Prečo sa ženy musia maľovať, aby boli považované za pekné?
Ahojte, trochu ma trapi, v akej spolocnosti zijeme. Preco su zeny povazovane za pekne, len ked su 'upravene'? Myslim tym namalovane, gelove nechty, neprirodzene hladke vlasy? Preco vsetko na tele musi byt vylepsene, aby to bolo povazovane za upravene a pekne? Nemyslim teraz botox a plasticke operacie, ale uplne bezne veci. To zeny nie su dost pekne take, ake su? Normalne, len umyte,ucesane. Preco sa to tak nastolilo, ze ked nie je zena namalovana, s namalovanymi nechtami, povieme, ze sa o seba neatara? Hneva ma, ze tymto vsetky suhlasime, ze same o sebe nie sme dost pekne a musime sa kazde rano zlepsovat.
@madeincssr ja nevidim ziaden tlak. Ty hej? Ja vidim skor stadovitost. Pery a mihalnice ako cez kopirak.
Vlasy si nefarbim mam svoje, nechty si ani nedavam robit ani si nelakujem ( nepovazujem to za podstatne a nejak ma to nelaka) ,obcas si dam makeup spiralku co trvda asi 3 minutky.
Neznasam tie umele pert kozy nechty nos a neviem co.
Kazda moda sa meni o par rokov to v mode nebude a ich nabotoxovane ksichty sa uz nebudu dat vratit do prirodzeneho stavu.
Za mna je podstatna viac hygiena
@stanulienkat ja nie, ale autorka ano (a asi nielen ona).
@madeincssr
@stanulienkat obe máte pravdu.. sú proste ženy, ktoré to berú ako tlak, lebo z každého zadku (tým myslím soc.siete,telka..) na nich vykúkajú "dokonale" tváre, pery, nechty,vlasy, ... a majú pocit, že tak musia vyzerať aj ony, inak sú niečo menej ...
A potom sú tu ženy, ktoré to ako tlak neberú, majú to v ...ako vy, ako ja, ktoré neriešia .. 🤷
Nie, nerobime. Ja sa o seba staram tak, ze sportujem, udrzujem si cistu plet, kazdy den sa sprchujem a umyvam si vlasy - nie raz do tyzdna! Depilujem si nohy. Bodka. Make up len na prilezitost, gelove nechty som v zivote nemala a ani by som to nechcela. Takze je to vec pohladu.
Neviem si ja osobne predsravit kazdy den sa malovat, ako zeny, ktore vidom na socialnych sietach. Zaklad je starat sa o plet cistenim, serom, kremom, maskou. Potom staci lahky makeup, bb creme, jemny tien, licka, mascara, farebny balzam a je to. Ja mam cez 40 a teraz sa vobec nelicim, maximalne lesk a obocko upravim niekedy, ked idem von.
Neviem, odkial si namyslate, ze sa nemalujem, nestaram, ze nemam sebavedomie. Len sa pytam, preco sa nenamalovana zena poklada za neupravenu. Ja sa malujem striedmo, vlasy mam prirodzene, ucesane. Preco je potrebna farba na lica, maskara, ruz. Moj vyzor neriesim, robim to, co pokladam za vhodne, ale od kolegyn pocuvam (nie o mne,kedze to vravia mne), ze musim ist tam,urobit to a to,nech vyzeram upravena, nech sa o seba staram. Ano,maju gelove nechty, botox, su vkusne namalovane,make up. Len rozmyslam, preco je prirodzene nenamalovana zena automaticky neupravena. Preco sa vravi, ze na urcitych poziciach sa to vyzaduje.
Len upresnim- kolegyne vravia na seba, idem tam a tam, nech som upravena.
A kto kedy povedal, že keď je žena nenamalovana je neupravená? Pre mňa je neupravena žena vtedy, keď je strapata, ma na sebe zničené alebo špinavé oblečenie, špinavé nechty....je zanedbaná. Vôbec neriesim ci ma makeup alebo nie, dôležité je aby pôsobila čisto a upravene. A keď ženy povedia, že musia hento, tamto...nemusia, chcú.
Tiež nechápem ten názor 😅 asi to trapi len teba. Úprimne, je iné nestarať sa a nestarať sa. Mám kolegyňu, nemaľuje sa. Oblieka sa na svoj vek staršie. Je už sediva pritom ma do 40. A je pekná. Nikto nerieši. Sú ľudia čo si nalepia nechty, pricesok, naspulia hubu a vyzerajú nevkusne a špinavo.
Sú dni, kedy sa cítim pekná ako som. Sú dni, kedy sa namalujem. Ešte ma nikto neskomentoval a nesúdili. Možno to robíš ty???
A ešte, je to aj hormónmi. A evolučne dane, chceme sa páčiť, zachovať rod. Niekedy miesto tohto prílišného debatovania, čítajte knihy. My stále fungujeme s mozgom ktorý tu je milióny rokov! Mení sa minimálne pomaly. Čudovali by ste sa, čo všetko ešte mame po prapredkoch a nevieme to zo dňa ne deň preprogramovat. Krasa, chuť na sladké, zberateľstvo rôznych predmetov… čítajte!!!!
