Strihanie dcér doma verzus strihanie u kaderníčky
ahojte, od noveho roka nastupujem do práce a dcéra jedna do škôlky (5r.), druhá už chodí na prvý stupeň a už ich pár dní pripravujem, že dlhé vlasy takmer cez celý chrbát pôjdu dole minimalne 15cm, lebo rozčesávanie, všade vlasy, často bude umývať a starať sa manžel, vrkoče nosiť nechcu.
zajtra mame termin u kadernicky, dcery ale zacali dnes bojkotovat, ze povedia kadernicke len podstrihnut, manzel povedal, ze v pohode mozu, ale potom ich doma ostriha on a viac nez by mali tam, lebo uz vystrajaju a nedaju si povedat s ucesom, zapletenim .. trocha sa bojim zajtrajsieho dna, ci vobec ist k tej kadernicke alebo to urobit doma ja ak tam bude cirkus? trufli by ste si strihat dlhe vlasy?
Chodte a nech len podstrihne, tak ako chcu.. nech nemaju traumu a veria kadernicke aj do buducna
A vacsi strih by som naplanovala na inokedy, teraz bude vela zmienz hlavne pre mladsiu, tak nech neplace este aj kvoli vlasom.. zjavne su obe na vlasy citlive, nesil to, vydrzali ste doteraz, uvidite dalej..
@anonym_965260 len sa bojim, ze muz ich osmyka doma raz dva, je dost prisny
Ja striham doma aj ked nie som vyucena kadernicka ale mam nato naozaj cit a viem rovno, striham dokonca aj par kamoskam, zevraj lepsie ako od kadernicky. Lenze ak by som nemala kadernicke noznice, netrufla by som si ani len podstrihnut, dalej kebyze nie som si ista, ci budem vediet zastrihnut pekne rovno alebo postupne rovnako z oboch stran tiez by som nestrihala.
@anonym_autor ak nechcu tak ich na silu nestrihaj a muzovi vysvetli, ze mozu mat z toho traumu, par vlasov na zemi nikomu neublizi.
Išla by som skrátiť o pár cm ku kaderníčke. Cestou kúpila kvalitný balzam na ľahšie rozčesávanie. Určite by som nestrihala doma s obyčajnými nožnicami.
@anonym_965260 len sa bojim, ze muz ich osmyka doma raz dva, je dost prisny
@anonym_autor to čo máš za debila? Nie je schopný sa postarať o dcéry? Kúp im niečo na ľahšie rozčesávanie, tú staršiu nauč, aby sa postarala aj mladšiu, Keby ma otec ostrihal proti mojej vôli, tak by navždy u mňa skončil.
A zas sme doma. Trauma sem, trauma tam, len aby niekto slzicku nevypustil, hoci sa zatne ako mulica.
Vsetci chcete respektujucu vychovu - aby vsetci respektovali chudaka decko, ale decko respektovat svojich rodicov nema? Ani v takej veci ze ok, maj vlasy aj po zem ale budes ich nosit v cope/vrkoci atd, bez toho aby doma boli sceny...? A ano vlasy vsade mi prekazaju aj moje a zabilo by ma, keby mam tancovat tak ako moje deti piskaju. Ja moje deti samozrejme milujem ale ziadna anarchia sa doma nebude konat, ci maju 5 ci 15, kedy uz su schopne pochopit dohodu.
Myslim si ze ponuka od autorky je uplne koser. Maj dlhe vlasy - ale za podmienok ze sa o ne staras, umyvas, zapletas. To FAKT je taka hrozna poziadavka na dievcata od ich rodicov? Halooo... a ak ty nerespektujes moju poziadavku, ja mam tvoju? Za mna uplne krasny priklad toho, preco sa vsetci z respektujucej vychovy vysmievaju. A kludne sa do mna pustite, myslim ze nemam co viac dodat - ale sto ludi sto chuti.
