Make up kufre pre 12-ročnú
Chcem sa informovať kupovali ste takéto niečo make up kufríky pre 12 ročné dievčatá?Bolo by to vhodný darček?Moja 12r dcéra hovorí že ona jediná sa nemaluje v ich triede,ostatné dievčatá áno.Neviem s čím začať,či kúpiť jej takýto kufrík alebo je na celé maľovanie sa mladá?Nemám skúsenosti ohľadom tohto.Ja som sa začala maľovať až keď som mala 18 a zarobila som na malovátka a šminky.Ale to bolo už dávno , teraz je iný svet.
Neviem či je iný svet. Moja sa tiež nemaľuje. Ak by chcela začať, spravili by sme si babskú jazdu do drogišky, tam by sme skúsili spolu vybrať make Up, rúž/lesk a maskaru, prípadne jeden typ očného tieňa, ktorý by sa jej pozdával a je to 😂. Kupovať hneď celý kufor... No ja ti neviem. Trochu megalomanské. Samozrejme, ak to spolužiačky majú a ona chce tiež, tak ok, ale asi by som pohľadala niečo fakt maličké...
Nie, toto je lacná a smiešna kozmetika. Ak sa 12rocna chce licit, určite kupit nieco kvalitnejšie a nie v takomto množstve. Nepotrebuje chodiť ako plagát. Moja ma korektor, špirálu, jemne tiene, lesk na pery a nejaké laky na nechty. Z toho vyskladat pekný balíček. A takýto kufrík, Z Dračika dostala mladšia ako darček. Ako pre deti na hranie fajn, ja to síce nepodporujem, ale keď už to dostala... Ale pre 12 ročnú slečnu neodporúčam.
Takejto slečne kúp kvalitnú kozmetiku, z tohto môže mať akurát problém s pleťou. Nejaký jemný lesk, špirála, jemný ružový tieň na oči, ceruzky na obočie, prípravok na čistenie pleti, nejaké laky na nechty a stačí. Make-up na pleť ešte nepotrebuje. Nebude chodiť vymaľovaná ako hviezda, urobí si decentné jemné líčenie a bude spoko aj mama aj dcéra. Kufrík kúpiš aj samostatne a do neho len dokúpiť kvalitnú kozmetiku
@oli18 jasné, že by bolo ideálne, keby sa 12-ročná slečna nelíči a len si pleť vyčistí a dá krém. Ale, 12 rokov, puberta, dievčatá a kamarátky v triede, začínajú vnímať aj ten pocit, že sa chcú páčiť. To je normálne a prirodzené. Nikto tu neradí, aby dcére kúpila komplet full face make up, to teda určite nie, ale ide o nejaký kompromis. Dievčatku sa to páči, tak dostane pár produktov a teda ja si myslím, že na tom nič zásadné ani zlé nie je, najmä ak jej v tom poradí mama, vysvetlí jej, že potom večer to treba aj odlíčiť, zdravo sa o seba starať a upraviť. Dievčatá dospievajú skôr. Tak to je.
Skús pozrieť značka pupa, alebo v douglase majú také kufríky. Už keď chces mladej kúpiť. Ale skôr by som ju sa snažila nejak poučiť že hlavné špirála sa nemá požičiavať ( môže si zaniesť nejakú infekciu) takisto ako správne sa starať o pleť, že treba aj hubky, štetce na make up udržiavať a pravidelne čistiť, a kozmetickú taštičku udržiavať v čistote. Skôr by som jej ale vyskladala nejakú špirálu, jemný tieň, lesk na pery a kvalitný krém a čistiace mliečko. Možno ju vziať ku dobrej kozmeticke a aby mladú poučila nech si to len tak nepatla hlava nehlava na plet
Prosim ta moja dostala. Nepouzila z toho nic. Zobrala len ciernu ceruzku. Ostatne sa zahodi a je to taky cinsky smejd aj ta kozmetika ze hroza. Asponco mame my. Ale stal 30eur.lebo tie tiene to na seba tie farby asi ani neda. Radsej jej kup 30 eur darcekovu kartu do DM
Ja som sa začala maľovať v 13 ale tak, že len korektor na vyrážky a občas som mame potiahla špirálu :D podľa mňa jej zatiaľ stačí úplne nejaká špirála, korektor či nejaký BB krem, púder a prípadne nejaké laky na nechty či neutrálne očné tiene, tie kufríky sú zbytočnosť naozaj
Ja by som spravila kompromis...moja deväťročná dcéra už tiež mala nejaké pokusy, ale pripisujem to k tomu, že to vidi v mojej práci, keďže robím aj make up.Sú to proste dievčata...vysvetlila som jej, že to ešte nie je pre,ňu, ale kupila som jej česaciu hlavu na ktorej vie robiť aj make up. Dohodli sme sa, že cez prázdniny može mať lak na nechtoch taky detsky zlupovaci, dostala labello na pery ktore jemnučko farbi...to je všetko a koza je cela aj vlk syty.Chapem, že 12 ročnú tymto neuspokojiš, ale spravila by som s ňou nejaku dohodu, nech si da jemnucky make up ked su prazdniny alebo ked pojde do kina nwch ma aspiň ten pocit ale urcite nie do školy...zbehla by som s nou do drogerie a spolu by sme vybrali...niečo jemne...môj názor je taky, že keď jej to uplne zakážeš bude sa malovat aj tak poza tvoj chrbat, spolužiačky jej požičaju...
