icon

Prečo sa ženy musia maľovať, aby boli považované za pekné?

19. feb 2025

Ahojte, trochu ma trapi, v akej spolocnosti zijeme. Preco su zeny povazovane za pekne, len ked su 'upravene'? Myslim tym namalovane, gelove nechty, neprirodzene hladke vlasy? Preco vsetko na tele musi byt vylepsene, aby to bolo povazovane za upravene a pekne? Nemyslim teraz botox a plasticke operacie, ale uplne bezne veci. To zeny nie su dost pekne take, ake su? Normalne, len umyte,ucesane. Preco sa to tak nastolilo, ze ked nie je zena namalovana, s namalovanymi nechtami, povieme, ze sa o seba neatara? Hneva ma, ze tymto vsetky suhlasime, ze same o sebe nie sme dost pekne a musime sa kazde rano zlepsovat.

Strana
z4
simca06022011
24. feb 2025

Nemyslim, ze "musi".. nemusi... a jemne sa nalicit je pr evlea zien uplne normalka = a nerobia to lebo musia, ale preto, ze sa lepsie citia

evkatk
24. feb 2025

ženy sa snažia byť krajšie a pekné preto, aby trafil šľak všetky v jej okolí. Nefintia sa a maľujú kvôli mužom, toho majú aj doma, ale aby porazili ostatné v okolí. To sú vraj výsledky dlhodobej štúdie.

mamutka
24. feb 2025

Autorka, ved sa spýtaj tých konkrétnych kolegýň, či sa naozaj cítia škaredé, keď na sebe nieco neupravia u kozmeticky a pod. Povedz im, že sú pekne a upravené aj bez toho. Možno sa niektorá nad tým zamyslí

nika_16
25. feb 2025

Prečo? Ja to nerobím, lebo nestíham a ani sa mi to nepáči, a myslím si, že som "celkom" k svetu :D Ak si to niekto o mne nemyslí, jeho problém!

ramzesa
25. feb 2025

Ja sa tiež nemaľujem a našťastie sa to môjmu mužovi ani nepáči. Roky si ani vlasy nefarbím. Radšej chodiť takto prirodzene ako vyzerať ako maľované vajíčko. Veľa žien to ani nevie a ešte aj tie farby na vlasy, čo si dávajú, im často vôbec nepristanú. Či už tmavosťou, alebo farebnou teplotou. Hlavne ak tmavý typ chce byť platinový blond 😵😵😵. A ešte majú tie vlasy ako chemlon. 🧐 Alebo im tam kričia odrasty. To radšej mať prirodzene šedivé a zdravé ako toto. A hlavne čisté umyté. Ale hej, už som také reči od chlapov počula, že žena sa má o seba starať... a presne to aj pomenovali, že si lakovať nechty, maľovať sa, vyobliekavať, sukne, silonky, lakovky. Tak nech si to na seba dajú a potom v tom fungujú celý deň. 🤦‍♀️ Hlavne že oni sa poniektorí ledva ostrihajú a oholia 🤣. Za mňa niet nad prirodzenú krásu a pod starostlivosťou o seba si predstavujem, že chodím čistá a v čistom. Normálne upravená. A na toto mi ozaj omietku na tvár netreba.

vikt343
Autor odpoveď zmazal
mischy00
26. feb 2025

U nás v dedine máme 2 potraviny.....v obidvoch pracujú ženy, ktoré sa vôbec nemaľujú. Ale v čom je ten rozdiel? Jedna je 130 kg žena s vážne nechutnymi mastným vlasami, s fúzami, že ani chlap by sa nemusel hanbiť, večne nevrlá a podráždená. Tým, že ma nadváhu sa veľmi potí, na sebe má zasteru, ktorú operie asi raz za mesiac, nechty ohryzene. A nejde tu vôbec o makeup, ide o to, aká je neupravená, nie či má mihalnice nalepené. V druhej predajni je milá a príjemná pani, má čisté vlasy, nechty, úsmev na tvári....je nenamalovana🙂. A hádajte, ku komu chodia ľudia radšej nakupovať? Makeup nieje povinnosť ale vyzerať čisto a slušne by mal byť základ.

ramzesa
26. feb 2025

@mischy00 súhlasím. Fuj 🤢 som si tú prvú 130kg pani vizualizovala 😱.

sidicek
26. feb 2025

@mischy00 ako porovnávať tieto dve je absurdné. Navyše do obchodu nechodím obzerať predavačky, takže keby tam boli 2 normálne predavačky je jedno ci nalicene alebo nie, tak idem do obchodu co je bližšie, pripadne ma lepsi tovar ,nie?

mischy00
26. feb 2025

@sidicek postoj bol o tom, že maľovanie nemá nič spoločné s upravenosťou ženy. A ak zazijes, že pot dotyčnej pani ti kvapká na salámu, ktorú ti krája....ďakujem, neprosím. Pôjdem tam, kde je niekto čistý a upravený. Neobzeram predavačky, pointa bola úplne iná....

jozinzbazin22
26. feb 2025

Nikdy som sa nemalovala,ani teraz to nerobim.Vlasy mam sedivo melirove,cize cakam kedy budu komplet sedive a potom uvidim,ale nicit si zase vlasy farbenim,tiez nechcem.

ramzesa
26. feb 2025

@jozinzbazin22 vidím, že sa na to pozeráme rovnako 🙂. Ale sranda, ze sa automaticky čaká, že žena si bude farbiť vlasy s prvým šedivým vlasom. 🤔 Keď poviem okoliu, že ja si ich farbiť nemienim, tak kukajú na mňa ako na zjav. Mám v okolí viac prirodzene šedivých starších žien a sú krásne také, aké sú. Veľmi im to pristane.

mon29
26. feb 2025

@nika23t vidis a ja som sa raz nahodou necekane dostala medzi vymalovane zeny a potom som sa dopocula ako ma tam muzi chvalili aka som pekna zena😆 dosla som v teplakoch, nenalicena a s drdolom na hlave.. 😆

jozinzbazin22
26. feb 2025

@ramzesa ja si farbim vlasy raz za niekolko rokov,potom to nechavam vyrast zase aj teraz uz mam polku hlavy este blond,resp.mam kratke vlasy po poslednej extremnej premeny,z dlhych na uplne kratucke a z hnedych na blond.A ked si spravim cop,tak len chvostik mam blond,ostastne vlasy uz svoju farbu.

sidicek
26. feb 2025

@mischy00 písala som normálne predavačky, nie obezna smradlava muzatka.

Strana
z4