@anonym_autor to čo máš za debila? Nie je schopný sa postarať o dcéry? Kúp im niečo na ľahšie rozčesávanie, tú staršiu nauč, aby sa postarala aj mladšiu, Keby ma otec ostrihal proti mojej vôli, tak by navždy u mňa skončil.
on uz raz starsiu skratil takto ked bala 6-7 rokov, ze si cmulala vlasy zo zlozvyku (nic zdravotne to nebolo) a zapleteny vrkoc odstrihol takmer cely, mala bola asi ten den smutna ale potom zistila, ze jej vobec nechybaju a ovela lepsie sa jej zilo s mikadom, co doladila kadernicka, cize neviem ci deti nerobia vacsiu dramu len aby bola
@anonym_c9dc11
@anonym_autor Nikdy by som nenútia dcéru ostrihať si vlasy. Keď to urobila mama mne keď som bola malá, tak by som sa na ňu veľmi hnevala !!!
Ale ved vlasy treba pravidelne podstrihavat.. ja neviem.. to nemoze existovat normalny kompromis?
Ved to je zaklad, chces mat dlhe vlasy pekne, treba sa starat a konce podtrihnut patri k tomu.. vrkoce neviem preco by sa mali pliest, to son nejak nepochopila, zbutocne zdrziavanie to je pre mna. A starsia urcite zvladne aj sama sa zacesat
@anonym_autor mam 3cku vlasy do pol zadku. Tiez jej vzdy hovorim ze pojdeme osstrihat lebo to treba jej umyvat susit cesat rozcesavat a niekedy je plac. Sama si ich nezacese cele. Cop si spravit nevie. Ale zanej by mi bolo luto jej och ostrihat. Ale ja jej podstihujem doma raz za 2 mesiace lebo konce sa jej vedia potom motat. Ked xhodila plavat to bol des 2krat fuzdenne jej tam susit vlasy. Vsetci doma a my este vlasy susili
on uz raz starsiu skratil takto ked bala 6-7 rokov, ze si cmulala vlasy zo zlozvyku (nic zdravotne to nebolo) a zapleteny vrkoc odstrihol takmer cely, mala bola asi ten den smutna ale potom zistila, ze jej vobec nechybaju a ovela lepsie sa jej zilo s mikadom, co doladila kadernicka, cize neviem ci deti nerobia vacsiu dramu len aby bola
@anonym_c9dc11
@anonym_autor toto co je za kus.....? To nemyslis vazne? To co je za otca? To im robi takyto stres? Asi nie len ohladom vlasov, kedze pises, ze je prisny. Cele zle toto, ako matke ti to nevadi?
všetky sa idete pokakať z tých dlhých vlasov 😏 pritom je to také nepraktické…
@anonym_autor Prepáč, ale to čo máš za debila 🤮 by som mu strojčekom kríž na tej sprostej hlave strojčekom prebehla. Kks to v akom storočí žije.
Zajtra vlasy len podstrihnút a kúpiť napr. Glisskur sprej na rozcesavanie.
Podstrihavať pravidelne, ale krátky strih u dievčat je otras. A aj v konečnom dôsledku ťažší na údržbu.
Tiež mám dve dcery , staršia mala vlasy po pas cca do 12 rokov , mladšia ma teraz jedenásť a tiež vlasy po pas . S obidvomi som si prešla fázami , že damicky chcú dlhé vlasy , ale umývať , cesat dať do copu to nie . Ja som tiež za radikálne riešenie , nechceš sa o ne starať , tak ich mat nebudeš . A nás to vždy zabralo a keby nie , bez mihnutia oka ich odtriham .
Môžem sa ťa opýtať to kde si našla takýto "poklad"?
Vlasy zajtra iba podstrihnut. Dlhé vlasy sú ľahšie na úpravu ako krátke.
To že sa krátke vlasy nedajú dať poriadne do copu neriešiš? Či im budeš nechávať krátke vlasy rozpustené? Aby im išli stále do oči a zavadzali im? Že sú mastnejsie oveľa rýchlejšie ako dlhé vlasy a tým pádom ich musíte častejšie umývať, to ti tiež nenapadlo? Mala si niekedy krátke vlasy vôbec?
