Koľko mesačne miniete na starostlivosť o svoj vzhľad?
Ahojte, ktoré si vediete účtovníctvo alebo viete zrátať, koľko vás priemerne mesačne alebo ročne stojí starostlivosť o seba - vlasy, nechty, obočko, dopĺňanie mihalníc, epilácia v salóne, pleťová a telová kozmetika, welnes, procedúry, kozmetické zákroky, oblečenie, zuby? Prosím píšte len to čo iba pre vás nie pre celú rodinu. Keďže každá sme iná, nečakám že odpovede budú rovnaké a ďakujem za každú pravdivu odpoveď.
Ja som do seba začala investovať až po 40. Teraz to mesačne vychádza cca 200 €, čo sa týka kozmetiky (mihálnice, krémy, laky na nechty, telová a vlasová kozmetika). Oblečenie neviem, to je skôr nárazová záležitosť u mňa, nakupovanie neznášam...
Ja som uz dlho ba rodicaku, oblecenie ai nekupujem vobec. Chodim na swapy. Kozmetiku zvacsa dostanem k sviatku a dokupujem minimum- mimo zakladnej ako zubna pasta ci sampon. No a ostatne ze kozmeticka kadernicka atd vobec, takze ja som totalne low-cost zena 🤣🤣
@kittykat22 pýtala sa koľko. Písala som 0 okrem vlasov za 9e. Co je na tom divne ?
Nechty 20€ kozmetika cca 2-3€ keďže kupujem nárazovo ked miniem krém kúpim atd takže ked mam zásoby kupujem iba odlicovac. Oblečenie
0-10€ mesiac nakupujem 80% v sekaci takže možno 30€ ma to stojí z toho nechty 20€. Kaderníctvo neriešim striham si sama konce vlasov. Kozmetičku neriešim ani ine procedúry. Tak 2x za rok dokúpim kozmetiku krémy masku make up apod to je možno 30€ dokopy za polroka
No aby som neklamala vône tak 30€ za rok kupujem si z Avonu mam tam zľavu 30%
Baby, co pisete ze 0. To si fakt nekupite vonavku, krem na ruky? Spiralu? Ruz? Nic?
@tamitamitami ja to mam podobne. V sobotu som sa zobudila, este som lezala v posteli. Napadlo mi ze Vianoce sa blížia a do 15 minut som bola o 250 eur ľahšia 🤣🙈
Ja som teda obyčajná 40+žena, deti ,manžel ,amdministrativa práca ...ale neviem si predstaviť bez pravidelnej kadernícky aspoň 2-3x do roka srih aby tie vlasy sa dali upraviť a vyzerať dobre a už aj farbenie keďže sedin pribúda ... Zároveň dekoratívna kozmetika krémy , úprava nechtov aspoň základná odborná manikúra, pedikúra .... Obdivujem keď nikto toto neabsolvuje alebo nemá potrebu resp 0 minu na seba...
Takže u mňa každé 2 mes farbenie vlasov :55/jedno
3x do roka strih vlasov 35/jedno
Gélové nechty nič extra klasika upravené 25/mes
Kozmetika klasické cistenie pleti a uprava obočia každé 2 mes: 35/jedno
Pedikúra každé 2 mes 20/jedno
Krémy a dekoratívnu kozmetiku odhadom 100/rok
Dentálnu hygienu nerátam to je základ zdravia ako teba a ako si zdravie vyžaduje.
Masáže a wellnes podľa možnosti a príležitosti
@drahomirrra nie, fakt nič. Normálne si nedávam ani krém., voňavky dostávam na sviatky. Rúž som naposledy kúpila pred rokom, vydrží ešte 3 😀
No u mna takto:
1xmesacne nechty - 38€
Kazdy 3.mesiac kadernicka - 150€
Raz alebo dvakrat do roka pedikura - 22€
Na kozmetiku nechodim a nikdy som nechodila, kedysi som si davala laminaciu obocia ale aj to nepravidelne, mozno 3krat za rok.
