Kozmetika pre novorodenca. Je mydlo dostačujúce?
Ahojte, keď sa narodí, tak stačí len nejaké mydielko? Alebo? Keď tak poraďte prosím, aké 🙏
Kedy potom prejsť na niečo viac?
la roche posay syndet nič nepokazí + ja som krémovala deti od narodenia, tam som si vyberala znovu neparfumované krémy (zvyčajne sú určené na atopickú pokožku) napr bioderma atoderm, eucerin atopicontrol, vyššie spomenutý la roche posay. 🙂
Cista voda staci
Detské mydlo na zadok, zvyšok čistá voda.
A ani olejček alebo krém?
Ja som musela mat mandlovy olej v tom kupeli, potom nejaky speci, nas sa narodil prenoseny a uplne olupany
Olejcek urcite nie. Len telove mlieko. Za mna neparfumovane telove mlieko a syndet (nie obyc mydlo, sampon) napr La roche posay, Bioderma.
Ja som kúpala len vo vode s trochou mandľového oleja
Nič. Len čistá voda.
Čistá voda, asi v roku sme začali používať šampón pre deti, ma husté vlasy, inak sme len aviril olej dávali po kúpaní v rámci masaze. A kupali sme každý 2-3 deň aj teraz
Moja kamarátka kupé každý deň.. to mi pride zbytočne , nie? Stačí tak každé 2 možno 3 dni
Čistú vodu prvé mesiace. Kúpať 2x v týždni, zadoček po kakani umývať. Detská pokožka je dokonalá, nič nepotrebuje 🙂 moje boli vlastné, tak som potom začala aj šampón. Ale len 2x v mesiaci. Najstaršia ma 7 a pekne jej stačí šampónom 2x v mesiaci.
My sme do polroka cca umývali len s čistou vodou a baby mydlo bez vône
Ja kupem každé dva-tri dni v mydielky Hipp a matieram Biodermou. No a denne umývam ritku, zahyby čistou vodou. Aj tváričku, ručičky denne potieram čistou vodou a kremujem biodermou. A musim si zaklopať - nemá žiadne ekzémy, nelupe sa, nič. Len má kojenecké akné a to sa mu už pekne čistí (v lekárni mi poradili repík). Treba si nájsť to, čo vám bude vyhovovať. Sestra napríklad mala kúpanie ani upokojujúci rituál - mala velmi nervózne bábätko. Mojho naopak kupanie vždy vytočí 😃
Ja som kupala kazdy den. Jednak to bol ritual a za dalsie ake mi tam kupanie - raz dva umyt vsetko a hotovo. A ci budem zadok umyvat v umyvadle alebo vo vani, tak radsej vanicka.. natierala som podla potreby, aj klasicka indulona bola skvela

@anonymes umývala som čistou vodou, asi po 3 mesiacoch detským gélom hlavne vlásky.