icon

Skutočne potrebujeme sedem prípravkov na pleť na noc?

12. feb 2026

Nedávno som videla video jednej ženy ktorá si pred spaním na tvár dávala asi 7 prípravkov.vazne je toto všetko potrebné?robíte to niektorá?však to musí zabrať strašne veľa času

malalienka85
13. feb 2026

Tip na lacnejšie SPF vyhovuje aj mastnej pleti.

jablkovastrudla
13. feb 2026
@dadis

@jablkovastrudla ten joseon stipe v ociach?

@dadis davam si ho aj na ocne okolie a mna nestipe.

blanblan
13. feb 2026
@anonym_e80b73

@anonym_fbeefe 🤣🙈to mi príde ako túžba po nesmrteľnosti🙂 neboj sa, aj teba čaká uloženie pod čiernu zem, kde tvoja krásnu pleť rozožerú červíci alebo sa dáš skremovať. v tom je jediná spravodlivosť života🙂

@anonym_e80b73 ja už le cakam trend keď Instagram zaplavia fotky z poslednej rozlúčky s babickami čo vyzerajú mladšie ako všetci pozostalí. Ľudia fakt naletia na každú blbosť.

xckaretxxx
13. feb 2026

@anonym_autor ahojte, ved aj napíšte aku kozmetiku používate

jaroe
13. feb 2026

@anonym_autor samozrejme, že to nie je potrebné. Ale niekoho to proste baví. Mna napr. nie.

hopatko
13. feb 2026
@dadis

@dadis nestipe v ociach

bellla25
13. feb 2026
@anonym_cdf329

Moja babka ani otec toto nikdy nerobili a vyzeraju na svoj vek fantasticky..teda mám predpoklad, kedze som na tu stranu rodiny, ze mam dobru geneticku preddispoziciu nevyzerat v 50tke ako Shar pei.. napriek tomu sa skin care venujem celkom aktivne.. a vidim velke zlepsenia na svojej pleti. Pouzivam hlavne kvalitnu LED masku, retinoidy z lekárne kvalitne Ccko a SPF, kvalitny hydratacny krem, masaze ...

@anonym_cdf329 prosim ta ake retinoidy?

anonym_f24e20
13. feb 2026
@blanblan

@anonym_e80b73 ja už le cakam trend keď Instagram zaplavia fotky z poslednej rozlúčky s babickami čo vyzerajú mladšie ako všetci pozostalí. Ľudia fakt naletia na každú blbosť.

@blanblan na každú blbosť? Zrejme si nemala kozmetiku ktorá je fakt účinná...ale ok, kto ako chce

petamich
13. feb 2026
@dadis

@dadis mna stipe 🙂 musela som opatrne aby sa mi nedostal prilis blizko oka ale ja mam citlivejsie, presla som na ten zlty Haruharu, co sa tu tiez objavil a ten mi vyhovuje viac ale aj ten Joseon (modry som pouzivala) mi vyhovoval tiez

anonym_560a9f
13. feb 2026

Ja mám už svoj vek, ale aj tak sa rada krémujem detskou kozmetikou. Je tam menej bordelu. Dokonca tvár si odličujem detským pleťovým mliekom. A potom si doma večer zalejem nechtík, alebo inokedy kamilky a v tom si umyjem tvár. To mám miesto pleťovej vody. A potom dobrý mastný krém. Žiadne hydratačné, poriadne mastný na noc. A mám krajšiu pleť, ako keď som používala drahé značky.

savasava
14. feb 2026
@simsalabim

Ak ratam cistenie, tak pouzivam 3 pripravky - vecer vodu na cistenie, serum a krem. A rano iba cistu vodu, krem a nanho este tonovaci krem. A vlastne este na oci serum+krem, rano aj vecer. Takze spolu 5. Mam rosaceu, privela pripravkov mi nerobi dobre. A uprimne, mna prilisna starostlivost o telo nudi 🙈Kym by som si dala15 pripravkov…. A hlavne rano by som nestihala.

@simsalabim Čo prosím používate na Rosaceu v zime a čo naopak v lete,? Mám 7 ročnú a tiež s tým bojujeme. Zatiaľ sa nám osvedčila Bioderma, len tá zima je kritická. Ďakujem

anonym_df7cee
14. feb 2026
@anonym_e80b73

@anonym_fbeefe 🤣🙈to mi príde ako túžba po nesmrteľnosti🙂 neboj sa, aj teba čaká uloženie pod čiernu zem, kde tvoja krásnu pleť rozožerú červíci alebo sa dáš skremovať. v tom je jediná spravodlivosť života🙂

