icon

Mastné vlasy

valentina225
25. mar 2026

Dobry den, co Vam pomohlo prosim na extremne sa mastiace vlasy? Nechala som si 2 roky odrast svoje prirodzene vlasy, ale teda to mastenie je strasne, predtym, ked som sa odfarbovala na blond, neboli sice kvalitne ako su teraz, ale v pohode som bola 2-3 dni bez umytia. Teraz si vecer umyjem vlasy a rano uz vyzeram strasne, ako by som mala na hlave sádlo, este sa mi aj zliepaju do pramenov a vyzeram zanedbane. Vyskusala som sampony od prirodnych po kerastase a nic nepomaha, aj som skusila pokozku hlavy “trenovat” a vydrzat viac dni bez umytia, ale to je hroza, vyzeram ako bezdomovec, ked si to nezmyjem kazdy vecer. Uz som naozaj zufala. Nevie, ci je lepsie mat svoje panenske vlasy ale premastene, alebo poskodene od peroxidu 😀 hormony mam v poriadku

Strana
z2
lalala12345
25. mar 2026

@valentina225 skús vlasové peelingy pripadne sampony s nejakou kyselinou (napr. Salycilovou) možno paradoxne skús vlasy olejovat? Aj korienky.

anonym_bbdd4c
25. mar 2026

Mám to podobné a nepomáha nič. Umývam ráno.

veselo_neveselo
25. mar 2026

Jemny setrny sampon, a dvakrat samponovat.

Ak sa ti mastia vlasy, tak radsej umyt rano, budes ich mat pekne cely den.
Kratsi strih, cim lahsie budu, tym menej budu lezat a mastit pokozku. Na druhy den pouzit suchy sampon, a na treti den zas umyt.

Musis najst sampon, co ta nebude drazdit. Nechodit spat s mokrou hlavou. Neumyvat v horucej vode.

anonym_3dd1c3
25. mar 2026

ahoj, skusala si dvakrat samponovat? normlane vlasy namocis, das sampon, poriadne napenis, zmyjes, a znova sampon ktroy napenis a zmyjes. kondicioner nasledne na konceky

valentina225
autor
25. mar 2026
@anonym_3dd1c3

ahoj, skusala si dvakrat samponovat? normlane vlasy namocis, das sampon, poriadne napenis, zmyjes, a znova sampon ktroy napenis a zmyjes. kondicioner nasledne na konceky

@veselo_neveselo
@anonym_3dd1c3 umyvam vlaznou vodou, zmyvam 2x. Uz som vyskusala prirodne sampony, kerastase, madara, vichy dercos, nic nepomaha. Strasne mi to ubera na sebavedomi. Hlavne tie predne pramene sa mi zlepuju dokopy, vyzera to hrozne, kedze mam vlasky aj dost riedke. Pri tych odfarbenych som vobec neriesila mastnotu, ale zase poskodenie vlasov

katkazatka
25. mar 2026
@lalala12345

@valentina225 skús vlasové peelingy pripadne sampony s nejakou kyselinou (napr. Salycilovou) možno paradoxne skús vlasy olejovat? Aj korienky.

@lalala12345 to je rada😏 peeling ti prekrvi pokožku a podpori ti mazové žliazky pokožky, kyseliny to isté. Akurát ich ešte viac zamastis.

viktoriaandrascik
25. mar 2026

Mne pomohlo paradoxne, olejovanie vlasovej pokožky. Pozri na IG habibi hair

lalala12345
25. mar 2026
@katkazatka

@lalala12345 to je rada😏 peeling ti prekrvi pokožku a podpori ti mazové žliazky pokožky, kyseliny to isté. Akurát ich ešte viac zamastis.

@katkazatka niekedy treba vlasové korienky prečistiť exfoliaciou. Určite nie kazdy deň. Kyselina salycilova maz rozpúšťa, ale samozrejme nemusí sadnúť každému. Treba mierne a pomaly. Mne to pomáha s mastenim aj s lupinami.

anonym_367b48
25. mar 2026

mne sa nejak nemastia vlasy, ale vydrzia o den dlhsie, ked si ich nenecham volne vysusit, ale vyfenujem

katkazatka
25. mar 2026
@lalala12345

@katkazatka niekedy treba vlasové korienky prečistiť exfoliaciou. Určite nie kazdy deň. Kyselina salycilova maz rozpúšťa, ale samozrejme nemusí sadnúť každému. Treba mierne a pomaly. Mne to pomáha s mastenim aj s lupinami.