@anonym_autor toto co je za kus.....? To nemyslis vazne? To co je za otca? To im robi takyto stres? Asi nie len ohladom vlasov, kedze pises, ze je prisny. Cele zle toto, ako matke ti to nevadi?
@anonym_efb7da dcery maju s otcom pekny vztah, len ked ho dieta vitalo v skolke s vlasmi v ustach a napominali aj p.ucitelky, nebolo o com, ano prisnost a pravidla su, ale deti mi aspon neskacu po hlave, maju povinnosti, obmedzeny cas na mobile, tresty za neskore prichody, drzost, ale nerobte tu prosim policajny rezim
To že sa krátke vlasy nedajú dať poriadne do copu neriešiš? Či im budeš nechávať krátke vlasy rozpustené? Aby im išli stále do oči a zavadzali im? Že sú mastnejsie oveľa rýchlejšie ako dlhé vlasy a tým pádom ich musíte častejšie umývať, to ti tiež nenapadlo? Mala si niekedy krátke vlasy vôbec?
@anonym_75c679 podla mna kratke vlasy tesne v okoli ramena dame do nizkeho copu
@anonym_a886ea mala som aj dlhé vlasy aj krátke - a krátke mi trvalo upraviť tak 2 minúty max 😏
@anonym_autor ja by som si netrufla. A uz vobec nie ak hrozi ze kadernicka podstrihne trochu a muz doma bude pokracovat. Najskor sa dohodnut s muzom nech sa ovladne. Babam vysvetlit ze “konceky” vlasov treba proste ozdravit. Neviem za mna je to dost brutalne ja som mala aj mam dlhe vlasy. Aj tie vlasy po plecia budu predsa padat a aj tie treba rozcesat…radsej im napriklad dat celenku ako riesit nejaky styling led je s nimi muz. No a samozrejme sprej na cesanie a baby naucit si vlasy cesat aj same. Najskor po dobrom a potom radikalne kroky. Za mna je to moc. Uz su to v podstate “slecny” a aj vlasy patria k nejakej identite cloveka.
sorry, ale tvoj muz nie je prisny, je to debil. a dcery uci, ze o ich tele (vratane vlasov) rozhoduje on, teda chlap. drzim palce do buducnosti, urcite si najdu podobneho partnera.
ja som tiez mala aj dlhe aj kratke a kratke sa mi krutili a padali mi do oci. dlhe som stiahla do chvosta a drzali cely den. asi je to o zvyku, ale nemohli by aspon o vlasoch rozhodovat ludia, ktorym tie vlasy patria? uz to nie su babatka, jedna je uz skolacka.
A zas sme doma. Trauma sem, trauma tam, len aby niekto slzicku nevypustil, hoci sa zatne ako mulica.
Vsetci chcete respektujucu vychovu - aby vsetci respektovali chudaka decko, ale decko respektovat svojich rodicov nema? Ani v takej veci ze ok, maj vlasy aj po zem ale budes ich nosit v cope/vrkoci atd, bez toho aby doma boli sceny...? A ano vlasy vsade mi prekazaju aj moje a zabilo by ma, keby mam tancovat tak ako moje deti piskaju. Ja moje deti samozrejme milujem ale ziadna anarchia sa doma nebude konat, ci maju 5 ci 15, kedy uz su schopne pochopit dohodu.
Myslim si ze ponuka od autorky je uplne koser. Maj dlhe vlasy - ale za podmienok ze sa o ne staras, umyvas, zapletas. To FAKT je taka hrozna poziadavka na dievcata od ich rodicov? Halooo... a ak ty nerespektujes moju poziadavku, ja mam tvoju? Za mna uplne krasny priklad toho, preco sa vsetci z respektujucej vychovy vysmievaju. A kludne sa do mna pustite, myslim ze nemam co viac dodat - ale sto ludi sto chuti.
