Kozmetika po 30tke
Mám po 30tke a doteraz som mala bezproblémovú pleť. Stačilo mi používať mydlo a v zime obyčajný krém na tvár zo supermarketu. V poslednej dobe som si ale začala uvedomovať, že sa to zhoršilo. Na čele a brade sa mi sem tam spraví nepekná vyrážka, čo som nepoznala ani v puberte. Líca mám zasa viac suché. A dokonca mám snáď pocit, že vidím prvé náznaky vrások, ale možno sa teraz len viac sledujem? Nemám sa s kým poradiť. Vedeli by ste mi niekto popísať, ako by mala vyzerať bežná starostlivosť o pleť? Idem totiž do obchodu a tam vidím 50 rôznych druhov krémov a vôbec sa nevyznám, ktorý je na čo, ktorý je len marketingová blbosť a ktorý reálne pomôže. Chápem, že každému sadne iná značka, tak mi skôr ide o tie druhy, potrebujem vyživujúci, nočný, sérum???
Nepoužívam žiadny makeup.
O plet sa treba starat od mladosti, nic v zlom, ale neviem si predstavit do 30ky pouzivat len mydlo a nelicit sa. Ved uz 15-16 rocne dievcata sa licia. Ale samozrejme je to kazdeho vec. Inak plet, v istom veku, zvycajne ako sa zena vyrazne meni, myslim obdobie premenopauzy tak od 40-45, vyrazne je vidiet, ktora zena sa ako o seba stara. Poznam vela zien, ktore sa o plet nestaraju, maximalne pouziju nejaky krem za 5 eur z drogerie…v tomto veku okolo 40-45 je to uz velmi vidiet, ono to pride tak nahle, ze stretnem zenu, ktoru som nevidela rok dva a zostarnuta, povadnute crty v tvari aj o 10 rokov starsie vyzera. Pritom vyrazne neschudla ani nepribrala. Ak sa pleti dodavaju ucinne latky, dokazeme jej starnutie velmi spomalit. Samozrejme ale, dolezita je aj zivotosprava, pit vela vody, a dodavat pleti vitaminy a kolagen aj zvnutra. Vyborna je kyselina hyaluronova na pitie. Tu vsak zohravaju velku ulohu aj financie. Nie kazdy si moze dovolit dat mesacne povedzme 100 eur len za starostlivost o plet. Lebo tolko to minimalne mesacne stoji, ak chceme kvalitne pripravky a komplexnu starostlivost.
Mám 35. Používam denný krém SPF 30-50 Eucerin (podľa ročného obdobia), teraz v zime aj BB krém (Missha), večer odlicim a použijem nočný Eucerin...
Autorka u mna ako citlivkarky je rutina takato:
Rano: Toleriane odlicovacie mlieko od LRPhttps://www.laroche-posay.cz/toleriane/tolerian..., umyt, ususit jemne uteracikom, Vichy serum Liftactive, krem Bioderma Sensibio Light, v lete SPF od Olival (zatial mi sadlo najlepsie)
Vecer: Toleriane odlicovacie mlieko od LRP na vycistenie (ak mam make up tak este pouzijem Eucerin cistiaci gel alebo Bioderma Sensibio cistiaci gel alebo Cerave na suchu plet), umyt, ususit, opät Vichy serum Liftactive, krem nocny Eucerin Q10 (je skvely, neparfumovany a ja vidim aj ucinky a navyse mi neirituje plet, co pri mojej citlivosti nie je take jednoduche) https://www.benulekaren.sk/eucerin-q10-active-n.... Ak mam zacervenanie pouzijem aj LRP https://www.laroche-posay.cz/cicaplast/cicaplas.... Okolo oci na vecer jemne vklepem obycajnu vazelinu.
