Používate deodoranty a antiperspiranty?

4. jan 2023

Používate deodoranty,antiperspiranty alebo kryštály( minerály). Alebo domáce prípravky na báze napr.sody bikarbóny? Ako ste spokojné,neobávate sa ich denného používania? Keďže sa už veľa popísalo o škodlivosti.

strasko
4. jan 2023

Používam mix... a sama neviem, čo si myslieť. Kryštál mi fungoval len od 1 značky dostatočne ale na druhej strane tá soľ mi dráždila pokožku. čisto prírodné mi nestačia a sú akoby som si nič nedala. Jediný čo mi vyhovuje musím objednávať z UK (značka Wild). Reálne keď "nemusím", že som doma, si ho nedám... mám v tom sama trochu bordel, nie som názorovo vyhranená.

ckocka
4. jan 2023

Používam občas kamenec, taký ten obyčajný pre pánov po holení za pár šupov. Hlavne v nie príliš horúcom počasí. Zloženie Potassium Alum, voda.

thoughtfulweirdo
4. jan 2023

Používam antiperspiranty. Som si vedomá ich škodlivosti a rada by som našla iné riešenie, ale zatiaľ s také neobjavila. Raz som si na skúšku objednala akýsi prírodný, no nula bodov 😅 mám aj ten kryštál, takisto nula bodov. Potim sa a smrdim s ním rovnako ako bez neho

koniarova
4. jan 2023

@thoughtfulweirdo presne moje pocity.

biaa
4. jan 2023

Používam deodoranty. Som spoko skusala som aj prírodné ale nevyhovovali mi ich konzistencia, žiadna vona no nič robili mi flaky na oblečení.

Ja sa teda ale nejak extra nepotim len na treningoch takze deo stretnem ráno s pred treningom a tým to hasne 😀

simonettasimonova
4. jan 2023

Nepoužívam nič okrem ostrej žiletky raz za 3dni okosim vyšurujem s mydlom každý deň poriadne (najlepšie prírodné mydlo) a dá sa to prežiť v pohode 😁

srferreira
4. jan 2023

Pouzivam antiperspirant, denne. Keby mam brat na vedomie co vsetko skodi v tejto dobe asi by som sa musela zavriet do tlakovej bubliny na dozivotie.

simca06022011
4. jan 2023

pouzivam normalne antiperspiranty, ja vacsinou nemusiim stale, potim sa dost malo, ale medzi ludi bez toho nejdem. KUpujem tie bez hlinikovych soli, inak neriesim. mne tie bio produkty nevyhovovali konzistenciou, ziadne kremy na seba davat nebudem,aby som si oblecenie nezababrala musela by som to natierat neoblecena, pockat... a co ja viem co. A nevidela som wow efekt ako napr. ked pouzivam klasiku dove a uz vobec nie tie z lekarni ako eucerin, vichy atd... kazda vec ma svoj ucel, dezodorant tiez, tak nech robi co ma :D inak ho netreba

bbalin
4. jan 2023

Dajú sa kúpiť dezodoranty bez hliníkových solí aj normálne v DM-ke... Z prírodných dezodorantov sa mne zatiaľ osvedčil tuhý dezodorant Aloe ever shield, jemná vôňa, necítila som pach potu a nefarbil oblečenie

marca12
4. jan 2023

@simonettasimonova len,ci si to myslia aj ti okolo teba

ivette1223
4. jan 2023

@simonettasimonova boze to vam závidím, ja ked si nedám, zbytočne som oholena, do 5 min smrad 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

ivette1223
4. jan 2023

Ja som vyskusala kadejake bio, bez chemikalii, od forever to aloe, furt výsledok rovnaky, potila som sa a hned som citila aj pach potu žiaľ... ci boli drahsie ck lacnejsie výsledok rovnaký...Jedine normalne antiperspiranty zaberaju.

basska_b
4. jan 2023

Ja neznasam smrad tych sprejovych, tak pouzivam taky roll-on antiperspirant bez hlinika... je to nutnost, rovnako je potrebne sa tam oholit a sprchovat, lebo na tych chlpoch sa drzia bakterie a prave tie smrdia...samozrejme, potom sa vylucuju skodlive latky, tak treba dbat na stravu... je to komplexna vec

kittykat22
4. jan 2023

Nie nepouzivam, pokial nemusim. Co v lete nejde. Pocas celeho roka kazdy den vecer sprcha a este rano umyjem extra pazusky. Kazdy den ciste oblecenie. Tricko, koselu nikdy 2x na seba nedam Tym minimalizujem pach z podpazusia. Neobliekam sa nejako prilis teplo.
Inak mam laser v podpazusi - takze ziadne chlpy uz par rokov.

autor
4. jan 2023

Však to. Teraz v zime je to ok.celkom. Alebo ak som doma. To stačí aj krystal. Len tie horúce letá.

veselo_neveselo
4. jan 2023

Ano. A hlavne popisalo sa toho vela, ale zatial sa nepreukazalo, ze by antiperspiranty boli skodlive, takze v pohode.

Viac zenam skodi zla strava (ela masa a tukov, malo ovocia, orechov), a malo spanku, malo pohybu, a vela slnka bez ochrany - a kupodivu z toho nikto nie je vydeseny, pritom to preukazatelne skodi ovela viac ako nejaky deodorant.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simonettasimonova
6. jan 2023

@ivette1223 tak potom naprikla zo soaphorie si kúpiť tie sú oveľa menej škodlivé

simonettasimonova
6. jan 2023

@marca12 ale áno to by som si všimla keby bol problém

iveetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz