Koľko stojí návšteva kaderníčky?
Dobrý deň, rada by som sa opýtala koľko platíte u kaderníčky, roky som u nej nebola a tie ceny mi prídu extrémne. V okolí som pozerala kaderníctva a za farbenie, resp. Balayage, alebo melír alebo Airtouch na vlasy kúsok nad plecia chcú 130-150€ takto sa platí všade prosím?
Ja som v BA platila za balayage 100eur (2tyzdne dozadu) vlasy po plecia.skus pozriet kadernictva mimo centra,podunajske,vrakuna,dubravka su lepsie ceny ako ruzinov a stare mesto.za strihanie a fukanie 25
U mňa len klasika strih a farbenie 40€ 🙂
Ja melír + strih, obec pri ba 24 €, a to mam vyskúšané aj neskutočne vychvalene kadernícke salóny v ba a PK, ale ani jedna mi to tak pekne nespravila, hlavne melír všetky tonuju, tónovanie sa zmyje a potom je ta farba otrasná. Tu mam melír z fleku krásny ako ma byt v, žiadne tónovanie, žiadne fialové šampóny.... A mam to cele spravené za 1,5 hodiny. Vlasy pod ramena
U nas pod Tatrami su ceny rozdielne, ale vacsinou sa nedava doklad/ moja skusenost. Ci je to vyhoda alebo nevyhoda, to je otazne, ale mne sa prijem zdanuje a nie malo. Dnes su to lukrativnejsie profesie ako praca v banke.
Nitra, farbenie dlhých vlasov, strih a úprava 80€
@molare mne netreba vysvetľovať ekonomickú stránku podnikania, náklady a podobne, takže nie je to vôbec o tom že sa nepozerám z druhej strany.
Skús si prečítať ešte raz o akom úkone píšem - píšem o farbení a jednoduchom podstrihnutí, ktoré netrvá 3 hodiny, je to jednoduchý úkon. Aj keď sa bavíme o cene v centre Bratislavy (berúc do úvahy nájom) je tá cena úplne ustrelená. Platím rovnako ako za plombu u zubára, ktorý robí pod mikroskopom (skús si vygooglit cenu stomatologickych mikroskopov, zubarskych kresiel a zvyšku), použije anestézu, koferdam, platí sestričku a o vzdelaní kaderník vs. stomatológ sa ani baviť nemusíme, o zodpovednosti a dôsledku nesprávneho ošetrenia vs. farbenia/strihania tiež nie.
A úplne nehovoriac už o tom, že vlasy sa zafarbím sama s výsledkom rovnakým ako kaderník by mi ich farbil, kdežto zub si sama neopravím.
Ale znovu sa vrátim ku môjmu príspevku, trh je skvelý v tom, že ho riadi ponuka a dopyt a pokiaľ sú ľudia ochotní zaplatiť, tak je to v poriadku. A takisto je táto doba úžasná v tom, že máme informácie a vieme sa správne rozhodnúť v mnohých prípadoch.
@mameha7 ak sa jedná o klasického zamestnanca, tak priemerne zarábajú cca 1000, max 1200 v čistom (vrátane práce v sobotu).
@euka210 prepáč … ak sa Ti 6€ za chlapčenský strih zdá veľa … koľko by si si tak predstavovala aby si bola spokojná s cenou?
@hrabovo … vieš ono niekomu záleží aj na kvalite, za 24€ melír a strih neexistuje aby boli použité kvalitne techniky a materiály. Možno iba ak to robí kaderníčka “pre dobrý pocit” …
Naposledy strihanie +fúkanie 25e. Keď sa dávam aj farbiť tak 70. Piešťany
@dadis dobrej kadernícke nestačia 3 roky. Možno takej, čo si potom otvorí u seba doma na dedine v pivnici salón a roky strihá celú dedinu a má v portfóliu pár strihov. Dobrá kaderníčka ročne absolvuje školenia, ktoré nie sú lacné, áno, aj kaderníčka ak chce byť top sa musí stále vzdelávať. Nehovoriac o nožniciach, fenoch atď.
Ale chápem Tvoju pointu a áno, je to na hlavu postavené.
@hrabovo vychýrený asi nie ale čo sa týka práce ja som veľmi spokojná. Práveže mne sa zdá aj tých 70 eur veľa už..ale tak všetko išlo veľmi hore aj tá kaderníčka má rodinu musí nejak prežiť...no dávať ako tu niektoré píšu 150-200 za farbu, strih je podľa mňa už fakt hrozne hrozne veľa...ja napr.nikdy nesedim u kadernícky dlhšie ako hodinu - hodinu a pol .. ...a ponúkne kávu. Vypýta si 65-68 vždy jej zaokrúhlilm na 70 ..
Dcera má mega husté dlhé vlasy ..jej nefarbi iba umyje a urobí strih také podstrihnutie do postupna a platí 20...tiež je veľmi spokojná .
@limoncino V ktorom zamestnani sa nemusis neustale vzdelavat? 😅. Mozu si take ceny aktualne tie kadernicky dovolit len preto, ze funguju na trhu a za sluzbu su ochotni ludia tolko zaplatit. V Bratislave mas kadernictva, kde si pekne musis termin dlho vycakat.. Nie preto, ze aaaach, kadernicky su vyborne odbornicky, podme ich naborovat pomaly do SAV 😅. Ak sa trh presyti, ceny im logicky klesnu (vplyvom inflacie aj), aj keby studovali strih ofiny na Harvade. Aj zdravotne sestry zacinaju byt konecne adekvatne ohodnotene. A tiez len preto, lebo su na trhu ziadane. Nikto dobrovolne nikomu viac nezaplati - ani zamestnavatel, ani klientka v kadernictve. Videla som minuly tyzden inzeraty na zdravotne sestry na SK aj za +3k mesacne. Takze tak, ja si zatial kadernicky salon navstevovat nemozem dovolit, raz ked nebudem mat na krku 2 deti, tak tam budem kazdy mesiac, to mi ver 😆.
