Prečo všade robia nechty iba Číňania?
Preco teraz vsade v centrach kde robia nechty su sami cinania ? Ja nejdem urazat len sa pytam. Bola som v auparku, v galerii, v centre na americkej triede, v tescu vsade boli len oni
Keď nechceš urážať tak co ti na tom vadí? Ja v tom nevidím žiadny problém. Človek ako človek.
@aknamorka22 áno, človek ako človek , ale pravda je, že by sa aspoň trochu mohli naučiť náš jazyk, hoci je to veľmi ťažké, viem.
fakt si niekedy /ja/ pripadám ako v inej galaxii - ak si objednávam jedlo.
Predstav si, že robíš nechty. Si dobra, máš meno, pravidelne zákaznícky, môžeš si vypýtať viac peňazí.... Šla by si robiť do obchodného centra od pondelka do nedele od 9 do 21? Alebo by si si radšej zorganizovala čas a objednávky tak ako ty uznáš za vhodne?
Pretože činania si môžu dovoliť tie prehnane drahe najmy v tych centrách lebo ich tam 5 či kolko a tam sa tie peniaze točia inak
Celkovo v činskych komunitách sa peniaze točia inak takže preto
A nejaka živnostnička si nemôže dovoliť platiť tak drahé najmy ako sú tam 🙂
Si si ista, ze su to Cinania? Alebo mas nedostatky vo vzdelani? U nas teda hlavne Vietnamci. Neverim, ze nevies otvorit google a najst si slovensku nechtarku
Konkretne v com sa s nimi nevies dohovorit?
pretože mnohé kozmetičky ktoré ich robia, majú už svoje salony alebo ženy, ktoré robia iba nechty, majú svoju stálu klientelu a vodia si ju domov ak majú priestor navyše. Majú takto väčší kľud a súkromie. Keby som robila nechty, tak tiež nejdem do OC a ak by som si dávala robiť nechty detto
chodím k Vietnamcom na nechty a som veľmi spokojná. Vybavená som rýchlo a kvalitne. za dobrú cenu.
predtým som chodila do salónu k pani....no pravidelne som čakala polhodinu na objednaný termín, furt len vykecávala a mne sa tam nechcelo tráviť hodiny.
Pretože Slovenka si nemôže dovoliť platiť nájomné 1500€/2000€ v nákupnom centre a pracovať podľa ich otváracích hodín (prevažne 8:00-20:00/21:00). Radšej si prenájme obchodný priestor lacnejšie a pracuje na objednávky podľa seba. Číňanky pracujú bez objednávok, prídeš a čakáš či ťa vezmú. Slovenka si nemôže dovoliť sedieť celý deň zavretá v salóne a čakať či niekto príde. Ďalšia vec je čas, Číňanky robia nechty na kvantitu aj za 40 minút. Len aby ich stihli spraviť čo najviac v krátkom čase a Slovenky robia prevažne na kvalitu cca hodina a pol/ hodina trištvrte jedny nechty. (česť výnimkám samozrejme)
Trochu off topic, ale ja mam nechty spravene Cinanmi (priamo v Cine) este od jula a stale vyzeraju rovnako...budem ich musiet odlakovat iba z dovodu, ze rastu, co je skoda, lebo kvalita je stale na 5*
Zaujímalo by ma ako posudzujete kvalitu nechtov od Číňanky. Či len tak “od očka”, lebo zatiaľ som sa nestretla s kvalitou od nich. Myslím si, že kvalitu vie posúdiť len manikérka ktorá je vzdelaná v odbore. 8 z 10 od nich príde s plesňou, onycholýzou, majú veľmi prebrúsené lôžka, nechty ich bolia pri manipulácii a celkovo nerobia ich veľmi zdravo. Veľa žien si musí dávať “pauzu” od nechtov každých pár mesiacov lebo ich majú zdevastované.
ak chces slovenku, treba si najst, urcite su.. ale nie v shoppingoch. Ako mne minule prezradil taxikar, peru sa cez tie salony a kvazi cinske obchody prachy z ineho biznisu :DDD tak ak to neboli kecy, tak si vies urobit predstavu.
V kazdom pripade, ja som bola u slovenky a kvalita otras, prestala som chodit, nemam na to nervy cas. ALe moja mama uz chodi iba k vietnamcom, rovno jej tam jedna zena aj nejaku thajsku masaz robi a to si velmi chvali. nechty jej drzia, nema ziadne problemy, kedysi u slovenky chytila plesen pod tie nechty... neviem ake materialy pouzivaju v "cinskych" manikurach/pedikurach, ale ak objednavaju z ciny.. tak to je pre nich dalsie + (lacne)
@patrisaa U nas teda nehrozi prist do salonu bez objednanua. Tie zeny maju stale plne terminy a treva sa vzdy objednat. Nehrozi, aby si zakazbicka sadla a cakala. To iste v UK u bich. Vzdy sa objednavame. Vyninocne sa atane, ze maju volne v ten den. Vzdy robi gelovy lak hodinu minimalne.
Ja mam rada tuto rasu = cinania,japonci ,vietnamci..su velmi skromni,napomocni..len troska by mohli byt cistotnejsi ...ja ked vidim,ze vo velmi vela salonoch az na konci dna dezinfikuje tie ich nastroje na nechty,tak fujjjjj....ja som bola u nich iba 1x a posledny,lebo som tam chytila mykozu/plesen a mala som,co robit ,kym som sa toho zbavila a ano,jazykova bareria je masaker...
U nás na východe to robia Slovenky. Kolegovu manželku vyhodili z prace, na úrade prace jej dali rekvalifikačný kurz na nechty a už ma svoje štúdio a zarába vraj viac ako on. Podobne kozmetičky.
Lebo slovenské pani nechtarky nevedia,co by si za nechty vypýtali, s termínmi akoby sa clovek objednával na operaciu mozgu…
@slovakboy tak to mala stastie ja som chcela si urobit kurz a bolo mi povedane ze sa to "neoplati"
Sú ochotní v tom podnikať, tak to robia 🤷. Nie sú tak nároční na mzdy, tak predpokladám, že Slovák by za také peniaze asi ani z postele nevstal 🤷. Ty prečo robíš to čo robíš? Lebo si Slovenka?
Mne tieto nechtove studia vzdy strasne chemicky smrdeli a hovorila som si, ze v takych podmienkach vydrzi ozaj len Aziat 🙂 (pokladam ich za velmi pracovitych a nenarocnych, co sa tyka pracovnych podmienok)

nejdem urážať ....
sú šikovní? pracovití - až priveľmi , môj mn. hovorí aj iné dôvody, ale tie tu nechcem spomenúť 😲
Naše baby sa boja s tým začať vo veľkom, že skrachujú? Neveria si? Neoplatí sa?
Alebo doma je výhodnejšie?