Keby existoval krém, po ktorom budete večne mladá, už by ženy nestárli 😁. Veľa záleží od genetiky a u žien od stravy, hormónov a celkového zdravotného stavu. Čiže základ, zdravá strava a veľa vody. Potom k tomu pridať nejaký kremik, stačí jeden Max 2, ale hlavne postrážiť si zloženie, ideálne bez silikónov, parabenov a parfémov. Niekomu môže vyhovovať prírodná kozmetika niekomu nie, to si už treba vyskúšať. Ale s ničím netreba preháňať. Aha chlapi, nepoužívajú toľko kozmetiky ako ženy a sú na tom lepšie 😉. To len na okraj, ale samozrejme u žien to je iné, lebo hormóny. Viete, že správna hladina estrogénu napr. riadi hustotu vlasov a peknú pleť? S vekom jeho hladina klesá, preto sa všetko bude kaziť 🙈.
Ahoj, ja som mala tiez cistu peknu plet, az do 30.
Potom sa stala problemovou, vyrazky a sucha plet.
Ja som pouzila vela veci, la roche, vichy, lavera, niektore isty cas pomohli potom si plet zvykla a nic. Je to tazke ked mas zmiesanu plet.
Potom som narazila na deciem.com.
Znacka ordinary balance set k tomu som pridala este od tej istej znacky aha 30% kyselinu a kys.hyaluronovu s B6 vitaminom.
Odvtedy len tato znacka, uz nic ine si nekupujem. Sem tam si od nich kupim aj ine veci, ale toto je najlepsia kombinacia.
@adara777 ja si tiez myslim ze ide skor o genetiku. Moja babka ma 84 rokov a pleť na tvári mozno nemaju takú ani niektore 40+ ktoré minú mozno aj tych tu spominanych 100€ na kozmetiku mesačne. A to si v zivote davala na tvár tak maximalne marínu. Moja mama to isté. Ja to tiež zatiaľ neprehanam, nemam na to cas a ani chuť 😁, mam 37, 3 deti, prevedené noci ale vrásky len mimicke okolo očí a to si tvár umyvam biodermou na odlicovanie a teraz som si zacala davat raz za cas sérum od Garnier.
Ja mam po 40ke. Dolezite je kazde rano a vecer plet dokladne ocistit. Ja pouzivam pletovu vodu, ružovú vodu na to krém eucerin a pod make up primer
,
@eila88 Super, gratulujem, daj fotku babky, mamy a tvoju a posudime. Ak ma 84 rocna babka plet ako 40 rocna zena, tak sa s tebou stavim kludne o co chces 😀
@natalienka12 a máš aj nejaký konkrétny tip na nejakú fakt účinnú kozmetiku? Ja som skúšala aj drahé krémy ale akosi som účinok nevidela 🤔
@adara777 S tym estrogenom si “zabila” 😂😂😂 a este to napises stylom “viete ze?” No nie, nevieme, dakujeme ze si “objavila teplu vodu” a dala nam o tomto prevratnom objave vsetkym vediet.
@zzuunnaa Mam, ale tieto znacky mi neplatia ziadne provizie, kupujem si ich sama, tak im nebudem robit zadarmo reklamu. Ale nie su to drogerkove produkty, hoci mam aj take, lebo obcas kupim, len vacsinou nevyhovuju.
Ale do posty rada napisem, ktore pouzivam. No a ucinky. Vies, ked ma zena povedzme 35 a zacne pouzivat kvalitne produkty, to neznamena, ze povedzme o rok pravidelneho pouzivania omladne o 10 rokov. Neomladne ziadna, ich ucelom je iba spomalit starnutie. Ked pride premenopauza a potom menopauza, uz nepomoze nic, zakony prirody sa nedaju oklamat. Tieto produkty ale ucinne plet vyzivuju, vyhladia, spevnia…je to rozdiel potom vidiet dve 50 rocne zeny, z ktorych sa jedna vobec o plet nestarala a druha prikladne. Ale ziadna 50+ uz nebude vyzerat na 35.
@natalienka12 ak môžem tak napis do SS, rada si nechám poradiť. Tie drahšie som kupovala keď som mala cca 25/26 ale vravím, žiadne nejaký efekt to nebol, ale možno som len nemasla to práve pre pleť, alebo nevhodne kombinovala 🤔 Teraz zvyknem skôr lekárenské 🤷🏽♀️
@zzuunnaa A kolko mas rokov a aky typ pleti.
