Nekonečný problém s make upom

domiiiiiiiiii
25. mar 2023

Ahojte zienky. Prosim o pomoc, radu. Mam uz niekolko rokov problem najst len spravny makeup pre mna. Skusila som uz toho nesmierne vela. Ked pridem do DM-ky vacsinu makeupov som vyskusala okrem tych najnovsich. Bud bol makeup, ktory mi totalne zatazovat plet, robil supinky a zvyraznoval pory alebo to bol prilis tmavy makeup. Skusila som naozaj mnozstvo znaciek aj drahsich aj lacnejsich objednat aj z notina a vacsinou to skoncilo ako vyhodene peniaze. O plet sa staram pouzivam kremy, hydratujem, cistim, pouzivam bazu pod makeup, ale absolutne nic nepomaha. Jediny makeup, ktory bol ako tak dobry bol Tue Match najbledsi oddtien ale tiez nestacilo dat pod makeup bazu, ale musela som dat vela vela kremu aby moja plet zas nevyzerala tak extremne sucho a pritom na samotnom makeupe je napisane , ze je hydratacny. Tym padom ze mal velmi mastny podklad vydrzal mi tak 3 hodiny na tvari. Mam extremne suchu plet a chcela by som dosiahnut rozjasneny trosku lesky vzlad. Makeup pouzivat chcem, pretoze mam cervensiu tvar s obcasnymi flakmi. Nejde mi o extremne krytie , skor o zjednotenie pleti. Mam 24 rokov.
Velmi krasne dakujem.

nickpick
25. mar 2023

@domiiiiiiiiii tento si skusala? maju ho aj v douglas, pripadne sa da objednat z cult beauty male 12ml balenie na otestovanie

mikinka123
25. mar 2023

@domiiiiiiiiii https://www.notino.sk/bourjois/123-perfect-teku... tento jediný mi nerobí šupinky a vyhovuje mi vo všetkých smeroch ktoré ty spomínaš

petamich
25. mar 2023

a kolko vody za den vypijes? lebo sucha plet je uz iba dosledok - darmo hydratujes na povrchu, ked nehydratujes zvnutra ale mozem sa myliy 🙂 kazdopadne mne vyhovuje makeup od MAC, Estee Lauder Double Wear - tie su oba dost krycie a ak chcem cosi lahsie tak BB krem od Missha alebo makeup od Mary Kay

lelluska
25. mar 2023

Väčšina makeupov dokáže vyzerať dobre na zdravej pleti. Cize najprv si pories tu dehydrataciu. Keď si bledší typ, za vyskúšanie určite stoja kórejské BB krémy. Ja som používala roky ELDW a prešla som na Mizon. Na BB krem ma dosť dobre krytie a pekne drží cely den. Striedam ho s mojom ďalším obľúbencom a ten je Flormar - najdes v TETA drogeriach.

majamat
25. mar 2023

treba na to ist komplexne.

urcite dobra starostlivost o plet. hydratujes - je hydratacia dostacujuca?
hydratujes aj cele telo, enchybaju ti vitaminy, co neico ine? nie si prilis v strese? neblbnu ti hormony? toto vsetko sa u mna na pleti velmi podpisuje.

dalsia vec je teda vhodny makeup. zrejme si prilis svetla. su znacky, ktore svetly makeup nemaju. treba si dokladne vybrat odtien. ak ti odtien nesedi, mozes mat pocit, ze makeup je zly, co vobec tak byt nemusi. no tym, ze ti na pleti "krici", nevyzera dobre. v spravnom dotieni by ti mohol vyzerat lepsie.
ak mas suchu plet, tak urcite hydratacne makeupy, ale ak ti ani tak nesedia, tak fakt moze byt problem v starostlivosti.,
teraz rozmyslam, ak ti makeup zvytraznoval pory, resp mas za urcitych okolnosti vyrazne pory, nemas suchy typ pleti. mastnu by si asi poznala hned, cize taku zrejme amt nebudes, takze si myslim, ez mas zmiesanu dehydrovanu plet, co je teda neico co musis riesit starostlivostou, nie makeupom.

