Najlepšie prírodné samoopaľovacie krémy
Ahojte, poznáte výborný samoopaľovací krém s prírodným zložením?
Nemôžem si dovoliť opaľovať sa, ale moja pokožka vyzerá bielo až priesvitne, čo ma dosť trápi. Chcem sa vyhnúť hlúpym komentárom a preto fungujem na samopaľovákoch. Cítim sa tak lepšie. Ale nechcem na seba dávať bordel.
Viete mi poradiť nejaký fakt dobrý samoopaľovák, čo aj niečo vydrží na pokožke a nelepí jak sirupová voda? Teraz používam od Madara, ale lepí a krátko vydrží. Inak zloženie celkom obstojné. Skúsila som už aj Ziaja a za lacný peniaz bol omnoho lepší. Aj dlhšie vydržalo aj nelepilo toľko, ale zase som dosť smrdela potom a zloženie nič moc.
Máte niečo vyskúšané? Dajte mi prosím tip.
EVY Self Tan Mousse alebo ked chces jemne zdravsiu farbu tak ti bude stacit aj Dove tonovacie telove mlieko.
@biolady Podla mna nic lepsie zlozenim a cenou, ako je Ziaja nenajdes ...aspon teda ja som nenasla, ked som hladala 😁.
@biolady Podla mna nic lepsie zlozenim a cenou, ako je Ziaja nenajdes ...aspon teda ja som nenasla, ked som hladala 😁.
@oceanahory aj to je mozne. Ale skusam. Ta madara je super, len to kratsie vydrzi, to je skoda.
Ahoj, ja tiež pokukujem po samoopalovaku
Kedysi dávno som používala st. Moritz, problém bol že mi farbil oblečenie a vydržal max 2 dni
S týmto si problém nemala? Žeby farbili oblečenie?
Ja som čítala dobre recenzie na biodermu a clarins
Uvažujem nad nimi
Ahoj, ja tiež pokukujem po samoopalovaku
Kedysi dávno som používala st. Moritz, problém bol že mi farbil oblečenie a vydržal max 2 dni
S týmto si problém nemala? Žeby farbili oblečenie?
Ja som čítala dobre recenzie na biodermu a clarins
Uvažujem nad nimi
@ivimar nemala som taky problem, pokial som sa vyslovene nespotila, tak vtedy trochu spodne pradlo. Pokial ho necham dobre vsiaknut tak nefarbi nic.
@biolady katastrofálne zloženie z akého dôvodu? si na všetky tie látky alergická?
@drews_beauty to nemoze byt skodlive bez toho aby na to niekto reagoval? Ale ano, som citliva na chemiu a reakciu mozem mat velmi rychlo ked si to dam. Vadi mi alkohol, silikony, konzervanty a ine horsie. Nemozem sa dat ani namalovat niekomu lebo sa vyhadzem. Uz si roky starostlivo vyberam co dam na seba, malokedy skusim nieco len tak.
Za mňa ziaja, ja neviem mne to ani nesmrdí
@drews_beauty to nemoze byt skodlive bez toho aby na to niekto reagoval? Ale ano, som citliva na chemiu a reakciu mozem mat velmi rychlo ked si to dam. Vadi mi alkohol, silikony, konzervanty a ine horsie. Nemozem sa dat ani namalovat niekomu lebo sa vyhadzem. Uz si roky starostlivo vyberam co dam na seba, malokedy skusim nieco len tak.
@biolady ide o to, že sa posledné roky šíri extrémne veľa chemofóbnych dezinformácii, kde ľudia veria, že sa všetko vstrebáva cez kožu, že nás kozmetika pomaly zabíja, že všetko je toxické atď. Preto ma zaujímal tvoj pohľad 🙂 je iné, ak má niekto overené alergie a prírodná kozmetika mu sedí viac, ako konvenčná. Ale ak niekto verí mýtom, vtedy mi to nedá sa ozvať 🙂 stále by som však nenazývala bežné kozmetické ingrediencie bordelom 🙂
@biolady ide o to, že sa posledné roky šíri extrémne veľa chemofóbnych dezinformácii, kde ľudia veria, že sa všetko vstrebáva cez kožu, že nás kozmetika pomaly zabíja, že všetko je toxické atď. Preto ma zaujímal tvoj pohľad 🙂 je iné, ak má niekto overené alergie a prírodná kozmetika mu sedí viac, ako konvenčná. Ale ak niekto verí mýtom, vtedy mi to nedá sa ozvať 🙂 stále by som však nenazývala bežné kozmetické ingrediencie bordelom 🙂
@drews_beauty a ja si zase vsimam, ze zlozky ktore sa toleruju u nas, su napriklad v inych krajinach tabu. Kazdu chvilu sa nieco zakazuje, pracujem v tejto oblasti, takze taketo sprisnovanie vnimam mozno viac. 🤷♀️ a som za to len rada, lebo teraz sa rozprava o zlozkach ktore uz davno poznam ako skodlive a nie je to nic nove, len u nas to bolo doposial povolene.
Opravnene to nazyvam bordel ak sa to naozaj vstrebava do koze.
