Mám sa na 40. narodeniny namaľovať?
Ahojte žienky, už dllhe roky sa nemalujem vôbec nemám ani doma malovátka.
No teraz ma napadla taká blbosť že v decembri budem mať narodeniny okrúhle 40 rokov, že by som sa namaľovala rozpustila by vlasy a pekne sa obliekla počas toho jedného dňa. Tým pádom aj do roboty aj do škôlky pre dieťa aj celý deň do mesta a po ulici by som tam išla.
Čo na to hovoríte je to blbosť alebo ísť do toho?
Je pravda že musela by som nakúpiť malovatka a už som aj stará na to tak neviem.
Ja mám trocha viac, nelíčim sa ale, že vôbec, cítim sa ako pubertiačka a nikto mi neháda môj vek. Deti mi vravia, kedy dospejem, ja im vravím, že nikdy. Aj sa tak obliekam, bláznivo ako vždy. Pleť mám super, sem tam dám krém keď sa hecnem, ale možno je to aj genetika. Niekto potrebuje, niekto nie. U teba je už len to myslenie zlé. Prepáč, ale prídeš mi ako osoba trocha jednoduchšia, ktorá sa v štyridsiatke pochovala. Celé zle. Horšie ale je, že ty si o tom presvedčená, že máš pravdu. Úprimne tvojho muža aj ľutujem, každý muž chce trocha sebavedomú ženu, nemusí sa ani líčiť, stačí, ze má iskru, vyžarovanie, ale podľa písania ani to nemáš. Žena, rob niečo so sebou.
Nemozes byt “ stara” a mat dieta v školke 🤣 ty si bola mlada vo veku 18-2o to bolo dost kratko . Stretla si muza a od vtedy si stara a nedas si ani ruž a maskaru. Moja svokra si este v 80 lakovala nechty obcas dala ruz a spiralu na sviatky. Hlavne by si mala zmenit svoj pohlad na seba.
Autorka, ja mam 41,a hoci je pravda ze sa nelicim nejako extra, tak klasika špirála, lesk a občas aj korektor sú bežná súčasť môjho dňa. Takisto upravené nalakované nechty, pekne domáce oblečenie.. nechapem, ako vôbec môžeš na seba takto pozerať, ze "napadla mi taka blbosť, ze sa na 40 namalujem, pekne oblečiem a pôjdem po ulici". Prečo sa tak sama zhadzujes?
Ved to je úplne normálna vec, to ze si vydatá a máš deti, neznamená ze už máš byť sivá myš. Minimálne pre seba sa snažiť byť peknou, ak už nie pre manžela.
Byt tebou, idem si dat niekde spravit maku up a uces. Vypytala si od kozmeticky tipy na licenie, co sa mi hodi a od narodenin by som sa malovala a upravovala stale ;)
A čo keby si išla na svoje 40 narodeniny k vízážistke, kozmetičke, ktorá ťa odborne namaľuje?
Úplne neuveritelná téma na 40 ročnú ženu 😳.
A argumenty o okúzlení, to ani nehovorím.
...nebol čas sa namalovať, lebo prišli deti?
Každé božie ráno si vyčistím a nakrémujem pleť, namalujem sa, umyjem vlasy, vyfúkam cez kefu a ešte aj prežehlím žehličkou. Pomedzi to spravím raňajky sebe aj deťom. V klude sa najem, spravim si kávu do auta a odchádzame do škôlky/práce.
Zaberie mi to s tými vlasmi asi 20-30 minút.
Neviem si predstaviť život taký, že by som nemala pre seba ani poondiatu polhodinu ráno.
