icon

Koľko sprchovania je dosť?

otec80
9. mar 2025

Chcem sa poradiť, lebo mi je trápne preberať to s manželkou. Ja sa sprchujem každý deň ráno, je to taká moja celoživotná rutina. Manželka ale nie, vlastne ani neviem, ako často sa sprchuje, ani to neviem zistiť. Každopádne mám pocit, že je tak trochu špindíra, a sprchuje sa možno každý druhý-tretí deň. Chápem, že u ženy je to náročnejšie kvôli vlasom, ale aj tak si neviem predstaviť, že by som sa nesprchoval každý deň. Preto sa pýtam prítomných dám, ako to majú ony - pomôže mi to zorientovať sa. Ďakujem za pomoc s týmto delikátnym problémikom 🙂.

kadika123
13. mar 2025

@jamimo úplny suhlas s tebou..ludia su humusaci,bohuzial🙈mam 35r a teda stretavam sa ci uz v buse v lete,v zime,ze mladí ludia smrdia,doslova a do pismena..ale aj starsi,a o ustnej hygiene ani nevravim..katastrofa..
Co sa tyka autora..myslim,ze kazdy by sa mal sprchovat podla seba,podla svojich potrieb...no nie je ok,ak sa niekto sprchuje raz do tyzdna,alebo ak to ty sam nejak na zene nevids resp skor citis..to je pruser..treba sa s nou porozpravat a na rovinu jej povedz,ved je to tvoja zena😊
Obzvlast zeny..maju aj svoje dni,a myslim,ze kazda zena ma byt cista,vonava a samozrejme aj chlapi!

trisha_r
13. mar 2025

@otec80 je normálne sa sprchovať každý 2-3 deň , nenormálne je sa sprchovať každý . Záleží aj od práce a či sa človek spoti. Nesprchujem sa každý deň, nesmrdim a nie som špinavá. Nesnažila by som sa natlačiť na niekoho svoje komplexy , to že niekto nerobí to isté čo vy neznamená vôbec nič. A označovať vlastnú ženu spindira , tak to ďakujem pekne. Zrejme nie je nikde žiaden problém , iba to ,že VÁM SA ZDÁ. Tak nech sa vám nezdá a dajte pokoj.

lina169
13. mar 2025

@gejb alebo aj starsi, ktori uz maju dospele deti 😉

zazka666
13. mar 2025

@otec80 Hlavne, že to riešiš tu na koni. A manželka ťa pochváli, ked jej povieš, že všetky baby na koni sa zhodli, že je špindírna a mala by sa osprchovať. Ani to neskúšaj. Bud ťa niečím ovalí, alebo sa s tebou rozvedie.

zazka666
13. mar 2025

A keď nám Fico zdvihne cenú energií, budeme sa všetci sprchovať len raz do týždňa.

jamimo
13. mar 2025

@drobcek100 v príspevku som písala aj o omladine, ak je raz niekto humusák, je úplne jedno koľko má rokov. Stačí keď vidím čierne za nechtami (nie, nie z práce v záhrade..) na rukách aj nohách, na umelých mihalniciach týžďňový makeup, za umelými nechtami vidíš tiež iný humus 🤔 atď, atď, atď...

jamimo
13. mar 2025

@kadika123 no vidíš... A keď napíšeš na MK, že ľudia sú humusáci, ešte ma takpovediac upália na hranici ako bosorku. 🤭🤭🤭
Stačí ísť na verejnnú toaletu a už len tam vidno, že ani ženy, deti si neumyjú ruky 🙄 po použití wc.

natalka13
13. mar 2025

Sprcha kazde rano, vecer po cviceni po praci v zahrade proste podla potreby. Ked v zime cely den sedim v kancelarii a potom doma v cistom domacom oblecku niesom spinava tak zeby bola sprcha nutna. V lete je to ine to su 2-3sprchy denne.

jamimo
13. mar 2025

@zazka666 skutočne? Myslíš, že sedieť v obývačke s otcom, ktorý vyfajčí 30 denne, žlté prsty, a mama ho musí hnať do kúpeľne po 7 dňoch, stále v tom istom oblečení je Chanel laboratórium? To s mojou mysľou a dušou nemá nič spoločné. A je úplne jedno jedno o koho sa jedná. (Otec je mobilný, pri zmysloch, využíva všetky vymoženosti doby... Len do tej kúpeľne sa mu akosi nechce 😉) Ak by si čítala aj iné moje príspevky, vyjadrila som sa aj k iným osobám... Staršie osoby, horšie diagnózy, a do kúpeľne ich nikto po týždni hnať nemusel. Kto chce pochopí, kto nie, nie... 🤷‍♀️