@lalala12345 to je marketingový ťah. Tak ako sa neodporúča peeling a čistiace kefky na pleť a už vôbec nie aknóznu. Sú to všetko len predajné triky, aby ľudia kupovali hlúposti.
Autorka-Najlepšie používať kvalitnú vlasovú kozmetiku, šampón na mastné vlasy, oplachovať ich treba vlažnou vodou. Určite nie teplou a nefénovať. Cím viacej vlas vysušíš, tým viac má potrebu sa pokožka a korienky premasťovať. Ak je s tým veľký problém, skús používať suchý šampón.

catherin4
25. mar 2026

Nepomoze nic, mam podobny problem. Vecer som si umyla vlasy a na druhy den ich mala mastne. Mne ciastocne pomohol liek Aknenormin, ktory som brala lebo som mala aj akne. Teraz si umyvam vlasy kazdy treti den.

procrastique
25. mar 2026

Umývať vlasy ráno a vždy vyfénovať.

lalala12345
25. mar 2026
@katkazatka

@lalala12345 to je marketingový ťah. Tak ako sa neodporúča peeling a čistiace kefky na pleť a už vôbec nie aknóznu. Sú to všetko len predajné triky, aby ľudia kupovali hlúposti.
Autorka-Najlepšie používať kvalitnú vlasovú kozmetiku, šampón na mastné vlasy, oplachovať ich treba vlažnou vodou. Určite nie teplou a nefénovať. Cím viacej vlas vysušíš, tým viac má potrebu sa pokožka a korienky premasťovať. Ak je s tým veľký problém, skús používať suchý šampón.

@katkazatka marketingový ťah ktorý pre niekoho funguje? Nemyslím si. Pokiaľ ma autorka aj lupiny to sú odumreté bunky, ktoré treba šetrne odstrániť aby sa nehromadili a tým pádom neprodukovali viac mazu. Hlavne to čo píšete, že používať šampón na mastne vlasy, práve v takých šampónoch sa vyskytujú zväčša kyseliny 🙂 treba si o tom preštudovať. Zároveň ja som vo svojom komentári nespomenula nič s vysušovanim, ale jemnou exfoliaciou pripadne pridať paradoxne oleje na hydrataciu takže nechápem uprimne váš postoj.

anonym_ece026
25. mar 2026

@valentina225 nič...suchý šampón používať.Je to typ vlasov aj pleť máš asi mastnejsiu

anonym_290dc7
25. mar 2026

@valentina225 toto sa deje aj mne. Nafarbila som 😉

zara1357
25. mar 2026

@valentina225 ja som rok od posledného melírovania.Vlasy som si dala radikálne skrátiť po krk, čiže už mám viac menej svoju farbu a šediny.
Vlasy si umyjem ráno, vyfúkam a už počas česania vidím, že sú akoby mastné.. jedine kedy mastné nevyzerajú, keď použijem pred fénovaním trochu penového tužidla ( a tomu som sa celý život vyhýbala).
Skúsila som dixi, vichy, niveu a ani jeden šampón situáciu nezlepšuje. Ja síce lupiny nemám, ale nemám ani mastnú pleť- práveže suchú.
Hormóny neviem či mám v poriadku. Ale teda hlavu musím umývať každé 2 dni.

monikq
25. mar 2026

Skus ist ku koznej, na to su lieky. Manzel take mal, liecba trvala asi 1/2 roka. Dostal lieky a aj sampon na predpis taky divný, ale pomohlo to.

valentina225
autor
25. mar 2026
@monikq

Skus ist ku koznej, na to su lieky. Manzel take mal, liecba trvala asi 1/2 roka. Dostal lieky a aj sampon na predpis taky divný, ale pomohlo to.