ja mam zmiesnau a zrelu pket. casto byva dehydrovana a vtedy sa sprava vlemi citlivo. najhorsie jeto pred ms, tiez v zimnom obdobi, ci pocas nejakeho stresu/ zleho obdobia, ci pocas choroby.
tento rok sa mi podarilo vyhnut sa dehydrovnaej pleti, co ma stasne tesi. tesi ma hlavne fakt, ze viem uz ako na to.
mala som velmi zle fazy, ked sa spojilo viac negativnych faktorov - nedostatok tekutin, hormony, pripadne aj nejaky stres. pred ms sa mi dost zadrziava voda a ja mavam fazy, ze mi opuchnu oci. tym, ez amm zrelu plet, nema uz tu pruznost a takymto opuchom sa mi antiahla plet okol oci a ked to v rpiebehu dna odpuchlo, zostala uplne nazbierkana/vraskava. zo dna na den. zhrozila som sa, ked sa mi to stalo 1x. 2x som uz vedela ako pomoct a teda vedela som, ze je problem v hydratacii. pomaha mi kura - vela tekutin, lahka strava, najlepsie aj vitaminy a k tomu viavrstvova/viakrokova starostlivost, zacinam najlahsim produktom az po ten najtazsi. vzdy na vlhku plet. no toto je autna starostlivost. toto treba prakticky robit v odlahcenej verzii stale-.

ja soms a dala na korejsku kozmetiku, nie ej draha ( teda hlavne ak sa objednava z Azie ) a davam vela produktov na starostlivost o plet a to na uplne vlhku plet.
najradsej amm tonkum, ci vody, hydrolaty v spreji, rpipadne si to do spreja prelejem.

cize ak je plet ocistena, nastriekam a dam serum - vysoko hydratacne s viacerymi velkostami kys, hyaluronovej. niekedy davam aj viacdere sera na seba - napr jedno hydratacne, jedno ukludnujuce a pod.
potom dam hydratacny lotion Hada Labo, potom nejaky gel na tvar - napr Pompom ´, ci neico ine, pripadne gelkrem, na to krem. ak mam pocit, ze mi plet uz nasala vlhkost z tonika a je suchsia, znovu prestriekam. prkaticky cele toto nanasanie som mala stale mokru tvar. a toto mi fakt pomohlo.

a pit sa ma 30-40ml na 1kg hmotnosti,

majamat
25. mar 2023

inak tie vitaminy - zelenina a ovicie je sice fajn,a le vit skupiny B tam mco nei su, tie mas skor zo zivocisnych potravin. z rastlinnych budu asi skor v nejakych semenacha aorechoch.
to len tak an okraj, lebo vela ludi ma pocit, ze zelenina a ovocie je najdolezitejsie, ale nei ej to tak. strava ma byt pestra.

gejb
25. mar 2023

@domiiiiiiiiii začala by som tými supinkami. Robíš dobre, ze hydratujes, ale veľa krému zas zaťaží plet. Skus raz za týždeň chemický peeling (napr. the Ordinary,Revolution), to ta postupne zbavi odumretej koze. Potom rano pred nanesenim make upu aj hydratačné serum a ten spomínaný krém. Mam tiez suchu plet, krému už potom dávam rano len jemnú vrstvu,nechám vstrebať a dám si make up od Wet n Wild - photo focus DEWY. Je lahky,stredne krycí a poskytuje tzv. "dewy finish" (pekny prirodzeny jemne žiarivý efekt , ale nevyzera mastno).

majamat
25. mar 2023

este som chcela, ja mam osobne celkom rada korejske cushion makeupy. su lahke, rozjasnujuce, maju ysoke SPF ( neviem ci je to dostatocne, lebo sa naansaju v tenkej vrstve ).

a suhlasim s tym chem, peelingom. po peelingu by som dala hydratacnu masku - najradsej mam platnove.