sovica
13. mar 2025

@otec80 Každý večer sprcha. Ja by som neumytá asi ani nezaspala. Ak počas dňa cvičím, tak tiež sprcha, v lete podľa potreby - niekedy aj 2-3x do dňa krátka rýchla sprcha. Vlasy nie sú prekážkou, zopnem do štipca a sprchujem sa.
A čo ti je trápne prebrať to s manželkou? Však ak ti nevonia, naopak, páchne ti, tak jej normálne povedz: "Janka, nejak divne smrdkáš, choď sa, prosím, osprchovať." Ináč, nechápem, ako nemôžeš zistiť, či a kedy sa sprchuje. Ja keď vstúpim do kúpelne, tak presne viem, kto bol kedy v sprche - vôňa, para, mokrý uterák...

katkaa01
14. mar 2025

@otec80 každé ráno sa sprchujes?To taky spoteny a smradlavy chodíš spávať?

maya_hi
14. mar 2025

@otec80 ja sa sprchujem každý večer. Niekedy aj ráno aj večer. Ak sa výrazne spotím, mám "svoje dni", aj 3x za deň. Niekedy aj keď som ehm, no po veľkej potrebe (keď už sme zašli do takejto témy 😏) Môj muž sa tiež sprchuje ráno a dosť mi to vadí. Večer príde z roboty, "zo sveta" zaprášený, zasmradený, zapelený.... a takýto si ide ľahnúť do perín. Ja som alergička a tam je zásada, že po príchode domov sa treba osprachovať a šaty hneď do prania. Tiež mi to príde akoby sa "sprchoval pre svet" nech ide medzi ľudí čistý, voňavý a domov mi môže nosiť všetok hnoj. Veď na mne nezáleží 😐

maya_hi
14. mar 2025

@jamimo a na ženskom wecku ošťatá doska, aj okolo... úplne bežne. Nesadne si na dosku (lebo veď aby niečo nechytila) ale oští ju celú a neutrie 😡

okseen
15. mar 2025

@otec80 poznám dospelú 40+ a povie, že jej by sa dobre nespalo osprchovanej, umytéj, je aj dva tri dni v tom istom. Deti detto sprchuje každý druhý deň. Tfuj za mňa. Rozkroky sa zaparia yz za pár hodín.Vsetci moci e a chidi r na veľkú a tie baktérie sú tam stále. Ísť fo postele celý umasteny, upoteny, od prachu, Tfuj s tie periny akože neprezliekate?
Tfuj. Co učia na biológii v skole?fuj koľko prachu, mazivá by bolo vidieť pod mikroskopom, jak v stredoveku u niektorých a potom, ze majú ľudia kadejake zápaly v rozkroku.

Fuj a za mňa fuj. Ľudia sú proste prasiatka. Aj doma majú špinu na dlážke, po kútoch kudoly prachu a ze okej.

okseen
15. mar 2025

Potime sa úplne každý deň aj noc, tak funguje telo, prach lieta úplne všade, takzd úplne každý by sa mal každý deň aspoň raz pre sprchovat. Žasnem jake sú ľudia prasiatka. Hulaka sa, že čo nám dávajú fo potravy, že jest vo verejnej jedálni je fuj, že chrobáky sú fuj, ale ze ruky majú plné humusu je okej. Ja len na to toľko, že nech ľudia jedia kde chcú co chcu, keď môžu smrdet a byt upoteni u a ani, tak ta strava vo verejných je už úplne okej😂😂😂😂😂

pikachu999
15. mar 2025

@otec80 zase len nejaká téma na rozprudenie debaty..
Sprchujem sa vždy v práci keď skončím robím ranné nočné poobedne takže po nočnej a poobednej prídem domov a idem spať len sa odmalujem a nakremujem..po rannej si väčšinou dám sprchu ešte doma rýchlu nemám rada chodiť spať neosprchovana

romino
17. mar 2025

@maminkadeticiek tuto otazku si vzdy kladiem, ze ako to bolo v minulosti sakra, ked sa ludia kupali v lepsom pripade 1x tyzdenne 😁

martul
17. mar 2025

Ok, takže po piatich stranách diskusie, sme sa dozvedeli akurát tak, že si tu nejaký úchyl robí z nás srandu a dobre sa odbavuje.

mantilka
17. mar 2025

@okseen Ja sa sprchujem každý deň ale netreba si zamieňať sprchovanie s umývaním. Kedysi sa sprchovalo menej často ale každý deň nohy, rozkrok, pazuchy a tvar. A poznám takých ľudí, čo to takto robia. Možno niekto sa vyjadrí, že sa nesprchuje denne...ale umýva sa len to nepovedal. Ale určite eú aj takí, že nič...to je potom poriadny puch. Zažila som to v práci a dotyčné dámy si nedali povedať...a neboli to jednoduché ženy.