Autorka, nič nie je silnejšie, ako tvoja výchova. Keď dávaš na okolie, to môže tvoje dieťa v budúcnosti dopadnúť akokoľvek.
@sima338 Presne si vystihla všetko,už ide na ňu puberta,chce zapadnúť medzi rovesnickami a skúša
Istotne sama uplne jedina v triede nebude co sa nemaluje to by bola blbost ...a podporovat 12r deti v machleni sa do skoly a von to je tak no ako aj s oblecenim cropmi, holymi pupkami, zarezanymi kratasmi a divme sa ze na deti sa upnu uchylaci
tieto kufríky urcite nie. Do dmky na nakup, napriklad znacku essence, teraz na tom baby dost ficia a kupit len taky zaklad, spirala, gel na obocie a lesk. A nieco na odlicenie a cistenie pleti.
Prosim ta moja dostala. Nepouzila z toho nic. Zobrala len ciernu ceruzku. Ostatne sa zahodi a je to taky cinsky smejd aj ta kozmetika ze hroza. Asponco mame my. Ale stal 30eur.lebo tie tiene to na seba tie farby asi ani neda. Radsej jej kup 30 eur darcekovu kartu do DM
Moja premotivovana svokra tento kufrík kúpila vnučkam (5,7,rokov) raz na Vianoce. mladšia dostala alergickú reakciu čiže takúto kozmetiku nechcem vidieť ani náhodou. Teraz má dcéra 11 rokov. A ani náhodou sa jej nechystám kupovať dáku pozmetiku. Na to má ešte času dosť. Potom v 15 ju do čoho stiahne okolie keď teraz jej ako rodič nerozkážem? A keď príde ten čas niekedy na strednej tak jedine kvalitné v DM či inej drogérii...a pravdaže sa maľujú,keď sú doma a hrajú sa a mojimi malovátkami s tým že sa aj odlicia pokiaľ idú domov a nechodia ako opice po ulici.
ja som dostala taky kufrik ale kvalita nic moc
Ak uz velmi chces ja mam 11,5r dcéru, ma asi dva rúže, ja som jej dala bb cream kt mi nesadol od Balea a ten ani nepoužíva, a svoje tiene atd som pretriedila. Do skoly sa nemaluju, vobec. Použili to na výletoch maľovali jedna druhu alebo na prespavackach. Ziadne kufre... Na co...kupujú si vačšinou dm značky
Naša má 11 a občas sa namaluje mojimi ale iba doma keď ide von tak umyta s vycistenou tvárou. Do školy si môže dať max lesk na pery ten si kúpila v dm za vreckové sama. Za mňa je to veľmi skoro aby v tomto veku používali make up, tiene a špirálu. 99% z nič si nevie dôkladne vyčistiť pleť a toto to bude len zhoršovať. Keď budu spolužiačky chodiť do školy ako veľkonočné vajcia je to vizitka ich rodičov, moja tak chodiť nebude.
to na obrazku nie. Chod do DM a nieco spolu vyberte. Par veci. To bude asi lepsie.
ja som sa začala maľovať tiež v 12 určite by som malej kufrík nekupovala (zbytočnosť) na začiatok stačí úplne: korektor, maskara, mydielko na obočie (essence), lesk na jej vek by som povedala že najlacnejší ale kvalitný juicy bomb od essence a úplne stačí keď by chcela aj make-up- bb cream to som používala v 12 ja
Ja som z toho jeleň. Učiteľka rieši na rodičovskom že sa dievčatá maľujú, hoci je to proti školskému poriadku. Tvoju dcéru vyzdvihne, ako dobrý príklad pre ostatné. A ty si z toho vezmeš to, že jej nutne musíš kúpiť mega kufor s make up-om? No, som fakt rada, že tvoju dcéru nepochválila, že ako jediná neberie drogy, nemá tetovanie, či pírsing, alebo je ako jediná z triedy panna.