Zijete v obyvanej oblasti, alebo niekde na samote v lese? Alebo si takto nazorove nastavena z napriklad nabozenskych dovodov? Si velmi mlada na to, aby si sa o seba prestala starat….a ze Tvojmu muzovi je to jedno? Prave okolo 40-50 maju krizu stredneho veku a pozeraju po inych- mladych a peknych……ako stara a skusena Ti v dobrom radim, aby si sa o seba zacala starat, tie narodeniny Ta mozu nastartovat a zistis, ake je to prijemne 🙂🙂🙂
@autorka Velmi mi je smutno, ked ta citam. Ja mam 42 a stara sa necitim. Myslim si, ze si sa odovzdala inym na ukor svojich vlastnych tuzob (napriklad byt peknou, zenskou, citit sa ako princezna - nie je to vobec hanba, kazda jedna z nas take tuzby ma). Druha vec je, ze pri niektorych muzoch to nejde. Na vydatej zene je velmi vidiet, aky ma zivot v manzelstve, ci sa o nu manzel stara, ci jej dopraje, ci k nej vzhliada alebo nie. Moja mamina ma 66 a chodieva ku kadernikovi, na kozmetiku aj nechty. Prave mne niekedy rodicia vycitali, ak som v tomto na sebe setrila (ale na nechty nechodim, iba na pedikuru). Aj 14r dceru k tomu vediem - chodievame so sauny, robime si spolu manikuru (bez laku, len olejceky), ona si uz zo svojich penazi kupuje rozne osetrujuce pripravky na vlasy, kremy. Nemaluje sa (zatial), skor ju vediem k tomu, aby bola aj sama pre seba dolezita. Ja sa tiez malujem iba ked nerobim z domu, chodievam pravidelne na kozmetiku - tak mam obocie sj mihalnice nejaky cas po tom nafarbene a nie je to az tak nutne. Ked farba vyprcha, zvyraznim si obocie, mihalnice, obcas linku alebo ceruzku, tiene, licka. Usta si nerada malujem, pouzivam ked tak cervene labello. Vlasy nosim zvacsa rozpustene..
@dadis ja mam 44 a dcéra 16, pravidelne brázdime dmku, kde hľadame produkty na vlasy pleť.. Jedna druhrj radíme, pochválime..je to moja partacka, naj kamarátka.. Jej spolužiačky krútia hlavou ze s mamou toto všetko rozoberá 😁 ja sa pri nej veľa dozviem, naučím.. A to sa považujem za sčítanu a modernú mamcu 😅
Mne osobne hlava neberie, ze ma niekto potrebu a vnutornu dilemu zaroven zalozit temu ci si ma kupit spiralu,lesk,mozno nejaky nude tien na oci v den narodenin.
To vazne? Toto riesis? V 40tke?
Uz aj ked mas ten pocit, ze to nevyuzijes tak skocis do prvej drogerky a obycajnu spiralu,lesk alebo ruz a mozno mono tien kupis za 10€ od essence. Dokopy.
Ak by si sa namalovala aj raz tak to nie je polozka, kt. by zruinovala rodinny rozpocet. Zial, mas velmi smutny pristup k sebe samej. Toto by si mohla chciet znenit a napravit, hlavne kvoli sebe. V 40tke zo seba robit 70tnicku, dobrovolne...smutne. Nejde tu iba o malovanie sa, i ked minimalna uprava zaberie rano 10/15 min ale celkovo mas nastavenu mysel, najlepsie mam za sebou uz len nejako dozit... Mam 36 rokov a zdravotne problemy a napriek tomu vyzeram, pri vsetkej skromnosti, dobre. A to mam kila navyse ale snazim sa obmienat satnik, staram sa o zuby, plet, primalujem sa niekedy vyraznejsie, niekedy minimalisticky podla nalady. Pouzivam parfem. Nechty tiez upravene. Popritom sa venujem detom, mam ich tri. Dve su vacsie a jeden druhak, ktory ma v skole IVP cize ucenie je zaberak. Prosto si neviem predstavit, zeby som si neukradla cas chvilu len pre seba. Zasluzime si to. Pochybujem, ze sa staras o gazdovstvo, mas pracu a este prides domov a caka ta pole, dobytok a hladne deti... Je to iba vec priorit. Nikto Ta nebude presviedcat, ze sa musis malovat, ale presviedcat seba samu, ze nenusim ved na co som stara, muzovi je jedno....tak vela stastia, lebo nemusi prist ani mladsia, moze prist rovesnicka len inak nastavena a vyzarujuca ine vibracie a bude po manzelstve. Vsetko co robis musis robit pre seba. Bez vycitiek. Potom davas signaly pre zvysok sveta...
40 tnicky rodia ešte deti🤪prečo práve z toho jedného dňa robíš take zmeny?Buď chcem byť upravená a robím to, ale kvôli tomu, že mi odbilo 40 r by som to nerobila
@zaba21 byt upravena neznamena byt namalovana…mna prave naopak tesi, ze nie vsetky podlahli “liciacemu trendu” a zostavaju prirodzene, teda pre teba sive mysky 😉 a najma teda tie mlade
@autorka pokojne sa namaluj, ak to zvladnes, ja som tiez typ co sa maluje len na nejaku prilezitost 🙂 a tiez len trosku
Necitala som diskusiu,len ma zarazilo ze si stara a ze za mlada si sa malovala...prebohaaaaaaaa.ved mas 40,nie 70.samozrejme,ze je to dobry napad.nakup si veci,namaluj sa,oblec sa kludne inak ako zvycajne..preco nie.a staraj sa o seba,lebo mam pocit,ze duchom si naozaj niekde na 70..