@anonym_e80b73 našťastie nie všetci chcú vyzerať, že ich tie červíky rozozrali ešte predtým ako išli pod zem 😉

anonym_8d07b5
14. feb 2026
@anonym_78b43e

@anonym_autor krémy, kozmetika sú najlepší biznis😂chcela by som všetky vidieť, ktoré pisu akú majú krásnu pleť kvôli krémom.V prvom rade to je genetika, dobrý spánok, hydratácia, verím masáži tváre.Ked som bola mladšia kupovala som si krémy za 40 eur teraz po 40 tke max za 15 eur a aj Baleu😆vrásky mali ženy v našej rodine neskoro aj šedivé vlasy.placebo je silná vec

@anonym_78b43e nemôžeme všetko valat na genetiku, určite vo veľa prípadoch to tak je ale nie vždy. Práve pohľad na moju mamu ma prinútil sa o seba viac starať, proste v 50ke vyzerala tak o 10 rokov staršie, zošuverena vraskava tvár, vačky pod očami. Nikdy si na tvár nič nedávala, neviem ci by vyzerala rovnako keby áno ale už to ani nezistíme. Ja a moja sestra sme sa na mamu dosť podali, no pleť zatiaľ vyzerá podstate lepsie. Ale staráme sa o ňu. A to mama v mojom veku už vyzerala tak o 10 rokov staršie. Naopak, mne hádajú podstatne menej ako mám. A celú moju ritunu ktorú si robím zbožňujem, sama seba tým rozmaznavam a patrí k môjmu každodennému životu ako umývanie zubov. A mam vyskúšané, že bez nej moja pleť bola zúfalá. Takže hejterky, kľudne sa umyte len vodou a choďte spat, ale netlačte nám tu vaše pravdy, že je to všetko k ničomu, keď ste nič z toho poriadne nevyskusali a nemáte to s čím porovnať. Pekný deň a teraz si idem napatlat svojich xy krokov a s úsmevom začnem deň 😃

anonym_6f4cc8
14. feb 2026

Mne staci odlicovac , voda a krem.
Je to na tebe kolko si toho nadr.es na tvar 😅

gerrwie_girl
14. feb 2026

Kks ja som rada ked pod dlhom dni sa odlícim a nanesiem 1 krém 🤣🤣🤣. Pre mna je základ na peknu plet dostatok spánku a tekutín 🙂.

anonym_cdf329
14. feb 2026
@bellla25

@anonym_cdf329 prosim ta ake retinoidy?

@bellla25 Ja pouzivam na striedacku Belakne a Lancom

anonym_bdcc15
14. feb 2026

@anonym_autor Nie je to potrebné. Je to len instagramová móda. Používam lacné krémy z Lidla alebo z Teta drogérie. Pleť tip top a to mám dávno po 40-ke.

anonym_a36901
14. feb 2026

Ahojte, koník nesklamal, aj na tomto sa vie zvrtnúť hádka. Ja mám 50 rokov a chcem sa opýtať. Ráno sérum, tonikum, večer to isté. Tie isté výrobky, či iné? A keď budem hľadať v drogérke sérum,, tak ako viem, ktoré mám kúpiť? Chcela by som začať s pleťou niečo robiť.

autor
14. feb 2026

Ja by som nezvládla viac ako jeden krém a sérum,večer už padám na hubu a ráno som rada keď si aspoň karpiny umyjem🤦.

anonym_e80b73
14. feb 2026
@anonym_df7cee

@anonym_e80b73 našťastie nie všetci chcú vyzerať, že ich tie červíky rozozrali ešte predtým ako išli pod zem 😉

@anonym_df7cee nech sa páči. Len som chcela poukázať na priority

anonym_933c1d
14. feb 2026

Ved kazdemu treba nieco ine. Niekto ma kvalitnejsiu, niekto horsiu pokozku, niekto choru. A podla toho sa k nej treba spravat. Darmo by chcela baba s nejakou koznou poruchou pouzivat 7-8 krokov, ked to jej pokozka neumoznuje. Potom su tu aj baby, ktore to nebavi, a co? Tak sa len poumyvaju, placnu 1 krem a hotovo. Potom su tie, ktore to jednoducho bavi a uzivaju si to. A vysledok? Budeme sa prekarat? A naco. Nikto nedokazal, ako by vyzetala ta ista pokozka, pri roznych verziach pouzivania-nepouzivania kozmetickych pripravkov. Samozrejme nemyslim lekarskych, co liecia kozne choroby, napr.spominanu rosaceu. Tak ako dokazme, co je lepsie? Jedine, ze by osoba v danom okamihu v dlhodobom casovom horizonte niekolkych rokov, pol tvare natierala tak a pol inak. Skusili ste to niektora, ked sa tu tak zbytocne dohadujete? Potom by ste mohli tvrdit, ze to, alebo ono je lepsie. Inak su to len cirocire dohady. Kazdy si robte podla vlastneho uvazenia a nezhadzujte jedna druhu. Lebo dokaz nemate ani jedna.

anonym_edd260
14. feb 2026

Ja by som vás, ktoré si nagebrite na ksicht 10 prípravkov, chcela veeeľmi vidiet tak v 60ke,ako budete vyzerať. Či budete mladšie ako ostatné 60nicky.

anonym_fbeefe
14. feb 2026
@anonym_edd260

Ja by som vás, ktoré si nagebrite na ksicht 10 prípravkov, chcela veeeľmi vidiet tak v 60ke,ako budete vyzerať. Či budete mladšie ako ostatné 60nicky.

