Prečo niektoré ženy zanedbávajú základnú starostlivosť?
Ahojte, možno nepríjemná otázka ale fakt by ma to zaujímalo.
Prečo vidím denne toľko žien (aj mladých) s mastnými vlasmi, okusanými nechtami, pribraté, neupravené?
Pozn.: tým nevravím, že musíme byť všetky štíhle a vyzerať ako modelky. To určite nie. Ale základná starostlivosť (aj o svoje telo, 20kg nadváha nie je ok).
Čím to je? Peniaze v tom nie sú, chodiť osprchovaná, v čistom peknom oblečení veľa nestojí...
Lebo ked
1. Nachystam detom ranajky, desiatu odnesiem ich do skolskych zariadeni
2. Nalozim pracku, umyvacku a urobim zakladny poriadok
3. Odtocim 8 hodin na homeoffice
4. Vyzdvihnem deti zo skoly, skolky
5. Idem nskupit potraviny
6. Dam im jest a spracem po nich
7. Urobime ulohy
8. Odvezem na trening
9. Pustim susicku, pozehlim
10. Dovezem z treningu
11. Urobim veceru, spracem
12. Umyjem zuby a precitame rozpravku, porozpravame sa
Tak potom uz akurat odpadnem do postele aby som bola schopna vstat a 5krat do tyzdna takto fungovat
Moje kolegyne majú upravené a dlhšie nechty. Ja ich mám krátke, podľa Teba možno aj ohryzené, pretože sa mi lámu, sú jemné a za svoj takmer 38 ročný život som ich nikdy nedokázala dopestovať. Neviem, čo je to mať krásne nechty. Hoci čisté ich mám. Dokonca mi ani gélové nevedia urobiť kvôli krátkym lôžkam. Asi toľko.
@pralinka25 presne tak som to myslela.V dospelosti.Nie malé dcérky.Poznám ich viac mama už aj cez 50 alebo 60 dcéra cca v mojom veku slobodná,bezdetná nemá o seba záujem,mama by jej aj modré zniesla len aby sa o seba starala aj cvičila lebo má nadváhu.Permanentky jej kúpila,trénerov poplatila.Kozmetiku jej nosí.Všelijak ju motivuje aby sa pekne obliekala a ona nič.Kašle na všetko😀 preto píšem že niekto to v sebe má tú starostlivosťo seba a iný nie.Pritom mama by ju chcela na svoj obraz od mala a nedarí sa🙂
Tak napr ja sa o seba staram. Vlasy vzdy umyte, pouzivam aj masky,kury,pravidelne chodim kadernicke. Vzdy si ich rano vyfukam. O nechty sa staram. Malujem sa vzdy ked idem von. Pekne sa obleciem. A aj tak som neni pekna,mozem robit toto vsetko a je to zbytocne. Proste vlasy mam riedke, nemam pekne crty tvare,mam velky nos,male pery,hrozne zuby,padnute viečka,dvojitu bradu.
@liusa82 aj ja také baby poznám, ale je to proste tak v poriadku 🙂 len tie mamy to nechápu...sú to super baby, ale proste im je jedno, ako kto vyzerá a áno aj to, ako ich vnímajú iní ľudia...a tak to má byť podľa mňa...hlavne, že sú oni spokojné so sebou a svojim životom, moja mama mi x krát povedala, že keby ma moju postavu, tak by nosila lodičky a inak by sa obliekala 😛 normálne sa vtedy urazím na chvíľu...a to si myslím, že sa pekne obliekam a decentne nalíčim, len moja mama by zo mňa chcela mať paničku v lodičkách a minisukni 😂
@lenocka137 presne ak im je to jedno.Táto jej mama už od dverí keď k nej prišla na návštevu kričala a už si sa vážila😀 35 ročnej capani 😀
@liusa82 no chudera tá dcéra, viem ako sa cíti 😂 mne mama teda nekričí, že či som sa vážila ale povie mi, že by som si mala kúpiť topánky na opätočku, aby som bola vyššia trochu 😂
Pod sa pozrieť do zahraničia tam je kopec neupravené žieň a nikto to neriesi
@pralinka25 dobre vies, ako to je. Dospievajuce dcery su jednoducho stale produkt rodiny. Ved si to zober podla seba, kolko si mala rokov, ked si za seba naplno prebrala zodpovednost. Asi az ked si sa vypakovala z baraku - asi ako valna vacsina z nas.