majamat
25. mar 2023

som chcela pridat foto tych mojich oci po opuchu, co som vyssie popisovala.

vpravo je moje oko s vraskami vo vnutornom kutiku, uplne taka nazbierana koza. vlavo je foto zregenerovanej koze. uz za 2 dni to bolo ok, len som to hned nefotila. samozrejme uz mi pada viecko, nejake vrasky zostali,a le v obdobi, ked som to fotila som mala 44r. cize uz mam na vrasky aj vek.

domiiiiiiiiii
autor
25. mar 2023

Zienky dakujem vam krasne za vase rady. Budem postupne skusat co mi pomoze a dam vam vediet 🙂

lalenka33
25. mar 2023

Máš červenkastú pleť s občasnými flakmi, rozšírené póry. Skôr mi to príde na zmiešanú pleť, ktora je dehydrovaná. Treba hydratovať aj z vnútra. Ja som momentalne objavila Ameriku vo VFX PRO makeupe od Farmasi aj s ich bázou. Parádne kryje, hydratuje,ma aj svetle odtiene, ktoré sa prisposobia pleti. Nezalieza do pórov a vrások. Tiež sa mi tvorili šupinky na lícach a tento makeup mi sadol.

anika
25. mar 2023

@domiiiiiiiiii ja pouzivam roky giordani gold od oriflame, presla som od odtienu porcelaine k ivory, to je moj favorit, striedam anti age a mineral, ten by bol pre teba vhodnejsi napr., nie som distributor tejto kozmetiky, skusila som rozne ine, aj daleko drahsie, toto je konzistencia a odtien, ktory sedi mne osobne naj, za vyskusanie stoji, skus od nieoho ziskat vzorku

aristka
25. mar 2023

@domiiiiiiiiii nechod do klasickych makeupov ,ale bud cc krem al.bb krem .

oblecenie99
25. mar 2023

Ja používam už len BB krém s SPF od Misha.

anonym42
26. mar 2023

@domiiiiiiiiii https://www.notino.sk/physicians-formula/butter... pozri si na ich officiálnej stránke odtiene makeupu 🙂 obsahuje maslo murumuru,takže je na suchú pleť 🙂 majú aj bronzery a aj lícenky

lily246
26. mar 2023

@domiiiiiiiiii spomenul sa tu už viackrát, Estee Lauder Double Wear. Ale kupuj light verziu.

domiiiiiiiiii
autor
26. mar 2023

@lily246 Preco? Ja som praveze svetla velami 🙂

majamat
26. mar 2023

@domiiiiiiiiii bolo by fajn, keby presne vies,a ky mas typ pleti.
ja mam zmeisnau plet, ako som pisala, obcas sa pohorsi, zal hormony robia svoje, to nedokazem zmenit.
ked mam pelt horsiu, ma taku nepeknu texsturu, amkeup na nej vyzera hrosie. niekedy je aj miestami suchsia, citlivejsia, ale vyrazne supinky nemam. od mlada sa o plat staram, aj ked neikedy neico odflaknem, no vseobecne je moja starostlivost dobra. no makeup sa v tomto obdobi dobre na pleti nesprava.
tym, ez mam plet zrelu, uz sa mi nepacia na pleti take tie hrubsie makeupy. niektor eani nie su vlemi hrube, ale oredsa maju taku hustejsiu konzistenciu a hlavne ked mi svetlo zasvieti. majkeup si samozrejme fixujem este pudrom - to netreba vynechavat. no uz je vrstva za so neico hrubsia. pouzivam tenke pudre - mam rada Mac, pripadne Flormar, alebo sa mi paci celkom transparentny sypky Maybelline. mala som aj MUFE a tiez bol dobry. aj Guerlain Meteoritky, no to je ina kategoria.

