Používanie make upu v tehotenstve: Bezpečné alternatívy
Ahojte, menili ste pocas tehotenstva make up? totiz mna to doteraz ani nenapadlo (uz som v 20tt) ale prave som zistila ze make up kt, som doteraz pouzivala/pouzivam obsahuje jednu zlozku (viac som si zatial nevsimla)kt sa pocas tehotenstva neodpourca
Myslite ze to vadi?
ide o BB krem -Missha M Perfect Cover
uplne mi vyhovuje ale teda teraz neviem ci mozem dalej pouzivat alebo radsej sa pozret po niecom inom...
Mne na akne inak najviac zabral gel z aloe vera (to zial prirodzene obsahuje kys.sal.), pripadne Miguhara essence alebo nieco s mucinom napriklad Mizon slimaci krem all in one, ale to sa ti priznam ze neviem ci sa moze v tehotenstve
@bora0123 no ono ano toto som citala aj ja ze do 2% by to malo byt ok, ale netusim kolko maju tie produkty kedze to tam neuvadzaju🙈ale asi menej inak by asi neboli bezne dostupne
Cize tam je jediny problem to ze mozem vykrvacat? Pri tejto kys.salyc.)? ...inak od zac.tehotenstva beriem lieky na riedenie krvi
..cize ja to riziko mam uz aj bez kremov🤷♀️🙈
No skus nejake alternativy, ved to uz par tyzdnov zvladnes, ale ano tam je riziko pre mamicku skor...a percenta ti presne neviem povedat 😅😅 ale asi by som ku koncu uz s tymto neriskovala,.mozno najdes setrnejsiu a este lepsiu alternativu 😁
preboha neprezivaj to tak, ved skoncis na liekoch 😂
@viky173 ano to tiez 😆 ako hovorim stres ti moze spravit 3x horsie ako nejaka kyselina alebo bielidlo, chapem ze teraz je vela info na nete a kazdy druhy clovek ma z toho OCD pomaly, ale trosku sa skus uvolnit a tesit sa z babatka/tehotenstva, ved ked budes vsetko takto zistovat aj potom ako sa narodi nebudes mat cas sa mu venovat ani 🙈 ja som bola podobna pri prvorodenom, velmi rychlo ma to preslo chvalabohu
Hned jed som zistila ze som tehotna (a prvy trimester je najdolezitejsi) som vymenila deodorand sprchovy gel aj kremy na tvar. Ziadne farbenie vlasov ziadne nechty a ziaden makeup. Pozrire si knihu DOBA JEDOVA a pochopite. Nazor prof. Patočku ma vasciu vahu ako nazor tehulky co je flegma a ani nemala v skole chemiu

Ta by sa ku koncu nemala kvoli krvacaniu, preistotu som googlila a je to tak, tu mas odpoved od gynekologa 🙂
Dobrý deň, kyselina salicylová sa nesmie užívať v posledných troch mesiacov tehotenstva pre riziko silného krvácania, keďže pôrod so sebou aj za normálnych okolností nesie nejakú krvnú stratu, vplyvom Kyseliny salicylovej by mohla žena aj vykrvácať. Niektorí lekári tehotným ženám neodporúčajú používať kozmetiku s obsahom kyseliny salicylovej vôbec, iní v tom až taký problém nevidia (nízka koncentrácia kyseliny v kozmetickom prípravku - teda menej ako 1%, niektoré zdroje uvádzajú až hranicu 2%, sa zvyčajne považuje za bezpečné aj v tehotenstve, i keď stále chýba dostatok dôkazov). V období dojčenia to už vplyv nemá.
https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/t...