icon

Ranná a večerná starostlivosť o pleť

30. apr 2023
Ranná a večerná starostlivosť o pleť
nikpa
30. apr 2023

S tým retinolom máš tak 20 rokov sklz ale lepšie teraz ako nikdy 🙂 Retinol si pod oči asi nenatieras, že? Teda očný krém dávaj každý deň, bez ohľadu na to, čo si dávaš na pleť. K.hyaluron. by som dávala skôr ráno, postup teda čistenie ak používaš aj ráno, k.hyaluron., hydratačný krém a SPF krém úplne posledný
.

nykkushka
30. apr 2023

Ja mam takéto postupy 🧖‍♀️
Ráno - čistiacu penou vyčistím pleť, na to spf 50, podkladovu bázu - priemer a makeup klasiky
Večer - odlíčim pleť (micelarnou vodou, aj keď nemám makeup cez deň), maska /píling, ružová voda, sérum, očný krém, pleťový krém. Takto mi to vyhovuje.
Celkovo keď pozerám jednu hoľku na IG ma taky postup, idem podľa nej 🤗

anita6666
30. apr 2023

V 50-tke retinol na kozmetologickej báze už moc nepomôže, tretinon je lepšia voľba,avšak stále lepšie,ako nič. Na svoj vek máš veľmi málo aktívnych látok,ale zrejme nie si veľký nadšenec,čiže z tohto pohľadu ti to zrejme vyhovuje. Aj to je lepšie ako nič.

lovetrap
30. apr 2023

Ťažko povedať, čo je pre Vašu pleť ideálne, ale pre vek 50 rokov... Hľadajte produkty určené najskor pre suchú pleť. Moja rada: naozaj skvelý hydratačný krém zn. CeraVe. Zaručene. Eucerin je ale tiež dobrá značka. Očné krémy, očné séra sú zbytočne. V podstate obsahujú menej účinných látok, sú "ľahšie" , ako bežný krém rovnakej značky, a pritom sú drahšie. Čiže ak máte Eucerin na vrásky, elasticitu, kľudne ho používajte na vrásky okolo očí.

Čo sa týka retinolu. Ten je dobrá voľba. V akom percentuálnom množstve v kréme ho máte??? Ak máte krém s obsahom retinolu 0.3%, 0,4%,0.5%...taky krém spokojne používajte aj každý deň, večer. Ak máte 1%retinol, 2%retinol, taký Vám môže aj uškodiť. S ním naozaj opatrne, každý druhý , tretí deň je ok. Ak si pleť zvykne, tak potom každý deň, večer. Alebo ho miešajte s hydratačným kremom. Nikdy ho nenanasajte na vlhkú pokožku, iba na suchu. Po sprchovaní počkajte. Najskôr hydratačný, aj o hodinku neskôr retinol, ak ho máte vo vysokej koncentracii. Cez deň musíte používať SPF, minimálne 30tku.

Rutina ráno: čistiaci gél s kys.hyau (kľudne aj Garnier) - hydratačný krém (môj obľúbený CeraVe) - krém na vrásky s SPF (môj obľúbený Eucerin Hyaluron Filler)

Večer: Čistiaci gél s chemickým exfoliantom (za mňa CeraVe Smoothing cleanser) - hydratačný krém (CeraVe) - retinol krém (CeraVe resurfacing serum)

Do jedálnička odporúčam - rybí olej od firmy Galvex. Rybí olej obsahuje retinol, teda vitamín A. Pozitívne zmeny na pokožke zbadáte v priebehu mesiaca.

janka114petrasova
1. máj 2023

pridaj ešte aj starostlivosť o telo celkovo. Pi veľa tekutiny a doplňaj kolagén. Pleť sa ti krásne vytne a bude hydratovaná. Ja používam Vital proteins a inak sa zhodujem viac menej s @nykkushka 🙂