Vôbec nie ste stará 😊, a to že mate manžela neznamená, že sa nemusíte trošku o seba starať. Kľudne sa namaľujte v deň narodenín a uvidíte sama, že sa budete cítiť sebavedomejšia. Ja som momentálne na PN počas tehu a mám pred 40 tkou a trošku sa namaľujem, aj keď idem do obchodu a nechty si dávam robiť aj teraz. Muž sa aj smial, že načo sú mi, keď som doma. No ja sa dobre cítim, keď som trošku upravena aj doma. 😊
😨
Načo sú ti malovátka. Kúp si kýbel hliny, ľahni si a nasyp si ho na hruď, nech si pomaly zvykáš, starenka.
Toto nemôže byť pravda, že jedna 39 ročná žena takto o sebe zmýšľa. A nie, nie je tvojmu manželovi jedno, ako vyzeráš.
Vyskúšaj si to radšej niekedy vopred. Lebo ak sa nemalujes, nemusí ti to byť v ten deň vôbec príjemné 😃 napr opuchnuté oči od riasenka aby si nemala, ak náhodou trafis nejakú ktorá ti nesadne a budeš mať alergickú reakciu. Lebo aj to sa môže stať.
Čiže určite vyskúšaj vopred ak chces ísť do toho 🙂
Inak vďaka za túto tému, pripomenula si mi, že musím skontrolovať "malovátka", ktoré mám už roky po záruke niekde odložené dole v skrinke 🤣
no tak neviem teda, ja mám 40 tento mesiac, ešte som do práce nešla nenamaľovaná a ani sa necítim stará :-O na ulici si nikto ani nevšimne, či si namaľovaná a ak si nastavená, že sa nemusíš o seba starať, lebo máš muža, tak potom neviem...poľutovaniahodné :-/
Mila autorka,
par mesiacov pred 40tkou som porodila druhe dieťa. Ze stara! No chapem, pre 16 rocnych asi hej.
Ty si okrem vizazistky uozen aj dobreho kouča alebo kamosku na pokec, nech ti oci otvorí.
Aj kurzy pozri na zvysenie sebavedomia. Ty mas totizto uplne ony problem. Manzel sa zrejme po tyvh rokoch nezaujima, spolocne chvile nic moc
Ked okolo 20tky prisli deti, su uz skoro dospele.
Pokial si do teraz nemala extremne tazky zivot, nechapem tej tvojej starobe. Pokial ano, smer psycholog alebo aj rozne online kurzy. Mozno uaciatkom staci postit youtube a vyhladat : Sebavedomie. Vyskocia ti ine zaujimavosti a hor sa počúvať - a konecne zacat zit a prestat umierat!
Krase a zuvotu zdar!
A naviac, moze ti byt uplne srdecne jedno, kto si co o tebe mysli !!!
@solange7 Vyzerám normálne to že sa nemalujem neznamená že sa o seba nestarám.
@samanta44 Nie nechodím na žiadne procedúry.
@nevenka U mňa tak isto maľovanie nie je moja priorita. Dôležité sú deti manžel práca domácnosť atď atď
@pralinka25 Môj muž není taký, už ani on sa tak nestará o seba ako voľakedy v čase randenia. Proste máme iné priority odkedy máme deti.
Kludne si kup.. A urcite nie si stara 🤣🤣🤣 Kamoskina mama sa malovala.do vysokeho veku.
Ja si davam tiez len spiralu a ruz.. tiene a makeup len ked som chodila na diskoteky a teraz ak je nejaka spevi akcia.. inak nie, navyse zo vsetkych tych makeupov, podkladov ci neviem coho to ma vzdy svrbi tvar, takze to si davam len vynimocne
@strongi Vyzorovo sa nesťažujem tiež mi tipujú aj o 10 a viac rokov menej. Keď poviem koľko ročné deti mám každý že kde som ich nabrala. Hlas mám tiež taký mladý často sa stane že volám niekde a pýtajú sa či už mám 18🙂 ale mám toho už veľa odzite aj okolo detí, v rodine kopa problémov proste cítim sa stará.
@petrahl Predstav si nie každý má deti že kam ich položí tam presedia aj hodinu. Ja som s mojimi mala veľa starostí od bábätka koľkokrát som nemala čas ísť ani na záchod. A nie som jediná s týmto.
