icon

Najlepšie vitamíny na podporu rastu vlasov

23. mar 2025

Ahojte. V poslednej dobe sa mi dosť preriedili vlasy ( mám 23). Ako malá som mala vždy husté vlasy. Vedeli by ste mi poradiť nejaké vitamíny? Alebo po čom vám začali lepšie rast vlasy?

barborkabar
18. jan 2026

@szuchta to je prvé, čo asi každú z nás napadne, ak začneme strácať veľa vlasov. Je to taká bezmocnosť, nevieš, čo sa deje a kedy to skončí. Aj ty si to tak mala?

mazisika
20. jan 2026

@barborkabar ja som si vedoma, z coho sa to dialo, ale to az tak odstupom casu, ked som si tak zacala uvedomovat, ze vlastne som vkuse v strese 🙈 niektorym zenam sa to udeje napriklad aj pocas tehotenstva, to ale moj pripad nie je, kedze deti nemam. no ale nemyslela som si, ze pridem o tolko vlasov v podstate len preto, ze mam nejake tazsie obdobie, to fakt zamrzi...

barborkabar
20. jan 2026

@mazisika ja som si najskôr vôbec neuvedomovala, že je to také množstvo, až keď to už trvalo dlhšie. Stres má veľký vplyv na hádam všetko, čo sa tela týka, ale je taký ten tichý ničiteľ. Ako si na to prišla, že to máš z toho?

wokokoza
27. jan 2026

Už mám len zopár tabletiek z tohto balenia, chystám sa na tretie. Ja hádam ani nepoznám nikoho, komu by vlasy nepadali, ale mne teda padali extrémne. 🙈 Tak ale som rada, že som našla niečo, čo aj funguje, nielen niečo, za čo človek vyhadzuje peniaze. Tých som už minula neúrekom, ani zrátať to takto spätne neviem.

samskia
27. jan 2026

@wokokoza toto som ani nevidela asi este. a to mozes akoze vkuse brat, ze neobmedzene dlho, ci si musis robit v uzivani nejake prestavky?

tumira
27. jan 2026

@wokokoza za ako dlho si spozorovala vysledok? Tieto tabletky veru nepoznam. To su klasicke prehltacie ci zuvacie?

mimisram
27. jan 2026

Jeeee, ja ich mam tiez doma, ale uzila som zatial len par tabletiek, este som s tym len zacala. Tak som zvedava, ci sa osvedcia.

wokokoza
3. feb 2026

@samskia Áno, môžeš, ale tak ideálne je užívať ich tie tri mesiace 🙂 To väčšinou tak býva, za menej asi žiadne výsledky nestihneš spozorovať.
@tumira Klasické tabletky, nežujú sa 🙂
@mimisram Super, len buď trpezlivá, neuvidíš rozdiel po týždni. Lebo niektoré baby by chceli všetko hneď a keď majú pocit, že to nefunguje od začiatku, tak sa na to vykašlú. 🙂

kliatana
3. feb 2026

@wokokoza vysledky sa pri kazdom doplnani vitaminov alebo teda uzivani produktov dostavia az casom, ked sa telo nimi dostatocne zasobi. ja som kvoli klbom zacala brat kolagen, mala som bolesti, ale tiez mi nezabral hned.

mazisika
4. feb 2026

@wokokoza tak to by mi ani nenapadlo ocakavat zazraky po tyzdni 😂

barborkabar
4. feb 2026

@mazisika 😂 ja by som bola najradšej, keby po jednej tabletke mám hrivu, ale to asi tak nebude fungovať.

szuchta
10. feb 2026

To veru nie, treba byť trpezlivý. Ale tak to máš pri všetkom, nedá sa proste všetko hneď. 🙂 Áno, život by bol krajší a jednoduchší, ale pre krásu sa trpí 😀 A čaká.

barborkabar
10. feb 2026

@szuchta trpezlivosť nie je veľmi moja silná stránka, ale tak keď si to zaradím do dennej rutiny, tak to hádam zvládnem. Mne je jasné, že dôležitá je v takýchto veciach pravidelnosť a výdrž 😉

wokokoza
12. feb 2026

Ja iberiem už tretie balenie a všetko ok. Hlavne vidím veľa nových baby vlasov okolo čela a v kútoch, čo som predtým nemala. Nie je to zo dňa na deň, prvé zmeny som si všimla asi po 6–8 týždňoch. Čo sa týka dĺžky užívania – bežne sa odporúča kúra na 3 mesiace a potom pauza. Niektoré baby ich berú dlhodobo, ale s prestávkami, napríklad 3 mesiace brať, mesiac pauza. Predsa len sú to doplnky výživy a telo si má vedieť fungovať aj bez nich. Ja osobne plánujem po troch mesiacoch pauzu a uvidím, či sa stav udrží. 🙂

