icon

Ktorá značka kozmetiky je najlepšia pre aknóznu pleť po 35-ke?

26. júl 2026

Ahojte, prosím poraďte akú značku či radu kozmetiky mám pozrieť a oplatí sa vyskúšať ak mám aknoznu pleť už po 35ke?

cecilia29
26. júl 2026

Antiakne bione

ivicatolic
26. júl 2026

@anonym_autor po 35 býva akné?

autor
26. júl 2026
@ivicatolic

@ivicatolic mám aknoznu pleť od puberty a áno ak je taký typ pleti tak je aj po 35, inak som unikát 😊

tomcimka
26. júl 2026
@ivicatolic

@ivicatolic samozrejme, ja sa nejdem toho zbaviť a to už som všetko možné vyskúšala aj antibiotiká od kožnej. Niektoré sú v pohode,ale niektoré sú dosť bolestivé a robia sa aj niekoľko dní. Už sa mi stalo, že mi z nich vznikol abces- ale to sa včas podchytilo, lebo akurát vtedy som začínala byť chorá a išla som k dr. Ďalšie abcesy sa vždy vyskytli spolu s vysevom akné. Je obdobie, kedy akné nemám a je obdobie, keď som neskutočne vysypaná - väčšinou na jednej strane tváre.

hiddenobject
26. júl 2026

Ahoj. Ja mam 34 a tiez tento problem. Pred 2 rokmi mi kozna odporucila la roche posay radu effaclar. To bolo perfektne. Velmi sa mi plet zlepsila, nanestastie, potom sa stala rezistetna alebo co a vsetko, aj mastnota pleti sa mi opat vratili. Teraz skusam mixu, ale len prvy tyzden, tak uvidime…

katkazatka
26. júl 2026

Niacinamid serum R+V, Acnefree 3xdo tyzfna, Bielenda krem. Vsetko za par eur. Ak nic i e, tak ten Niacinamid vyskusaj. Mydlo Sano A.

3petka
26. júl 2026
@ivicatolic

@ivicatolic áno. Ja som nikdy akné nemala a od 33 mám asi druhu pubertu.

autor
26. júl 2026
@hiddenobject

Ahoj. Ja mam 34 a tiez tento problem. Pred 2 rokmi mi kozna odporucila la roche posay radu effaclar. To bolo perfektne. Velmi sa mi plet zlepsila, nanestastie, potom sa stala rezistetna alebo co a vsetko, aj mastnota pleti sa mi opat vratili. Teraz skusam mixu, ale len prvy tyzden, tak uvidime…

@hiddenobject ja som rovnako cez biodermu la roche prešla na biologique recherche a syncare, a ta pleť si po čase na danú značku radu zvykla a efekt nulový 😔 rozmýšľala som nad korejskou kozmetikou ale neviem kks čo vyskúšať

ivicatolic
27. júl 2026
@3petka

@ivicatolic áno. Ja som nikdy akné nemala a od 33 mám asi druhu pubertu.

@3petka zaujímavé, a nie je to výsledok nejakého ochorenia?

simca06022011
27. júl 2026

podla mna treba hlavne rutinu si nastavit, podla typu produktov/ ucinnej latky... a nie podla znacky, vysusujuce akne produkty, prave robia podla mna okolo 30 uz viac zleho ako dobreho a maz sa robi potom este viac. Ja som sa trapila s tym neskutocne, mala som po lekarenskej kozemtike plet hroznu, effaclar uplne hroza, biodermu som mala tu zelenu ranu, aj od avene som skusala, potom som to zacala
Akne... kysly cistic rano, niacinamid, Ccko podla mna tiez pomaha na to, hydratovat, ukludnovat dostatocne (pouzivat centellu, panthenol, snail mucin), BHA a pod. kyseliny na cistenie porov vecer alebo retinol, co je vo vyssom veku svaty gral na akne. Treba si to takto nastudovat, a naskladat.. pomoze ti aj gemini inak ;) A hlavne netreba zacat so vsetkym naraz:D nastav si cistenie, spf.. a potom si pridavat podla reakcii, skusenosti...

