Strih vlasov po štyridsiatke: Ako na to?
Ahojte, žienky 40 plus no ako vlásky.
Ešte stále nosíte dlhé vlasy ako za mlada? Ja som nejaká nespokojná, vlasy už nemám také husté a hladké aj keď sa o ne starám, mozno vplyvom hormonov. Dĺžku mam do pol pŕs, je pravda ze sa mi akokeby plazia po bunde/ obleceni. Kaderníčka mi radi strih max. po plecia, má nazor ze ženám po 40 tke už dlhé vlasy nejdu, zužuju tvar co berie pleti objem a tým pridava vek, celkovo predlžujú tvar pri vysokom čelé ( moj pripad )a tym padom opticky tvar pada smerom nadol.
Poradíte?
To je ako keď sa novopečenej matka radilo ostrihať sa nakrátko.
Mám 43 a určite od 30 sa dávam strihať rôzne asymetricky.
Nepáčia sa mi dlhé vlasy, ktorých je pár v gumicke, nudný a nezaujimavy účes.
@0silvia0 farbenie hennou ma zaujalo už v minulosti, ale čítala som recenzie že všetky farby chytajú do oranžových a červených odleskov a to ma odradilo.
@kosicanka1
@mirage pridala som video, mozem este raz, ide o zupanovy opasok
Ked nechces cervene odlesky tak treba farbit hennou dvojfazovo, je to zdlhavejsie, ale da sa to.
@0silvia0 to si neviem predstavit tu náročnosť. Inak škoda, lebo mne sa páčia tie studené popolave hnedé odtiene a okolo tváre musim mat pár svetlejsich prameňov.. lebo v jednoliatej farbe pôsobím prisno a to sa hennou dosiahnuť nedá.
@0silvia0 Dakujem za inspiraciu
Ano, hennou sa melirovat neda, iba sedive vlasy chytaju svetlejsie, cize napriklad ja mam z henny prirodzeny melir tak, ze ohennovane sedive vlasy mam v inom odtieni ako nesedive.
@0silvia0 aha rozumiem, hmm to je zaujímavé. Prosím ta henna sa prirodzene vymyva?
Lebo som pozerala farbenie hennou pred a po a zistila som ze gaštanová alebo hneda nechytá až tak tmavo na taky farebny vlas ako mam ja. Ale chcem vedieť ze ak by som s odtieňom nebola spokojná, ak by mi chytila na príliš tmavo, či sa vymyje.
Vážne uvažujem že dám henna šancu.
@0silvia0 ja už mám tiež šediny, boky a z hora..no nie na celej hlave
Ako ktore odtiene, mne cervena drzi a nevymyva sa. Dcera pouziva medenu a ta sa vymyva.
Zalezi od odtiena a od kvality vlasov. Mne napriklad hnede odtiene nechytali na sedive vlasy, niekomu s jemnejsimi vlasmi zas chytaju aj hnede odtiene a nemusi farbit dvojfazovo.
V skratke, dvojfazove farbenie je take, ze zafarbis vlasy s cervenou, ta napigmentuje vlas ako podklad. A nasledne zafarbis ziadanym odtienom.
Len je to zdlhavejsie.
A napriklad kolegyna, ktora mala dost riedke vlasy po pouzivani henny skonstatovala, ze vlasy ma lepsie, posobia hustejsie, co mozem potvrdit, naozaj jej vlasy ziskali na objeme a na lesku.
📌
Áno, natacala som ich hned po umytí a vysušené na 97% no dala som si lak, precesala a natočila.
@zuzana76 Difuzne padanie je difuzna alopecia. Mas liecbu kombinovanu s minoxidolom? Hladaj si v komore lekarov trichologa, myslim, ze su iba 2 na SK. Zvysne kliniky su ako Pat a Mat a povacsine ordinuju iba mezoterapiu, z ktorej bohatnu. To je ako chodenie do posilovne bez upravy stravy a clovek sa cuduje, preco nechudne.
pises ze mas poskodene a riedsie, skludom chod do kratkych, mozu ta ozivit, nebudes furt nosit v cope a tak🙂 Mne osobne sa tiez pacia viac kratsie vlasy na starsich zenach ako dlhe, podla mna vyzeraju smrncovnejsie, ale to je moj nazor.
@1fifinka1 dôveruj kadernícke 🤣🤣🤣
Dôveruj sama sebe autorka a nie kadernícke ach mamko moja
Moja mama ma 60 a má vlasy do pol chrbta a v živote by sa nedala ostrihať lebo by vyzerala ako debil 🤦🏻♀️
@0silvia0 vyzeráš perfect

@zuzana76 to niesom ja na tej fotke😀len som dávala účes