Stále mám mastné vlasy

2. aug 2022

Kúpem sa každý druhý deň, ale predsa mám stále ako keby mastné vlasy.
Nedávno som používala aj Keratin, ale prestala som s tým, lebo po ňom ešte viacej vyzerali ako mastné. Ja už naozaj neviem, že kvôli čomu. Ľudia si o mne musia myslieť, že som neviem aká špina...popritom každý druhý deň si tie vlasy umývam aj 2x 😕😕😕

solange7
2. aug 2022

Ved umyvat si vlasy kazdy druhy den je uplne normalne.

autor
2. aug 2022

@solange7 No asi je, ale moje vlasy sú asi nenormálne...

erickatt
2. aug 2022

Ja sa zmyvam kazdy den. Tiez sa mi velmi mastia, ale aj pleť. Nic na to nezabralo, to som ako kaderníčka skusala kadečo. Umyjem vzdy v lete rano, v zime večer. Nesušim, necham len tak.. ale zmyvat 2x denne je urcite uz moc,

solange7
2. aug 2022

Tak skus umyvat kazdy den. A ak nebudes mat moznost, tak suchy sampon.

lenkakravcova
2. aug 2022

Mám mastné vlasy a jedine čo mi v tomto ohľade pomohlo je: prášková henna (ja používam farebnú, ale je aj bezfarebná).
Fakt vyskúšaj.
Bez nej si musím umývať vlasy každý druhý deň,.. Keď si ju dám na vlasy, zníži sa mastné nie na 3-4 deň nutnosti umývania.

tyrkysova_kobyla
2. aug 2022

Ja si umyvam kazdy den, aby vyzerali normalne. Teda pokial niekam idem a chcem ich rozpustene. A samozrejme suchy sampon musim mat v zasobe stale 😃

autor
2. aug 2022

@lenkakravcova Ako tá prášková henna, ktorú používaš vyzerá?

bessie12
2. aug 2022

hennu pouzivam aj ja, ale musim ju uz dokupit. Objednavam bud z netu alebo kupujem z obchodu. Zacala som opat pouzivat tizianovu + bezfarebna. Kvalita vlasov je ovela lepsia. Je to v podstate vlasovy zabal, ktory zlepsuje kvalitu vlasov a podporuje ich rast a zmiernuje ich vypadavanie.

jananina
2. aug 2022

Aj ja si vlasy musím umyť každý deň.Je to otravné.Celé tie roky tuším už od puberty.😡

ada_alica
2. aug 2022

Farbis si vlasy?Lebo nevhodná farba tiež mastí vlasy, to momentálne riešim ja 😟

jananina
2. aug 2022

@bessie12 ako často si umývaš vlasy?A ako často používaš tú hennu?

bessie12
2. aug 2022

@jananina vlasy si umyvam raz za tyzden. A hennu som sice uz dlhsie nepouzila, lebo sa neviem dokopat k tomu, aby som si objednala tu bezfarebnu, ale inak kazdy druhy - treti tyzden. Zalezi ako sa mi chce.

ckocka
2. aug 2022

Je to typ pokožky, nič moc nenarobíš. A normálne to tiež je, podobne to má mnoho ľudí.

jananina
2. aug 2022

@bessie12 vďaka.Idem to pohľadať čo je to zač 😘

1angelika
2. aug 2022

skús zmeniť šampón, hlavne nepoužívaj žiadny s kondicionérom, po tých sú vlasy síce pekne jemné ale hneď vyzerajú mastne..mne pomáha si umývať čo nastudenšou vodou...ale tiež si musím každý druhý deň a v lete aj každý ...

1angelika
2. aug 2022

ako záchranu používam suchý šampón v spreji, existujú aj na tmavé vlasy.

bessie12
2. aug 2022

@jananina taktiez ti odporucam navstivit stranku www.dlouhevlasy.cz

petulisko
2. aug 2022

Dobrý deň, študujem kaderníčku. S vášho príspevku som ale nepochopila či si vlásky umývate každý deň alebo nie. Každopádne prílišné mastenie vlasov má na príčine nadmerná produkcia mazovej žľazy. Určite vám neodporúčam vlasy umývať viac ako každý druhý deň. Nepoužívajte žiadne balzamy, masky, oleje do vlasov, lebo zbytočné zaťažujete ten vlasy. A ak ste doteraz používala keratín bol vo forme šampónu alebo masky? Lebo pokiaľ masky a nanášali ste si ho aj na korene, je tu dôvod mastenia. Masky, balzamy a vlasové oleje nepatria na korene vlasou. Pretože potom spôsobujú mastenie. Skúste si kúpiť šampón buď klasický profesionálny technický, čo znamená že neobsahuje žiadne liečivé, vonné látky. Alebo potom na mastnú pokožku hlavy. Určite neodporúčam šampón na suché vlasy ten by vám len uskodil. No a keď tak nie umyť vlásky každý deň ale radšej použite suchý šampón, je jedno či vp forme spreja alebo prášku. No mne s osobnej skúsenosti vyhovuje viac ten v spreji. Dúfam že som vám pomohla aspoň trošku a pekný deň prajem.

cookiecook
2. aug 2022

@autorka Skús zmeniť šampón. Ja som si teraz nedávno kúpila nový šampón, a to som mala akoby mastné a spľastnuté vlasy hneď po umytí. A to mi obyčajne vydržia aj 3 dni úplne v pohode. Vyskúšala som iný šampón a úplne super. Vyskúšaj.

lenkakravcova
2. aug 2022

Mala som tieto: obe sú dobré. Viac menej rovnaké.
Šampón používam Dixi pŕhľava alebo Dixi 7 bylín.

bessie12
2. aug 2022

@lenkakravcova presne to iste pouzivam aj ja. Z DM tizianovu a ta druha z netu alebo z kamenneho obchodu ( bezfarebna ) Len by som chcela vyskusat tizianovu z tej prvej "kolekcie" a neviem ju najst. Maju len medenu, ale to je asi prilis cervena. Nevedela by si mi poradit ? lebo ja sa uz v tom stracam.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. aug 2022

@lenkakravcova možno to skúsim

ninusa221
2. aug 2022

Nechaj si ich dlhsie mastne a umy si ich 2 krat do týždňa max tie vlasy sa naučia na to..

simca06022011
2. aug 2022

treba vlasy zvykat, tize som isla zomriet, ked mi kozna povedala, ze vlasy mam umyvat po 2-3dnoch, najlepsie dostat sa na 2x do tyzdna. Trva to kym si vlasy zvyknu plus treba riadne sampony na to, pouzivam vzdy jeden cistiaci, a drhy sampon podla typu vlasov. Kym som si zvykla ten 3. den som isla na suchom sampone.
Alebo sa na to vykaslat, kupitjemny sampon napr. detsky, alebo nejaky iny na citlive vlasy a umyvat denne.

lenkakravcova
2. aug 2022

@bessie12 z henne color som mala aj medenu, chytila mi na mojich špinavo blond - svetlo hnedých vlasoch na ryšavo (to som vtedy chcela).
Skúsim pozrieť, či nemám nejaké fotky, keď tak mi napíš do správy prosím.

bessie12
2. aug 2022

@lenkakravcova dobre uz ti pisem spravu 🙂

kornelies
3. aug 2022

@petulisko Dovolim si nesuhlasit, co sa tyka sucheho samponu. Ja ho pouzivam na odporucanie mojej dr. - trichologicky z Prahy.

erikama8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krstn003
25. aug 2022

expert na vlasy pomohol aj mne