icon

Make up pre citlivú a suchú pleť

3. feb 2023

Ahojte, máte nejaký overený? Najlepšie ak hodíte rovno fotku kde ho objednám. Už som zúfalá stále sa mi vysušuje pokožka vyzerá to hrozné 😠 ďakujem

Strana
z2
autor
3. feb 2023

Ešte sa chcem opýtať, máte niekto skúsenosť s týmto ? Vraj je určený presne pre problematickú pokožku

ninka99865
3. feb 2023

A hydratujes sa poriadne pred nanesením makeup? Ja som tiež bola taká vysušená a od kedy som začala fajne hydratovat je to omnoho lepšie. Ráno toner+ kys h. + hydratacny krem + spf a následne nanášam makeup. A mám presne ten čo si poslala je ľahký ale nieje nejaký zázračne krycí. Ale to aj pri ňom píšu. Je proste ľahký

petamich
3. feb 2023

no ak mas suchu a citlivu plet, tak make up pre problematicku plet s akne asi nebude najlepsi napad 🙂

treba najskor vyriesit hydrataciu, nejaky dobry nocny krem, pripadne maska hydratacna, rano krem pod make up a potom by som mozno skusila len nejake lahsie CC kremy

autor
3. feb 2023

@ninka99865 dávam si pod make Up len podkladovú bázu... Nemám žiadne akné ani nič čoby som potrebovala prekryť. Skôr nejaký pekný efekt zmätnujuci

gejb
3. feb 2023

Podkladová báza je malo, ta ti vela krat aj sama vysusuje! Ráno krem+podkladova+make up.

kristie571
3. feb 2023

Ahoj, doležite je aby pokožka pod make up-om bola hydratovana, ja mam problematicku plet, celkovo velmi citlivu. Pred nanesenim make upu použivam krem od Neutrogeny hydro boost a potom samotny make up po par minutach ako sa krem pekne vstrebe. Tiež je doležite použivať SPF ochranny faktor je to zaroven najlepsi sposob ako sa vyhnut starnutiu pokozky a nepeknym vraskam 🙂

Ja použivam už dlhodobo make up od Vichy Dermablend, bez podkladovej bázy, ten ma sice aj SPF ale použivam aj tak ešte SPF 50 od La Roche-Posay. Make up stoji okolo 25-30€ no vydrži mi velmi dlho, aj 3-4 mesiace možno, netreba ho nanašať veľa, pekne kryje, a to ho použivam denno denne, okrem vikendov teda alebo dni kedy som len doma.

Nepouživam žiadne make upy z drogerky.. každy drogerkovy mi šupinkoval, robil nepeknu suchu plet, či neprijemnu masku, pripadne sa mi po celo dennom noseni vyhadzali take drobne pupaky..
Tento čo si poslala, obsahuje olej z aust.čajovnika, čo asi može sposobovať že bude plet vysušovať.

ninka99865
3. feb 2023

@petamich tak ja mám suchu citlivú pleť ale po hormonálnej stimulácii aj s vyrážkami žiaľ. A myslela som si že všetko na vyrážky ma byt na na mastnú a problematickú pleť, až kozmeticka ma neviedla že nemá 😀 a používam presne ten makeup lebo je ľahký ma aj zinok a je nekomogenny čo pri vyrazkach ma byt

petamich
3. feb 2023

@ninka99865 ja mam citlivu plet a veci na aknoznu plet mi naozaj nerobia dobre - asi je to naozaj individualne, treba pripadne vyskusat a najst si nieco, co vyhovuje

simsalabim
3. feb 2023

Aku mas teda vlastne plet? Suchu ci problematicku s akne?
Ja mam suchu a citlivu plet a roky pouzivam tento https://www.notino.sk/bourjois/healthy-mix-rozj...
Problematicka plet je podla mna skor s akne, suchsia mozno na licach, ale v T zone mastnejsia...

kristie571
3. feb 2023

@petamich zalezi od produktu, tiez mam suchsiu, citlivu ale problematicku plet. niektore produkty su setrne a neublizia tak, pomozu pleti a ine ju zas dokazu este viac pobabrat. kazda plet je ina inac reaguje

autor
3. feb 2023

@petamich ďakujem pekne skúsim nájsť teda iný asi

ninka99865
3. feb 2023

@petamich ale máš aj vyrážky?