autor
27. júl 2026
@simca06022011

podla mna treba hlavne rutinu si nastavit, podla typu produktov/ ucinnej latky... a nie podla znacky, vysusujuce akne produkty, prave robia podla mna okolo 30 uz viac zleho ako dobreho a maz sa robi potom este viac. Ja som sa trapila s tym neskutocne, mala som po lekarenskej kozemtike plet hroznu, effaclar uplne hroza, biodermu som mala tu zelenu ranu, aj od avene som skusala, potom som to zacala
Akne... kysly cistic rano, niacinamid, Ccko podla mna tiez pomaha na to, hydratovat, ukludnovat dostatocne (pouzivat centellu, panthenol, snail mucin), BHA a pod. kyseliny na cistenie porov vecer alebo retinol, co je vo vyssom veku svaty gral na akne. Treba si to takto nastudovat, a naskladat.. pomoze ti aj gemini inak ;) A hlavne netreba zacat so vsetkym naraz:D nastav si cistenie, spf.. a potom si pridavat podla reakcii, skusenosti...

@simca06022011 ok to čo si napísala je pre mňa ako čítať z učebnice jadrovej fyziky, absolútne neviem čo kúpiť a čo robiť 😊 ale ok pozriem si niečo okolo toho len aj tak nie každý produkt je rovnako účinný a vhodný ale tak skúsim

simca06022011
27. júl 2026
@anonym_autor

@simca06022011 ok to čo si napísala je pre mňa ako čítať z učebnice jadrovej fyziky, absolútne neviem čo kúpiť a čo robiť 😊 ale ok pozriem si niečo okolo toho len aj tak nie každý produkt je rovnako účinný a vhodný ale tak skúsim

@anonym_autor no tak ono to trochu jadrova fyzika je, uz mas aj svoj vek 😂 co tak najst si potom nejaku kozmeticku dobru co ti poradi v starostilvosti? Ono to je vela o pokus omyl - kazdy mame inu plet... ale treba si to aj nastudovst lebo piate cez deviate sa nemozu produkty pouzivat. Zaklad cistit rano, cistit vecer - velakrat uplne inak, inym produktom, hydratovat, speci veci su na akne (retinol, niacinamid)... precitaj si, daj si poradit geminimu (ai) ak si vyberies nieco, ci sa to da kombinivat a ci je to vhodne, je v tom dobry. Napr geek&georgeus znacka je u nas bezne dostupna, cosrx uz tiez, nasitat aj napozerat si rutiny vies.aj sama na youtube, eshopov je az az. Vela.produktov je dobrych aj ucinnych, recenzie najdes na nete na vsetko.
Za mna nie je dovod aby 30-40 rocne zeny sa trapili s akne...

autor
27. júl 2026
@simca06022011

@anonym_autor no tak ono to trochu jadrova fyzika je, uz mas aj svoj vek 😂 co tak najst si potom nejaku kozmeticku dobru co ti poradi v starostilvosti? Ono to je vela o pokus omyl - kazdy mame inu plet... ale treba si to aj nastudovst lebo piate cez deviate sa nemozu produkty pouzivat. Zaklad cistit rano, cistit vecer - velakrat uplne inak, inym produktom, hydratovat, speci veci su na akne (retinol, niacinamid)... precitaj si, daj si poradit geminimu (ai) ak si vyberies nieco, ci sa to da kombinivat a ci je to vhodne, je v tom dobry. Napr geek&georgeus znacka je u nas bezne dostupna, cosrx uz tiez, nasitat aj napozerat si rutiny vies.aj sama na youtube, eshopov je az az. Vela.produktov je dobrych aj ucinnych, recenzie najdes na nete na vsetko.
Za mna nie je dovod aby 30-40 rocne zeny sa trapili s akne...

