Používate SPF krémy pre deti každý deň?
Ahojte. Žienky,používate na dennej báze v letnom období opaľovací krém, respektíve spf ochranu pre Vaše detičky? Nemyslím teraz dovolenky alebo kúpalisko, ale obyčajný pobyt na záhrade, prechádzke (mimo hodín od 11:00- 15:00) počas teplých dní. Ja som nepoužívala doteraz a našla som diskusiu na fb, kde si ženy radili ohľadom týchto produktov a vyzeralo to, ako keby to všetci používali. Ďakujem.
@hederamonstera mne skôr škodí strach z toho že nám osprostieva ľudstvo...sorry. 🤷
Cestou do školy, zo školy nie, aj keď majú rovno tielko či kratase.. ale keď idú na výlet, či na dlho von tak áno.. účinnosť krému aj tak nevydrží niekoľko hodín.. čiže ak niekto ráno natrie a myslí si že ho takto krém ochráni ešte aj poobede keď pôjdu na ihrisko do škôlky, tak to bohužiaľ nevydrží.. zbytočne zaťažovanie pokožky.. ale nie je to slovo do bitky, je to len konštatovanie..
Určite áno. Ved na to dôrazne pred kazdou sezónou upozorňujú vo všetkých médiách dermatologovia. Treba zvoliť správne spf, kvalitný krém. Detská pokožka je citlivá, na ochranu treba dávať zvlášť pozor. Môj svokor je lekár, ma po 70 - ke a v slnečné dni nevylezie z bytu nenatrety. Ak si kúpiš napr. Biodermu, La troche possay, to sú krémy s dlhodobou 8-10 hod. Ochranou. Natries ráno a stačí do večera.
@jana_eyre_2 ja používam Evy penu, tá vydrží 6hod. Čiže keď natriem o 8mej, tak o 10tej je dieťa určite chránené. Klasický SPF krém treba po 2 hod reaplikovať, takže áno, v tom prípade je to nedostatočné.
@milovnickakvetov môj otec je lekár , má 77 rokov a von chodí podstatne viac nenatretý ako natretý. Neberie žiadne lieky a má takmer všetky zuby svoje vlastné. Je uznávaný internista a kardiológ a napriek tomu si nemeria žiadny tlak , nechodí na preventívky, a tvrdí že stres ťa zabije skôr ako slanina a slnko . A má takú kondičku že zahanbí aj priemerného 50 tnika. Takže čo lekár to iný pohľad.
@evaachesa ako myslíš 😉
@evaachesa v pohode, ked sa ti tym ulavilo 😘
@hederamonstera možno si to tu prečíta niekto komu tieto info padnú vhod. Netráp sa tým už a pekný slnečný deň ti želám. 😎
@evaachesa neboj sa, ja sa netrapim 😊
Natieram iba pri dlhodobom pobyte na slnku. V skolke ich natieraju tak ci tak ked idu von v lete.
Samozrejme...môj syn má 13 rokov. Počas slnečneho počasia v lete z domu nevychadza nenatretý.
Ešte dodám že syn ma svetlú kožu a svetlé vlasy , hneď by ho spieklo do červena. Takže isto intenzita natierania závisí aj od fototypu pleti.
Nie nedavam
@evaachesa nevidíš, že hadzes hrach o stenu? Nemá to význam, niektorí to nepochopia snáď nikdy význam SPF...ale ako ja hovorím každého vec ;)
@marcellka32 je to ale smutné lebo ide o deti. 😢
@evaachesa ja viem, ale nič s tým neurobíme...
Netráp sa
Čo odporúčate? Ideálne niečo nie príliš mastné. Ďakujem
@oblecenieavecicky ja pouziva Posay Anthelios dermo ale pouzivam krem nie mlieko 🙂

@matkahelka akože takéto argumenty úplne milujem. Niekedy si človek upiekol zviera na ohni a najedla sa z toho celá tlupa...ohník si udržiavali aby sa zohriali...omg toto porovnávať s dnešným svetom kde máme neuveriteľné množstvá tovární a iných svinstiev čo sa vypúšťa do ovzdušia. Naša planéta nebola nikdy v takých troskách ako je teraz. Achhhh. Už nereagujem lebo čo koment to perla...