Na wellnes tiez nechodim, ani epilacia, ani ziadne ine upravy.
Co sa tyka zubov, to je rozne-niektory rok nic, niekedy viac, podla toho ci treba nieco urobit alebo nic
Parfem miniem jeden velky 100ml za rok, stoji ma nejakych 150€.
Zvysna kozmetika mozno do 50€ mesacne aj to skor telova, ako dekorativka
A take ze oblecenie- to vobec nemam spocitane. Niekedy 0eur za mesiac, niekedy 200€ mesacne. Tento mesiac napr mam nakupene za 60€ nejake oblecenie.
Zuby- raz rocne dentalna 45 Eur ( davam si preplatit do VSZP), zuby mam nastastie zdrave takze neplatim u zubarky
Kozmetika raz mesacne cistenie 54 Eur
Vlasy- melir raz za 3 mediace 60 Eur, sampon Milkshake cca 10 Eur raz za 2 mesiace
Nechty- iba pedikura s lakom v lete- cca 20 eur mesacne od juna do septembra
Joga raz tyzdenne 9 eur
Oblecenie velmi nenakupujem
Licim sa malo, spiralu mam sj pol roka takze to je nic
No z toho sa ma tyka akurat kozmetika a oblecko, zuby len nevyhnutne ked sa najde kaz. Oblecko a obuv je podla potreby a najvyssia polozka u mna, spriemerovala by som to vsetko odhadom na 70e/ mesiac.
@drahomirrra no ja tam ratam ze tam patri i taky bezny krem na ruky, sampon, pletova voda...malovatka mi vydrzia aj par rokov 😁
Mne to tiez hlava neberie, ze 0. Kazda zena musi investovat do seba, inak…akoze ani pletovy krem? Ani SPFko? Take procedury ako botox, kyska, mezonite a pod. tam chapem, ze to asi kazda si nemoze dovolit, ale nekupit si kvalitny krem a serum? Nelicit sa? Ako nic v zlom, ale moja 13 rocna sa uz rano “maluje” sice len spiralku a trochu korektorom zamaskuje akne, ale aka sebavedoma ide do skoly! A spoluziacky sa uz upravuju vsetky a predbiehaju ktora ma aku kozmetiku, sleduju skincare rutiny na nete. A to su mlade zaby.
@natalienka12 moja mama nikdy ozaj nič nepouzivala. Ani krémy ani dekoratívnu kozmetiku proste nič. Až teraz po 60ke zacala používať krémy ktoré sme jej kúpili ja ale súrodenci a to je všetko. Sama si nekúpi. A tiež poznám ženu čo sa oblieka super ale čo sa týka napr kozmetiky nič nerieši a teda aj by sa jej zišlo lebo má otrasné zuby a už nemá 20r tak aj pleť by si zaslúžila
Ja minam 2x rocne na kadernicku po 200 dolarov, botox 2x rocne po 400. Raz rocne pedikura za 50. Navstevu zubara 2x rocne vratane dentalnej hygieny mi preplaca komplet poistovna. Nechty mam pekne a dlhe vlastne, obocie aj mihalnice si viem upravit sama. Na stravu, oblecenie, benzin miniem 2,000 az 3,000 mesacne pre troch ludi. U nas je potrava najvyssia polozka.
@blackcat8885 No ved ok, ze nepouzivala a asi tak aj tomu zodpoveda jej vzhlad.
Mas zeny, co v 40ke vyzeraju na 55 a mas take co v 40ke vyzeraju na 30. Taka Dara Rollins ma 50 a ako vyzera? Keby do seba neinvestovala tisice tak by vyzerala ako
stara teta v rokoch.
Nechapem co tu pisete ze pedikura raz rocne alebo dvakrat alebo len v lete? To akoze naco? Len sa ukazovat a zvysok roka Glum? 😃
Ja chodim na pedikuru kazdy mesiac uz asi 25 rokov, nikto to nevie tak urobit ako pedikerka vsetko dokladne sklapelom a pomockami co na to ma.
