Môže eshop legálne predávať kozmetiku po záruke?
Dobry den.Prisli mi sprchove gely z Notina a exp.bola do 16.6.2023 ci je normalne predavat kozmetiku po zaruke na eshope?
Urcite to nie je normalne. Pri sprchaci by mi to bolo jedno, to je taka vec, co zmyjes a na kozi to nezostane, cize by som sa nebala nejakej reakcie. Ale je to maximalne neseriozne, ze to predavaju a este hadam aj za plnu cenu?
Nie, nie je to normalne, hlavne ak sa to predava za normalnu, nezlavnenu cenu. Na tvojom mieste by som tovar vratila.
V CR su ine zakony, tam sa mozu veci predavat aj roky po zaruke.
@vanilkovazmrzka Bolo to akoze v akcii teda vo vypredaji o euro lacnejsie ale furt su v ponuke za normalnu cenu.Ako mne nejde o cenu len o princip.
Na kozmetike nezvykne byť uvedený dátum spotreby, ale dátum výroby... Spotreba je väčšinou označená obrázkom s kelímkom s počtom mesiacov, počas ktorých sa po prvom otvorení odporúča používať.
@tanyan presne tak, teraz uz vacsinou datum spotreby nebyva oznaceny ale je to presne takto.
Skús reklamovať, odfoť im výrobky kde vidno ten dátum a snáď vymyslia nejakú kompenzáciu. Ja som si raz objednala nejaký balíček kde bol šampón, sérum na vlasy a lak na vlasy. A ten lak bol prázdny - vyfučaný. Bolo aj vidno, že je vytečený, lebo v taštičke bola zaschnutá hrudka akoby z tavnej pištole. Navrhli mi možnosť darčekovej poukážky v hodnote 13 EUR po dobu platnosti cca 3 mesiace.
Nieje to normalne, napis tam email alebo zavolaj. Pracovala som tam, reklamacie su bez problemov
Tak uz viem ze to je datum vyroby ale dva su prasknute nevedia to ani zabalit🙂

Pre notino sú normálne aj horšie veci :D