@monikq asi isotretinoin, ten som uzivala na akne pred rokom, pocas liecby som mohla umyvat raz za 2 tyzdne, po vysadeni sa opat zacalo extremna mastenie

anonym_dccfd2
25. mar 2026

Mne praveze tie bio alebo prirodne sampony mastia viac vlasy, tak isto aj kondicionery a rozne sera na vlasy.ak si ich umyjem a dam si kondicioner tak ich mam skor mastne ako ked si nedam.dobry je akurat zihlavovy sampon alebo brezovy. Ziadne caste cesanie prehrabavanie sa vo vlasoch.fenovanie.ja si umyvam.2x za tyzden a ked som doma tak si neumyjem aj 2tyzdne vlasy.je mi to jedno ked ma nikto nevidi.mozno je to aj hormonmi.

marcellka32
25. mar 2026

1.vlasy fenovat do sucha
2. Meniť často obliečku na vankúš
3. Na noc vlasy jemne zapliest (ak sú dlhé)
4. Olejovat kožu (za mňa najlepší olej od modrej púpavy)

parvinka0001
25. mar 2026

@marcellka32 prosím ťa ktorý presne olej

bg92
25. mar 2026

Ak mas ako pises dost riedke vlasy a este aj nefarbene tak mi ver, ze s tym nic neurobis. Odporucam ti sa s tym cim skor zmierit, usetris si kopu casu, nervov a zufalstva. To ani nie je extremne mastenie ale na riedkycha zdravych vlasoch bohuzial vidno aj trosinku mazu.
Odporucam tiez dobry strih na udrzbu pri castom umyvani a napriklad melir/balayage. Mne sa to takto menezuje v pohode.
Ziadne pilingy a exfolianty-len si budes drazdit pokozku a odvdaci sa ti mastenim este viac. A vzdy fenovat do sucha!

valentina225
autor
25. mar 2026
@bg92

Ak mas ako pises dost riedke vlasy a este aj nefarbene tak mi ver, ze s tym nic neurobis. Odporucam ti sa s tym cim skor zmierit, usetris si kopu casu, nervov a zufalstva. To ani nie je extremne mastenie ale na riedkycha zdravych vlasoch bohuzial vidno aj trosinku mazu.
Odporucam tiez dobry strih na udrzbu pri castom umyvani a napriklad melir/balayage. Mne sa to takto menezuje v pohode.
Ziadne pilingy a exfolianty-len si budes drazdit pokozku a odvdaci sa ti mastenim este viac. A vzdy fenovat do sucha!

@bg92 asi mate pravdu, aj na zakladnej skole som mala sice dlhe vlasy po zadok, nefarbene, zdrave, ale spoluziacky sa mi posmievali, ze na mojej hlave sa daju hranolky vysmazat😅 tak mam to asi zial geneticky. Tesila som sa, ze budem mat opät svoje vlasy, ale asi mi je sudena ta blond😅

anonym_3e6905
25. mar 2026

vsetko mozne son skusala, vlasy musim umyvat každý den a predtym ako niekde idem, ked si umyjem vecer, rano uz mam mastne

marcellka32
26. mar 2026
@parvinka0001

@marcellka32 prosím ťa ktorý presne olej

@parvinka0001 vola sa rozmarina

marcellka32
26. mar 2026
@valentina225

@bg92 asi mate pravdu, aj na zakladnej skole som mala sice dlhe vlasy po zadok, nefarbene, zdrave, ale spoluziacky sa mi posmievali, ze na mojej hlave sa daju hranolky vysmazat😅 tak mam to asi zial geneticky. Tesila som sa, ze budem mat opät svoje vlasy, ale asi mi je sudena ta blond😅

