icon

Je make-up škodlivý pre vašu pokožku?

25. júl 2024

Aký máte názor,najmä 30+

autor
25. júl 2024

Make Up

mirage
25. júl 2024

co myslis tym "není dobrý" ?

liusa82
25. júl 2024

no dnešné makeupy už nie sú ako volakedy.Majú už aj ochranné zložky,kdejaké vitamíny, atd atd.Ja práveže ked nepoužívam dlhší čas makeup, pleť sa mi zvykne práveže akoby trochu zhoršiť. A ked pravidelne,mám ju krajšiu.Teraz som sa opalovala v kuse vyše týždňa len s opalovákom na tvár,makeup som nemala ved načo a veru pleť sa mi trošku zhoršila.Kde tu pupák sem tam,vysušené,červené.Teraz mám ms tak sa neopalujem,nekúpem.Mám trošku oddych od týchto aktivít.Makeup mám znovu na pleti ako inokedy a zas sa to upravilo do normálu

dota6
25. júl 2024

Makeup je v pohode. Nevidím rozdiel keď ho nepoužívam a potom znova začnem. Horšie ako makeup je nedostatočná starostlivosť o pleť.

autor
25. júl 2024

@mirage že by nejak neprospieval

majamat
25. júl 2024

vobec nie, makeup pouzivam roky, mam obdobia, hlavne cez leto, ze nepouzivam to, co v inom obdobi, do prace na rannu sa nelicim, ale ked som doma, tak ano.
vzd ymi hadali nizsi vek, ako mam.

betulinka1
25. júl 2024

Musis si vybrat make up na svoj typ pokožky. Potom su take, kde je naozaj viac chémie ako by malo. Spravne vybraný make up by ti nemal robit vyrazky a mal by ti pekne zaceliť vzhľad položky. Niektore uz obsahujú aj SpF, niektore aj vyživujú. Plus samozrejme sa o plet starat aby bola pripravena na make up.

isis234
25. júl 2024

Podľa toho kde kupuješ, od akého výrobcu. Inak je to ochrana na pleť pred znečisteným prostredím. Na pokožku- kvalitný je OK . Prospieva

petamich
25. júl 2024

Vhodne zvoleny a kvalitny make up, ktory si zaroven odlicis urcite neurobi ziadne skody

nika_val
25. júl 2024

Keď sa potom dobre odlíčiš a staráš o tu pleť tak nie nie je nijak škodlivý.
Treba si dať pozor pri výbere aby si zvolila správny na svoj typ pleti

barborachors
26. júl 2024

vela makeup ov obsahuje látku talc co je prísada z mineralov ktorý sa ťaží zo zeme. Nedávno sa vsak prislo na to ze talc obsahuje azbest resp môže obsahovať. celkom ma to vystrašilo a hned som si spomenula na Pariskovu a Kmotrikovu (obe rakoviny našťastie v skorom štádiu zachytené plus rýchla a vhodná liecba ktovie ako by dopadol bežný smrteľník) nakoľko moderátorky na kameru veľmi silno licia. Odvtedy davam bacha a snažím sa kupovať kde je zloženie bez toho talcu a aj všetky pudre aj tiene som vyhodila do kosa kde bol písaný talc... ale samozrejme je to na každom človeku ako aj to ze napríklad nebude alebo bude fajcit a pit alkohol alebo nie, ale je to podobné...

autor
26. júl 2024

@barborachors vďaka za info,to som nevedela

autor
26. júl 2024

Ďakujem kočky

stanzi
26. júl 2024

@barborachors Toto nie je uplne pravda. Talc (mastenec) moze, ale nemusi obsahovat azbest (on standardne nema v sebe azbest, ale moze sa kontaminovat napriklad pri tazbe). Ked bola ta kauza s Johnson's pudrom (ktory bol teda kontaminovany), tak FDA preverila vela inych pudrovych produktov na trhu a ak si dobre pamatam, vsetko ostatne bolo OK. Takze netreba sa zbytocne bat 🙂