Lebo "krasa a starostlivost o seba" ako popisujes v pripade kolegyn je jeden obrovsky biznis. A ten tlaci na zeny (a asi aj na muzov), aby boli "krasni a udrziavani" preto, aby zarabal.
Kozmeticke firmy, farmaceuticke firmy, plasticka chirurgia, vizazistika (kadernici, kozmetici, manikura), moda, modna zurnalistika (casopisy: vogue...), modne navrharstvo, taky blogger, youtuber, atd.
Toto vsetko zivi krasa, z ktorej oni chcu zit a vedia velmi dobre zmagorit ludi, ze toto vsetko pre upravenost a krasu potrebuju.
No ja sa ráno zobudim, po xkrat čo som bola v noci hore kvôli malej. Dám si tu spiralu a zakryjem kruhy pod ocami,pretože vyzeram,akoby som prave vstala a tak naozaj medzi ľudí nepôjdem. Do obchodu mi je to jedno, ale s kamaratmi áno,nepotrebujem otazky,vyzerás unaveno,nevyspato,atď,to viem aj bez nich 🙂
A zase jedna drama na rano o dnesnej spolocnosti. Autorka, ludia ( muzi i zeny) sa upravovali uz od cias Starovekeho Egypta. Skraslujeme sa viac nez 3000! rokov. Netreba hned vsetko zvalovat na spolocnost. Autorka, popracuj na svojom sebavedomi a svet bude hned krajsi.
Ja si pamätám, par rokov dozadu, vzal muz deti von a ja už popratane, ozehlene, všetko porobené a tak reku z dlhej chvíle sa namaľujem 🙈 prišli z prechádzky a malý, vtedy 2rocny sa skoro rozplakal, že mama co sa ti stalo, aká si škaredá 😅😂😂 vtedy som vybuchla smiechom a vravím si, tak asi som pekná aj bez toho, žeby som sa maľovala
A k otázke, nemam ani umele nechty, ani nič! Chodím na upravu obočia, bo moje nieje pomaly ani vidieť, sem tam kadernícka, nechty mam svoje upravené ale nenalakované! Ale áno súhlasim s tebou, aj ja mam v mojom okolí veľa žien, ktoré majú kačacie ústa, umelé nechty, napichanu tvar, umelé prsia a podobne a keď sa vedľa nich postavím, no co ti poviem 🤷♀️
@madeincssr presne, rieši sa niečo iné napriek tomu sa vždy takáto tema zvrtne na samohonku a “hodnotovú” súťaž ktorá sa jak veľmi nemaľuje a ako jej to hrozne netreba a síce každá si môže robiť co chce ale gelove nechty sú hneď drapy, vylepšené pery sú parky na hube … pochybujem ze autorku zaujíma či sa ženy z MK maľujú a ak áno tak ako veľmi, napriek tomu je drvivá väčšina odpovedi o tom.
Chces povedat ze zena zo zrastenym obocim dokopy hrubym tmavym je pekna?no nieje !ani so zazltnutymi rukami nechtami od cigariet je to hnus .
podla mna upravena znamena ucesana , oblecenie ktore dobre sadne, a co sa tyka malovania tak trochu tonovaci krem a korektor, nemam velmi pekne obocie tak to si upravujem zvacsa, ale len velmi jemne...to mi staci na to aby som sa citila upravena, a ted...gelove nechty urcite nepatria do tejto kategorie, mne to pride otrasne vsetky tie umele nechty, a nemyslim ze som jedina. Neviem kde zijes, ale ani okolo mna nemam take zeny ako popisujes .
Ja ked sa pozriem na kolegynu, tak vzdy si poviem, ze skoda makeupu, vyzerala by lepsie nenalicena. Stylom makeupu sa zabudla niekedy v roku 2000 a zmaluje sa ako indian inčučuna, ze jej to pridava na veku aj +15.
Pre mna je zena upravena, ked ma dobry strih vlasov, nevyrastene korienky, upravene nechty (nemusi byt lak, staci ze su pekne ostrihane, neobhryznene), cista plet, dobre padnuce oblecenie a usmev na tvari. Velakrat to vnutorne vyzarovanie spravi to hogo fogo 🙂
Jasne ze je tlak okolia taky nepriamy.Napr. ja si bezne nedávam tiene ,ale raz som tak prišla a kolegyne hneď: ako ti to pristane ,mala by si si častejšie dávať. Nikdy mi nikto predtym nekomentoval ,ze som "neupravena " ale tou reakciou to bolo nepriamo povedané. Takisto vlasy ,keď niekto príde od kadernícky s vyzehlenymi alebo po party s natocenymi tak su hneď pochvaly.A ze sa chlapom nepáčia barbiny? Mame takú novú kolegyňu, aj v starej praci sme mali a teda ten rozdiel, ako okolo nich lietajú je evidentný.