@kittykat22 no ja som sa vypakovala ked som mala 18 ale co sa tyka vzhladu s pubertalnym deckom uz nepohnes. poznam takych pripadov kopec. skratka puberta ma vlastnu hlavu vlastny styl ... a su take co ich moda uprava absolutne nezaujima a nema to nic spolocne s vychovou a zazemim.
@pralinka25 ja som ale narazala na obezitu u dietata. Viem, co myslis tym vyzorom a ich postojom :D
No v mojom pripade jw to urcite casom, peniazmi a prioritami. Odkedy som matka mam urcite menej financii na seba, a sice nezanedbavam dennu hygienu 😅 co sa tyka satstva je to bieda az sa niekedy hambim a urcite som si to takto nepredstavovala....ale ked rozhodujem ci sebe kupim nove cizmy alebo kupim kvalitnejsie cizmy pre dceru, tak si jednoducho poviem ze ved ja mam cizmy aj ked maju 3 roky.... kadernicku navstevujem max2x do roka, no a urcite nemam nazvys eurace vysedavat kazdy mesiac u kozmeticky, nechtarky.... no a v neposlednom rade je to aj casom a priestorom niekam "odlozit na hodinu" dieta. To si poviete urcite niekomu mozes zobrat dieta... no nie nemozem, komu sa vzdy prosikat aby som si mohla zajst ku kadernicke? No a ze fitnes? ( nemam plus size)..... Neni celkom pravda ze tieto vsetky sluzby dokopu nie su drahe 😊.
Autor/-ka a ty prečo nedáš sem najprv svoju fotku, ako si upravený/á ???
Neviem kde zijes, ja take nestretavam, mozno preto, ze mi je uplne jedno, kto aky chodi, pokial z neho netiahne na 2 metre smrad
Ja co ani smeti nevynesiem nenamalovana to tiež nechápem 🙈 akože tiež som pribrala ale to neriešim vydatá už som nemusim byt hlista vyschnuta 🤣 ale vždy chodím upravená na to si potrpim a kľudne si privstanem kvôli tomu 🤷♀️
Mozno sa necitia byt milovane.Rozmyslam,ze zene sa asi nechce starat o svoje telo,ked sa nikto vokol dlhodobo nestara o jej dusu a city.
@zooeynka
žiaľ mas pravdu. Mam takú známu. Hea xgapavu ale ide okolo silnejšia tena, podla nej zle oblečená, hlavne tie kila a plne usta blbych reči uz ma. Ja to neznášam z duše! Ale riešiť ine zeny - to ozaj robia len taky prázdny ľudia. Ja netvrdím, že treba na seba kašľať ale to málokto robi dobrovolne.
Autorka bude nejaká povrchna nána, ktorá má hromadu inych deficitom a takto si to kompenzuje.
@lenocka137 to by tvoja mamina zo mňa potom mala radosť🙂 ja rada topánočky na opätku.Tenisky nosím len ak musím alebo na turistiku
@lonely66 😔ty si velmi dobra dusa❤️ale ona uz akosi ani inak zit nevie...vela krat jej vraveli,aby ho dala do ustavu,ze bude moct konecne aj ona "zit",ale to srdce mamy jej to nedovoli.Lebo vie,ze on by tam trpel,vytrhnuty zo svojej rutiny,svojho prostredia.Ona by tiez rada chodila s krasnymi upravenymi vlasmi,namalovana,v lodickach... ale pride realita,a ona je rada ze vybavi jeden blby nakup alebo lekara bez ujmy na jeho ci svojom zdravi,ked dostane cestou zachvat.Ona je rada,ze ma este aspon vacsinu vlasov,ze jej vsetky este nevytrhal v zachvate,nie to ci ma na nich melir alebo farbu .Toto su problemy,nie to,ci chodi baba v osuchanych topankach alebo nenamalovana..