@mell27 Ja sim to nepisala zo zavisti 😅. Je to kozmeticka mojej kamaratky a sama sa jej pochvalila. My sme to oreberali pri teme - deti a ucenie. Ze ci ich vo vybere povalsnia treba usmernovat. Ze ak by sa napriklad moja dcera rozhodla robit kozmeticku, syn kuchara alebo automechanika, ci obkladaca - rozhodne im nebudem branit. V dnesnej dobe zuadane profesie a ak by robili svoju pracu s laskou - preco nie. A dakujem za ponuku, ja moju pracu, ktora ma bavi, uz mam 😁
@limoncino Ale v cene za sluzbu to rozdiel nespravi. To uz viac rozhodne lokalita - ci si v nakupaku, sidlisku alebo v mensom meste. Ked prides do akehokolvek kadernictva, tak tam vidis diplomy na stene a vies co z pohladu zakaznika? Absolutne to nevies posudit. Az vysledok vies porovnat a nie vzdy so vzdelanim koresponduje..
@mell27 toto je uplne odveci. K zubarovi chodit musis, byvat musis a ku kadernicke, ak musis vyzerat dobre (pohovor, atd) tiez ides. Nie kazdy ma take super vlasy, ze ich staci farbit hennou, ako tu dakto pisal. Mimochodom, ja som mala tiez svadbu a nikoho hrajuceho som nepotrebovala a to mam hudbu rada. Toto povolanie nie je zivotu potrebne. Tychto ludi uznavam, ale je to ich volba, ze chcu si hrat na nastroj, ale nech si potom uvedomia aj reakcie ludi na ich ceny a ze nemusi sa to stretnut s pochopenim.
Ja som pri tychto cenach prestala davat sprepitne. Nehanbim sa to priznat. Lebo chodim na strih 2 x za rok, ano, pekne mi to spravi, o to pokoj, ale stoji to dost penazi. Mam najhorsi typ vlasov, ze su jemne, bez objemu a este ich mam "tri a pol". Cize mne nemoze robit ziadny uces, lebo mi nic nedrzi.
Kadernictvo je na urovni, pracuje s drahsou kozmetikou /Kerastase/, je tam pekne, prijemna kadernicka. Salon nie je jej.
Ale ako pise @barborachors, nie je to potrebna vec, bez ktorej neprezijeme. Je to sluzba navyse, ktoru nutne nepotrebujeme.
A čo mi teda odporúčate pri mojich vlasoch prosím? Za dva mesiace mi narastú približne o 3 cm, tak ich strihám. Či sa mi to vôbec oplatí ísť ku kaderníčke, neviem ako často by som musela chodiť 🙂
@barborachors keď nemáš kaz, stačí ti preventívka u zubára,za ktorú, pokiaľ má zubár zmluvu s poisťovňou neplatíš a dentálna hygiena pri správnom čistení zubov stačí raz za dva roky... To či nejaké povolanie je k životu potrebné alebo nie je úplne jedno...
Bratislava, farba strih 100€ ale bez bloku lebo k nej chodím už dlhé roky, keby to išlo podľa cenníka tak kľudne 150€
Bola som nedávno v jednom salóne v ZA. Kaderníčka bola taká čudná, ledva pozdravila, smrdela od cibule. Mám vlasy jemne pod plecia. Robila mi podstrihnutie dĺžok, ofiny a farbenie. Žiadny melír ani balayage.. Čistého času sa mi venovala cca pol-3/4 hodinu. Tresla sumu 170€. Dožralo ma to, ale nemala som chuť sa s ňou vadiť, len som jej povedala, že pri sebe toľko hotovosti nemám a že si idem vziať peniaze do auta. Keď som bola dole na parkovisku tak som si všimla, že ma zhora sleduje. Vrátila som sa, že jej to teda idem vyplatiť a ona začala, že sa pomýlila, že vlastne tá suma má byť 250€… a už som si teda otvorila ústa. Že či má cenník nastavený podľa toho na akom aute zákaznícka príde.. začala koktať, evidentne nemala argument, ale teda, že to bude tých 170€. Tak som si ešte vypýtala bloček z RP a to už zase začala koktat, že s bločkom to bude drahšie.. zobrala som telefón do ruky a povedala som jej, že moja švagriná je kontrolórka na daňovom úrade a že keď jej zavolám tak do 10 minút je tu. Hodila som pani ma stôl peniaze a odišla. Ďakujem pekne za takéto “podnikanie”.. aby primitivka ryžovala takéto prachy na ženách, ktoré sa boja ozvať a ešte aj okrádala štát na daniach. Potom som si na internete pozrela cenu farby, ktorú na mňa použila a bolo to do 10€. Čiže cena jej práce mala byt v hrubom 160€/3/4 hodinu? Moja advokátka berie za hodinu konzultácii 80€, ja keď som robila supervíziu pri projektoch tak som mala 60€/hod… a nie, ani ťa elektrina, voda a teplo pri rozpočítaní sa nedostaneme na také sumy
@top_manazerka ktorý to bol salón v ZA?
@top_manazerka ako inak brutal ......

Liptov platím farbenie, podstrihnutie okolo 50-60 eur ...naposledy mikromelir som platila 67 eur...a aj to mi príde veľa.. chodím raz za 3.mesiace