@natalienka12 tak nie každá to vie, že proste telo krémom neoblbne
@adara777 ale no, az taku mienku mas o babach na mk? hadam nie 😂 kazda predsa vie, ze prechodom, menopauzou sa velmi vyrazne meni elasticita pokozky, ziadnym kremom sa to zvratit neda. Ale obcas sa stane “zazrak”, ze 84 rocna babicka ma plet, aku nema ani 40 rocna, lebo genetika 😂😂😂 toto mi dnes urobilo den.
@natalienka12 no, by si sa čudovala, ako niekto nevie základné veci 🤣🤣🤣
Ani dokonca to, že niektoré môžu ísť do predčasnej menopauzy už po 30ke... Atď atď
A čo chceš povedať, že genetika nemá vplyv aj na pleť a ako stárne?
Jaj nie, ty máš svoje zázračné mastičky a ideš každému radiť, lebo si najmúdrejšia. Tvoje pohrdave a zosmiešňujuce príspevky svedčia o tvojom charaktere.
Ja som chcela autorke poradiť, nech si krém vyberá podľa zloženia a nie podľa toho jedna baba povedala.
@natalienka12 jasné,zajtra utekám na návštevu a poviem im ze si potrebujem urobiť par foteciek zblízka aby bolo dobre vidieť ich pleť nech si ich na koňovi môžes poobzerať 😉🤦🤦.
Čítaj pozorne, napisala som ze ma veľmi dobru genetiku a ze NIEKTORA 40+ nemusí mať takú pleť ako ona, samozrejme ze nie každá. Ja tu nikoho nepotrebujem o niečom presviedčať, je to vyslovene len môj názor, je ze na prvom mieste je genetika, životný štýl a starostlivosť az potom.
@natalienka12 a ešte som zabudla doplniť, že písala som aj, že starostlivosť o pleť zahŕňa aj starostlivosť o seba, je to o zdravej strave a životnom štýle. Môžes na seba dávať drahé krémy, keď fajčíš ako dúha, piješ a neješ zdravo. No a až potom príde na rad kozmetika.
@adara777 Preco tolka agresivita? Si podrazdena? Tvoje rady su okej, ale pises akoby si vcera objavila teplu vodu…a s tou zivotospravou si to doklepla 😂😂😂 jeej take nieco som nevedela! Fajcenie a alkohol skodia pleti? To faaaakt? 😂😂😂 Este si zabudla napisat o solariu, ochrane pred slnkom a nutnosti pouzivat SPF. Lebo ani to mnohe nevedia!
@eila88 Mozem ta ubezpecit, ze fotka tvojej babky ma “neskutocne” zaujima 😂😂😂 genetika je vec, ktora samozrejme ovplyvnuje starnutie velmi vyrazne, ale netreba to az tak expresivne prezivat, ze ona v 84 rokoch ma plet krajsiu ako niektora 40 rocna. 😂 Keby napises, ze nejaka 50+ ma plet krajsiu ako niektora 40 rocna, je to v poriadku. Ale nie 84 rocna babenka 😂😂😂 tam je to proste takmer na 99% vylucene z fyziologickeho hladiska. Ani Zdenka Studenkova nema plet ako 40 rocna a to ma asi 5 faceliftingov za sebou.
@natalienka12 poradím ti, ak máš čo poradiť autorke, píš jej. Ja tvoje hlúposti čítať nepotrebujem. Ja som s tebou písať nezačala. A si trápna s tými smajlikmi 🤣🤣🤣, akoby si mala 15. Trošku sa uvedom, žena.
@natalienka12 presne tak celkom trapne si to napisala… citala som celu diskusiu ale…
@adara777 pise uplne normalne narozdiel od par tu posmesnych… skoda dobre sa to zo zaciatku citalo

Ja používam niveu a ziaju...
A čistiace zelené mydlo z Oriflame plus čistiacu penu z avonu
A krém žiadny iba niveu a ziaju keď idem do - 15-20...inak nie nevyhovuje Mito a vrásky nemám ani vyrážky.. Ale nejem moc sladkosti.. Nepijem, nefajčím, a ani zeleninu zelenú nejem a pohoda a mam 37
Níefo je aj o nastavení v hlave.
A kozmetiku napr. Makeup púder a také vyhadzuje po roku.. A kúpim si radšej nové.