ninka99865
3. feb 2023

Ak nemáš akné tak ti je zbytočný, poriadne sa hydratuj a daj si nejaký na suchu pleť alebo ken bb krem ak chceš zjednotiť a nemáš čo prekrývať

petamich
3. feb 2023

@ninka99865 nie vobec 🙂 resp. obcas sa nejaky zjavi v niektorych fazach zenskeho cyklu ale nie, len citlivu plet mam a potrebujem viac hydratovat

autor
3. feb 2023

@simsalabim nemám žiadne akné.. mám len citlivú a suchú teraz momentálne na lícach také akoby šupinky 😪

petamich
3. feb 2023

inak pijes dost tekutin? lebo plet je castokrat odrazom vnutra, ja ked malo pijem, tak mozem aj tony kremu patlat a nic nepomoze

simsalabim
3. feb 2023

Supinky sa robili aj mne a hlavne v zime sa sem tam este urobia. V lete to je lepsie. Zakladom je dobry krem naozaj urceny na suchu plet. Moja pokozka napr. nepotrebuje hydrataciu ako taku, ale skor lipidy. Vyslovene hydratacny krem mi robi velmi, velmi zle. Kolko mas rokov?

No a ten make up, co som sem dala link, mne maximalne vyhovuje.

gejb
3. feb 2023

Tiež mám suchú pleť. Ráno si dávam hydratačný krém, pár minút počkám, potom podkladovu bázu a potom make up. Na suchu je fajn Revlon Colorstay (for dry skin), Bourjous Healthy mix, alebo aj Bourjous CC krém, Max Factor Facefinity.

autor
3. feb 2023

Možno to bola aj moja chyba asi som mala zlý make Up lebo nevedela som si ho tak nejako pekne rozotrieť 😏 vyzeralo to nerovnomerne. Tak som zvolila púder len na tvár ten mi spravil pekný efekt zmätnujuci ale asi ma vysusoval

mistymay33
3. feb 2023

Mas dehydrovanu plet. Kup si hydratacne serum, na to si daj hydratacny krem a potom make up.

gejb
3. feb 2023

Ty si si na vysusenu plet dávala púder ktorý tiez vysusuje.. púder zahod, alebo ho dávaj až na make up ak sa príliš lesknes. Základ je príprava pleti-teda dobrý krém na ráno.

autor
3. feb 2023

@gejb ďakujem

vikus14
3. feb 2023

Ahoj, aj ja mam suchu az citlivu plet so sklonom k zacervenaniu. Kupila som si teraz radu Bioderma Sensibio a ako make up mam BB krem od Missha, ten je fakt fajn - nevysusuje aj pekne kryje. Skus kuk 🙂

28sonicka28
3. feb 2023

Mne nepomahal akykolvek make up,drahsi lacnejsi,z drogerky,z lekarne....jedine co mi pomaha je pred make upom si dat na tvar krem od Dr. Sandry takzvany VYZIVUJUCI,da sa kupit v Dm....
Podla mojho nazoru vysusuje akykolvek make up trosku,aspon mna....na nose mavam až šupiny,tento jediny krem mi na to pomaha..Milujem kozmetiku doktorky Sandry 🥰

alzbetka2011
3. feb 2023

Dievčatá a ako riešite používanie makeupu, pripadne BB krému keď nemá UV filter ? Použijete krém s UV filtrom a potom ten BB krém ? Ďakujem za radu

dianasp
3. feb 2023

Ja mám suchu pokožku a kým som nepotrebovala prekrývať vyrážky tak som bola najviac spokojná s hydratacnym bourjoius

monuska112
3. feb 2023

uz asi dva tri mesiace som aktivnym pouzivatelom korejskej kozmetiky. ano je to drahsie. ale ta hydratacia je neskutocna, nic lepsie som doteraz nemala, plet sa nevyhadzuje, je aj cista proste top. neviem ci funguje len makeup asi treba pouzivat celu sadu a proste sa starat. mam ale aj make-up prvy v zivote co mi nerobi supinky.
" snail repair intensive BB cream" - ano je to BB, ale farbi poriadne ako makeup a ma faktor 50 - dolezite plet chranit pred slnkom, hlavne tu suchu a citlivu mozem jednoznacne odporucit.

valeria_h
3. feb 2023

Ak máš suchú pleť, nepoužívaj zmatňujúce produkty.

valeria_h
3. feb 2023

@monuska112 Kórejská je perfektná, tiež som z nej nadšená @autorka

domisepesi
3. feb 2023

Plačková má brutálne queen products, hydratacna báza aj hyda makeup. Cenovo dostupné a veľmi pozitívne recenzie. Sama teraz testujem.
Prešla som od Lancolmu cez Dior a bolo to velke sklamanie. Skusam teraz teda tuto cestu. Uvidime 😌

Strana
z2