@anonym_edd260 nie nebudeme mladsie 🤦 ale budeme vyzerat podstatne lepsie ako ty v tom veku, lebo krasa je aj o vnutornom vyzarovani a to tvoje je teda celkom nula

petamich
14. feb 2026
@anonym_edd260

@anonym_edd260 aky zmysel maju tieto agresivne komentare? ved sa pokojne umyvaj len rannou rosou, ak si myslis, ze to je pre teba to spravne a to ti vyhovuje a ostatnych nechaj nech si na tvar daju co uznaju za vhodne 🤷‍♀️ trosku tolerancie by to chcelo

anonym_ec2b3a
14. feb 2026
@petamich

@anonym_edd260 aky zmysel maju tieto agresivne komentare? ved sa pokojne umyvaj len rannou rosou, ak si myslis, ze to je pre teba to spravne a to ti vyhovuje a ostatnych nechaj nech si na tvar daju co uznaju za vhodne 🤷‍♀️ trosku tolerancie by to chcelo

@petamich zbytocne sa snazis 🤷‍♀️ proste su ludia, ktori si myslia, ze ked inych zhodia a zosmienia, tak vyniknu. Bohuzial, to je konikovsky fakt. Vsimla som si to v mnohych temach… diskutovat slusne, na urovni, bez invektiv sa tu bohuzial povacsinou neda. Smutne no

simsalabim
14. feb 2026
@savasava

@simsalabim Čo prosím používate na Rosaceu v zime a čo naopak v lete,? Mám 7 ročnú a tiež s tým bojujeme. Zatiaľ sa nám osvedčila Bioderma, len tá zima je kritická. Ďakujem

@savasava neviem, ci je vhodna pre deti, ale v zime 2x denne bez tohto nemozem existovat https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea.... Inak pouzivam micelarnu vodu na cistenie, vyzivny krem a toto serum https://www.alza.sk/bioderma-sensibio-defensive... , vsetko od Biodermy, radu SensibioAR. V zime to serum vacsinou vysadim uplne a dvam iba tu Dulciu, alebo davam serum rano a Dulciu vecer, ale tuto chladnu zimu musim namiesto sera iba tu Dulciu, inak plet hned reaguje, napriek tomu, ze pouzivam ostatnu kozmetiku iba na rosaceu.

mmia96
14. feb 2026
@simsalabim

@savasava neviem, ci je vhodna pre deti, ale v zime 2x denne bez tohto nemozem existovat https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea.... Inak pouzivam micelarnu vodu na cistenie, vyzivny krem a toto serum https://www.alza.sk/bioderma-sensibio-defensive... , vsetko od Biodermy, radu SensibioAR. V zime to serum vacsinou vysadim uplne a dvam iba tu Dulciu, alebo davam serum rano a Dulciu vecer, ale tuto chladnu zimu musim namiesto sera iba tu Dulciu, inak plet hned reaguje, napriek tomu, ze pouzivam ostatnu kozmetiku iba na rosaceu.

@simsalabim prosim ťa, tú Dulciu používaš ako sérum? Že napríklad odlíčim sa, umyjem, nanesiem Dulciu a potom krém?

simsalabim
14. feb 2026
@simsalabim

@mmia96 a este som zabudla, ze v lete urcite silnejsi SPF, Bioderma Photoderm AR, faktor 50 - ale ten je velmi mierne tonovany, tak neviem, ci aj pre dieta - mozno ale maju verziu aj bez tonovania. To tonovanie je ale uplne minimalne, bezne pouzivam tonovaci krem bioderma Sensibio AR, ten ale ma mensi SPF, tak v lete ho menim. https://www.notino.sk/bioderma/photoderm-ar-kre...

simsalabim
14. feb 2026
@mmia96

@simsalabim prosim ťa, tú Dulciu používaš ako sérum? Že napríklad odlíčim sa, umyjem, nanesiem Dulciu a potom krém?

@mmia96 ano, ako serum a na to krem. Je to take vodickove, lahko sa to vstrebe, mozes nanho potom dat hocico.

tiezjedna
14. feb 2026

všetky určite nie... napríklad ja😉 45+, večer si tvár opláchnem vlažnou vodou, vysuším spešl ručníkom (kvôli ľahkému make upu, ktorý nosím), napatlám sa Nida krémom (Korea) a v posteli ešte modrou niveou😉Vrásky nemám, resp. len mimické👍