@simca06022011 problém s kozmetickami je ten že každá radi to čo ma ona v salóne, tak som vlastne mala značky syncare a biologique… a za každú návštevu dám 100-120€ a na druhý deň to nie je vidieť tak neviem co používať poriadne. Riešila som aj kožné a posledná mi dala la roche biodermu ale to tiež nejaký čas to ako tak fungovalo a prestalo. Jedna mi dala antibioticke krémy ktoré mi extrémne vysušili plet až som mala chrasty. Sama sa do toho nevyznám a investovať stovky EUR do zbytočných produktov nechcem 😕 tak skúsim čo povie AI

drianaa
27. júl 2026

Mne najviac sadlo Cerave a hlavne nepreháňať to. Čistiaci penivy gél večer, ráno len umyť vodou a hydratačný krém s spf, prestala som používať make-up, len príležitostne na svadby atď. Večer vyčistiť penivým gélom a nočný striedam, avene tolerance alebo na niečo výživnejšie a posledné 2 roky mám veľmi peknú pleť. Ale dávam si pozor aj na stravu, aj to má podľa mňa veľký vplyv

anonym_c8b2af
27. júl 2026

Mne pomohlo toto. Tiez som sa dlho nevedela zbavit akne.
- Kazdy vecer pocas sprchy si umyt tvar gelom La Roche Possay - Effaclar
- potom serum s kys. Azelaovou (ja pouzivam toto a je super, staci malinko - Geek & Gorgeous - aPAD)
- na koniec hydratacny krem (moj oblubeny Mixa hyalurongel light)
Vsetko sa to da kupit v DMke napr.

Rano - po umyti len spf 50 alebo aspon hydratacny krem.

Najhorsie je umyt si plet a nehydratovat ju potom.
Skus aj nepatlat na seba zbytocne makeup, ak to nie je nutnea jest vyzivnu stravu, vela listovej zeleniny.

nataliace1
30. júl 2026
Používateľ nataliace1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od nataliace1.

@anonym_autor uplne ti rozumiem lebo ja som mala presne to iste a z lekarne mi uz nic nezaberalo. Mne najviac pomohlo vykaslat sa na agresivnu chemiu a umyvat tvar len gelom sensitive z dmky. Na hydrataciu je potom super krem mixa hyalurongel light ten je tiez na toto velmi dobry a vobec plet nezatazi. No asi moj absolutne najvacsi zachranca bola led maska s modrym svetlom s vlnovou frekvenciou 460 nm. To svetlo prenika priamo do koze a zabija bakterie co robia ten zapal a vobec to nevysusuje. Toto mi dalo tvar konecne do normalu

autor
30. júl 2026

Už mi chatgpt urobil skincare rutinu a objednala som produkty, tak som zvedavá aký efekt to bude mať 😊

katarina40
30. júl 2026
@anonym_autor

@ivicatolic mám aknoznu pleť od puberty a áno ak je taký typ pleti tak je aj po 35, inak som unikát 😊

@anonym_autor tak pripnem sa ja mám 37 a takisto od mladosti problémy s pleťou dokonca čím som staršia tým je to horšie 🫣ale Bioderma je fajn na aknoznu pleť alebo aj A derma

nataliace1
31. júl 2026
Používateľ nataliace1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od nataliace1.
@anonym_autor

Už mi chatgpt urobil skincare rutinu a objednala som produkty, tak som zvedavá aký efekt to bude mať 😊

@anonym_autor Na chatgpt si daj pozor ten propaguje značky ktoré si uňho platia reklamu, na takéto produkty to určite nie je najlepší zdroj

autor
31. júl 2026
@nataliace1

@anonym_autor Na chatgpt si daj pozor ten propaguje značky ktoré si uňho platia reklamu, na takéto produkty to určite nie je najlepší zdroj

@nataliace1 odporučil dobre a cenovo primerane značky takže som s tým ok 😊

simca06022011
31. júl 2026
@nataliace1

flimelka
3. aug 2026

Pouzivam vylucne kozmetiku od znacky Madara. Maju aj produkty konkretne na akne, za mna su skvele.

3petka
10. aug 2026
@ivicatolic

@3petka zaujímavé, a nie je to výsledok nejakého ochorenia?

@ivicatolic Neviem, jediné čo mám je štítka. Môže mi robiť problémy, nemusí. Ale napr ako som si dávala proteínove nápoje pleť sa mi veľmi polepšila, teraz som mala cez mesiac pauzu, a znova vidím zhoršenie. A akonáhle použijem produkt čo upcháva póry aj keď sľubujú že nie tak sa vyhádžem.