icon

Používanie modrej indulony na opaľovanie

28. apr 2025

Pouziva este niekto klasicku indulonu modru na opalovanie? dnes som sa natrela a mne sa zda ze ma viac opalilo a rychlejsie

Strana
z2
lusyyy36
29. apr 2025

Fuj baby, som si spomenula na ten zapach indulony a ma až natiahlo

katty123456
29. apr 2025

Ona je vseho masť/ .opalj tá aj bez ochr faktora/ale to by ťa aj bez nej😉dajú sa s ňou natrieť pánty aj vypraziť langoše🫣😏🤪len tak ďalej..pak sa nedoplatis za speci prípravky na poškodenú pleť🫣

milanemila
29. apr 2025

Nechapem tento trend 100 rokov za opicami “co najviac a co najrychlejsie hneda”, kedysi boli opaleni iba sedliaci co cely den makali na poliach, ostatni si chranili pokozku pred spalenim 🙈 este sa mozes motorovym olejom natriet.

katty123456
29. apr 2025
@dskjhfdlkdjhl

@patka06 vidis, ja som nubian uz vtedy povazovala za smejd, lebo zvycajne som mala nieco lepsie, len nazov si nepamatam, ten nubion si viem aj vybavit, ako vyzeral-pre mna hodne odpudivo.

@dskjhfdlkdjhl a bol si z neho strašne mastny

prasiatko30
29. apr 2025

Ponatieraj sa bravcovou mastou alebo olivovym olejom(podla preferencii) do huby citron a šup do truby a budes krasne chrumkava

karolinakr_ba
29. apr 2025

Ten kuchynsky olej som skusila, ked mi jedna zlata “kamaratka” povedala ako rychlo a krasne sa opalim z toho.. mala som asi 12-13.. odvtedy nemozem normalne na slnko.. Spravilo sa mi vtedy milion drobynch pluzgierikov- ako popalenina.. takze naozaj pozor na tie mudre rady!

marcellka32
29. apr 2025

Ani malinový olej nie je ochrana .. lebo aj to bol trend ...

nikoletkaa32
29. apr 2025

Ako ano indulona sice rychlo opaluje ale pozor
môžeš sa spáliť a ako pišu dievčatá nema žiaden
ochranny faktor takže radšej pomalšie a bez problemov..

merlinja
29. apr 2025
@patka06

@dskjhfdlkdjhl Ja si pamätám, že v 80tych rokoch bola Indulona na všetko - na ruky, na telo aj na opaľovanie, na topánky, aj na pánty na dverách
Krátko po 89tom ju novovzniknutí "podnikatelia" dokonca používali do oleja na vyprážanie langošov

@patka06 už zas nepreháňaj, poznáš osobne taký prípad, či. "urban legend"

merlinja
29. apr 2025
@lusyyy36

Fuj baby, som si spomenula na ten zapach indulony a ma až natiahlo

@lusyyy36 skús si kúpiť indulonu mlieko alebo telový krém teraz, krásna vôňa čistoty, som prestala lactovit používať, keď som toto objavila. Samozrejme netvrdím, že je to vhodný produkt na opaľovanie.

jana_eyre_2
29. apr 2025

Tak natierať sa krémom máš preto, aby ťa chránil pred škodlivým žiarením.. indulona nemá filtre ktoré by ťa chránili, len ti zhydratovala pokožku.. ale riziko rakoviny kože ti neznizi, takže je na tebe či to budeš ďalej používať alebo nie.. ak sa chces opáliť, je najlepšie to robiť tým že sa opalujes castejsie natretá opaľovacím kremom a postupne..

patka06
29. apr 2025
@merlinja

@patka06 už zas nepreháňaj, poznáš osobne taký prípad, či. "urban legend"

@merlinja Mýslíš s tými langošmi?
áno, u nás v meste bol stánok, kde to robili

nevenka
29. apr 2025
@marcellka32

To, že máš už bronz ..sa počíta ako spálenie, aj keď ťa to neboli, aj hnedé opálenie je spálenie, treba si niečo naštudovať o SPF 50, v prvej lekárni či dokonca DM máš bohatú ponuku krémov/fluidov/sprejov
Opaľovanie spôsobuje pigmentové škvrny, fľaky, vrásky a nábeh na rakovinu kože a to asi nechceš

@marcellka32 ale zasa, vitamin D si teda suplementujes celorocne v doplnkoch? Lebo toto je extrem. Ja neviem. Lebo SPF blokuje tvorbu vitaminu D.

evaachesa
29. apr 2025

Jasné daj si indulonu či kuchynský olej. Rýchlejšie opálenie, rýchlejšia rakovina. 🤷 Normálne žasnem a nechápem že niekomu toto napadne. Matka zem! 😩

evaachesa
29. apr 2025

Akurát pred pár minútami na mňa vybehol tento článok a potom si tu prečíam o indulone namiesto SPF. 🤦🏻‍♀️
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/melanom-rako...

autor
29. apr 2025
@evaachesa

Akurát pred pár minútami na mňa vybehol tento článok a potom si tu prečíam o indulone namiesto SPF. 🤦🏻‍♀️
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/melanom-rako...

@evaachesa nebud taka precitlivena 😉

klara546
30. apr 2025

Ked si predstavím ako indulona smrdí tak radsej by som sa natrela aj

mirkam3
30. apr 2025

Autorka, píšeš že “VIACKRAT som niekde citala ze niekto sa natiera len indulonou pri opalovani 😁 aj vraj obycajnym kuchynskym olejom”. Das nám sem prosím konkrétne linky, kde sa toto dočítame?

marcellka32
30. apr 2025
@nevenka

@marcellka32 ale zasa, vitamin D si teda suplementujes celorocne v doplnkoch? Lebo toto je extrem. Ja neviem. Lebo SPF blokuje tvorbu vitaminu D.

@nevenka veď ja si natieram tvár a krk, v lete celé telo...na prijatie vitamínu D ti stačí 10 min prechádzka, hoci aj bez slnka ....žiadny extrém, stále si ľudia na Slovensku myslia, že SPF nám škodí ....

leskovael
3. máj 2025

Pozri skúsila si, už asi vieš že je to hlúposť po dvoch stranách komentov o tom istom. Radšej si kúp krém na opaľovanie, ja zase tiež nepoužívam iba 50tku priznám sa, ale keď sa idem opaľovať tu u nás siaham najčastejšie po 30tke a na tvár 50. Chcem byť aj otrepane pekne opálená, aj sa chrániť. Ú mňa je to takto zlatá stredná cesta.. Mám za sebou aj obdobie nubianu, masiel na opaľovanie s minimálnou ochranou a pod 🙈 už to naozaj nepoužívam, nestojí to za to.

Strana
z2