Ja som pochopila uvodny prispevok tak, ze autorka nepise o tom, co si mysli nutne iba ona, ake ma ona nazory a sebahodnoty, ani o svojom najblizsom sukromnom okoli, hovori o celkovom nastaveni spolocnosti a ma pravdu.
Nebudme pokrytci. Ked pridu na pohovor dve dievcata, ktore by mali potencialne rovnake schopnosti a vlastnosti, je vysoko pravdepodobne, ze prijmeme tu "krajsiu", zvycajne teda nalicenejsiu - nehovoriac o tom, ak by to bola pozicia kontaktu s klientami (recepcna, casnicka, predavacka, ale aj taka manazerka). Ci nie je to tak?
Sa mi inak veľmi páči, že keď je téma, ako matka nestíha sa o seba starat a ide von iba v cope (umyta,ucesana ),tak sa tu cele fórum zgrupí, ze nenamalovane by nikdy nevyšli z domu,veď to trvá 10 minút aj s cestou a predsa chcú byť pekné aj doma a nie ako strasiaci do maku a v tejto téme sa zrazu nik nemaluje, nechty nelakujú,vlásy nefarbia,lebo ved sa citime prirodzene krasne ..zázračný je tento kon
Ja sa maľujem podľa nálady. Je jasné, že sa citim sebavedomejsie keď si zakryjeme kruhy ,dám špirálu a nejaký rúž. Akože uprimne vtedy sme asi všetky krajšie a neklamme si .ale ak sa mi nechce ,idem do obchodu aj s drdolom, ktorý mám ešte od noci a neriešim či sa na niekto zľakne, alebo nie .
Ja sa považujem za krajšiu keď mám make up a robím to kvôli sebe. Ale doma ho nemám. Mne sa paci prirodzene líčenie nie 2kg make upu. Vždy si potom predstavujee ako tá žena vyzerá bez neho
Ja uz som asi stara, ale nemalujem sa a nikdy som sa nemalovala, ani vlasy nefarbila, nechty mam kratke... No je pravda, ze v spolocnosti nastajlovanych zien, ktore si potrpia na vyzor by som sa necitila uplne naj... Moje kamosky ale su vacsinou tiez take ako ja, az jedna si ulietava na nechtoch a vlasy si farbia asi vsetky, ale su viac sedive, ja mam len par sedivych vlasov. nak je to u mojej pubisky - ta sa maluje a bez namalovania nevie vyjst na ulicu 🙂 A este k tomu zabieha do gotiky, cize to malovanie je velmi vyrazne a naucila sm sa to respektova, lebo je velmi citliva a zaroven ak by som jej to nedovolla, robila by to aj tak... deti nas vzdy naucia najvacsej tolerancii 🙂 Tuzi po tych kruzkoch do nosa a piercingu na oboci, tak zatial drzime, ze nie, do isteho veku a ja stale dufam tajne, ze ju to prejde a ze uz to nebude modne...
Neviem, ja sa o seba podla mna staram a malujem sa teda dost jemne. Bb cream a namalovat obocie, spirala a licka a farebny lesk. Nemam namalovane nechty, nezehlim si vlasy, mam ich 95% casu v cope. Zatial si vlasy ani nefarbim, tento rok mam 40 tak mozno zacnem ked mi pribudnu sediny.
Mne vravi manzel ze som nadherna ked nemam spiralu a pod 😃 Tak sa roky nemalujem ,len ucesem hrebeňom...ale nemam problematicku plet, blond oci takze tmava spirala mi ani nesvedci...neviem, ale dostávam komplimenty ze som krasna...vlast mam pritodzene tmavy blond ..mampritodzene rozne odlesky vlasov, vraj je to krasne...suhlasim, ze nech si zienky nefarbia vlasy, prirodzene maju rozne odlesky, su krasne ♥️ A nechty neriešim, mne sa tie dlhe gelove nepacia...
Lebo to tak serviruju media. Akakolvek skrata s nepeknymi crtami je označená za "krásnu", stačí že je slavna a dostatocne umela. A mala by vedieť hadzat divné ksichty 😝 V reale je to podobné. Moji kolegovia nam vysvetlovali, že tie auparkove cice sú prudko atraktivne. A my s kolegynami stále nechápeme, prečo 😁
Tak ja som asi mimo misu. Ved, ked sa chcu citit dobre, tak nech sa skrasluju. Teba sa to preco dotklo? Ved sama pises, ze Teba neprepieraju, neohovaraju Ta. Bavi ich to, je im tam dobre, tak to preberaju medzi sebou, ako cokolvek ine
Necitala som diskusiu, ale jezismaria...to co je za vykrik do tmy...nikto neni povinny sa malovat a upravovat, zeny to robia z vlastnej vole a zaluby...bezne chodim do prace tak ako ma priroda stvorila a namalujem sa a upravim kedy ja chcem a ako chcem...vnimam krasu zeny s aj bez uprav...uplne zbytocna uvaha toto

@stanulienkat nie, ale v tejto teme sa riesi nieco ine - vnimany tlak okolia na tie, ktore to maju inak.