To na vas raz za rok pouziva zbijacku? 🤦
Uz rozumiem pedikerkinmu vyrazu "ročiaci" 😃 to ste vy! Aj jej znechutenej tvari 🥴
@babulkomale Keby len pedikura! Niektore si ani sediny nezafarbia! To uz je vrchol nevkusu ked vidim niektore zeny co maju aj 5 cm vyrastene sediny. Mlade zeny!
@babulkomale ja si pedikúru robím doma takže k pedikérke nechodím vôbec a myslím že lepšiu by mi aj tak nespravila. Ja som spokojná s tým, čo si doma spravím. Niektoré kamarátky chodia v lete - aj kvôli lakovaniu nechtov, Im sa to doma nechce robiť. V zime si pedkúru robia doma a nechty si nelakujú, tak možno preto im stači ísť v lete. Ja si tiež v zime nelakujem nechty na nohách, nechcem si zbytočne celoročne dávať chémiu stačí že si lakujem na rukách, tak nevidím dôvod ísť na pedikúru
@natalienka12 a teba nenapadlo že nemá na to, aby chodila tak pravidelne na farbenie? ja mám tiež niekedy 5 cm vyrastených vlasov keďže prídu aj nepredvídateľné výdavky a mať tip top vlasy nie je moja životná priorita
@natalienka12 lenže nie každý má také priority a peniaze na také udržiavanie sa. Niekomu je viac hodný plnohodnotný vzťah, rodina ako dokonalý vzhľad
@kvetinka75 ja si zas nechty lakujem sama, nechce sa mi casovo navyse vysedavat u pedikerky kvoli schnutiu laku. To si riesim na terase s kavou ked mam cas.
Mne ide o osetrenie kozicky, nechtovych valov atd.
Uz skor pochopim ze niekto nechodi, asi jeden z miliona ludi ma pekne chodidla aj tak.
Ale tych rociakov fakt nechapem. Chudera pedikerka.
@babulkomale ja si teiž lakujem sama, aspoň mám dôvod si na pol hodinu sadnúť a nič nerobiť 🙂.
Ja by som nebola taka prisna @natalienka12 , skincare dokaze vela, SPF je must have, ale genetika dokaze ovela, ovela viac. Mam to doma. Moja mama ma 56, nema jediny sedivy vlas (ku kadernicke aj tak chodi, nepaci sa jej jej farba), pokozku ma nadhernu, napnutu, vrasok iba par, jemnuckych. Pouzivala vzdy beznu kozmetiku, nic specialne. Proste niekedy je aj priroda fakt stedra. Tisko jej zavidim a dufam, ze v tomto budem po nej.
@natalienka12 práveže nie nikdy nefajčíla dobra genetika nevyzerá na 64r ale o pár rokov menej, je aktívna veľa sa hýbe vonku. Nie je pravidlo že len z vonku sa treba o seba starať ale hlavne zvnútra, pitný režim strava atď. Tým nechcem povedať že sa žena nemá o seba starať ja tiež používam krémy sérum masky atd. ale mňa to baví.
Inak ja som uviedla, že aj s obleckom keďže nechodím na kozmetiku 300e, ale malo som povedala lebo som tam neratala dekoratívnu kozmetiku a drogériu. To som nejak prehliadla. Takze kľudne aj 450. Nechty mam gélové, ale to si robím sama lebo nemám kde nechať malu (kúpila som si set cca 100e aj s lakmi) sérum s krémom používam, ale len baleu a dekoratívnu väčšinou avon ( špirála, rúž a BB krém)

No tak som sa aj zamyslela prvý krát.. Na obočie a mihalnice som nikdy nebola takže 0e🤣 vlasy cca 50e ročne, zuby detto ( ak hovoríme o dentálnej hygiene v ambulancii a nie nákup kefiek a pod), oblečenie - do 200e ťažko povedať 🤷♀️ čižmy ci kabát sú drahšie ako letné šaty napr tak neviem a nekupujem to každý rok, podľa mňa maximálne za rok 300e miniem na svoj vzhľad. Krém si kupujem z dmky balea :D