A co sa tyka tohto ked uz si nacala tu temu, tak som sa kedysi liecila tym, ze som mala predpisane bylinne kupele a to co vstrebala ta koza bolo neskutocne, velmi mi to pomohlo. Takze ja tomu do urcitej miery verim, ze koza ako najvacsi organ ozaj prijima tie latky do tela.
@drews_beauty a ja si zase vsimam, ze zlozky ktore sa toleruju u nas, su napriklad v inych krajinach tabu. Kazdu chvilu sa nieco zakazuje, pracujem v tejto oblasti, takze taketo sprisnovanie vnimam mozno viac. 🤷♀️ a som za to len rada, lebo teraz sa rozprava o zlozkach ktore uz davno poznam ako skodlive a nie je to nic nove, len u nas to bolo doposial povolene.
Opravnene to nazyvam bordel ak sa to naozaj vstrebava do koze.
A co sa tyka tohto ked uz si nacala tu temu, tak som sa kedysi liecila tym, ze som mala predpisane bylinne kupele a to co vstrebala ta koza bolo neskutocne, velmi mi to pomohlo. Takze ja tomu do urcitej miery verim, ze koza ako najvacsi organ ozaj prijima tie latky do tela.
@biolady hmm.. čo sa teda ja venujem kozmetike asi 14 rokov, tak práveže EÚ má jedno z najprísnejších kritérii na kozmetiku. Mnohé zo zakázaných zložiek v EÚ sa v modernej kozmetike nikdy ani nepoužívali. Reguláciami a toxikologickými testami rovnako prechádza konvenčná či prírodná kozmetika.
Ak by koža všetko vstrebávala, prečo sa neopijeme pri používaní dezinfekcie na ruky napríklad? Neutopili by sme sa pri kúpaní, ak by vstrebávala vodu? Prečo potom cez kožu nejeme? Alebo prečo mi nezmizne do tváre make-up a líčenie, ak by ho koža vstrebávala? Prečo sa musíme očkovať, keď by stačilo si dané liečivo na kožu iba potrieť? 🤔
Koža neabsorbuje dobre látky do seba a ani do krvi, je veľmi ťažké aby niečo dostatočne absorbovala. Bylinný kúpel je skvelý na niektoré kožné problémy, ale to preto lebo pôsobí na pokožku povrchovo, nie že by sa do nej vstrebala bylinná voda 🙂 má samozrejme mnoho iných benefitov - na imunitu, relax, hojenie zápalov, gynekologické problémy atď.
@biolady hmm.. čo sa teda ja venujem kozmetike asi 14 rokov, tak práveže EÚ má jedno z najprísnejších kritérii na kozmetiku. Mnohé zo zakázaných zložiek v EÚ sa v modernej kozmetike nikdy ani nepoužívali. Reguláciami a toxikologickými testami rovnako prechádza konvenčná či prírodná kozmetika.
Ak by koža všetko vstrebávala, prečo sa neopijeme pri používaní dezinfekcie na ruky napríklad? Neutopili by sme sa pri kúpaní, ak by vstrebávala vodu? Prečo potom cez kožu nejeme? Alebo prečo mi nezmizne do tváre make-up a líčenie, ak by ho koža vstrebávala? Prečo sa musíme očkovať, keď by stačilo si dané liečivo na kožu iba potrieť? 🤔
Koža neabsorbuje dobre látky do seba a ani do krvi, je veľmi ťažké aby niečo dostatočne absorbovala. Bylinný kúpel je skvelý na niektoré kožné problémy, ale to preto lebo pôsobí na pokožku povrchovo, nie že by sa do nej vstrebala bylinná voda 🙂 má samozrejme mnoho iných benefitov - na imunitu, relax, hojenie zápalov, gynekologické problémy atď.
@drews_beauty prave preto som napisala ze tomu verim do istej miery. Koza nie je spongia, napriek tomu ze sa do nej nieco vstrebava.
Mas informacie len z jednej strany. Skus preskumat aj tu opacnu stranu mince.
Mne bylinne kupele precistili pecen. A nepotrebujem na to vedecke vysvetlenie.
Tak isto nepotrebujem vysvetlenie na to, ze sa aj tento rok zakazali u nas dalsie ECHA. Pre mna nie je nic nove na tom, ze je to skodlive, citala som o tom uz roky dozadu. A napriek tomu sa to bezne vyskytuje v kremoch, samponoch, alebo vo farbach na vlasy...
Ja si proste budem vyberat, v dnesnej dobe uz je z coho. A nechcela som, aby sa moja otazka zvrtla tymto sposobom. Zaujimali ma skusenosti a doporucenia zien na produkty ktore hladam.

tak prirodzene, je to chemia, takze tazko najdes nejaky dobry bio samoopalovak, ktory bude aj prijmny, aj vydzi (ale tak mozno niekto poradi.. :D). Radsej po riadnej overenej znacke siahni, ktora vydrzi a nemusis sa v kuse natierat... ja som mala dobre skusenosti pred rokmi s colistarom, ale to uz bolo davno, cize neviem ake su teraz. Samoopalovacie veci mi nikdy nelepili na pokozke, to tak chvilu, kym sa to vstrebalo a uz som to mala ako normalne opalenu pokozku.. az na ten odor :DD A mne vsetky samoopalovaky smrdia.