@anonym_5dca4c
Ako si si z toho dokazala vyvodit takyto zaver??? Ved autorka nikde nepisala v uvodnom prispevku ze ich deti nerespektuju a nechcu si vlasy umyvat.
Ona pise ze vymyslaju pri uprave ucesu a pleteni a snad teda skolacka uz moze predsa mame povedat ze nechce mat zapletany vrkoc bez toho aby to jedna mater brala ze prichadza o respekt ci??? Vies o tom je ta respektujuca vychova. Mozes dat dietatu v tomto volbu ze chce mat mozno dva copy ale nie vrkoce. Zruti sa tvoja vychova za to ze to dietatu povolis a respektujes jeho volbu ohladom takej malickosti ako su vlasy???
Nasa najstarsia mala vlasy po pas. Nechcela sa cesat, ani umyvat..stale strapata, vlasy v ociach...vlasy vsade 🙈😄 Dlho som ju presviecala (nechcela som to nasilim), aby sa dala ostrihat. Pred Vianocami sa dala ostrihat po plecia a je velmi spokojna. Vlasy chceme darovat..
Celkové nie je dobré to riešiť takto nasilu.
Tebe by bolo príjemné keby tebe manžel ostrihala vlasy nasilu, ak by si to nechcela ?
Zobral by nožnice a ostrihala ťa nakrátko ?
Prečo to robíš svojim dcéram to, čo nechceš aby niekto robil tebe ?
@anonym_5dca4c máš absolútnu pravdu 👍
@anonym_5dca4c máš absolútnu pravdu 👍
@anonym_9a5a14 jasne, lebo existuje len "posluchni ma a urob presne to, co ti hovorim" alebo "nasilu ta ostriham". nic medzi tym, ziadny priestor na dohodu, napr. "nechces vrkoc, ale das si celenku alebo gumicku, lebo ja zas nechcem, aby si mala vlasy v jedle a v ociach". vzdy sa da dohodnut, vzdy, len si to vyzaduje trpezlivost. ale to ty nevies, lebo o respektujucej vychove nemas ani paru, rovnako ako ta druha uzivatelka, s ktorou suhlasis.
@anonym_9a5a14 jasne, lebo existuje len "posluchni ma a urob presne to, co ti hovorim" alebo "nasilu ta ostriham". nic medzi tym, ziadny priestor na dohodu, napr. "nechces vrkoc, ale das si celenku alebo gumicku, lebo ja zas nechcem, aby si mala vlasy v jedle a v ociach". vzdy sa da dohodnut, vzdy, len si to vyzaduje trpezlivost. ale to ty nevies, lebo o respektujucej vychove nemas ani paru, rovnako ako ta druha uzivatelka, s ktorou suhlasis.
@anonym_03ee6e súhlasím preto, lebo dnes vládne kult dieťaťa a celá rodina skáče ako dieťa píska. Chceš mať dlhé vlasy,Ok, ale obnáša to takú a takú starostlivosť. Nie chodiť ako Morena a Viktorka u splavu s zachumlanými vlasmi niže pásu. Toto nemá s nerešpektom voči dieťaťu absolútne nič spoločné. Kde sú pravidlá starostlivosti o vlasy a hranice? Načúvanie rodičovského vysvetlenia a argumentov? Podľa tvojej predstavy tak akurát vo wc mise, ak si dieťa robí čo chce a vyzerá ako strašidlo do maku. A veruže ich vídam neúrekom.
@anonym_5dca4c súhlasím. Trefné a presné.

Chodte a nech len podstrihne, tak ako chcu.. nech nemaju traumu a veria kadernicke aj do buducna
A vacsi strih by som naplanovala na inokedy, teraz bude vela zmienz hlavne pre mladsiu, tak nech neplace este aj kvoli vlasom.. zjavne su obe na vlasy citlive, nesil to, vydrzali ste doteraz, uvidite dalej..