icon

Najlepšie žiletky na intímne holenie

cuci22
7. apr 2025

Ahojte žienky. Prosím vás aké žiletky používate tam dole pri holení? Nezlinčujte ma za otázku,naozaj sa pýtam úplne vážne lebo ja asi používam nevhodnú keďže niesom spokojná po holení. Ďakujem za vaše recenzie. 😊🥰

nynia
7. apr 2025

Stale nejake ine kupim teraz tusim mam venus take sensitive bielo-zelene a su fajn.

denkabemommy
7. apr 2025

@cuci22 možno to nie je žiletkou ale štýlom holenia, mne sa osvedčilo ísť po smere rastu, ostávajú potom také 0.5mm chĺpky a teda potom nezarastajú, nie je ani koža taká podráždená 🙂

majlo1234
7. apr 2025

Ja pouzivam taky strojcek od gilette, taky zeleny je, neoholi to dohladka ale super rychle

pasomnica
7. apr 2025

Ja používam už iba holiaci strojček, 100x lepšie než žiletka a žiadne podráždenie 👍

esther100
7. apr 2025

Veľa žien písalo, že používajú pánske žiletky.. Skús nájsť staršie diskusie

titttike23
7. apr 2025

Už 5rokov ina phillips one blade

maddie1711
7. apr 2025

Venus modrá …. Už asi 15 rokov si ju kupujem a plánujem kým sa bude predávať

jaskolka
7. apr 2025

Len pánske žiletky.😃

araavdva
7. apr 2025

Pánske žiletky z DM.

mistymay33
7. apr 2025

Ovela lepšie sú panske žiletky. Su ostrejšie, a tým pádom stačí jeden ťah a je po chlpoch. Ja už asi 20 rokov používam pánsky Gilette.

yayko
7. apr 2025

Žiletka Fler, kúpiš v dm. Najlepšia akú som kedy mala

janka_23
7. apr 2025

@titttike23 prosím ta keď sa holis tym one blade používaš aj penu alebo sa s ňou holi bez peny? Ja mam extrémne citlivú pokožku, vzdy som neskutočne vyhadzana preto uvažujem na kúpou Philips one blade lebo vraj po nom take podráždenie nie je

lucialucy43
8. apr 2025

Ja som mávala vzdy Venus ružovy ale teraz som skusila iny strojček hneď su k nemu aj žiletky vraj aj dlhu vydrž má . Tak zatiaľ som snim spokojná .
Je kovovy urceny aj pre ženy aj mužov.: https://zerotoxic.sk/search?q=strijcek+&options... https://www.notino.sk/gillette/venus-comfortgli...

rozovykon
8. apr 2025

@cuci22 tie najlacnejsie z DM ky pánske 🙂)))

cuci22
autor
8. apr 2025

Baby ďakujem za vaše recenzie 😊 keďže najviac z vas odporučili pánske žiletky tak veru dnes som bola v DM a kúpila som si tie jednorazovky Balea men na skúšku tak skúsim 😊

titttike23
8. apr 2025

@janka_23 nepoužívam penu

slovakboy
8. apr 2025

@cuci22 o holení niečo viem. Síce nemám skúsenosti s dámskymi žiletkami ale holím sa denne klasickými žiletkami v kovovom šrubovacom strojčeku a skúšal som aj britvu. Používam penu rozrobenú v miske z krému, alebo z tvrdého holiaceho mydla. Trvalo mi niekoľko rokov, kým som prišiel na grif ako nebyť pri dennom holení podráždený. Mám veľmi tvrdé fúzy. Myslím, že je niekoľko kľúčových vecí, ktoré určite platia aj pre dámske plastové žiletky na intímnu hygienu. :
1. Ostrosť je dôležitá. Dámske žiletky vyrábajú zo šarží, ktoré im nevyšli pri pánskych žiletkách a vmontujú ich do dámskych. Na jemné chĺpky by to malo ale stačiť a toto asi nebude príčina. Na intimne holenie používam žiletky, ktoré som už vyradil ako tupé na bradu akurát ich vložím do iného strojčeka s dlhšou rukoväťou a jemnejšou agresivitou. Fungujú dobre.
2. Žiaden strojček neoholí na prvý ťah. Ani 5 žiletkový. Vždy treba sa oholiť najprv po srtsti potom oplachnuť, naniesť novú už riedšiu penu a oholiť sa jemne proti srsti. Pri holení proti srsti netreba ťahať viac krát po jednom mieste. Raz stačí. Ísť hneď na prvý ťah proti srsti je bolestivé.
3. Viacžiletkově strojčeky majú výhodu, že netreba kontrolovať prítlak, ale práve tie dámske majú tak schované žiletky, že niekedy treba tlačiť aby zaberali a to veľmi podräždi. Strojček má mať určitý stupeň agresivity. Neagresivny strojček môže paradoxne podráždiť viac ako dobre kontrolovaný agresívny. Preto pánske strojčeky sú vhodnejšie, lebo nože nie sú tak zapustené dovnútra a sú trošku agresívnejšie.
4. pena. Pena a voda je veľmi veľmi dôležitá. Nepoužívať gély. Gély spotrebujú vodu na vytvorenie peny a človek nevie koľko tej vody vezmú a koľko ostane. Volá sa to mokré holenie. Čiže voda musí byt prítomná a mydlo v pekne spolu s vodou vytvorí ochrannú vrstvu a klzkú. Kĺzanie je dôležité. Suchá pena neumožní kĺzanie. Nemusíš si rozrábať penu štetkou, ale aj tú zo spreja treba dávať na mokrú pokožku a netreba ňou šetriť. Určitá aspoň pol centimetrová vrstva je vhodná. Hovorí sa že príprava a pena je dôležitejšia ako samotný strojček. Chĺpky ale nie sú zďaleka také tvrdé ako fúzy. Fúzy majú pevnosť ako medený drôt rovnakej hrúbky.
5. Pred holením treba odmastiť pokožku aby mydlová pena nemusela rozpúšťať tuk namiesto zmäkčovania chĺpkov. Stačí sa pred samotným holenim a nanesením peny umyť telovým mydlom alebo sampónom a opláchnuť.

Toto by malo stačiť na dobré oholenie.