a teda chcem hlavne napisat to, ze sa snazim teda pouzivat an tvar produkty, ktore su tenke, nekryju tak dobre, miesta na tvari, ktore s ami tak nepacia prekryjem korektorom. no faktom ostava, ze vyrazne hydratacne makeupy, ktore obsahuju viac olejov, a mojej pelti nevyzeraju dobre, nedrzia dobre. dovod je, ze mam zmiesanu plet. ked je dedhydrovana, musim pretrpiet, vtedy an mne nic tak dobre nevyzera,a le mimo to jednoducho potrebujem produkty, ktore budu skor satneove, semimatne. nesmu byt vyrazne hydratacne.
je fakt, ze kazdy vyrobok je iny, am ine zlozenie a aj rovnaky typ produktu od roznych vyrobcov moze byt iny.

mne sa clekom teraz an mne paci Bell konopny. na leto ho obcas pouzijem, ale uz na slnku s ami tak nepaci. rovnako ELDW. uz su to hrubsie makeupy. ELDW je semimatny, Bell ani neviem, ked si ho nedam an cesrvo nakremovanu plet, pripadne pouzijem len velmi lahke produkt,y ktore sa ryhclo vstrebu, pride mi ako semimatny, no ked ho dam an cerstvo nakremovanu plet, tak sa viac leskne. nakoneic toto plati pre vacsinu makeupov a je lepsie nechat pletovku vstrebat.

cez leto som este pouzivala BB od Loral a je fakt dobry. inak True Match som tiez predtym pouzivala a tiez fajn, ale ked som dala neico co nebolo tak leskle, mala som pocit, ze ej to lepsie.
teraz mam korejske Cushion - stve am ze maju velmi svetle odtiene. no davam to an SPF a uz mi je to moc, tolko vrstiev, SPF robi na pleti taky film, ze sa mmi makeup an tom sprava inak. tieto Cushion mi torchu zaliezaju do porov, no to robia mnohe makeupy, sem tam mi to urobi aj ELDW, hlavne okolo nosa. a to je jeden z najelpsich, co som kedy mala. nerobi mi to stale, ale stav pleti sa moze menit aj zo dna na den. no tu je dolezite, aby bol odtien, ktory najlepsie ladi s pletou a takto zalezeny makup nebude vidiet v tyhc poroch, elbo farebne splynie.

inak teraz an leto som si kupila Mac face and Body. je lahucky, rojasnujuci, zatial mam z neho fakt dobry dojem, len mam tmavsi odtien, cize teraz ho este nemozem pouzivat. uz som ho skusila, nei ej tak vlemi tmavy, ale trosku mi tmavsi je, amm pocit, ze nei je vyslovene mastny,a le je taky hydratacny na pleti.

majamat
26. mar 2023

@domiiiiiiiiii inak ja by som povedala, ze by ti bolo treba presne urcit typ pleti. hoci mastna plet moze byt dehydrovana a mat supinky, stale potrebuje neico ine,a ko sucha plet.

a tiez by ma zaujimalo, ake makeupy si skusila a co ti ktory robil. konretne,a ks i to pamatas.

ja som mala Becca Aqualuminous ( ak si dobre nazov pamatam ) a to bol jeden z najhorsicha, ek som kedy mala, uplne hrozny na moju plet - lahky, nekryl, velmi sa posuval, nedrzal, uz ani naniest som ho dobre nevedela. podobny problem som amla s makeupom Rimmel lasting finish, akurat ze bol viac kryci. posuval sa mi an pleti, nevedela som ho dostat hlavne na nos.
kedysi, ked soms aviac zacala zaoberat kozmetikou, som pouzivala Astor a az neskor som zistila, ze je dost olejovy, ale nepamatam si, ako na pleti vyzeral. vtedy som neriesila tak do detailov.
este podobny, no o kusok lepsi bol aj Charlote Tilbury Wonder. vyrazne rozjasnujuci a plet vyzera s takymto makeupom tak divne, leskne sa,a le posobi flakato. neviem, nepacil sa mi. paradoxne sa mi paci Charlote Tilbury Hollywood flawless filter. ten tak krasne odraza svetlo, ale teda doda riadny lesk.
podobny efekt a krasny odraz svetla robi primer Sinsai glowing base. je vlemi hydratacna, priehladna ( ten CHT filter je pigmetnovanejsi a farebny ) a doda krasny lesk. podobny efekt viac ci menej maju rozjasnujuce Cushion z koreje, skusila som asi 4, z toho 3 rozjasnujuce.