@valentina225 a skús tuhý šampón, taký v kocke, 2x za sebou napenit a umyť, trošku voľne preschnut a dosusit dosucha fénom..a ako píšem každý deň čistá návliečka na vankúš, vlasy dlhé jemne zapliest, ráno dať suchý šampón batiste

bg92
26. mar 2026

Inak este doplnim, ze mi pripominas mna - ja mam sice skor jemne ako riedke vlasy a celu mladost som si farbila na blond a ked som prestala bola som riadne nestastna. detto som brala aj roaccutane a to bolo obdobie raja na zemi (brala som kvoli akne nie vlasom). Suche sampony mi robili dermatitidu, mozem ich tak max raz za tyzden trosku.
Snazim sa to brat pozitivne-staci mi vlasy umyt a ususit co trva chvilku vzhladom na to ze su jemne a su hned pekne. Ziadne zehlenia alebo natacky a neviem ake kury nepotrebujem, su proste pekne a ok, staci ich umyt. teraz ked mam aj svetly melir vydrzia mi vlasy 3dni (druhy treti den volim uces do stipca alebo vrkoc).
Mame to v rodine-mama ma tiez jemne vlasy a mastnu plet. Netreba sa s tym trapit a co najviac si to zjednodusit

hanaxxx
27. mar 2026

Ja som si teraz kupila tuhy sampon od Mydlove. Maju aj sampon na mastne vlasy, skus pozriet ponuku od nich, neviem ktory to presne bol, lebo ja som nepotrebovala na mastne vlasy. Ak si teda od nich este neskusala.

hanaxxx
27. mar 2026

A este - co mne zlepsilo jedneho casu kvalitu vlasov- ked som konzumovala kazdy den lyzicu tekvicoveho oleja. Vysledky sa dostavili po cca 1,5 mesiaci.

windblue
27. mar 2026

Mala som kedysi podobný problém a co mi pomohlo? Naučiť sa ze sa o svoje vlasy starám zle. Najideálnejšie je pomoc odborníka s diagnostikou typu vlasov a potom sa vieš odraziť aj sama- samozrejme ak ti nezistia ze mas daky kozny problem, tam urcite nasadit presnu liecbu. V beznom ,,provoze" prvom rade treba umývať pokožku hlavy a nie vlasy, tie stačí trochu oplachnut penou, vlas je veľmi jemný takže mu netreba nič viac. Urcite používať sampon aj kondicioner, nemusíš sa báť ze sa ti budu viac mastit, treba dat pozor hlavne na to aby boli produkty PORIADNE vyplachnute a dodržiavať presný postup aký uvádzajú výrobcovia produktov, keď napíšu nechajte na hlave 5 minút, tak keď to nechám viac alebo prikratko bude to mat opačný efekt a nie silnejší. Takisto prečo som spomínala diagnostiku je, že potrebuješ sampon na tvoj typ vlasov aké máš a kondicioner na to aké by si ich chcela mat, neriad sa vsak tym ze prirodne su lepsie, aj umele zlozky v profesionalnych samponoch maju svoj konkretny ucel. Šampóny proti lupinám sú naozaj len marketingový ťah, to ze to niekomu funguje neznamená ze to je dobre, vacsina ludi nema vacsie problemy, takze im to staci. Nenechavat si na hlave uterák po umyti ani na chvíľku, vznikajú z toho mikozy, kedze sa pokozka hlavy ihned zapari, bud nechať prirodzene vyschnúť alebo vyfenovat. V tom prípade pozor na fenovanie pokožky, to ti ju zase len viac vysusi= viac mastenia a nefenovat odspodu=stiepanie koncekov, treba fenovat smerom dalej od pokožky.od vrchu ku koncekom a v uhle s hrebenom/kefou v ruke, takto sa voda odfukne po vlase pekne dole a zostane zaceleny. Obcas je dobre použiť balzam na vyzivenie vlasov. Akože znie to ze je toho veľa, ale ide o bežnú rutinu kde si len zo začiatku musíš dat pozor na to co robíš a potom to ide automaticky. Netreba tiež čakať ze sa to zmení za pár týždňov, vlasy majú svoj cyklus a môže to trvať dlhšie než sa dajú do poriadku. Keď budes mat zdravé vyzivene vlasy, nebude drqzdena pokozka tak nebude ani produkovať toľko mazu. Ešte tiež jedna rada, ja som zmenila aj typ kefy akú som používala. Prešla som z plastovej ktorá mi masírovať pokožku silnejšie na jemnú stetinovu, ktorá vycese vlasy ale nedráždi toľko. Ak sa chceš dozvedieť o vlasoch aj viac tak odporúčam na Ytb staršie videa od Terezy Vlasakovej, má tam par dobrých poucnych videi

Strana
z2