romino
17. mar 2025

@veltraud zaujimave, ja sa rano necitim ulepeny, ved vychadzam z cistych perin, nemal som fyzicke aktivity, nebol som vystaveny spine, prachu atd.. Pravidelne 2x denne sa sprchovat, to uz je podla mna vela.
Obrovsky sa doba zmenila, oproti len par 10rociam dozadu.

mandzula
17. mar 2025

Argument nesprchujem sa kazdy den, lebo sa nepotim, pouzivala moja starka a este jedna kolegyna. Smrdeli ako tchor, pretoze pot nie je jedine znecistenie tela, ktore sa na nom pocas dna vytvori, zachyti. Co taky moc a zvysky stolice? A napriklad take sedenie v MHDcke po x ludoch? V praci, kde sme robili najma so socialne slabsimi a menej rozumovo vyspelymi klientmi, sme to volali nohacina-ritacina, na wc po zenach ostava ako bonus aj p.cacina. S clovekom, co sa neosprchuje kazdy den a neumyva si zadok po velkej, by som zit nevedela. Uz ked sa ludia nesprchuju a argumentuju napriklad vysusanim koze, nadejam sa, ze si aspon oplachnu podvozok a nohy. Podla toho, co pisem vyssie, vsak viem, ze niektori nie su schopni ani toho.

ibatanecnica
17. mar 2025

@otec80 sprcha kazdy vecer je samozrejmost. Ked su horucavy a potim sa v lete tak aj rano. Niekedy aj po prichode z prace.

romino
17. mar 2025

@mandzula ako ist po velkej zakazdym do sprchy, (kedze si myslim ze bidet je zatial rarita) ??
No to chcem vidiet ze kolki realizuju.
Uz aj len preto ze ta velka sa udeje casto mimo domu.

mandzula
17. mar 2025

@romino pre mna je to uplna samozrejmost, pre moju rodinu tiez. Otec mi to v detstve vysvetlil velmi jasne - ked si vonku namocis prst do hovna (deti na dedine), staci ti utriet si ho papierom.alebo si ho pojdes umyt? Stacilo mi to na to, aby sa tento ritual stal pre mna automatickym. Mimo domu velku neriesim, som tak nastavena.
Je mi jasne, ze to vela ludi nerobi, no ja by som s takym partnerom nebola, v tom mam jasno.

bonboniera
17. mar 2025

@mandzula tiež som bola v tom ze je to štandard ale na moje zdesenie nie, dokonca mi raz bolo povedané ze je to ocd, tak asi toľko k tomu …ešte keď počúvam koľko ľudí sa doslova hrdi tým koľko casu doslova preseru v práci 🤮

mandzula
17. mar 2025

@bonboniera ja mam pochopenie pre ludi s traviacimi problemami, tam si clovek asi nenavybera, ked musi, tak musi a bidety su, bohuzial, stale nadstandard. Ale byt doma a nejst sa umyt, je pre mna humus.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
romino
17. mar 2025

@mandzula toto fakt pocujem prvy krat, aby bolo pravidlo ist ihned po velkej do sprchy. Obcas tak ucinim, ked som doma .. pri horsej kvalite .. ale ze uplne pravidlo ??
A porovnavat prst na ruke s otvorom, pomerne skrytym, co ma funkciu vypudit .. ved vieme co 🙂 .. nepride mi to moc stastne
Ked to porovnam so starymi casmi .. alebo ani nie tak starymi, pred 20-30 rokmi .. ked sme chodili na stanovacky niekolko dnove, chatovacky bez tecucej vody (inymi slovami: navrat aspon sem-tam na vikend k tomu ako zili po starocia nasi predkovia) .. Vidim ze pre mnohych by to bola dozivotna trauma :D
Ale tak ... casy sa menia. Dnes ludia povazuju aj za samozrejme ist po daco 1km vzdialene, v ramci mestecka, dediny - autom, kym este pred 20 rokmi bola samozrejmost ist peso.

mandzula
17. mar 2025

@majo111222 presne tak, som mimo, mas pravdu, ale nevadi, ja nechcem teba, ty mna, takze je to v poriadku.

mandzula
17. mar 2025

@romino pozri, moje pravidlo to je, ty si vytvor vlastne. Ty sa nezmenis kvoli mne, ja zas kvoli tebe. Vyjadrila som svoj nazor, pokojne s nim nesuhlas a umyvaj/neumyvaj sa, ako len chces. Zrejme trusis bobky ako zajac a okolie tvojho ritneho otvoru je ciste ako studnicka.
A, ano, aj stanovacky som vyhladavala take, aby mal kemp sprchy.