majamat
26. júl 2024

@barborachors tiez si nemyslim, ze by to mohlo byt takto vlemi skodlive v kazdom priapde. an kizmeticke firmy obcas nieco vyvedu a aj klamu a vtedy sa to stane, ale rozhodne to nie je standard.
ja sa licim roky a nic. ludia co sa zivia pracou, kde je nutna uprava licenim predsa nie su vynimky. aj oni mozu trpiet rakovinami rovnako ako bezny ludia. ak je vyssi vysyt rakoviny u nich, vobec to nemusi suvisiet s kozmetikou. maju iny zivotny styl, mozno sres, nedostatok caso, nahanaju sa a ziju, alebo pracuju casto v oblastiach, kde je vela obyvatelov, vela aut - vyfukove plyny a pod, casto sa autami aj presuvaju, malo sa hybu, aj ked chodia do fitka, net nad priodzeny pohyb. to su veci, ktore zdraviu moc nepridaju.
bezny ludia - niektori si aj dospestuju nieco v zahradke a ludia s nedostatkom casu na to nemaju cas, musia kupovat, cize v tomto mozu byt aj v nevyhode.
smaozrejme kazdy zije inak, nedaju sa zaskatulovat, iba vo vseobecnosti ichzivotny styl je urcite iny, ako napr moj.

barborachors
26. júl 2024

@stanzi ano dakujem za upresnenie, talc ako taký samotný azbest neobsahuje apod. Len uz nemam jednoducho taku dôveru v tie produkty a asi nechcem uplne na sebe skusat ci ma ten a ten produkt zrovna ten talc s azbestom. Chcela som len na to poukázať v tejto diskusii lebo samozrejme kozmetickým gigantom nenahrava táto kauza do karát... akurat este si radsej dat kvalitný primer alebo podkladovu bázu a az na ňu ten mejkap.

majamat
27. júl 2024

@barborachors napr baza neurobi to co puder.
testovala som bazy tak, ez som si dala na 1/2 tvare a po par hodinach som porovnavala. okrem toho, ze pri jednej zmatnujucej baze toto zmatnenie vydrzalo v miernej podobe, ine bazy nic neurobili. a o som mala aj kvalitne oblubene bazy.
puder ma pri liceni svoj vyznam a neda sa nahradit. ma zafixovat makeup a zmatnit ho, udrzat ho na mieste. ked je nieco aj s olejovymi zlozkami, nieco kremovejsie, tekute, tak sa to na tvari posuva. snad len na velmi suchej pleti to moze byt inak.

experimentovat netreba, vyssie ti napisali, ze sa to nepotvrdilo a azbest bol najdeny len v znacke, ktora ani dekorativku nevyraba, naopak robi aj produkty pre deti. cize to ani s licenim nic nema.

ludia sa velmi casto za nieco jednostranne zameraju. v kozmetike je tak vela zloziek, ze mnohe z nich mozu byt skodlive a rovnako ako pri tom azbeste v kozmetike, moze sa niekde nachadzat nieco nevhodne a nemusi to byt zrovna azbest.
a teda ak by azbest mal sposobit rakovinu, tak podla mna a sposobi v prvom rade na kozi. ak ho vdychujeme, tak zas v krdle,a lebo plucach, pripadne ak by sa roznasal krvou, tak ano, moze byt aj v lymfat. uzlinach,a le aj v organoch, ktore krv precistuju - oblicky, pecen. jedena z moderatoriek mala taku rakovinu, ale mavaju ju aj bezni muzi, ktori sa nelicia a druha mala uplne inu rakovinu.

v nejakom mliecnom produkte sa najde bakteria, dozivotne prestanes jest vsetky mleicne produkty, lebo tam mozu byt bakterie?
rakovinu moze sposobovat kde co, rozhodne organizmu nepridava aj privelky prisun roznych chemikalii do organizmu. tu ked vidim, ako poniektori pochodia mnohe vysetrenia, uz v mladom veku sa napchavaju roznymi liekmi a to len preto, ze nasli na sebe nejaku odchylku. ludia ziskali akysi divny pocit, ze ludske telo musi pracovat dokonale a aj psychika - ze nemozeme mat zle obdobia, zlu naladu. ak sa take vyskytnu, uz to treba riesit.toto len an okraj, ze je tu ovela viac inych veci, co by sa dali zlepsit a podporit taks voj organizmus, aby s potencialnou rakovinou vedel pracovat. nevieme u koho sa moze pustit, ale rozhodne rakovine moze zabranit len nasa vysoka odolnost, odolnost naseho organizmu. nie nepouzivanie jedneho produktu, kde mozno ani rizikova zlozka nie je.

majamat
27. júl 2024

este som si prekontrolovala aku rakovinu sposobuje azbest a prakticky som nasla to co som si aj myslela, rakovina mozgu medzi tieto rakoviny nepatri. tym nemyslim, ze ju nemoze sposobit, ale to uz by muselo ist asi skor o nejake extremne zaplavenie organizmu, reps nejake netypicke posobenie azbestu.