@beataxxx Žijeme normálne na dedine. A čo si všímam okolie veľa žien sa nemaluje.
@dadis Pobavilo ma že na vydatej žene je vidieť aký má život v manželstve. To že sa nemalujem neznamená že sa o seba nestarám. Vždy som upravená čistá voňavá. S manželom si žijeme normálny život. Ja sa nesťažujem ako vyzerám no fyzicky už nevládzem toľko čo zamlada preto som písala že cítim sa stará.
@h2 😄
Poviem ti nech máš každý deň 40..
@autorka s tym manzelom somto myslela tak - ze na niektiorych zenach vidiet, ze su kralovne - a vobec to nie make-upom..jednoducho na tych zenach vidiet, ze ziju v dobrom manzelstve - su plne sexapealu, maju iskru v oku a vladzu 😅😀.. ako myslis, ze nevladzes? nemas zdravotne problemy? napadla mi anemia, stitna zlaza, poruchu spanku..a pod..lebo mam o par rokov viac ako ty a vladzem vyborne - beham dlhsie trasy ako za mlada, vladzem zurovat do rana (rana su horsie 😬)
ja som to nemyslela zle. ani moj muz sa neobzera za babami aspon teda nikdy predomnou nic take nepovedal ani neurobil. ani odomna nic nevyzaduje. tiez mame ine priority ako len naoko pekne veci. tri deti velky dom a kopec inych starosti v rodine aj v praci. ale to ze muzi su skratka vizualne typy je holy fakt. tu nejde o konkretneho chlapa alebo cloveka. tu nejde o to ze on taky nie je. ano nemusi kukat po babach ale vizualny je od podstaty.
doporucujem ti zacat sa venovat sebe a zacat cvicit. a to ti hovorim ako clovek ktory cvicenie doslova nenavidi. ale dosla som do bodu ked som mala urcite zdravotne problemy a po tretom porode som bola extremne vycerpana. vsetko sa rapidne zhorsovalo. prekonala som sa a teraz v 42 rokov vladzem viac ako som vladala ked som mala 25 citim sa naozaj velmi vitalne a funkcne. tiez sa napriklad denne nemalujem. makeup som na sebe mala snad len na vlastnej svadbe. ale teda tiez sa o seba staram.
skus trosku prehodnotit svoj zivot. moja kamoska to zhodnotila tak ze musi sa o seba starat nie len kvoli sebe ale aj kvoli svojej rodine aby vladala bola funkcna a nebola im casom na obtiaz. teraz nevladzes ale to sa bude casom len zhorsovat. ja som mala prve dieta extremne narocne a brutalneho nespavca ktory ma 13 rokov a dodnes nevie spat (len ma tym uz neobtazuje) dalsie dve det neustaly kolotoc chorob a inych starosti. viem ake brutalne tazke je si ukradnut chvilku a prekonat sa. ked som zacinala s cvicenim cela moja rodina na mna pozerala celkom sokovane. ale zvykli si a teraz ma v tom doslova podporuju. skus to
apropo @dadis ma pravdu. kazda zena by mala byt princeznou alebo kralovnou. inak ked som sa viac zacala snazit sama pre seba uplne je vidiet ten obdiv mojho vlastneho muza. nikdy by som to necakala. pretoze tiez by som povedala ze on taky nie je. nepotrpi si. ani nevyzadoval nic ale ako som to zmenila ja sama je vidiet na nom ze ho to berie tak chlapsky. je to v podstate po 19 rokoch ako za mlada. normalne som si zbalila svojho vlastneho chlapa nanovo a teraz s nadsazkou ale doslova mi zobe z ruky. vzdy robil pre rodinu prve a posledne ale teraz sa tak nejak ako keby viac chce snazit. je to vzajomne. lebo tym ako som pritazlivejsia ja pre neho je on zas pritazlivejsi pre mna. aj tvoje deti budu profitovat z toho ked budes vladat viac. mozu v tom byt naozaj aj ine problemy chybajuce vitaminy mineraly, skakajuce hormony. skus si posvietit na svoje zdravie.
Mne je vtipne ako si myslis ze kazdy si vsimne ked si das spiralu a ruž. To ako v telenovele ked si da zena vlasy do copu a okuliare a nikto ju nespozna .😂mà novu identitu. Iny clovek . Ved ked ti to robi taky strasny problem a si uz stara tak kasli na to.

Prečo nie. Ale keď sa nemaluješ radšej si zaplať nech ta namaluje profesionálne.