Moja kamarátka, podnikateľka: v jednej prevádzke volá zamestnanec, že ho seklo a nebude vykladať šoférovi pivové prepravky, tak letí o život ešte v pyžame vyhodiť prepravky, v zápätí volá zamestnankyňa, že má migrénu, že zatvorí v čase obeda, keď by zostalo na pomyje 100obedov, tak letí vydať obedy, zrazu volá pani z banky, že mali dôležité stretko na ktoré čaká riaditeľka pobočky…po stretku si uvedomí, že ona celý deň behá v pyžame🙏🏼
Jasne, že ju stretlo milión ľudí..
Žiaľ takýchto dní, aj horších, rôzne kontroly a stresy ľudia zažívajú bežne a na lodičky neni čas😵💫
Ja ti napíšem takto, tvar si krémujem a to je všetko. Nelíčim sa, som na to alergická. Mám po štyridsiatke a veľa ľudí mi hovorí, ze som pekná. Je to prirodzená krása a neničím si tvár chémiou. By si sa čudovala, kolko ľudí uprednostňuje prírodu pred chémiou. Vyzerám mladšie a nemyslím si, ze sa o seba nestarám, keď nemám kilo makeupu. Niekto ma to šťastie a niekto nie, nech sa každý zariadi podľa seba a zbytočne neposudzuje iných. O hygienu a oblečenie samozrejme dbam. A áno, som na seba pyšná, ze som sa nepodriadila konzumu a vyzerám mladšie a možno práve preto, lebo pleť pod tou chémiou nestarne😜
No ono je to tak, ze neupravené zenske komentuju tie upravene, ze su fifleny. A naopak, tie upravene su názoru, ze neupravená zena je zanedbana zena 😄 To su proste zeny. Kazdy nech sa stara o seba a o svoj vzhlad , to by bol svet hned krajsi.
Lebo maju ine priority alebo ine starosti alebo ine problemy …
@niki_j sa bavím,minule som vybehla v slapkach,teplákoch rovno do auta a hotovo. Naozaj nevidím nič zle na legínach,teplákoch,voľnom domácom oblečení v šatni škôlke/škole. Je to spoločenská udoalsot,vybrať dieťa a ísť domov? Kebyže je besiedka atď,samozrejme. Ale odbehnúť od varenia,upratovania,skočiť po decko a fiju naspat. Neberiem ako dôvod na prezliekanie. Ale dokola,každý ako uzná.Ja síce nevystupujem,ale keby aj. V minulosti s babami som vystupovala. A inak niekedy sú tie teplaky drahsie a krajšie ako casual oblečenie. Úprimne si nevsimam iných. Iba ako parkujú🤣😎
Mat tvoje problemy....
Mne je u zadku,ze kto jak vyzera.
Ty sa pacis sama sebe ? Ak ano,tak si to uzi..
Je to fajn pocit,ze?
Naco je dobra tato diskusia?
Vies,ze nemusis vsetkemu rozumiet ?
To ùz fakt si radsej precitam diskusiu o tom,jak to typek nevytiahol zavcasu a ci je babenka tehotna alebo nie...😅😅😅
Pekny den ti zelam
P.S. ja sa o seba napriklad staram.
Make,-up,uces,cvicenie vecer je pre mna ako cistenie zubov,nevyhnutnost proste.
A tiez sa mozno niekomu nepacim...
Ale vies co mi moze....

@lonely66 dakujem za prednasku z hygienickeho minima. Beriem si k srdcu 😅. Ja sa o priazen cudzich muzov neuchadzam, mam svojho a ten oblubuje to, co nosim ja.