lily246
26. mar 2023

@domiiiiiiiiii nerozumiem, nepíšem o tóne make upu, ten si vyber podľa svojho odtieňa pleti. Light verzia nie je taká hutná a silne krycia ako základný double wear.

domiiiiiiiiii
autor
31. mar 2023

Ahojte baby. Tak uz som pristupila k prvemu kroku a ten bol ta korejska kozmetika, ktoru ste mi spominali, ze je dobra - konkretne korejsky BB cream Misha. Zase neuspesny pokus . Mam take zvlastne makeupove bodky po tvari. Uplne mi to zvyraznilo pory. Takze asi prechadzam na dalsie vase rady, pokal nebudem hladat tak asi nic nenajdem . Budem Vam postupne pisat co mi pomohlo 🙂 Prajem krasny dnik este.

domiiiiiiiiii
autor
31. mar 2023

A praveze ja sa snazim zit zdravo, myslim, ze sa nestresujem. Som dost optimisticky clovek. Snazim sa mat dostatok pohybu, vyvazenu stravu, dostatok tekutin, vyvazene sa stravovat. Nemyslim si ze v tych vnutornych faktoroch by bol nejaky problem. Tak isto o plet sa statam mam aj sonicku cistiacku pletivu kefku a rozne peelingy a hydratacne masky a kremy. A moja plet vyzera celkom ok pokial na nej nieje makeup. Je trosku cervensia, ale ked ju vycistim a hydratujem tak vyzera dobre, ale ako nahle na nu nanesiem makeup zacina sa problem. 😒

gejb
31. mar 2023

@domiiiiiiiiii ak máš takúto bezproblémovú plet, naozaj stačí BB alebo CCkrem. Makeupom by som ju nezatazovala ..Missha ani mne nesadla, ale používala som dlho od Bourjois CC a sním som bola spokojná... 😊

srferreira
31. mar 2023

@nickpick ano tento je super. Autorka ak len na zjednotenie urcite odporucam. Mne sadol tento iba v zime, v lete zo mna tecie. Tym, ze ty mas suchu tvar tebe moze sadnut.
Inak pytaj si vzorky a skusaj. Raz urcite sadne jeden.

domiiiiiiiiii
autor
31. mar 2023

@gejb Aj tento mam uz odskusany a tiez mi nesadol, robil mi presne to co Misha, ale aj tak dakujem ☺️

domiiiiiiiiii
autor
31. mar 2023

Ja uz neviem co mam robit baby 😒 Ked som bola na profesionalnom liceni tak vzdy som bola pekne namalovana bez nejakych bodiek a supiniek. Ja naozaj neviem. Mozno mam aj zlu techniku, ale zas to si nemyslim lebo skusala som makeup aplikovat sj pomocou ruk aj pomocou hubky a stetcov a nepomohlo nic 😏

srferreira
31. mar 2023

@domiiiiiiiiii pouzivas primer?

gejb
31. mar 2023

@domiiiiiiiiii ak už máš tie makeupy doma, ešte by som im dala sancu a skúsila pod ne dať iný krém. Lebo mam svoje osvedčené make upy ale keď experimentujem s krémami, tak nie vzdy je vysledny efekt taky dobrý na aký som u toho daného produktu zvyknutá...

majamat
31. mar 2023

@domiiiiiiiiii jaj, drzim palce. je to na nervy. skoda, ez noralne nepredavaju zo vsetkych kozmetikcych vyrobkov aj vzorky.

a skus teda aj podkladovu bazu. nedavaj moc mastne produkty na tvar, skor vysoko hydratacne. teda to plati rano.
niekedy som skusila prebehnut pudrom tvar, potom fix sprej - ten z Avonu, je dost lepkavy. potom som dala makeup a puder a nakoniec opat fix sprej.