Určite ale platí, že bez pravidelnosti to nemá zmysel. A tiež som si strážila stravu – viac bielkovín, orechy, vajíčka. Myslím, že kombinácia robí veľa. 🙂

silvusias
15. feb 2026

@wokokoza akékoľvek užívanie doplnkov, alebo aj samotné cvičenie nemá zmyseľ, pokiaľ to nie je robené pravidelne a dlhodobo. Žiadne výsledky sa nedosiahnu zázrakom za pír dní😉

szuchta
18. feb 2026

Ja si myslím, že keď už niekoho trápi niečo takéto, tak proste vydrží 🙂 Veľa ľudí podobné veci rieši dlhé roky.

silvusias
18. feb 2026

@szuchta ale niektorí začnú užívať veci, to je jedno čo, a akonáhle sa im polepší, ustúpi bolesť, alebo sa zlepší kvalita toho, čo potrebujú, jednoducho prestanú 😂 A to nie je dobre.

wokokoza
24. feb 2026

@silvusias Áno, ale tak aj ja teraz užívam ten Vitahair napríklad a plánujem si dať na chvíľu pauzu, lebo nič by sa nemalo brať úplne vkuse bez prestávky, to je jasné. Dosť mi pomohol a videla som to už po krátkej dobe, takže verím, že to, čo teraz na hlave mám, tam aj zostane 😀

fednaja
24. feb 2026

@wokokoza pokiaľ si to užívala poctivo, tak by sa ti mali nové vlásky hádam udržať. Koľko chceš pauzovať?

szuchta
4. mar 2026

@fednaja V podstate sú to vitamíny a minerály, takže sa môže užívať aj dlhodobejšie, ale teda tiež som si dala pauzu mesiac (môžeš aj dva) a potom som ho užívala zas. 🙂

fednaja
4. mar 2026

@szuchta tak to takú kratšiu, ja som raz užívala jednu tinktúru, kde mala byť pauza minimálne 6 mesiacov, a teda ideálne viac.

mazisika
10. mar 2026

@fednaja tak to je asi iny pripad predpokladam. akoze ja nejak vitaminy nezvyknem uzivat, fakt az vtedy zacnem veci riesit, ked na sebe vidim, ze sa nieco deje, resp. ked proste spozorujem, ze mi nieco chyba. 🙈

silvusias
10. mar 2026

@wokokoza to je iný prípad, predsa pokiaľ som čítala, oni aj odporúčajú dať si pauzu a potom pokračovať. Alebo som to zle pochopila?

sjosa
11. mar 2026

@silvusias Jasné, to tak býva pri väčšine produktov. Nič by sa nemalo preháňať. 😇

barborkabar
11. mar 2026

Najdôležitejšia je pravidelnosť, ale treba dodržať dávkovanie a denné povolené maximálne množstvá 😉

wokokoza
18. mar 2026

@silvusias Áno, presne tak. Dobrala som tretie balenie a momentálne pauzujem. Tak by sa to aj malo robiť, pri veľa produktoch to je takto odporúčané. Rozdiel ale vidím, takže som spoko 🙂

silvusias
18. mar 2026

@wokokoza aj sa plánuješ po pauze k tomu naspäť vrátiť? Takže tri mesiace a už vidíš výsledky, to je super, všimlo si to istotne aj okolie. Oni koľko odporúčajú pauzovať?

mazisika
23. mar 2026

@wokokoza a rozdiel vidis teda v com konkretne? 🙂 ze ti prestali padat vlasy ci co?

barborkabar
23. mar 2026

@wokokoza pokiaľ ideš presne podľa odporúčaní, potom vidíš aj ten výsledok taký, aký má byť. Kedy ich začneš znova užívať?

wokokoza
24. mar 2026

@mazisika No mne Vitahair pomohol hlavne v tom, aby mi konečne prestali vlasy padať, lebo u mňa to bolo katastrofálne, bola som z toho už zúfalá, pri umývaní mi normálne zostávali v dlani celé pramene...Ale to bol aj strach, lebo som netušila, aký problém v tom vlastne je, či náhodou nemám nejaký zdravotný problém alebo čo, ale toto sa mi našťastie nepotvrdilo...