Nie je normálne, aby sa 12ročné deti (áno, deti) maľovali-nie že do školy, ale ani von s kamoškami. 15tke budú robiť čo?
Keď polovica triedy bude fajčiť, rodičia
nefajčiarskych detí vykúpia tabak, aby aj ich deti boli “in”?
Vlastné dieťa by som denne chválila za to, že sa nenechá strhnúť davom len preto, aby zapadlo. Vlastné dieťa by som denne viedla k hodnotám, ktoré niečo znamenajú, a teda nebolo by to porušovanie šk. poriadku ani takáto davová psychóza.
Áno, je to ťažké pre dieťa, ktoré je tým pádom outsider. Ale som tu ja ako rodič, aby som ho podporovala, motivovala, chválila. A som tu ako rodič aj na to, aby som od školy žiadala dodržiavanie šk. poriadku. Aj keď toto všetko je v dnešnej dobe nepopulárne.
Tiež doma denne počúvam, že synovi spolužiaci (tretiaci na základke) majú dotykové telefóny s internetom-a? Denne vysvetľujem, že net v tel v tomto veku naozaj nepotrebuje v škole; keď potrebuje zavolať z tréningu, zavolá aj z bežného telefónu.
Od toho sme rodičia, aby sme deti učili aj inakosti.
Takyto kufrík by som jej urcite nekupovala z dracika. Ak ju chces podporit v malovani, kup jej iba lahky puder, špirálu a nejake male balenie hnedých nenápadných tieňov, lesk na pery. Nezabudni na odlicenie a starostlivost o plet. Hebku pokozku ako maju 12 rocne by som make upom nezatazovala. Lebo potom bude bojovať s akné. A vysvetli dcere, ze najkrajšie malovanie v jej veku a v kazdnom veku, je krasna plet bez vyrážok. Cim viac na seba kydaju chémie, tym je to pre plet horsie.
Úprimne príde mi prehnané, že sa 12 ročne dievča chce maľovať...moc skoro to je, zbytočne zaťažuje pleť... Skús jej to vysvetliť- rozumne poprípade jej to vynahradiť tým že ju vezmeš ku kozmeticke (ma masku, úpravu obočia..) a ak nepomôže tak kúp skôr prípravok na starostlivosť o pleť nech s tým začne, naučí sa denne starať o pleť, poprípade kúpiť len špirálu a lesk na pery nie ale aby bol vyzývavý...
No urcite jej nič nezakazuj, lebo ak to spravíš, určite si niaky mejkap kúpi sama a ty vôbec nebudeš mať prehľad co používa, ako velmi sa maľuje… Hovorím z vlastnej skúsenosti. Tie makeup kufre na druhom obrázku sú úplne šmejdy, určite jej ich nekupuj. Tie na tom prvom sú zas príliš veľké, načo ich bude mať? Za mňa jej kúp krycí krém, licenku, puder, vonavku, možno maskaru. Keď tak niaky matný lesk na pery neutrálnej farby. A ako darček by som radšej nekupovala, co ak sa jej nebude páčiť? Takže podľa mňa si radšej spravte nákupný deň , choďte do demky a tam vyberte.
Si robíš srandu to jej chces kúpiť detské malovátka? no veď to je krásne, že nechodi vymaľovana ako kraslica a vyzerá ako dieťa nie ako lacnejšia verzia dievčaťa ako sorry mne je to smiešne zmalovane malé deti, nepodporovala by som ju v tom, neviem čo to máte za základnú školu u nás je máloktoré dievča namaľované do 9 tej triedy, toto sú malovacky pre 6 ročné deti čo sa chcú hrať, keď už máš potrebu robiť z nej staršiu kúp jej normálnu špirálu v drogérii a rúž nič viac by som nedovolila teda moja dcéra sa určite nebude v 12 maľovať

Od toho je rodic, aby s dietatom vedel vykomunikovat aj taketo menej prijemne veci.