti "pomôcť", tak nebudem váhať a podstúpim rovno nejaký neinvazívny zákrok. Drahé krémy sú podľa mňa úplne zbytočná investícia.
@kvetinka75 Podstatné, že ty máš v hlave "plno". Hovorím o vyrastených šedinách, väčšina žien šedivie už po 30 ke, ja napr. som začala oveľa skôr a nehovor mi také bludy, že žena nemá 5 eur na farbu z drogérie. Ty "vyzáž"
@tiezjedna Napísať sa dá čokoľvek, klávesnica znesie. Iná komédia by bola, keby sme tu začali pridávať fotky s popisom, koľko rokov mi tipujete. To by bolo plaču a kriku, 🙂
@natalienka12 nie každý si farbí doma. Ja to nechám na kaderníčku a to ma nestojí 5 eur
@natalienka12 ja sa napríklad nefarbím, pretože mám slabé, lámavé a riedke vlasy (zničila som si ich kedysi peroxidom) :( ale hneď ako sa mi objaví prvá šedina plánujem začať s farbením "zdravšími" farbami u kaderníčky - ja si netrúfam si vlasy farbiť sama. A tiež si myslím, že by nemal byť problém nájsť mesačne 5-10 € na lacnejšiu farbu aj pre tie, ktoré nemajú až toľko peňazí, a možno ani nie mesačne ale 1x za 2 mesiace nech mi niekto nehovorí, že si neodloží 5-10 €..... A nie každá žena, čo sa o seba stará a oblieka sa má prázdnu hlavu. Je to hlavne o tom cítiť sa dobre a zdravo, ja sa o seba starám preto, aby som sa cítila dobre a zdravo. Potom som spokojná a šťastná a tak isto aj moje okolie, lebo nie som podráždená, nevyrovnaná a t ď. Potom je aj život iný, treba myslieť pozitívne. Tu nejde o výzor ale o to ako sa cítim dobre. A úprimne, do čoho investovať, ak nie do seba. Deti zatiaľ nemám, ak ich budem mať, priority sa určite zmenia. 🙂
@natalienka12 hej, hej, možno by si bola prekvapená, na koľko by tipovali teba napriek tvojej snahe a pravidelnej údržbe😉 je fajn si uvedomiť, že skutočný šmrnc ženy nevychádza z odfarbených odrastov, ale predovšetkým z vnútornej spokojnosti a vyrovnanosti 👍 Preto existuje veľa prešedivených žien, ktoré sú príťažlivejšie a elegantnejšie než slečna s ombre, ktorá sa práve vypotácala zo salónu 😉
@tiezjedna práve preto o sebe nepíšem, že vyzerám na menej ako píšeš ty
@letmebe8 Určite si správu chcela adresovať mne?
@natalienka12 hmm... asi omyl, sorry 🙂🙈
@natalienka12 Tym som chcela povedať len to, že nemusí človek vyzerať na svoj vek môže aj na menej a nezáleží len na množstve alebo kvalite kozmetiky ale aj ine faktory ovplyvňuju vzhľad. Napr ja sa veľa hýbem športujem a som 30r vegetariánka myslím že toto všetko je veľké +. Su ženy co veľa fajčia žijú nezdravo ale investujú do seba veľa eur. Ja si tiež kúpim kozmetiku ale nepreháňam to ale chápem ked niekto chodí na mihalnice, obočie botox atd je to každého vec.
@blackcat8885 Ty si asi objavila teplú vodu alebo či mi akože chceš tým povedať? Samozrejme, že veľa ovplyvňuje pohyb, strava, spánok, pozitívne myslenie, ale otázka autorky neznela, čo robíte pre svoju krásu, ale koľko eur do seba investujete. Či unikla pointa? Vnímanie druhého človeka, na aký vek vyzerá, je veľmi subjektívne. Niekto môže vnímať tvoju mamu mladšie, niekto naopak staršie. Neexistuje žiadny reálny pohľad na vnímanie výzoru druhého človeka.
Zase sa to tu zvrhlo na úplne sprosté, bezostyšné urážanie žien, čo proste kozmetiku nemajú za svätý grál. Och, taká pekná téma to bola.
Paradoxom je, že často presne tie ženy, ktoré si kľučky podávajú na klinikách estetickej medicíny majú to vnútro absolútne vyprázdnené a presne týmto servisovaním samy sebe dokazujú, že vôbec za niečo stoja. Lebo im tento pocit nik iný nedá, nemajú ho z láskyplného vzťahu od manžela, partnera. Kryjú obrovské prázdno, ktoré majú v živote. Potom sú tie, čo do toho spadli tak (aj tu na koni ich je pár) že nevedia, kedy dosť. Ešte túto kysku, ešte túto nitku, ešte túto procedúru, len preboha, nech nie je vidno, koľko mám rokov. Alebo len nech vyzerám ako moja dcéra, čo má 22. Veď to je smiešne. Auru mladosti má jedine mladosť. Tak už to je, žiaľ. Nie je nič tragickejšie, ako keď 45 ročná žena chce vyzerať na 23. Ja som za zlatú, strednú cestu. Retinoidy, SPF a Perricone sú moji najväčší kamaráti :D:D:D
@tiezjedna Paulína Pořízková, napríklad. To je môj vzor, to je jedna prekrásna, prekrásna žena. Aj so šedinami.

@babulkomale ja si pedi viem ueobit sama, kazdy tyzden sa statam o paty kazdy mesiac o nechty.
1x rocne efox.ponozky.
V zime mi gellak ozaj netreba.